Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kakavdanakneiskustvu wrote:ne kontam što kad neko boluje od karcinoma,side,u medijima se napiše,boluje od opake,teske bolesti,ili kad neko umre od tih bolesti,zasto ne napisati od koje je bolesti bolovao,cemu sakrivanje
A zašto je toliko važno da se zna tačno zbog čega se jadan covjek patio i na kraju skoncao? Ako piše da je u pitanju teška bolest, onda se moze vrlo lako pretpostaviti sta je u pitanju, pogotovo za naše područje.
moze se pretpostaviti,zasto ne reci,sida,karcinom,leukemija,bilo šta,to će nekom nešto biti loše ako se spomene da je neko umro od određene bolesti?
kakavdanakneiskustvu wrote:ne kontam što kad neko boluje od karcinoma,side,u medijima se napiše,boluje od opake,teske bolesti,ili kad neko umre od tih bolesti,zasto ne napisati od koje je bolesti bolovao,cemu sakrivanje
A zašto je toliko važno da se zna tačno zbog čega se jadan covjek patio i na kraju skoncao? Ako piše da je u pitanju teška bolest, onda se moze vrlo lako pretpostaviti sta je u pitanju, pogotovo za naše područje.
moze se pretpostaviti,zasto ne reci,sida,karcinom,leukemija,bilo šta,to će nekom nešto biti loše ako se spomene da je neko umro od određene bolesti?
Pa može se reći, ali ne znam čemu svrha za to? Kada se već kaže da je bila neka teška bolest, nije saobraćajna nesreća, srčani ili slično. Šta ćeš sa tom informacijom? Kao što reče, čovjeka svakako više nema.
al koja ej razlika ako u naslovu pise mujo mujic preminuo od teske bolesti i mujo mujic preminuo od raka side leokemije ili sta vec samo to malo bolje upakovano novinarski
gledam danas godisnjica smrti o. dragojevica,piše tad je umro od opake bolesti,hebemu miša,je li strah nekog napisati da je umro od te i te bolesti,ja sam na forumu prije dvije godine objavljivao linkove tekstova u kojima je spominjana moja mati koja je tad bila na UKC i bila jedna od bolesnica koje su bile na kemoterapijama i koje su odgovorni u UKC jedan dan otpustili jer se kao nije mogao popraviti neki uređaj,pa su ih zbog pritiska medija ipak ostavili na lijecenju,to što ima karcinom ne sakrivam ni ja ni ona
nebogori wrote:al koja ej razlika ako u naslovu pise mujo mujic preminuo od teske bolesti i mujo mujic preminuo od raka side leokemije ili sta vec samo to malo bolje upakovano novinarski
u suštini nikakva,samo što se ne sjecam kad sam vidio da je neko napisao ovo drugo
nebogori wrote:al koja ej razlika ako u naslovu pise mujo mujic preminuo od teske bolesti i mujo mujic preminuo od raka side leokemije ili sta vec samo to malo bolje upakovano novinarski
u suštini nikakva,samo što se ne sjecam kad sam vidio da je neko napisao ovo drugo
ajde ba ti nemoj me citirati
zbog tvoje tvrdoglavosti i neznanja bezveze odosmo u banovice
ja ne kontam kako starije generacije.. ako je neka žena operirala nešto u vezi reproduktivnih organa, pa sramota reći operirala jajnike ili sl... nego samo kazu "zenske bolesti"... kao stid od muskih...sramota pred njima pricati.. pa treba reci... svi smo ljudi i trebamo znati...
teuta06 wrote:ja ne kontam kako starije generacije.. ako je neka žena operirala nešto u vezi reproduktivnih organa, pa sramota reći operirala jajnike ili sl... nego samo kazu "zenske bolesti"... kao stid od muskih...sramota pred njima pricati.. pa treba reci... svi smo ljudi i trebamo znati...
da,ne znamo kao mi muski sta je maternica,jajnici i tako to
teuta06 wrote:ja ne kontam kako starije generacije.. ako je neka žena operirala nešto u vezi reproduktivnih organa, pa sramota reći operirala jajnike ili sl... nego samo kazu "zenske bolesti"... kao stid od muskih...sramota pred njima pricati.. pa treba reci... svi smo ljudi i trebamo znati...
da,ne znamo kao mi muski sta je maternica,jajnici i tako to
Ma pola ih nije ni znalo tacno sta...
Nije tad bilo interneta da svako za pola sata postane ekspert.