znaci karta NDH na redditu... nista novo. ne znam kome je to cudno.
djeca se malo igraju
i da se napravi prirodna granica Italije i Srbije, kao što spada
ne, već Italije i BiHfortaleza wrote: ↑13/02/2025 22:10i da se napravi prirodna granica Italije i Srbije, kao što spada
Mate Rimac objavio kako vozi po snijegu i sluša Milu Kitića
SPLIĆANKA Vjera Andrijić, posljednja živuća partizanka s bitaka na Sutjesci i Neretvi, dolazi na sutrašnju predsjedničku inauguraciju Zorana Milanovića, piše Dalmacija danas.
Andrijić je bila bolničarka prve čete prvog bataljuna prve dalmatinske brigade u bitkama na Neretvi i Sutjesci, a lani je proslavila 101. rođendan. Prva dalmatinska proleterska udarna brigada osnovana je 6. rujna 1942. u selu Dobrom, blizu Livna. Brigada je imala ukupno 1217 boraca, od toga 83 žene.
"Kad sam imala 18 godina, opredijelila sam se za pokret. Sa mnom je u školi bila Milka Planinc, ona je bila pokretač. S njom sam se kasnije našla na Visu. Nakon što sam provela četiri godine u partizanima, našle smo se na Visu. Padom Italije mi smo s našom jedinicom išli na Vis. Na Visu se Hajduk formirao, imao je svoj kompletni sastav", ispričala je Andrijić ranije za Dalmaciju danas.
Kakav je to populista Milanović...dobro ga je Dodik onomad opisao. Do podne partizan od podne ustaša.Bobi wrote: ↑17/02/2025 15:30 https://www.index.hr/vijesti/clanak/zad ... ostalo_d_0
SPLIĆANKA Vjera Andrijić, posljednja živuća partizanka s bitaka na Sutjesci i Neretvi, dolazi na sutrašnju predsjedničku inauguraciju Zorana Milanovića, piše Dalmacija danas.
Andrijić je bila bolničarka prve čete prvog bataljuna prve dalmatinske brigade u bitkama na Neretvi i Sutjesci, a lani je proslavila 101. rođendan. Prva dalmatinska proleterska udarna brigada osnovana je 6. rujna 1942. u selu Dobrom, blizu Livna. Brigada je imala ukupno 1217 boraca, od toga 83 žene.
"Kad sam imala 18 godina, opredijelila sam se za pokret. Sa mnom je u školi bila Milka Planinc, ona je bila pokretač. S njom sam se kasnije našla na Visu. Nakon što sam provela četiri godine u partizanima, našle smo se na Visu. Padom Italije mi smo s našom jedinicom išli na Vis. Na Visu se Hajduk formirao, imao je svoj kompletni sastav", ispričala je Andrijić ranije za Dalmaciju danas.
Zoran Milanović ima krsno ime koje je velika tajna: Baka ga je krstila u tajnosti i skrivala godinama kako ga je nazvala
Obiteljska tajna koju nitko nije znao punih petnaest godina jest da je Marija krajem 1966. godine odnijela Zorana Milanovića na krštenje i po sebi mu dodijelila krsno ime Marijan. Ona je tek pred kraj svog života otkrila tajnu kćeri Đurđici Gini Milanović.
Podsjetimo, Zoran Milanović danas je u sretnom braku sa Sanjom Musić Milanović s kojom ima dvojicu sinova, Antu Jakova i Marka. Stariji sin Ante Jakov rođen je u Bruxellesu, dok je Milanović obnašao funkciju savjetnika u hrvatskoj misiji pri NATO-u i EU. Trenutno je zaposlen u jednom odvjetničkom uredu, dok je mlađi sin Marko uspješan učenik Klasične gimnazije i trenira hrvanje, a sudeći po rezultatima smiješi mu se uspješna karijera.
Rekla zena da su se borili da osvoje crkvu iz koje su pucali, i jos je rekla da su fratri imali oruzje.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑24/02/2025 22:11 https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hr ... TOm0MyRrUA
za ne vjerovati
nesto nisam siguran da bi izjavu morao dati neki bivsi ustaski vojnik
,"Upali su naši u crkvu, naravski zarobili, to su bili popovi koji su imali mitraljez sa zvonika, zadnje koje je, to je bilo sa zvonika. Mi smo zarobili pet-šest popova koliko je bilo, bili su svi, hvala Bogu, u haljama. Imali su onoga Isukrsta i mitraljez u ruci", dodala je.
dr_Evil wrote: ↑25/02/2025 10:53Rekla zena da su se borili da osvoje crkvu iz koje su pucali, i jos je rekla da su fratri imali oruzje.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑24/02/2025 22:11 https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hr ... TOm0MyRrUA
za ne vjerovati
nesto nisam siguran da bi izjavu morao dati neki bivsi ustaski vojnik
Index:
,"Upali su naši u crkvu, naravski zarobili, to su bili popovi koji su imali mitraljez sa zvonika, zadnje koje je, to je bilo sa zvonika. Mi smo zarobili pet-šest popova koliko je bilo, bili su svi, hvala Bogu, u haljama. Imali su onoga Isukrsta i mitraljez u ruci", dodala je.
Slobodna Dalmacija je filtrirala recenice.
Sad, strijeljanje zatvorenika, pa makar bili i fasisti nije bas nesto sta podrzavam. Ali daleko od tog da se radilo o duhovnjacima.
Islo se u zatvor i zbog vica o najdebljoj ljubicici. Ali opet Trubas moj solidni, daleko su Skripari od tvojih pitomih sarajevskih suma. Price o klanju penzionera 47-e i 49-e tesko da mogu proci. S druge strane 'ajduke sta su klali penzionere i djecu, moguce je sve.Truba wrote: ↑25/02/2025 10:59 oni koji su pobili toliko nevinih ljudi i njihovi simpatizeri i potomci i dalje se trude opravdavati ubijanje nenaoružanih profesora penzionera nepokretnih staraca srednjoškolaca osnovnoškolaca i djece ne samo za vrijeme ratnih sukoba već debelo u sudijskoj nadoknadi... pazi oni su klali ljude i 1947 a 1949. čini mi se treći put su poslali bataljon s tenkovima da spale široki brig ( samostan ne kuće dole nego baš brig) i opet im nije islo
o ljudima koji su isli u zatvor zbog vica o drolji jovanki nećemo ni pričati