Hvalacrnivrag wrote:Nije nikakav problem.channel10 wrote:Hvala. Eh sad me zanima (jesam i dosadan jelde
) koliko je to skuplje od resivera jer ce mi ubrzo trebati prikljucci (2-3 u istom objektu) za recimo trio paket?
Ovdje mislim na to koliko kosta jedna ta kartica i koliki bi mi bili mjesecni racuni u odnosu na gledanje putem resivera (ako nije problem)?
Dakle ako ti je u Trio paketu uključen Prošireni paket onda bi prvu karticu dobio gratis, a za drugu ili eventualno treću bi jednokratno platio 25 KM po kartici, i pored cijene Trio pakete za te dvije kartice (ako se odlučiš da na preostala dva TV-a koristš isti Prošireni paket), bi još plaćao 20 KM mjesečno za pretplatu (10 KM po kartici).
Međutim ako se odlučiš za uslugu D3 Kuća, onda bi na drugom TV-u plaćao samo 3,5 KM mjesečno, a imao bi sve pakete kao i na glavnom resiveru.
Na ovaj način bi ti resiveri bili povezani kablom radi međusobne komunikacije, a u ovu uslugu nebi mogao uključiti treći TV.
Znači za treći bi trebao ili uzeti karticu, ili se odlučiti da ti na njemu ide analogna TV.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
channel10
#27076 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- crnivrag
#27077 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Što se toga tiče ispadne puno jeftinije, pogotovo ako već na glavnom resiveru imaš više paketa, a iste te kanale bi želio gledati i na drugom TV-u.channel10 wrote:
Hvala. Znaci puno je jeftinije koristiti resivere i to ne zbog jednokratnog placanja nego zbog ovog deranja po osnovu mjesecnih racuna. Ipak su tu malo pretjerali.
Ja npr. koristim paket Duo Net Grande Extra, i imam ovu uslugu uključenu u paket, pa sam kabal koji vodi do drugog resivera kanalicama pričvrstio uz sami zid, tako da mi ne smeta ni u kom pogledu.
- joyjoy
#27078 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telefon nije rootovan (juče prvi put uključen) a provjerio sam sa mobileunlce toolscrnivrag wrote:Što se te greške tiče, na njihovoj stranici navode ove simptome:joyjoy wrote: edit: morao sam osposobiti developer opcije i tamo je isključeno USB debuggin ,znači nije to , unrooted !!!!!
telefon je Xiaomi Redmi Note 3 , da napomenem njihiv sistem MIUI koristim godinu i po na drugim mobitelima (custom) tako da nije ni do rog vjerovatno!
Provjera bezbjednosnih pravila podrazumijeva sljedeće provjere:
Da li je Android uređaj root-ovan odnosno da li je iOS uređaj jailbreak-ovan
Da li je na uređaju instaliran neki nezvanični framework (Cydia, Xposed, ...)
Da li je uređaj podešen da radi debug i da li je na uređaju instalirana neka aplikacija koje radi debug radne memorije
Provjera integriteta fajlova koje koristi aplikacija
Uređaj nije podešen da radi kao debugg , otkud znam ovo za nezvanični framework !!!! i koja bi to aplikacija radila dubug radne memorije ( nijedna nije pokrenuta samo sistem i D3Go)
Probao sam stariju neku apk ,D3 GO_v3.4.1-Hacked-Yani-v2.apk koja navodno radi čak i na rootovanim androidima ali kod mene javi grešku: Video nije podržan na rootovanim uređajima , ponavljam telefon nije rootovan .... googlanje me još više zbunjuje... ebg
Ispucao sam tri puta instalacije D3GO i nemogu više a samo jedan uređaj se briše mjesečno.
- crnivrag
#27079 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne bih da ti rušim svaku nadu, pa ti predlažem da se javiš korisniku Telemach na PP i obrazložiš problem.joyjoy wrote:
Telefon nije rootovan (juče prvi put uključen) a provjerio sam sa mobileunlce tools
Uređaj nije podešen da radi kao debugg , otkud znam ovo za nezvanični framework !!!! i koja bi to aplikacija radila dubug radne memorije ( nijedna nije pokrenuta samo sistem i D3Go)
Probao sam stariju neku apk ,D3 GO_v3.4.1-Hacked-Yani-v2.apk koja navodno radi čak i na rootovanim androidima ali kod mene javi grešku: Video nije podržan na rootovanim uređajima , ponavljam telefon nije rootovan .... googlanje me još više zbunjuje... ebg
Mada će ti i oni vjerovatno reći da se ovo javlja zbog nekog od navedenih problema na stranici.
