SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zdruzdjo

#27051 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zdruzdjo »

Alhemicarkaa wrote:Vi stalno pisete kako sam ja svoju djecu, kako je moje djete. Nisu sva djeca ista. Ja svojoj mogu do sutra tupiti udari ako te udari ona nece udariti. Jednostavno nije taj tip. I ko ste vi da sudite bilo kome kako odgaja svoje djete? ......
Uopste ne sudim niti govorim dedera ti ovako ili onako. Svakom svoje.
Ali onda nemoj suditi necijem vuku sto je napao necije jagnje. Ni ostalim zivotinjama koje nisu branile jagnje od napada. Moze pricati ko god sta hoce ali fakat je napolju dzungla.
Uzasno je to sto se desilo. Naravno da treba nesto uraditi po ovom pitanju.Vec sam napisao gore negdje da ja ne bih imao mira dok ne bih istjerao pravdu. Ali bas. Bez obzira na cjenu.
Ali bolje se potruditi malo da do toga me dodje.
Manje ce boliti.
I tebi kazem, potrudi se da svojoj utisnes makar malo toga da ne bi kasnije najexxx u zivotu. Svi mi svojima zelimo najbolje. Ali znas onu "put do pakla poplocan je dobrim namjerama"
Necemo uvijek biti tu da ih stitimo.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#27052 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_milojica »

U ovom slucaju su zakazali svi.
Od majke,ocuha,skole,nastavnika,njegovih skolskih drugova,pa i komsija.
Danas vecinom imate slucajeva da muz bije zenu,roditelji dijete i niko od komsija nece reci rijec,ali kad slavite nesto,rodjendan i sl,eto policije za pola sata na vrata :-)
Da ne idem dalje,nema potrebe.
jao_situacije

#27053 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

mali_milojica wrote:U ovom slucaju su zakazali svi.
Danas vecinom imate slucajeva da muz bije zenu,roditelji dijete i niko od komsija nece reci rijec,ali kad slavite nesto,rodjendan i sl,eto policije za pola sata na vrata :-)
drugovi nisu zakazali, drugovi maltretiraju a nastavnici se ne miješaju jer će i oni dobiti po nosu uprava škola je strana i gleda da uzme pare
tamo je davno trebala ući policija i tužilaštvo, komotno mogu pohapsiti i djecu i roditelje
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#27054 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_milojica »

jao_situacije wrote:
drugovi nisu zakazali, drugovi maltretiraju a nastavnici se ne miješaju jer će i oni dobiti po nosu uprava škola je strana i gleda da uzme pare
tamo je davno trebala ući policija i tužilaštvo, komotno mogu pohapsiti i djecu i roditelje
Kako ti neko ko te maltretira moze biti drug?
Zakazali su mu drugovi,a imao ih je sigurno,jer su sutili i gledali,ako mu nisu stali u odbranu,trebali su nesto reci,ako nista.
jao_situacije

#27055 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

mali_milojica wrote:
jao_situacije wrote:
Kako ti neko ko te maltretira moze biti drug?
Zakazali su mu drugovi,a imao ih je sigurno,jer su sutili i gledali,ako mu nisu stali u odbranu,trebali su nesto reci,ako nista.
ja ti govorim šta sam ja čuo iz prve ruke
tamo je drugarstvo u tome da se nekoga maltretira, znači 20 ljudi maltretira jednog ili dvoje u razredu i tako u svakom razredu
ko reagira automatski postane meta maltretiranja nije to kao u "našim" školama da nekolicina provocira nekoga, ovdje svi maltretiraju nekoga
obično maltretiraju nekoga ko nije kao oni, dakle to je neko ko se ne uklapa u društvo djece kriminalaca i sumnjivih bizmismena
Comandini

#27056 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Comandini »

To sam i ja cuo oko te skole, da je situacija mnogo gora glede odnosa medju djecom nego u ostalim skolama.
JThomas

#27057 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

ne mogu svi biti "zajebani". da mogu maltretiranja ne bi ni bilo.

