Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Dr. Kuca
#27001 Re: Utakmice.
Sutra sa olimpikom u kampu prijateljska.
- Grean
#27002 Re: Utakmice.
Na ostalo se necu osvrtati ali bas ovo sa nasom sadasnjom djecom je pokazalo da sam bio u pravu.mirza_15 wrote:Ne znam drug, ali meni izgleda da je tebi draže govno u tuđoj avliji od zlata u našoj. Eto ti Baka mag izvuće još jedan bod. U tri utakmice mu klub zabio 1 gol. Ali Baku nahvališ kao da je Murinjo (za utakmicu koju je izgubio), a Husref ne zna. Imao Baka 6 novih u ekipi. A ništa što je Husref tog istog Baku preslušao u Mostaru bez 5-6 prvotimaca? Ništa ni što ga je na Koševu preslušao i u prvenstvu? Ništa što imamo ubjedljivo najviše mladih u ekipi, a i pored toga bježimo drugom 9 bodova? Ništa to. Husref ne zna! Tako si isto pričao i za "željinu djecu". To si toliko puta ponovio da je to postalo degutantno. Šta je sada sa našom djecom? Ima li sada hvalospjeva njima i Husrefu što ih je fino uklopio u najbolju ekipu prvenstva?
Bez ljutnje drug, ali meni fakat izgleda da ti tuđe izgleda uvijek bolje od našeg, a to je nekada prilično iritantno.
Nisu oni nadri talenti samo su dosli u vrijeme kad je djavo odnio salu, nakon sto smo proglaseni za klub koji jede svoju djecu. I oni su dokaz da je jedini razlog sto ovakvih nije bilo i ranije kukavicluk. Ja plocu ne okrecem kako vjetar puse, tako sam mislio i kad su otisli Catakovic, Hadzic i Smajlagic i tako mislim i danas.
Sada ABD cetiri reprezentativca na ovom spisku U21.
-
NuraharuN
#27003 Re: Utakmice.
Već se i na samom početku sezone, pa čak i sve do te utakmice protiv Atalante, vidjelo da su stvari malo drugačije. Naša liga je specifična. Nisu toliko važna imena i pojedinci, koliko iskustvo sa samom ligom, konstantnost (i igračkog kadra i stručnog štaba), te motiv. Mi smo sve to dobili jer smo, prije svega, zadržali kostur ekipe te uveli nekoliko mladih igrača željnih dokazivanja.
Za taj uspijeh opet ima više faktora. Husref ima iskustvo s ovom ligom i ima autoritet u ovom klubu, što ga je možda i spasilo smjene u tim nekim ključnim trenutcima i osiguralo tu konstantnost. S druge strane, kao većina trenera PLBiH, on daleko više vjeruje starijim igračima; da se Novaković i Bekić nisu povrijedili, da Pavlović nije napravio glupost, pitanje je bi li ovi mladi igrači uopće dobili priliku.
Evo, ja smatram da je Šabanović već sad bolji desni bek od Hebibovića i zreo za početnu postavu. Pet utakmica je odigrao od početka na toj poziciji, svih pet smo pobijedili uz gol razliku 19:3 a on je upisao jedan gol i četiri asistencije. Hebib za nekih 15 utakmica nije upisao ni jednu asistenciju. Ipak, teško je zamisliti da će Šabanović imati prednost nad Hebibom osim ako se ovaj drugi ne povrijedi, što je i do sad bio slučaj. Ok, pobjeđujemo s obojicom, što je najvažnije, ali da Husref ciljano forsira mlađe igrače, situacija na desnom beku bi bila drugačija, a to je samo jedan primjer.
Šta hoću da kažem, Husref jeste najbolji mogući trener za nas u ovom trenutku i ima velike zasluge za ovaj uspijeh, ali ne treba se ni pretvarati kao da nema mana ili kao da je sve njegova zasluga.
Za taj uspijeh opet ima više faktora. Husref ima iskustvo s ovom ligom i ima autoritet u ovom klubu, što ga je možda i spasilo smjene u tim nekim ključnim trenutcima i osiguralo tu konstantnost. S druge strane, kao većina trenera PLBiH, on daleko više vjeruje starijim igračima; da se Novaković i Bekić nisu povrijedili, da Pavlović nije napravio glupost, pitanje je bi li ovi mladi igrači uopće dobili priliku.