Mobilnu i web aplikaciju im radi kompanija Zappware, tako da ne vjerujem da oni imaju uvid u source kod i sve uslove provjere unutar samog koda.
-
channel10
#27080 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I ja cu slicno uraditi. Sad dok je vrijeme i dok se radi, ubacit cu kablove u zid i rijesiti problem. Mislio sam da je jeftinije (mjesecna pretplata) ali sam eto pogrijesio. Pretjeruju sa naplatom svih paketa na svim uredjajima. Ovako ce im kartice stajati, tako da ce i tu gubiti po 25 KM po kartici bezveze.crnivrag wrote:Što se toga tiče ispadne puno jeftinije, pogotovo ako već na glavnom resiveru imaš više paketa, a iste te kanale bi želio gledati i na drugom TV-u.channel10 wrote:
Hvala. Znaci puno je jeftinije koristiti resivere i to ne zbog jednokratnog placanja nego zbog ovog deranja po osnovu mjesecnih racuna. Ipak su tu malo pretjerali.
Ja npr. koristim paket Duo Net Grande Extra, i imam ovu uslugu uključenu u paket, pa sam kabal koji vodi do drugog resivera kanalicama pričvrstio uz sami zid, tako da mi ne smeta ni u kom pogledu.
- HardCore
#27081 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene rootovan g2 cloudy 3.3 i d3go radi, fazon je u tome sto moras nazvati telemach i reci im sta je problem, nakon toga ona gospodja ce ti reci izadji iz app i ponovu udji i problem rijesen....kao i kod mene..
- Maharadza
#27082 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni d3go nije radio dok sam bio na Cloudy 3.3, čak ni nakon privremenog unroot-a (otvorim supersu i ukinem opciju root-a da bi gledao d3go), a ovaj fazon je ranije palio na Kitkatu, dok na LP-u nije. Evo sada sam na CM13 (android 6.0) i d3go radi iako imam root, čak ne moram ni ovaj gore fazon koristiti sa privremenim ukidanjen root-a.HardCore wrote:Kod mene rootovan g2 cloudy 3.3 i d3go radi, fazon je u tome sto moras nazvati telemach i reci im sta je problem, nakon toga ona gospodja ce ti reci izadji iz app i ponovu udji i problem rijesen....kao i kod mene..
-
DON_eARL
#27083 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Problem je vjerovatno u custom romu, i ja sam na Lenovno K3 Note stavio custom MIUI 7 i ne rade mi ni D3Go, a ni HBOGO.crnivrag wrote:Što se te greške tiče, na njihovoj stranici navode ove simptome:joyjoy wrote: edit: morao sam osposobiti developer opcije i tamo je isključeno USB debuggin ,znači nije to , unrooted !!!!!
telefon je Xiaomi Redmi Note 3 , da napomenem njihiv sistem MIUI koristim godinu i po na drugim mobitelima (custom) tako da nije ni do rog vjerovatno!
Da li je uređaj podešen da radi debug i da li je na uređaju instalirana neka aplikacija koje radi debug radne memorije
Link na objašnjenje: http://www.telemach.ba/d3go/uredjaji/
Edit: S tim da vidim sada na ovoj listi ima i ovaj Xposed, koji je trenutno uključen na ovaj rom.
- joyjoy
#27084 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
D3GO mi radila na MIUI 5 i MIUI 7 custom na starom phonu i to rootovani bili , sad mi je novi uređaj sa orginal MIUI 7 ( Android 5) i neradi , nije rootovan, isključen usb debug , za ovo nezvanični framework stvarno neznam.........DON_eARL wrote:Problem je vjerovatno u custom romu, i ja sam na Lenovno K3 Note stavio custom MIUI 7 i ne rade mi ni D3Go, a ni HBOGO.crnivrag wrote:Što se te greške tiče, na njihovoj stranici navode ove simptome:joyjoy wrote: edit: morao sam osposobiti developer opcije i tamo je isključeno USB debuggin ,znači nije to , unrooted !!!!!
