Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

beni-bu-man

#27001 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by beni-bu-man »

Santic_Aleksa wrote:Beni, rekoh ja neki dan na drugoj temi. Da Neum šta valja, zvao bi se Daum. :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Nisam upratio
Santic_Aleksa

#27002 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Santic_Aleksa »

teuta06 wrote:i ja se slazem da svi idu gdje mogu, u skladu sa svojim mogućnostima...
netko se potrudi za Neum ili bilokoje dr mjesto i sav sretan...a sad netko se nađe da mu kvari doživljaj

ja sam samo popila kavu prosle godine u petom mjesecu u Neumu. nisam nikad ljetovala.. ali nisam rekla ne bih nikad.. bilo je godina kad bih se zadovoljila i bazenom, samo da se okupam
Eto ja već treću godinu zaredom, silom prilika ne idem na more, a živim maltene za odlazak na more. Sad da mi neko ponudi da me teleportuje u Neum da me 'mine želja za morem', odbio bih. Rađe bi sletio pod branu ovdje i plakno se. :oops:
dječak sa šibicama

#27003 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dječak sa šibicama »

U neumu se kvalitet kupanja mijenja ovisno od lokacije, u politicarskim vilama na pocetku grada je najbolje, ispod Stele i Zenita podnosljivo, tamo oko Granda i dalje katastrofa, smrdi voda bukvalno.
Hakiz

#27004 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

teuta06 wrote:i ja se slazem da svi idu gdje mogu, u skladu sa svojim mogućnostima...
netko se potrudi za Neum ili bilokoje dr mjesto i sav sretan...a sad netko se nađe da mu kvari doživljaj

ja sam samo popila kavu prosle godine u petom mjesecu u Neumu. nisam nikad ljetovala.. ali nisam rekla ne bih nikad.. bilo je godina kad bih se zadovoljila i bazenom, samo da se okupam
Tačno.

Bezborazno bi bilo od nekoga ko može birati gdje će ljetovari da nekome ko to nije u mogućnosti kaže "Nikad tamo". Sve da je 100% u pravu da tamo gdje taj koji ne može birati ide loše, pristojnije je prešutjeti. Ako ne može dati savjet gdje je bolje za isti novac, neka ne staje čovjeku na muku.
MarlboroGold

#27005 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MarlboroGold »

cendlerbing wrote:Meni je samo glupo, dakle ne neshvatljivo nego samo glupo, kad neko nema para da isfinansira sebi neko putovanje tipa na Maldive, pa diže kredit da bi otišao.
To se isto može reći i za velike svadbe, pa se zavale u kredite umjesto da te pare iskoriste za recimo kvalitetan medeni mjesec. Ali eto, svako valjda zna šta radi...
dječak sa šibicama

#27006 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Ovdje su obicno najveci mudroseri oko ljetovanja isti oni koji ne propuste priliku da se pohvale kako su upravo uplatili 5000 ojra ljetovanje u Antaliji ili nesto slicno. Da ga tamo nosaju ko maharadzu.

A nekako sam misljenja da nisu uplatili nista, i da nece dalje od lavora.
cendlerbing

#27007 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by cendlerbing »

Ja se više volim pohvaliti koliko sam malo nešto platila. :lol:
moonca

#27008 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

To je najlakshe- pusti moljce u novcanik ... i rahat... :-) :lol:
moonca

#27009 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

MarlboroGold wrote:
cendlerbing wrote:Meni je samo glupo, dakle ne neshvatljivo nego samo glupo, kad neko nema para da isfinansira sebi neko putovanje tipa na Maldive, pa diže kredit da bi otišao.
To se isto može reći i za velike svadbe, pa se zavale u kredite umjesto da te pare iskoriste za recimo kvalitetan medeni mjesec. Ali eto, svako valjda zna šta radi...
eh .. sad...medeni mjesec moraju sve samo platiti-, dok, svadba je organizovana pljacka-rodbine i prijatelja... :wink: bgm ostane i za medenoggg :oops: :lol:
MarlboroGold

#27010 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MarlboroGold »

moonca wrote:
MarlboroGold wrote:
eh .. sad...medeni mjesec moraju sve samo platiti-, dok, svadba je organizovana pljacka-rodbine i prijatelja... :wink: bgm ostane i za medenoggg :oops: :lol:
Kako kad... po onome što su mi drugi govorili uglavnom nije ostajalo niti su uspijevali otplatiti kovertama.
dječak sa šibicama

#27011 Re: Popularne stvari koje ne kontam

cendlerbing wrote:Ja se više volim pohvaliti koliko sam malo nešto platila. :lol:
To je mudro, kad ljudi misle da nemas para, nece te musti, cekati da ti platis rucak, drzati novcanike daleko od ociju, nece rodbina od tebe ocekivati da poguras.

