Santic_Aleksa wrote:Beni, rekoh ja neki dan na drugoj temi. Da Neum šta valja, zvao bi se Daum.
Nisam upratio
Santic_Aleksa wrote:Beni, rekoh ja neki dan na drugoj temi. Da Neum šta valja, zvao bi se Daum.
Eto ja već treću godinu zaredom, silom prilika ne idem na more, a živim maltene za odlazak na more. Sad da mi neko ponudi da me teleportuje u Neum da me 'mine želja za morem', odbio bih. Rađe bi sletio pod branu ovdje i plakno se.teuta06 wrote:i ja se slazem da svi idu gdje mogu, u skladu sa svojim mogućnostima...
netko se potrudi za Neum ili bilokoje dr mjesto i sav sretan...a sad netko se nađe da mu kvari doživljaj
ja sam samo popila kavu prosle godine u petom mjesecu u Neumu. nisam nikad ljetovala.. ali nisam rekla ne bih nikad.. bilo je godina kad bih se zadovoljila i bazenom, samo da se okupam
Tačno.teuta06 wrote:i ja se slazem da svi idu gdje mogu, u skladu sa svojim mogućnostima...
netko se potrudi za Neum ili bilokoje dr mjesto i sav sretan...a sad netko se nađe da mu kvari doživljaj
ja sam samo popila kavu prosle godine u petom mjesecu u Neumu. nisam nikad ljetovala.. ali nisam rekla ne bih nikad.. bilo je godina kad bih se zadovoljila i bazenom, samo da se okupam
To se isto može reći i za velike svadbe, pa se zavale u kredite umjesto da te pare iskoriste za recimo kvalitetan medeni mjesec. Ali eto, svako valjda zna šta radi...cendlerbing wrote:Meni je samo glupo, dakle ne neshvatljivo nego samo glupo, kad neko nema para da isfinansira sebi neko putovanje tipa na Maldive, pa diže kredit da bi otišao.
eh .. sad...medeni mjesec moraju sve samo platiti-, dok, svadba je organizovana pljacka-rodbine i prijatelja...MarlboroGold wrote:To se isto može reći i za velike svadbe, pa se zavale u kredite umjesto da te pare iskoriste za recimo kvalitetan medeni mjesec. Ali eto, svako valjda zna šta radi...cendlerbing wrote:Meni je samo glupo, dakle ne neshvatljivo nego samo glupo, kad neko nema para da isfinansira sebi neko putovanje tipa na Maldive, pa diže kredit da bi otišao.
Kako kad... po onome što su mi drugi govorili uglavnom nije ostajalo niti su uspijevali otplatiti kovertama.moonca wrote:eh .. sad...medeni mjesec moraju sve samo platiti-, dok, svadba je organizovana pljacka-rodbine i prijatelja...MarlboroGold wrote:To se isto može reći i za velike svadbe, pa se zavale u kredite umjesto da te pare iskoriste za recimo kvalitetan medeni mjesec. Ali eto, svako valjda zna šta radi...cendlerbing wrote:Meni je samo glupo, dakle ne neshvatljivo nego samo glupo, kad neko nema para da isfinansira sebi neko putovanje tipa na Maldive, pa diže kredit da bi otišao.bgm ostane i za medenoggg
![]()
To je mudro, kad ljudi misle da nemas para, nece te musti, cekati da ti platis rucak, drzati novcanike daleko od ociju, nece rodbina od tebe ocekivati da poguras.cendlerbing wrote:Ja se više volim pohvaliti koliko sam malo nešto platila.
Ali nije da kupi dobro auto, dobar telefon, dobru torbicu ili vjencanje za 200 ljudicendlerbing wrote:Meni je samo glupo, dakle ne neshvatljivo nego samo glupo, kad neko nema para da isfinansira sebi neko putovanje tipa na Maldive, pa diže kredit da bi otišao.
Hakiz wrote:Ko ima da se kurči neka to radi. Ali to se ne radi dizanjem kredita.
Da ne ulazimo sada u priču da se isti zadaci sa istim kvalitetom mogu obaviti i sa jeftinijim stvarima.
Izvadi lik mobitel od 2.000 KM kupljen na kredit, a na njemu odjeća koja je em iz Waikikija em nije uspio pronaći dvije jeftine stvari a da se slažu. A kad progovori u ustima klavir jer nema novca da plati stomatologa i sredi zube.Guadalajara wrote:Hakiz wrote:Ko ima da se kurči neka to radi. Ali to se ne radi dizanjem kredita.
Da ne ulazimo sada u priču da se isti zadaci sa istim kvalitetom mogu obaviti i sa jeftinijim stvarima.
Hehehe![]()
Ko zna da je kreda
Nemoj mi to govoritMarlboroGold wrote: Kako kad... po onome što su mi drugi govorili uglavnom nije ostajalo niti su uspijevali otplatiti kovertama.