Link na objašnjenje: http://www.telemach.ba/d3go/uredjaji/
Edit: S tim da vidim sada na ovoj listi ima i ovaj Xposed, koji je trenutno uključen na ovaj rom.
Maloprije zvao 1360 i objasnili mi isključiti D3V2 risiver na minut u međuvremenu će "nešto" resetovati ,da isključim i d3go aplikaciju, zatim uključiti D3V2 i nakon skeniranja probati ponovo pokrenuti D3GO ali ni to nije pomoglo ! Ponovo zovem 1360 i operater je uzeo sve podatke o uređaju i sistemu koje će sutra proslijediti D3GO službi i sutra će me kontaktirati , nema šta ljubazno i korektno.
E sad ja kontam da mi neće ni raditi na novom telefono do novog update D3GO aplikacije ili update sistema telefona koji se i pojavio ali ga neću ni stavljati jer navodno bateriju brže troši.
Šta je tu je , inače aplikacija i neizgleda nešto "bijesno" i masa korisnika se žali , ima ocjenu 3.3 na PlayStoru!
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#27085 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam LG G2, rootovan, uredno mi radi D3 GO. Čak danas vidim da su mi pustili sve kanale da gledam a korisnik sam HS-a. Ili bar ja samo tako mislim. 
- joyjoy
#27086 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo sad je instalirao na Nexus 7 i radi oksuad-sarajevo wrote:Imam LG G2, rootovan, uredno mi radi D3 GO. Čak danas vidim da su mi pustili sve kanale da gledam a korisnik sam HS-a. Ili bar ja samo tako mislim.
Znači do Xiaomi Redmi Note 3 , ali i aplikacija pretjeruje sa sigurnostima! LoL
-
DON_eARL
#27087 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imao sam i ja prepisku sa nadležnim za D3Go aplikaciju i nakon pojašnjenja sam siguran da je problem na mom custom romu, tj. u ovom slučaju frameworku... Na Xiaomi Redmi 2 mi je isto bio custom rom MIUI 7 i radilo sve regularno.joyjoy wrote:D3GO mi radila na MIUI 5 i MIUI 7 custom na starom phonu i to rootovani bili , sad mi je novi uređaj sa orginal MIUI 7 ( Android 5) i neradi , nije rootovan, isključen usb debug , za ovo nezvanični framework stvarno neznam.........DON_eARL wrote:
Problem je vjerovatno u custom romu, i ja sam na Lenovno K3 Note stavio custom MIUI 7 i ne rade mi ni D3Go, a ni HBOGO.
Maloprije zvao 1360 i objasnili mi isključiti D3V2 risiver na minut u međuvremenu će "nešto" resetovati ,da isključim i d3go aplikaciju, zatim uključiti D3V2 i nakon skeniranja probati ponovo pokrenuti D3GO ali ni to nije pomoglo ! Ponovo zovem 1360 i operater je uzeo sve podatke o uređaju i sistemu koje će sutra proslijediti D3GO službi i sutra će me kontaktirati , nema šta ljubazno i korektno.
E sad ja kontam da mi neće ni raditi na novom telefono do novog update D3GO aplikacije ili update sistema telefona koji se i pojavio ali ga neću ni stavljati jer navodno bateriju brže troši.
Šta je tu je , inače aplikacija i neizgleda nešto "bijesno" i masa korisnika se žali , ima ocjenu 3.3 na PlayStoru!
- joyjoy
#27088 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
DON_eARL wrote:Imao sam i ja prepisku sa nadležnim za D3Go aplikaciju i nakon pojašnjenja sam siguran da je problem na mom custom romu, tj. u ovom slučaju frameworku... Na Xiaomi Redmi 2 mi je isto bio custom rom MIUI 7 i radilo sve regularno.joyjoy wrote:D3GO mi radila na MIUI 5 i MIUI 7 custom na starom phonu i to rootovani bili , sad mi je novi uređaj sa orginal MIUI 7 ( Android 5) i neradi , nije rootovan, isključen usb debug , za ovo nezvanični framework stvarno neznam.........DON_eARL wrote:
Problem je vjerovatno u custom romu, i ja sam na Lenovno K3 Note stavio custom MIUI 7 i ne rade mi ni D3Go, a ni HBOGO.