što neko reče, ovdje su svi zakazali. pa bogami i majka koliko god to ružno bilo reći. kad je već takvo vrijeme kakvo jeste, roditelj bi ipak morao biti "prva linija" djetetu, a teže je očekivati da to budu nastavnici pa makar i od tri milje godišnje.
Alhemicarkaa

#27058 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Alhemicarkaa »

zdruzdjo wrote:
Uopste ne sudim niti govorim dedera ti ovako ili onako. Svakom svoje.
Ali onda nemoj suditi necijem vuku sto je napao necije jagnje. Ni ostalim zivotinjama koje nisu branile jagnje od napada. Moze pricati ko god sta hoce ali fakat je napolju dzungla.
Uzasno je to sto se desilo. Naravno da treba nesto uraditi po ovom pitanju.Vec sam napisao gore negdje da ja ne bih imao mira dok ne bih istjerao pravdu. Ali bas. Bez obzira na cjenu.
Ali bolje se potruditi malo da do toga me dodje.
Manje ce boliti.
I tebi kazem, potrudi se da svojoj utisnes makar malo toga da ne bi kasnije najexxx u zivotu. Svi mi svojima zelimo najbolje. Ali znas onu "put do pakla poplocan je dobrim namjerama"
Necemo uvijek biti tu da ih stitimo.
Evo upravo meni govoris dedera ti ovako. Takav stav slijedeci put kad te neko udari hocu da me uciteljica zovne jer si ga odalamio stolicom kod neke djece moze izazvati povlacenje i distanciranje od roditelja. Svako djete je individua xa sebe i nema formule kako odgojiti. Na jednu recenicu i savjet djeca i ljudi reaguju na razlicite nacine.

A izjava nemoj suditi necijem vuku je degutantna i podsjeca na onu sama je kriva sto je silovana, sto se oblacila izazovno. I uopce je takav stav na temi.

Imate li imalo empatije i ljudskosti. Ubio se cetrnaestogodisnjak. Zapitate li se kakav je pakao prosao da to uradi sebi?
zdruzdjo

#27059 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zdruzdjo »

Alhemicarkaa wrote: Evo upravo meni govoris dedera ti ovako. Takav stav slijedeci put kad te neko udari hocu da me uciteljica zovne jer si ga odalamio stolicom kod neke djece moze izazvati povlacenje i distanciranje od roditelja. Svako djete je individua xa sebe i nema formule kako odgojiti. Na jednu recenicu i savjet djeca i ljudi reaguju na razlicite nacine.

A izjava nemoj suditi necijem vuku je degutantna i podsjeca na onu sama je kriva sto je silovana, sto se oblacila izazovno. I uopce je takav stav na temi.

Imate li imalo empatije i ljudskosti. Ubio se cetrnaestogodisnjak. Zapitate li se kakav je pakao prosao da to uradi sebi?

Eh pa jexx ga fakat. Totalno si u krivu. Bar sto se tice toga.
Meni je fakat iskreno zao i porodice i djecaka. Mislim horor. Jos pogotovo ova situacija sa suocavanjem i policijom i to...
Izjava o vuku degutantna ili ne, nazalost tako je. Svidjalo se nama ili ne.
The BEN10

#27060 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

Velkoski wrote:Ne kontam zašto je za ovo relevantan podatak da li neko ima djecu? Pa svi smo, valjda, išli u školu i znamo po sebi. Možda su neki od forumaša i maltretirali vršnjake iz razreda, pa onda pogotovo znaju o čemu pričaju? Možda je to relevantnije? Možda je neko bio maltretiran pa zna šta priča? Možda je neko posmatrao nešto takvo?
Naravno da je bitno. Kao odgovoran roditelj svjestan si da možeš znati s kim ti se dijete druži, o čemu brine nj društvo, koji im je sistem vrijednosti, i ono najvažnije - svjestan si koliko na sve to možeš uticati.
Nažalost, danas većina roditelja zna sastav Reala i Barcelone, a ne zna dva druga/drugarice sa kojima se nj dijete druži. Velika većina...
Qoom

#27061 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Qoom »

Na putu s Bjelašnice prema Krupcu neko ga svalio u ambis. Vidi se rade sva 4 između drveća i policija s rotacijom na cesti.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#27062 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