Evo, ja smatram da je Šabanović već sad bolji desni bek od Hebibovića i zreo za početnu postavu. Pet utakmica je odigrao od početka na toj poziciji, svih pet smo pobijedili uz gol razliku 19:3 a on je upisao jedan gol i četiri asistencije. Hebib za nekih 15 utakmica nije upisao ni jednu asistenciju. Ipak, teško je zamisliti da će Šabanović imati prednost nad Hebibom osim ako se ovaj drugi ne povrijedi, što je i do sad bio slučaj. Ok, pobjeđujemo s obojicom, što je najvažnije, ali da Husref ciljano forsira mlađe igrače, situacija na desnom beku bi bila drugačija, a to je samo jedan primjer.
Šta hoću da kažem, Husref jeste najbolji mogući trener za nas u ovom trenutku i ima velike zasluge za ovaj uspijeh, ali ne treba se ni pretvarati kao da nema mana ili kao da je sve njegova zasluga.
- animus
#27004 Re: Utakmice.
Racuna li iko koliko dugo smo neporaženi. Teske nam utakmice sada slijede. Siroki 2x, Zrinjski 2x, Zeljo 1x (ako se to moze zvati teskom utakmicom
). Tesko je ostati neporazen ali ne i nemoguće. Mada nam nisu sve presudne zahvaljujući nasoj prednosti.
-
al-em
#27005 Re: Utakmice.
Cini mi se tri poraza u sezoni, atalanta, radnik, gosk.
-
il dottore
#27006 Re: Utakmice.
NuraharuN wrote:Već se i na samom početku sezone, pa čak i sve do te utakmice protiv Atalante, vidjelo da su stvari malo drugačije. Naša liga je specifična. Nisu toliko važna imena i pojedinci, koliko iskustvo sa samom ligom, konstantnost (i igračkog kadra i stručnog štaba), te motiv. Mi smo sve to dobili jer smo, prije svega, zadržali kostur ekipe te uveli nekoliko mladih igrača željnih dokazivanja.
Solariju se trese stolica, imas moju podrsku
- Logovan
#27007 Re: Utakmice.
Početni sastav FK Sarajevo: Dizdarević, Šabanović, Bekić, Kurdić, Šofranac, Cruz, Mustafić, Šišić, Crnički, Kapić i Resić.
- Grean
#27008 Re: Utakmice.
Ko i obicno @Logovani je tu za konstruktivan sadrzaj.Logovan wrote:Početni sastav FK Sarajevo: Dizdarević, Šabanović, Bekić, Kurdić, Šofranac, Cruz, Mustafić, Šišić, Crnički, Kapić i Resić.
Interesantan sastav, da je ovo odgledati razmijenio bih je za kup sa Zrinjskim. Prije svih Resic, bio je dobar u pripremnim ali igrac sa najvecim pehom od ovih nada da su mu konkurenti Velkoski i Halilovic. Uz njega Kurdic na stoperu sto mu je pozicija iz juniora a i ovaj Cruz i podmladak Bayerna na spicu.
-
mirza_15
#27009 Re: Utakmice.
3:3
Crnički, Kurdić, Šabanović
Crnički, Kurdić, Šabanović
- Logovan
#27010 Re: Utakmice.
Grean wrote: Ko i obicno @Logovani je tu za konstruktivan sadrzaj.
Golijada, opet.
Posebno su u redovima Sarajeva šansu dobili igrači koji nešto rijeđe igraju u takmičarskim mečevima, ali je svejedno u Butmiru viđena odlična utakmica između dva sarajevska rivala.
Poveo je Olimpik preko Jusufija, ali je Sarajevo uspjelo stići do preokreta prije odlaska na odmor.
Posljednje pojačanje Sarajeva, Mario Crnički je pogodio za 1:1, da bi za 2:1 i preokret strijelac bio mladi Numan Kurdić.
Otvaranje drugog dijela je donijelo novi gol u mreži Olimpika pošto je Šabanović povisio na 3:1, ali desetak minuta kasnije Osmanović sa bijele tačke pogađa za 3:2.
Isti igrač je nešto kasnije ponovo savladao golmana Sarajeva i pogodio za 3:3. Ispostavilo se da je Osmanović postavio i konačni rezultat ovog prijateljskog susreta.
Za Sarajevo su od prve minute nastupili: Dizdarević, Šabanović, Bekić, Kurdić, Šofranac, Cruz, Mustafić, Šišić, Crnički, Kapić i Resić. U drugom poluvremenu su igrali još Salčin, Adukor i Đokanović.
- Raigor Stonehoof
#27011 Re: Utakmice.
e moj adukore, rezervo u prijateljskoj
ne znam jesil ti gluplji sto se nadas nekoj karijeri vani, ili nasi sto su te zakovali za klupu zbog inata
ne znam jesil ti gluplji sto se nadas nekoj karijeri vani, ili nasi sto su te zakovali za klupu zbog inata
- Cossack
#27012 Re: Utakmice.