Kako i gdje da vidim "taj" framework , da li pomoću neke aplikacije ili u settings negdje ? To je to MIUI 7!
-
DON_eARL
#27089 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Googlaj, ja viđoh da imam Xposed u opisu roma koji sam stavio na Lenovo K3 Note. Vidi u opcijama telefona koja ti je verzija, pa potraži na netu release nfo i šta je sve uključeno na tom romu. Imaš i opciju da sam staviš neki stabilni oficijalni rom, da vidiš da li će preko njega raditi...
- joyjoy
#27090 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
DON_eARL wrote:Googlaj, ja viđoh da imam Xposed u opisu roma koji sam stavio na Lenovo K3 Note. Vidi u opcijama telefona koja ti je verzija, pa potraži na netu release nfo i šta je sve uključeno na tom romu. Imaš i opciju da sam staviš neki stabilni oficijalni rom, da vidiš da li će preko njega raditi...
Ovo jest vendor rom (tako je došlo btw) ali se neusuđujem stavljati oficijalni rom jer masa korisnika je brikovalo telefon , iako ima detaljno upustvo jednostavno se ne usuđujem , zaključan mu bootloader. Po cijenu by by d3go , sačekat ću neki ota update ili dr3go update. Primjetio sam još jedan ozbiljan wifi bug (hoću da je always enabled a to ne funkcionira) ali strpit ću se neko vrijeme!
-
DON_eARL
#27091 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma kontam te, mene je oblio znoj 15 puta prvi put kad sam mjenjao sa Vibe na MIUI. Još nisam backup uradio...joyjoy wrote:DON_eARL wrote:Googlaj, ja viđoh da imam Xposed u opisu roma koji sam stavio na Lenovo K3 Note. Vidi u opcijama telefona koja ti je verzija, pa potraži na netu release nfo i šta je sve uključeno na tom romu. Imaš i opciju da sam staviš neki stabilni oficijalni rom, da vidiš da li će preko njega raditi...
Ovo jest vendor rom (tako je došlo btw) ali se neusuđujem stavljati oficijalni rom jer masa korisnika je brikovalo telefon , iako ima detaljno upustvo jednostavno se ne usuđujem , zaključan mu bootloader. Po cijenu by by d3go , sačekat ću neki ota update ili dr3go update. Primjetio sam još jedan ozbiljan wifi bug (hoću da je always enabled a to ne funkcionira) ali strpit ću se neko vrijeme!
- semirsar
#27092 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesam nesto ispustio, ili fakat tvrdis da neJde nikakav kabal u tv?crnivrag wrote:U karticu je ugrađen elektronski chip, sličan chipu na kreditnim karticama.channel10 wrote:
Samo malo, ako uzmes kartice nema potrebe za nikakvim kablom? Pa kako cita kanale, wirelessom ili ?
Putem tog chipa se Telemachu šalju podaci o pretplati, i nakon što se dobiju povratne informacije kartica se automatski programira da otključava kanale na koje si pretplaćen.
I resiveri rade sličnu stvar, samo što se na resiverima podaci pohranjuju putem software-a, koji zatim na osnovu povratnih informacija otključava željene pakete kanala.
- joyjoy
#27093 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma upšte nema nikakav recovery ovaj phone , ima upustvo za flashovanje http://en.miui.com/thread-197451-1-1.html , ima korisnika sa dosta negativnih iskustava , puno tenkju tenkju a nisu ni probali! Brickovao sam ja S3 i Elephone P9 , fleshanjem nekako progulilo..... ma neću da me glava zaboli. Imam backup MIUI neću ništa izgubiti , ali sranje bootloader zaključan!DON_eARL wrote:Ma kontam te, mene je oblio znoj 15 puta prvi put kad sam mjenjao sa Vibe na MIUI. Još nisam backup uradio...joyjoy wrote:DON_eARL wrote:Googlaj, ja viđoh da imam Xposed u opisu roma koji sam stavio na Lenovo K3 Note. Vidi u opcijama telefona koja ti je verzija, pa potraži na netu release nfo i šta je sve uključeno na tom romu. Imaš i opciju da sam staviš neki stabilni oficijalni rom, da vidiš da li će preko njega raditi...
