Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amisha

#2701 Re: Zeničani

Post by amisha »

Amagon wrote:
Da li se uopće danas može pojesti burrito u Zenici? Jedno vrijeme je bilo u Trovaču.
Može, u Ekranu.
Ja nisam probala, ali ekipa s posla se kune da valja iliti da je za klasu bolji od onog u Trovaču :-D
nacho_

#2702 Re: Zeničani

Post by nacho_ »

amisha wrote:
Amagon wrote:
Da li se uopće danas može pojesti burrito u Zenici? Jedno vrijeme je bilo u Trovaču.
Može, u Ekranu.
Ja nisam probala, ali ekipa s posla se kune da valja iliti da je za klasu bolji od onog u Trovaču :-D
probaj i ti, dobar je ;-)
Djubre_

#2703 Re: Zeničani

Post by Djubre_ »

K.. ne valja! Najbolji buritto je bio u Biznis clubu! Ako vam je dobar u ekranu, onda ih niste mnogo probali.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Not My Idea

#2704 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

_BataZiv_0809 wrote:Moram reci da ste mi dali dobar update o zenickim kafanama. Vazda kukamo kako nam je nocni zivot los, ali fkt imamo mnogo mjesta za izaci
:lol: ma dje, ziv bio?

to se tebi samo ucinilo.

kakav Hope? to neko provalio prije par mjeseci i nista nikad...pisi propalo.

A za Collegium sam i ja cula da se otvara.

In Style vjerovatno radi, ne znam sto ne bi radio. Kafana koja radi 100 godina, u koju su se FGR ( :mrgreen: ) nabrijali izlazit pod izgovorom da nemaju gdje. Cim nadju nesto novo, In Style ce radit kao i prije njih.
nacho_ wrote: probaj i ti, dobar je ;-)
Sutra idemo da i ja probam. :mrgreen:
Amagon

#2705 Re: Zeničani

Post by Amagon »

Djubre_ wrote:K.. ne valja! Najbolji buritto je bio u Biznis clubu! Ako vam je dobar u ekranu, onda ih niste mnogo probali.
Tako je, reci im :D
_BataZiv_0809 wrote:Moram reci da ste mi dali dobar update o zenickim kafanama. Vazda kukamo kako nam je nocni zivot los, ali fkt imamo mnogo mjesta za izaci, izuzev onih sto rade do zore. Nisam znao za ovaj Bonaparte, tj. zadnji put sam u tom prostoru bio u januaru ove godine dok je jos bila cerimova rupa :) Nafljosko' sam se te noci sa uglednim boemima poput Zeljka Skuljevica i Jasmina Kukavice. Nisam bas siguran, ali mislim da je i Haris Burina bio tu :D Ili sam njegovo prisustvo pomjesao sa onim u Hej Dzo :D Lijepo izgleda ovako na slikama, moglo bi se to obici kad dodjem iduci put.

Zao mi one stare birtijetine na uglu kod Lutve. Kad god bih prolazio tuda, nanovo sam se ibretio dopola odrezanoj dvoguzi koja je glumila saksiju, alkoholnom zadahu i vazda istim ljudima koji su tu pili dok ne popadaju. Ali valjda ce ovaj Cheers postati ozbiljnija alternativa kantini na pravnom faxu. Doduse cini mi se da i ona pravo propada, ali nisam bio dugo :-D

Ima li ikakvih novosti za onaj Hope u Crkvicama? Hoce li fakat biti diskoteka? I jel' istina da se Collegium otvara nanovo (opet ha ha)?

Sto se tice cijena, meni je Gatto po tom pitanju zakletva i jedno od rijetkih mjesta gdje se za male pare mozes anestezirat :thumbup:

PS Radi li jos In stajl?
Većina Zeničana je inače sklona kukanju i kritikovanju svega i svačega. Tim istim kritičarima je mrsko ljeti prošetati do Bate i Islama. U Čerimovoj kafani je bila ludnica. Dosta puta sam izišao iz nje u samu zoru. I ja sam se par puta zapio sa Škuljom i Kukavicom. Jednom je bila i neka scena, jer je Kukavica bario (ljubio ruke :lol: ) nekoj curi, i to u prisustvu njenog momka. A znaš za Kukavicine pedobear sklonosti.

I da, Zenici baš fali neka diskoteka. Ništa Ten, nikakav club, nego baš ono - disco. Pa jebemu kad neki manji gradovi mogu imati po dvije diskoteke, može i Zenica bar jednu.

In Stajl ne radi više. Izbio belaj, tuča, došla policija i fajront. Isto kao nekad Cavalli kod stadiona. Ispočetka je bilo dobro tamo, ali se vremenom sve više nakotilo brizonja. Jebiga, istina je ono, gdje ima narodne ima i belaja.

Ovih dana ću navratiti u taj Cheers
Last edited by Amagon on 20/11/2013 00:40, edited 1 time in total.
nacho_

#2706 Re: Zeničani

Post by nacho_ »

Djubre_ wrote:K.. ne valja! Najbolji buritto je bio u Biznis clubu! Ako vam je dobar u ekranu, onda ih niste mnogo probali.