Mislim da je on izvukao mnogo ali mnogo deblji kraj jer rezultati ne trpe a jasna poruka je svima poslana.Raigor Stonehoof wrote:e moj adukore, rezervo u prijateljskoj
-
todd_smith
#27013 Re: Utakmice.
odigrali smo 3 utakmice tek, od kojih su 2 bile klimave
ne svidja mi se sto ga nema, ali jbga takav su princip uhvatili, i Rahmanovicu su rekli isto, pa se on predomislio. Dosljednost je bitna.
ne svidja mi se sto ga nema, ali jbga takav su princip uhvatili, i Rahmanovicu su rekli isto, pa se on predomislio. Dosljednost je bitna.
- Raigor Stonehoof
#27014 Re: Utakmice.
Da, on je izvukao deblji kraj, a ta jasna poruka je izrazito glupaCossack wrote:Mislim da je on izvukao mnogo ali mnogo deblji kraj jer rezultati ne trpe a jasna poruka je svima poslana.Raigor Stonehoof wrote:e moj adukore, rezervo u prijateljskoj
Zasto bi sada ijedan talentovani igrac nase lige koji se nada da ce karijeru nekada nastaviti u inostranstvu, dosao u FK Sarajevo?
Jebo glupe poruke. Sreca pa pobjedjujemo.
-
todd_smith
#27015 Re: Utakmice.
Jednostavno.Raigor Stonehoof wrote:Da, on je izvukao deblji kraj, a ta jasna poruka je izrazito glupaCossack wrote:Mislim da je on izvukao mnogo ali mnogo deblji kraj jer rezultati ne trpe a jasna poruka je svima poslana.Raigor Stonehoof wrote:e moj adukore, rezervo u prijateljskoj
Zasto bi sada ijedan talentovani igrac nase lige koji se nada da ce karijeru nekada nastaviti u inostranstvu, dosao u FK Sarajevo?
Dodji, dokazi se i idi uz placanje odstete. A ne, dodji dokazi se, drzi klub kao pijun u pregovorima sa ponudama.
Imas finih primjera toga u zadnje vrijeme Duljevic, Cimirot, sada Mujakic i Rahmanovic...
- Raigor Stonehoof
#27016 Re: Utakmice.
Jasta radi.
Da tebi FK Sarajevo nudi platu od 3-4-5k, a Dresden 20k, ali neće da plati odštetu, sve se bojim da bi i ti potpisao produženje.
Lupam cifre i klubove, ali tako to fercera.
Uostalom, ugovor treba ispoštovati, a i u interesu kluba je da su najbolji igrači na terenu a ne na tribini. Da kojim slučajem ne pobjeđujemo, ovo bi bio puno veći problem.
Da tebi FK Sarajevo nudi platu od 3-4-5k, a Dresden 20k, ali neće da plati odštetu, sve se bojim da bi i ti potpisao produženje.
Lupam cifre i klubove, ali tako to fercera.
Uostalom, ugovor treba ispoštovati, a i u interesu kluba je da su najbolji igrači na terenu a ne na tribini. Da kojim slučajem ne pobjeđujemo, ovo bi bio puno veći problem.
- strong69
#27017 Re: Utakmice.
Mislim da je Adukor podnio i tuzbu protiv Sarajeva.
Ja licno postujem dosljednost koju uprava kluba ima kada su ovakve stvari u pitanju. I razumijem ih i nadam se da taj kurs nece mijenjati. Nije Sarajevo ni prvi ni zadnji tim koji ovako postupa sa tim igracima koji nece da produze ugovor da bi mogli otici bez obestecenja.
Sa igracke strane, bolje je uigravati na toj poziciji drugog igraca koji ima duzi ugovor sa klubom nego stavljati Adukora da igra a sa prvim danom prelaznog roka on odlazi. Sa finansijske strane, zasto bi igrao ukoliko nije u stanju naci zajednicki jezik sa klubom po pitanju obestecenja?
I bas sa nestrpljenjem ocekujem utakmicu protiv Sirokog. Imaju solidan teren i mislim da je vrijeme da ih dole pobijedimo i konacno se to desi.
Ja licno postujem dosljednost koju uprava kluba ima kada su ovakve stvari u pitanju. I razumijem ih i nadam se da taj kurs nece mijenjati. Nije Sarajevo ni prvi ni zadnji tim koji ovako postupa sa tim igracima koji nece da produze ugovor da bi mogli otici bez obestecenja.
Sa igracke strane, bolje je uigravati na toj poziciji drugog igraca koji ima duzi ugovor sa klubom nego stavljati Adukora da igra a sa prvim danom prelaznog roka on odlazi. Sa finansijske strane, zasto bi igrao ukoliko nije u stanju naci zajednicki jezik sa klubom po pitanju obestecenja?