Ovo jest vendor rom (tako je došlo btw) ali se neusuđujem stavljati oficijalni rom jer masa korisnika je brikovalo telefon , iako ima detaljno upustvo jednostavno se ne usuđujem , zaključan mu bootloader. Po cijenu by by d3go , sačekat ću neki ota update ili dr3go update. Primjetio sam još jedan ozbiljan wifi bug (hoću da je always enabled a to ne funkcionira) ali strpit ću se neko vrijeme!Uglavnom, kada sam TWRP uspio staviti, sve je bilo puno lakše. Obzirom da ti već vjerovatno imaš neki praktičan recovery neće ti sigurno ništa zeznuti. Odradi samo backup samog MIUI-a u postavkama, skini .zip sa novim romom i odradiš samo wipe za Catche i Dalvik Cache i onda instaliraš ovaj rom i to je to. Ništa previše zeznuto kad jednom uradiš.
- crnivrag
#27094 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovdje je bilo govora o dodatnim kablovima, a naravno da mora ići koaksijalni kabal u TV, kako bi se mogao isporučiti digitalni/analogni signal.semirsar wrote:
Jesam nesto ispustio, ili fakat tvrdis da neJde nikakav kabal u tv?
- semirsar
#27095 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote:Ovdje je bilo govora o dodatnim kablovima, a naravno da mora ići koaksijalni kabal u TV, kako bi se mogao isporučiti digitalni/analogni signal.semirsar wrote:
Jesam nesto ispustio, ili fakat tvrdis da neJde nikakav kabal u tv?
- MMM1977
#27096 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pronasao sam sve sa 64qam ali sa 256qam sam nasao kanale samo na 650000, 706000, 714000 i 722000.crnivrag wrote:Nema popis, ali ti ih ja mogu brzinski izdiktirati, usput, sybmol rate za sve frekvencije je 6956, a ovako idu frekvencije:MMM1977 wrote:Pratio sam skeniranje, jeste krenuo od 666000 ali iza nje je vratio na 110000 i išao dalje. Ovi tv kanali su oni bas analogni, nemaju ni naziv i slika losa. Plus nemam EPG. Nesto ne valja.
Ima li negdje popis frekvencija, da dodajem ručno?
Ove su sa modulacijom 256QAM: 570000, 578000, 586000, 594000, 602000, 610000, 618000, 626000, 634000, 642000, 650000, 658000, 698000, 706000, 714000 i 722000.
Modulacija 64QAM: 666000, 674000, 682000, 690000.
Plus, svi ovi sto su sa 256 su scramblovani.
- crnivrag
#27097 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo nekoliko domaćih kanala je dostupno besplatno, ostali bi se trebali otkodirati ako posjeduješ validan CI modul.MMM1977 wrote:
Pronasao sam sve sa 64qam ali sa 256qam sam nasao kanale samo na 650000, 706000, 714000 i 722000.
Plus, svi ovi sto su sa 256 su scramlovani.
A i dalje mislim da ima negdje opcija da se odabere da TV skenira i kodirane kanale.
Npr. kod mene na LG TV-u prilikom automatskog skeniranja ponudi opciju da se skeniraju svi dostupni kanali, a ne samo slobodni.
- MMM1977
#27098 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo sve sam pregledao, nigdje nema ta opcija. Tebi hvala ali sutra cu ih morati zvati pa neka rjesavaju ako znaju. Mozda je nesto do modula.crnivrag wrote:Samo nekoliko domaćih kanala je dostupno besplatno, ostali bi se trebali otkodirati ako posjeduješ validan CI modul.MMM1977 wrote:
Pronasao sam sve sa 64qam ali sa 256qam sam nasao kanale samo na 650000, 706000, 714000 i 722000.
Plus, svi ovi sto su sa 256 su scramlovani.
A i dalje mislim da ima negdje opcija da se odabere da TV skenira i kodirane kanale.
Npr. kod mene na LG TV-u prilikom automatskog skeniranja ponudi opciju da se skeniraju svi dostupni kanali, a ne samo slobodni.
- pepeljara
#27099 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@telemach
koliko traje preseljenje usera na drugu adresu kad se preseli.
koliko traje preseljenje usera na drugu adresu kad se preseli.
- Kinaski
#27100 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
zasto nema d3go app za windows telefone ??