¸

ako mislis na vahin :thumbup: a ako mislis na ovaj sad onda ih ti nisi mnogo probao :wink:
Not My Idea wrote:Sutra idemo da i ja probam. :mrgreen:
prijatno vam :P
dezurni_ucenik

#2707 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

Cuj Kukavica bari tudje djevojke.Zar nije nekad davno po picki dobio zbog toga.Navodno od neke cure frajer mu razbio flasu od glavu.
Partijaner

#2708 Re: Zeničani

Post by Partijaner »

Ja samo cekam kad ce se otvoriti neki klub u Ze gdje ce biti samo elektronska muzika, ali izgleda da cu se nacekat dobro, jer bez cajki kod nas nista ne moze proci.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#2709 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Kukavica je lud, sjećam se kad smo bili na Bistričaku jednom na izletu i valjda su neki bugari dirali ili maltretirali neku učenicu i on to čim je čuo zatrča se i povalja ih sve i mariše se s njima. :lol:
dezurni_ucenik

#2710 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

Jimmy McNulty wrote:Kukavica je lud, sjećam se kad smo bili na Bistričaku jednom na izletu i valjda su neki bugari dirali ili maltretirali neku učenicu i on to čim je čuo zatrča se i povalja ih sve i mariše se s njima. :lol:

:lol: :lol: :lol:
Djubre_

#2711 Re: Zeničani

Post by Djubre_ »

nacho_ wrote:

¸

ako mislis na vahin :thumbup: a ako mislis na ovaj sad onda ih ti nisi mnogo probao :wink:
Not My Idea wrote:Sutra idemo da i ja probam. :mrgreen:
prijatno vam :P
Da vahin i ono vrijeme kada je bend svirao.. popijes 10 karlovacki, pojedes vahin burito, onda popijes na njega jos 10 karlovacki.. u ekranu sam jeo prije 2-3 mjeseca, i loseg ukusa je skroz.. na izgled jeste fin, ali nikakvog ukusa. Vaha je njemu nesto jebeno dodavao.

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2712 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

:lol: ma dje, ziv bio?

to se tebi samo ucinilo.

kakav Hope? to neko provalio prije par mjeseci i nista nikad...pisi propalo.

A za Collegium sam i ja cula da se otvara.

In Style vjerovatno radi, ne znam sto ne bi radio. Kafana koja radi 100 godina, u koju su se FGR ( :mrgreen: ) nabrijali izlazit pod izgovorom da nemaju gdje. Cim nadju nesto novo, In Style ce radit kao i prije njih.
Pa na dvije stranice su ljudi naveli barem 20 lokacija za izaci. Ali sve je posto je sve relativno, mozda je nekome i to malo :D

PS Pise klub za mlade Hope, a neki frajeri su krecili nesto ispred ulaza prije jedno 3 sedmice, kad sam zadnji put bio kuci. Meni to lici na pripreme za otvaranje, ali eto mozda sam pogresno protumacio :D
fiko_halimic

#2713 Re: Zeničani

Post by fiko_halimic »

taj Hope otvara neka baraba i sljam. valjda onaj sto je drzo/drzi maredo ili lasado.
fiko_halimic

#2714 Re: Zeničani

Post by fiko_halimic »

a dobro je sto se kolegijum otvara. pa da uz cecu zaigramo na skorenoj krvi onog sto su ga ubili gore. ili vise njih.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2715 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Amagon wrote:
Tako je, reci im :D
_BataZiv_0809 wrote:Moram reci da ste mi dali dobar update o zenickim kafanama. Vazda kukamo kako nam je nocni zivot los, ali fkt imamo mnogo mjesta za izaci, izuzev onih sto rade do zore. Nisam znao za ovaj Bonaparte, tj. zadnji put sam u tom prostoru bio u januaru ove godine dok je jos bila cerimova rupa :) Nafljosko' sam se te noci sa uglednim boemima poput Zeljka Skuljevica i Jasmina Kukavice. Nisam bas siguran, ali mislim da je i Haris Burina bio tu :D Ili sam njegovo prisustvo pomjesao sa onim u Hej Dzo :D Lijepo izgleda ovako na slikama, moglo bi se to obici kad dodjem iduci put.

Zao mi one stare birtijetine na uglu kod Lutve. Kad god bih prolazio tuda, nanovo sam se ibretio dopola odrezanoj dvoguzi koja je glumila saksiju, alkoholnom zadahu i vazda istim ljudima koji su tu pili dok ne popadaju. Ali valjda ce ovaj Cheers postati ozbiljnija alternativa kantini na pravnom faxu. Doduse cini mi se da i ona pravo propada, ali nisam bio dugo :-D

Ima li ikakvih novosti za onaj Hope u Crkvicama? Hoce li fakat biti diskoteka? I jel' istina da se Collegium otvara nanovo (opet ha ha)?