I bas sa nestrpljenjem ocekujem utakmicu protiv Sirokog. Imaju solidan teren i mislim da je vrijeme da ih dole pobijedimo i konacno se to desi.
- Logovan
#27018 Re: Utakmice.
Čuj tužbu podnio. Naginje mi na čistu šuplju, šta misli sa njom postići.
Zbog ovog Nama, malo zaboravismo na utakmicu sa Širokim.
Hrabro i jako do tri boda!
Zbog ovog Nama, malo zaboravismo na utakmicu sa Širokim.
- Cossack
#27019 Re: Utakmice.
Tebi glupa poruka, mnogima nije.Raigor Stonehoof wrote:Da, on je izvukao deblji kraj, a ta jasna poruka je izrazito glupaCossack wrote:Mislim da je on izvukao mnogo ali mnogo deblji kraj jer rezultati ne trpe a jasna poruka je svima poslana.Raigor Stonehoof wrote:e moj adukore, rezervo u prijateljskoj
- Raigor Stonehoof
#27020 Re: Utakmice.
Sa igracke strane, najbolje je da na toj poziciji igra najbolji igrac, ako vec ganjamo titulu, jel.strong69 wrote:
Sa igracke strane, bolje je uigravati na toj poziciji drugog igraca koji ima duzi ugovor sa klubom nego stavljati Adukora da igra a sa prvim danom prelaznog roka on odlazi.
Moras imat cilj, il ces uigravat igrace za sljedecu sezonu, il ces ganjati titulu.
Tek kad se i matematicki osiguramo, vrijeme je za uigravanje buducih igraca na toj poziciji.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#27021 Re: Utakmice.
Niđe veze rezon. Sta treba da postanemo ko komsije. Prolazna stanica kako kome naumpadne u karijeri. Da je igrac tipa Jajala pa hajde. Kao da nismo inaki ovskvih utakmica i sa njim. Ispade frajer Makelele. I jebo tu djecu sa tskvin rezonom. To su ti bili Veladzic, Suarez, Sadiku... pa sta bi od njih? Nista, nit smo mi sta pogrijesili niti su oni uspjeli u karijerama. Kad se sada pogledaju njihove karijere mi smo csk odlican posao uradili.Raigor Stonehoof wrote:Da, on je izvukao deblji kraj, a ta jasna poruka je izrazito glupaCossack wrote:Mislim da je on izvukao mnogo ali mnogo deblji kraj jer rezultati ne trpe a jasna poruka je svima poslana.Raigor Stonehoof wrote:e moj adukore, rezervo u prijateljskoj
Last edited by F&N on 08/03/2019 14:11, edited 1 time in total.
- Raigor Stonehoof
#27022 Re: Utakmice.
Ne, mi smo postali ko oni upravo sa ovim potezom. Ja se kod nas ne sjecam ovakve situacije prije, a kod njih ih je bilo masala, Tomic i Zakaric ovako iz glave.
Apsolutno nista ne dobijes, a puno mozes izgubiti.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#27023 Re: Utakmice.
Kod njih su to bili izolovsni slucajevi a ne pravilo. I btw oni su za nas kurac u svakom pogledu u zadnjih 5 godina. Oni nam ne trebaju biti mjerilo ni u cemu osim u onom kako ne treba raditi.Raigor Stonehoof wrote:Ne, mi smo postali ko oni upravo sa ovim potezom. Ja se kod nas ne sjecam ovakve situacije prije, a kod njih ih je bilo masala, Tomic i Zakaric ovako iz glave.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#27024 Re: Utakmice.
Nisam ni ja bio za ovaj potez, međutim to je završena stvar.
Do kraja sezone je tu i poslije mu sretno gdje god otišao.
Do kraja sezone je tu i poslije mu sretno gdje god otišao.
- Raigor Stonehoof
#27025 Re: Utakmice.
F&N wrote:Kod njih su to bili izolovsni slucajevi a ne pravilo. I btw oni su za nas kurac u svakom pogledu u zadnjih 5 godina. Oni nam ne trebaju biti mjerilo ni u cemu osim u onom kako ne treba raditi.Raigor Stonehoof wrote:Ne, mi smo postali ko oni upravo sa ovim potezom. Ja se kod nas ne sjecam ovakve situacije prije, a kod njih ih je bilo masala, Tomic i Zakaric ovako iz glave.
Upravo tako, ne znam sto onda ovo radimo po uzoru na njih.
Svejedno, ako budemo prvaci, super, halal bilo
ako ne, ovo ce bit veliki minus