Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

AbelNR

#27001 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by AbelNR »

shadowchaser wrote:hvala :kiss: ma ako ovo ne upali spremajte nove profile, ja vec imam jedan na pola :D fali mi jos pola da dobijem levele, pa sve ponovo :D

sad me zbuni...zasto bi nam trebali novi profili...zar ne mozemo samo nastaviti raditi preko jednog kanala
AbelNR

#27002 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by AbelNR »

wasabi wrote:Tito niko ne svaljuje na Begsoona koji je legenda ove teme, ali po meni momak je ''naivan'' u svijetu kako trenutno funkcionise tj. ima veliko povjerenje u ljude. Eto na primjer postovi u kojima smo svi zacrnjivali ime ili ID on je u pocetku karijere jednostavno stavljao skrinsotove sa punim imenom ili ID.
Nije problem ako mi medusobno ovde na forumu saramo,pisemo i pomazemo jedni drugima iako se ne bi cudio da i ovde ima ljudi koji jedva cekaju da komsiji crkne krava, ali problem nastaje ako neko od nas ode na strane forume i pise svasta.
AbelNR wrote: Potpuno si u pravu...za sve je kriv jedan momak iz BiH...ne mogu da vjerujem koja logika :babinsin: :babinsin: :babinsin: :babinsin:
Mozda je kriv, a mozda i ne, mozda sam ja, mozda ti,a mozda i neka cura iz Svazilenda. Po tebi ako je iz BiH automatski nije kriv, a momak iz BiH izazva prvi svjetski rat. Cudni su putevi gospodnji u ovoj dolini suza.
Necu sad o momku iz BiH, prvom svjetskom ratu i Gospodnjim putevima...poenta je bila da na ovim taskovima koje mi radimo ljudi ubiru mnogo vise love nego pojedinci ovdje, i na sumnjivije nacine...ljudi poput Darkstara koji se zale i prijavljuju na sve i svasta su djelomicno doveli do ovoga...a ekipa iz RF je i dalje nesposobna i ne zeli da prizna da imaju mnogo vecih problema od radnika koji rade na vise kanala.
no99

#27003 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by no99 »

Ala ste se ucutali kako je krenula pijanka i vinarija da radi. :D
shadowchaser

#27004 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by shadowchaser »

AbelNR wrote:
shadowchaser wrote:hvala :kiss: ma ako ovo ne upali spremajte nove profile, ja vec imam jedan na pola :D fali mi jos pola da dobijem levele, pa sve ponovo :D

sad me zbuni...zasto bi nam trebali novi profili...zar ne mozemo samo nastaviti raditi preko jednog kanala
pa sta znas neka ima rezervni, uostalom kada naleti neki dobar zadatak da se brzo poklika mozes na oba duplo zaraditi :)
natazamlata

#27005 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by natazamlata »

Drustvo, ako pocnemo ovde da se optuzujemo, svadjamo, krivimo jedni druge a onda pravdamo- sve gubi smisao i ode forum gde ne treba.
Kriza je mozda trenutna, mozda trajna, takva je priroda ovog posla i to svi znamo.
Do sad je bila prijatna radna atmosfera, pomagali smo se, podrzavali, zezali. Nek ostane u tom duhu.
Ko nema nesto LEPO da kaze, najbolje da cuti. Drzm'o se posla. (uz svo duzno postovanje prema svima, voli vas Nata :D )
brano20

#27006 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by brano20 »

:thumbup:
natazamlata wrote:Drustvo, ako pocnemo ovde da se optuzujemo, svadjamo, krivimo jedni druge a onda pravdamo- sve gubi smisao i ode forum gde ne treba.
Kriza je mozda trenutna, mozda trajna, takva je priroda ovog posla i to svi znamo.
Do sad je bila prijatna radna atmosfera, pomagali smo se, podrzavali, zezali. Nek ostane u tom duhu.
Ko nema nesto LEPO da kaze, najbolje da cuti. Drzm'o se posla. (uz svo duzno postovanje prema svima, voli vas Nata :D )
vucha

#27007 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by vucha »

Ma begsoon je kriv za sve :D ..salim se naravno.
Opustite se malo..pojavili su se batch zadaci i ima dovoljno za sve :D samo bez guranja.
Ulenjili smo se dosta i navikli da na brzaka zaradimo solidnu lovu pa zbog toga kukamo ako se bilo sta promeni. Ovakvih promena ce biti uvek i potrebno je da se na to sto pre naviknemo jer gubimo zivce badava. :D
natazamlata

#27009 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by natazamlata »

Your Flag was removed after a job owner or CrowdFlower Community member thoroughly reviewed your ticket.

The Flag should no longer be visible on your Job History and you may continue working on this Job if it is still running. We apologize for any inconvenience.