Ali dobro, ovi nasi se hvale po forumu, rodbini sigurno plasiraju "ma znas, nije ni ovamo u Sveckoj med i mlijeko, samo rad rad a para slabo, imam dva odijela, radno i pidjamu, tesko je" pricu.
cendlerbing

#27012 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by cendlerbing »

A ne bude mi baš to na pameti, premda i nisam dijasporka od koje neko očekuje da ga "gura". Više meni lično bude drago kad naiđem na nešto jeftino pa mi potraje godinama.
Boemica

#27013 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Boemica »

Šta očekivat od žene koja šampon kupuje OD IDUĆE PLATE :lol:
cendlerbing

#27014 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by cendlerbing »

Šuti bona, vidjeće zipo pa će me i za to prati :mrgreen:
triconja

#27015 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

Slabo je prosli mjesec imo radnih dana, razumijem to kupovanje :lol:
nebogori

#27016 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nebogori »

je li bar sapun kupujes redovnije? :D
Bodkin

#27017 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bodkin »

Ali nije da kupi dobro auto, dobar telefon, dobru torbicu ili vjencanje za 200 ljudi
Hakiz

#27018 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

Kredit za adekvatan krov nad glavom ili za liječenje je opravdan kredit.

Kredit za auto ako je potreban za zarađivanje ili se koristi za potrebe koje su bez auta problem, na primjer zdravstvene teškoće pa je kretanje javnim prevozom teško, ili lokacija stanovanja je loše pokrivena javnim prevozom i slične, i to je opravdan kredit.

Sve ostalo :-)
Guadalajara

#27019 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Guadalajara »

Bitno se kurcit ;-)
Hakiz

#27020 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

Ko ima da se kurči neka to radi. Ali to se ne radi dizanjem kredita.

Da ne ulazimo sada u priču da se isti zadaci sa istim kvalitetom mogu obaviti i sa jeftinijim stvarima.
Guadalajara

#27021 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Guadalajara »

Hakiz wrote:Ko ima da se kurči neka to radi. Ali to se ne radi dizanjem kredita.

Da ne ulazimo sada u priču da se isti zadaci sa istim kvalitetom mogu obaviti i sa jeftinijim stvarima.

Hehehe ;-)
Ko zna da je kreda :mrgreen:
Hakiz

#27022 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

Guadalajara wrote:
Hakiz wrote:Ko ima da se kurči neka to radi. Ali to se ne radi dizanjem kredita.

Hehehe ;-)
Ko zna da je kreda :mrgreen:
Izvadi lik mobitel od 2.000 KM kupljen na kredit, a na njemu odjeća koja je em iz Waikikija em nije uspio pronaći dvije jeftine stvari a da se slažu. A kad progovori u ustima klavir jer nema novca da plati stomatologa i sredi zube.

Odmah je jasno o čemu je riječ.
moonca

#27023 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

Malo pretjerujete.
Vrijeme je da se sve uzima ka kredit, zasto ne. Cini mi se da ni kamate nisu visoke, i kesh treba cuvati za crne dane... tako da je sasvim ok -otici na godisnji- koji preporodi osobu koja puno radi, kupiti telefon... cigare.... i tak... :-D
annoy

#27024 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by annoy »

MarlboroGold wrote: Kako kad... po onome što su mi drugi govorili uglavnom nije ostajalo niti su uspijevali otplatiti kovertama.
Nemoj mi to govorit :cry:
nebogori

#27025 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nebogori »

Ne znam sta je lose u kreditu
Ja recimo uz ustedjevinu svake godinr uzmem kredit od 5000 na godinu da imam za ne daj boze i odem svake godine druga drzava
Na kraju kredita banci dam nekih 5300-5400 sa kamatama
Na putovanju nekad ne potrosim ni 1000 od toga nrkad skoro sve al znam da sam potrosio na stvari kojih cu se sjecati citav zivot
Post Reply