The BEN10 wrote:
Velkoski wrote:Ne kontam zašto je za ovo relevantan podatak da li neko ima djecu? Pa svi smo, valjda, išli u školu i znamo po sebi. Možda su neki od forumaša i maltretirali vršnjake iz razreda, pa onda pogotovo znaju o čemu pričaju? Možda je to relevantnije? Možda je neko bio maltretiran pa zna šta priča? Možda je neko posmatrao nešto takvo?
Naravno da je bitno. Kao odgovoran roditelj svjestan si da možeš znati s kim ti se dijete druži, o čemu brine nj društvo, koji im je sistem vrijednosti, i ono najvažnije - svjestan si koliko na sve to možeš uticati.
Nažalost, danas većina roditelja zna sastav Reala i Barcelone, a ne zna dva druga/drugarice sa kojima se nj dijete druži. Velika većina...
Ma mislim koliko je relevantno za ovu diskusiju. Ne moramo imati djecu, dovoljno je što smo 'nedavno' išli u školu da znamo kakva je situacija.

S ostalim se slažem.
FrozenCastle

#27063 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FrozenCastle »

Dječak je seksualno zlostavljan, nema tu klasičnog bullyinga. Još jedan dječak je žrtva. [youtube]BbgJn4octAg[/youtube]
Prilog TV1

https://m.youtube.com/watch?v=BbgJn4octAg
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#27064 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

Onda je to sasvim druga priča.
Moja supruga Alisa I ja smo to pokušali i ispisali smo Mahira iz monstrum škole, međutim bilo je kasno, jer su ga maloljetni monstrumi od 13-14 godina, do tih podataka smo došli, i dalje nastavili zlostavljati čak i kada je napustio tu školu
Al' izgleda da su oni to znali već neko vrijeme? Ne kontam.
karanana

#27065 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

hajde jebo vas ta filozofija o djeci i odgoju, drzite se teme.

kako se pale ova auta?

neki dan gledam kako jedno gori. gori samo ispod haube, motor i druge stvari. sta piroman uradi?
naprska benzina kroz rupe u haubi i zapali? i onda se sve ostalo samo od sebe zapali ulje i plastika?

ali ocigledno piromanu ne treba ni 20 sekundi da zapali.
smijesni_ste

#27066 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by smijesni_ste »

FrozenCastle wrote:Dječak je seksualno zlostavljan, nema tu klasičnog bullyinga. Još jedan dječak je žrtva. [youtube]BbgJn4octAg[/youtube]
Prilog TV1

Valjda će sada pojedinci da pojedu ono što su na forumu po*** još od dana kad se dječak ubio.... :( :(
Nepass

#27067 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Nepass »

smijesni_ste wrote:
FrozenCastle wrote:Dječak je seksualno zlostavljan, nema tu klasičnog bullyinga. Još jedan dječak je žrtva. [youtube]BbgJn4octAg[/youtube]
Prilog TV1

Valjda će sada pojedinci da pojedu ono što su na forumu po*** još od dana kad se dječak ubio.... :( :(
Sto niko ne kaze kako se zove ta skola?
smijesni_ste

#27068 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by smijesni_ste »

Nepass wrote:
smijesni_ste wrote:
Prilog TV1

Sto niko ne kaze kako se zove ta skola?
http://forum.klix.ba/vrsnjacko-nasilje- ... 5s275.html
Alhemicarkaa

#27069 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Alhemicarkaa »

Velkoski wrote:Onda je to sasvim druga priča.
Moja supruga Alisa I ja smo to pokušali i ispisali smo Mahira iz monstrum škole, međutim bilo je kasno, jer su ga maloljetni monstrumi od 13-14 godina, do tih podataka smo došli, i dalje nastavili zlostavljati čak i kada je napustio tu školu
Al' izgleda da su oni to znali već neko vrijeme? Ne kontam.
Nisu znali. Kad se Mahir ubio drugi djecak je iz straha progogorio.

Nadam se da vas je bar malo sramota za sve stvari izrecene na temi.
BHF_Manijak

#27070 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BHF_Manijak »

FrozenCastle wrote:I da dodam na ove "dušebrižnike" što vode računa o odnosu majke i djeteta koji je manje bitan u čitavom slučaju, a kakva su to vaša djeca? Jesu li odgojena po bečkim standardima koje ovdje propisujete majci? Sve vam na uho ispričaju šta se desilo u školi? Hvatate promjene raspoloženja kao radar pa sjednete sa djetetom i svaku stavku istjerate na čistac? Mogu misliti, sve doktori nauka. :roll:
Nije manje bitan odnos majke i djeteta, nego je jako bitan, najbitniji!