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D RF odblokirao clixsense nalog. E NEKA! (al pamtim im nepravdu haha)
jaseregistrovao

#27010 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by jaseregistrovao »

836845
Life Of A CrowdFlower Worker - C
level_3_contributors $1.00
no99

#27011 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by no99 »

Super Nato, bas mi je drago. :) :thumbup:
LovaDoKrova

#27013 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by LovaDoKrova »

Na sta se ovo odnosi...broj taskova ne kontam http://prntscr.com/96xzx8
natazamlata

#27014 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by natazamlata »

Hvala vam, da znate kako sam se sinoc nasekirala... :-D :)
Nisam znala da ce mi biti sve jedno jer RF ukida rad sa vise kanala :D
dobojlija81

#27015 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by dobojlija81 »

ajmo tamo na politiku naspominjat se keve se jedni drugima pa se vratit ovdje :lol:
semsasuljakovic

#27016 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by semsasuljakovic »

Imam ovu statistiku:

Image

Na dashboardu ovo:

Image

I ne daju level 1. Ne znam šta podrazumijevaju pod 5 jobs? U listi poslova stoji mi 9 odrađenih jobs...
dobojlija81

#27017 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by dobojlija81 »

semsasuljakovic wrote:Imam ovu statistiku:

Image

Na dashboardu ovo:

Image

I ne daju level 1. Ne znam šta podrazumijevaju pod 5 jobs? U listi poslova stoji mi 9 odrađenih jobs...
fali ti jedan jos,mozda gresim
i ovih da namiris na 100 testnih
Last edited by dobojlija81 on 25/11/2015 22:45, edited 1 time in total.
Merengues

#27018 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Merengues »

@semsa..

Ako pogledaš objašnjenje za ovo :

Image

Vidjet ces da su to poslovi koji ne ulaze u statistiku.
almir90

#27019 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by almir90 »

Dođoh kući, kontam ide to na bolje, a vi ovdje se svađate. Razočarali ste me i kao čovjeka i kao komunistu. :D

Ja vjerujem da uopšte nije problem u tome što se radilo na više profila, već je problem u kvalitetu odrađenog posla. Sigurno da ima dobar dio testera koji su došli do ovog načina rada na RF-u i vršili zloupotrebu i nisu odrađivali posao kvalitetno. Kao na primjer, kada dođe do pada servera, vjerovatno nisu htjeli da čekaju da prorade, već su sve prijavljivali, ili su samo kliktali Yes, i tako vrtili ponovo i izvlačili više posla. Dok smo mi ovdje uvijek jedne druge savjetovali da pričekao, da prijvaljujemo samo u krajnjoj nuždi kada nešto nije uredu. Budući da im je cijeli proces automatizovan, došlo je do velikog broja malverizacija koje su mnogi iskoristili, pogotovo sada kad sve plaćaju. I treba se strpiti i čekati šta će riješiti, i koji će ishod biti. Sumnjam da će ovo sve tek tako propasti, jer i vlasniku i radnicima Rainforesta nije u cilju da sve to sada propadne. Samo strpljenja i bez napadanja jedni drugih, to ničemu korisnom ne vodi.

Aj' živili! :D
vucha

#27020 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by vucha »

Image

Na dashboardu ovo:

Image

Svaki zadatak koji ima ovaj minus ( minusi se n aovoj slici koju si postavio nalaze skroz desno ) ne ulazi u statistiku, tj. ne racuna ti se za lvl. Trenutno imas 4 zadatka koji ulaze u statistiku i fali ti jos jedan.
Error404

#27021 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Error404 »

Image

Na dashboardu ovo:

Image

Kad gledas Job history, pogledaj onaj mali crni krugic pored zadatka.
Ako ga ima taj zadatak ti nije uracunat u statistiku (kao da nije ni odradjen)
Trenutno imas 65 testnih pitanja a treba 100 tj kad se pojavi sledeci zadatak radi sto vise
Vijaj nocu uglavnom sinoc oko 2 3 zadatka je bilo

Naravno Autorefresher stalno upaljen i neka vrti i trazi posla
no99

#27022 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by no99 »

almir90 wrote:Aj' živili! :D
I daj kafu za nocnu smenu. :D
semsasuljakovic

#27023 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by semsasuljakovic »

Hvala vam ljudi, jbg početnik sam pa dok uđem u fazon :D
dobojlija81

#27024 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by dobojlija81 »

Changelog
2015/11/23: Added section on Test Notes
2015/10/28: Clarified what to do on terminal error
2015/10/28: Added section on our idle policy
2015/10/28: Removed outdated section on disputes

jel ovo bio prije na onom intro

iskoci jedna na eksentziji i app error :twisted:
kako_kad

#27025 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by kako_kad »

samo brbljate i kukate, sto ne radite

Identify Recommended Businesses /batch

:lol:
Post Reply