Sto se tice cijena, meni je Gatto po tom pitanju zakletva i jedno od rijetkih mjesta gdje se za male pare mozes anestezirat :thumbup:

PS Radi li jos In stajl?
Većina Zeničana je inače sklona kukanju i kritikovanju svega i svačega. Tim istim kritičarima je mrsko ljeti prošetati do Bate i Islama. U Čerimovoj kafani je bila ludnica. Dosta puta sam izišao iz nje u samu zoru. I ja sam se par puta zapio sa Škuljom i Kukavicom. Jednom je bila i neka scena, jer je Kukavica bario (ljubio ruke :lol: ) nekoj curi, i to u prisustvu njenog momka. A znaš za Kukavicine pedobear sklonosti.

I da, Zenici baš fali neka diskoteka. Ništa Ten, nikakav club, nego baš ono - disco. Pa jebemu kad neki manji gradovi mogu imati po dvije diskoteke, može i Zenica bar jednu.

In Stajl ne radi više. Izbio belaj, tuča, došla policija i fajront. Isto kao nekad Cavalli kod stadiona. Ispočetka je bilo dobro tamo, ali se vremenom sve više nakotilo brizonja. Jebiga, istina je ono, gdje ima narodne ima i belaja.

Ovih dana ću navratiti u taj Cheers
Slazem se 100%. Mi smo ionako svi mahom doktori nauka, imamo rjesenje za sve (b'jelo)svjetske probleme i svemu nalazimo manu :-)

Majke mi, uvijek ponavljam da je neka diskoteka, tj. da je plesni podij izdvojen, a ne ovi klubovi u koje ulazanje lici na desant na Drvar od raje koja plese :D I to da hoće bit neka u koju ne može svako ni ući. Ne znam jesi li izlazio u Ten kad se tek otvorio, ali tad nije svako mogao ući. Sad je dole korida i narodno veselje :izet: Vjerovatno objekat u koji ne bi mogao svako ući nije isplativ, ili nema niko ko bi smio nasilnicima zabraniti ulaz....ko će znat...Fakat je glupo da poslije 12 moraš kući jer nema alternative Tenu :shock:

Ja sam gledao kad Škulj miluje ruke jedne pravo mlade ženskice i to uz glasno odobravanje njene raje :pliska: a Kukavica mi je objasnjavao da je boja mog dzempera omiljena nekom slikaru, ne mogu se sad sjetiti imena (garant nekom koji je slikao morske motive, jer je penđas plav :-D )

A što se tiče In stajla, bilo je pitanje vremena kad će izbiti belaj. Doduše belaj nije razlog da se prestane raditi. Vjerovatno će opet krenuti, dok se malo smiri. Sjećaš se da su Gaus i Collegium nastavljali raditi i nakon ubistava. Samo malo okreče i ponovno otvorenje :D A u Cavalliju se navodno tušilo ilegalno oružje. Razlog za prestanak rada se ne zna, mada nije teško pretpostavit.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2716 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

fiko_halimic wrote:taj Hope otvara neka baraba i sljam. valjda onaj sto je drzo/drzi maredo ili lasado.
Da i to sam čuo. Tako raja priča, a neko je to napisao i na ovoj temi. Štaćeš kad je takva situacija da niko normalan ni pošten neće ni pomisliti da otvara diskoteku ili klub, pa da ima problema sa reketašima...
Stjui

#2717 Re: Zeničani

Post by Stjui »

hvala :thumbup:
_BataZiv_0809 wrote:
PS Radi li jos In stajl?
da.petak i subota do sitnih sati. jedno vrijeme mi se učinilo kao fino mjesto za izlaz ,ali vidim prošlu subotu da se opet šljam počeo skupljati.
N.N.

#2718 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Ten radi k`o nekad`! Subotom mjesta ni za zivu glavu :D
Amagon

#2719 Re: Zeničani

Post by Amagon »

Kad smo kod tih noćnih izlazaka, večeras Gatto, nektar 2KM a biće i brucošica, imaju parti :lol:
dezurni_ucenik

#2720 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

Amagon wrote:Kad smo kod tih noćnih izlazaka, večeras Gatto, nektar 2KM a biće i brucošica, imaju parti :lol:
Gato pocetkom 2000tih.Skoro svakog petka neko svirao,Skroz,Edo Maajka,Adi Lukovac,Damir Urban
Mustang1

#2721 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Eno Collegium izgleda promijenio ime u CollegiumCity :D
Zna li se ko sada otvara ?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2722 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

http://zenicablog.com/zenica/biznis/ite ... -2013.html

Pravo mocan video koji prikazuje dosadasnju izgradnju GGM-a. U pozadini rock klasik- Billy Idol-White Wedding u instrumental verziji :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#2723 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

je li znao ko ovog ubijenog smriku ramiza?
Casual's

#2724 Re: Zeničani

Post by Casual's »

kakavdanakneiskustvu wrote:je li znao ko ovog ubijenog smriku ramiza?
Ratni policajac,kako se prica imao je nekih svojih 'caka' iz tog perioda :)
Post Reply