Zlostavljano dijete se ne ponasa normalno, zlostavljano dijete, psihicki, fizicki ili seksualno, se ne smije, sutljivo je i nema danima, mjesecima normalno ponasanje!
Nemoguce je bilo neprimjetiti simptome. Mama i pored svega toga, proziva u pismu komsije, jer su zaboga komsije krive sto je nisu upozorile. Kakav apsurd u pic.. mater'nu!
Jos majka pedagog, mene bi bilo stid profesije!

Tragedija joj se desila, ne dao Bog nikome, zao mi je uzasno djeteta, ali se ona dosta toga nasrala u pismu, da ne kazem patetiku pucala. Ona se srepma za izlazak, a dijete joj cami samo pored prozora u zgradi satima i jos ocekuje od komsinice da je upozori i jos je komsinica djubre i debil. Ma daj.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#27071 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

.
Alhemicarkaa

#27072 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Alhemicarkaa »

Kako mozete i kako imate srca suditi nekome u ovoj situaciji? Pri cemu se otpocetka vidi da baratate samo sa pretpostavkama? Naravno da su roditelji primjetili da nesto nije uredu, pa ispisali su ga iz te skole. Kako znate da nije pokusala razgovarati i trudila se da pomogne svom djetetu? Kako znate da ne krivi i sebe? Pismo ima jasan cilj da se pravda istjera na cistac, uostalom zena je sahranila djete koje je proslo horor i koje se ubilo i sta god da je napisala je zena pod dubokim sokom i ne znam kako imate duse da je osudjujete. Kakav smo narod fuj.
HAVANA

#27073 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by HAVANA »

Ma realno jos jedna od tema za proseravanje i pametovanje,svi mi sve znamo,dok pisemo...a onda se okrenes,kisa pada,kazes djetetu da obuce dzemper,nece...Nauka citava kako ga to natjerati, da obuce i ponese kisobran a ne sta drugo.Jedan od najtezih zadataka u zivotu,kako od one mrvice napravitii covjeka,a i sacuvati ga.Koliko god se ti trudio,nekad se jednostavno desi...
neki

#27074 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by neki »

pun forum licemjera
The BEN10

#27075 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

BHF_Manijak wrote:
FrozenCastle wrote:I da dodam na ove "dušebrižnike" što vode računa o odnosu majke i djeteta koji je manje bitan u čitavom slučaju, a kakva su to vaša djeca? Jesu li odgojena po bečkim standardima koje ovdje propisujete majci? Sve vam na uho ispričaju šta se desilo u školi? Hvatate promjene raspoloženja kao radar pa sjednete sa djetetom i svaku stavku istjerate na čistac? Mogu misliti, sve doktori nauka. :roll:
Nije manje bitan odnos majke i djeteta, nego je jako bitan, najbitniji!

Zlostavljano dijete se ne ponasa normalno, zlostavljano dijete, psihicki, fizicki ili seksualno, se ne smije, sutljivo je i nema danima, mjesecima normalno ponasanje!
Nemoguce je bilo neprimjetiti simptome. Mama i pored svega toga, proziva u pismu komsije, jer su zaboga komsije krive sto je nisu upozorile.
Roditelji su prvi koji trebaju uočiti OZBILJNIJE promjene na djetetu. To svako ko ima i pazi na djecu zna. Trebaš znat sa kime se druži, kakve teme baštine, ko su problematična djeca u razredu. Trebaš ga odgojiti da ti vjeruje i da ti kaže za svaki značajan problem. Roditelji su PRVA CRTA ODBRANE.
Naravno da roditelji nisu glavni krivci u slučaju zlostavljanja, ali svakako da snose odgovornost u pravilnoj procjeni i djelovanju. Mislim ono, koliko roditelja zna sastav Reala i Barcelone, a ne zna s kim se nj djeca druže.
Teze pojedinaca koji navode primjere kako ih niko nije pazio a eto preživjeli su nažalost samo govori o tome na kojem stepenu je pravilan odgoj djece kod nas.
Locked