BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Baudelaire

#2701 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Baudelaire »

KPNCTNJAH wrote:Gledaj ekipe na slici :D ako oni ne skontaju kako da do utakmice travnjak izgleda kao na Bernabeu, onda nece niko :mrgreen:

Fali makar jedan s cigarom, da vjerodostojnije djeluje :D
kolo naokolo

#2702 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by kolo naokolo »

oldschool wrote:

Mi ovisimo o Misimoviću, Rahimić protiv brzih Portugalaca nema šanse, u godinama je. Medunjanin je plejmejker, ne ganja i nije destruktivac. Lulić je brz, ali bez onog ko mu daje loptu je nula, zatvori Misketa zatvorio si sve. Pokušat će isto, Francuzi nisu imali flastera na Misketu, a ovi hoće kao i prethodne dvije tekme gdje se nije vidio. Pape mora naći rješenje za to. Igra i Ronaldo dobro kad nema flastera, ali mu Njemci puknu flastera i ne vidi se tokom čitavih 90 minuta protiv njih, jedno je igrati slobodno a drugo kad ti neko diše za vratom. meireleš kakav god da je je mnogo bolji od bolji igrač od naših na tim pozicijama, koliko je samo golova dao za Liverpol prošle sezone, šta nam je radio u Zenici. Ponavljam, ključno je naći rješenje za Misimovića, kako da se riješi flastera.
Strucnjak, slazem se s tobom da se Miske nije vidio u prethodne dvije tekme jer jednu nije ni igrao :D
oldschool

#2703 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by oldschool »

kolo naokolo wrote:
oldschool wrote:

Mi ovisimo o Misimoviću, Rahimić protiv brzih Portugalaca nema šanse, u godinama je. Medunjanin je plejmejker, ne ganja i nije destruktivac. Lulić je brz, ali bez onog ko mu daje loptu je nula, zatvori Misketa zatvorio si sve. Pokušat će isto, Francuzi nisu imali flastera na Misketu, a ovi hoće kao i prethodne dvije tekme gdje se nije vidio. Pape mora naći rješenje za to. Igra i Ronaldo dobro kad nema flastera, ali mu Njemci puknu flastera i ne vidi se tokom čitavih 90 minuta protiv njih, jedno je igrati slobodno a drugo kad ti neko diše za vratom. meireleš kakav god da je je mnogo bolji od bolji igrač od naših na tim pozicijama, koliko je samo golova dao za Liverpol prošle sezone, šta nam je radio u Zenici. Ponavljam, ključno je naći rješenje za Misimovića, kako da se riješi flastera.
Strucnjak, slazem se s tobom da se Miske nije vidio u prethodne dvije tekme jer jednu nije ni igrao :D
On je važniji od Džeke, bez njega nema ni Džeke, ali vidjećemo šta nam donosi petak, možda kiša padne, nikad se ne zna. Nije čovjek prodao tekmu, jednostavno pod pritiskom ne funkcioniše, kad igra pod flasterom.
condy

#2704 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by condy »

oldschool wrote:
condy wrote:Ovo samo kod nas može...samo 4.000 ulaznica u slobodnoj prodaji. :?

Iz nogometnog saveza kažu da je ukupno štampano nešto više od 10.200 ulaznica, što je premalo, jer stadion ima sjedećih mjesta ukupno 14.500. Stadion će biti pun, i kad je pun tada je sigurno prisutno par hiljada više od oficijelnih 10.200 gledalaca... :)

Ne vjerujem da je oko 6.000 ili više ulaznica namjenjeno igričima, ljudima iz saveza, sponzorima i ... već da je veliki broj upravo tih karata završio na crnom tržištu i da će neki dobro profitirati . Uostalom, po kojoj logici treba više od 6.000 ulaznica da ide sponzorima, rodbini igrača, klubovima, nekim organizacijama i sl. ?

Sramora je da u prodaji u Sa bude manje od 1000 karata a u Zenici nešto više ...stadion jeste malog kapaciteta ali ovi su ga iz saveza radi ličnih interesa još par puta smanjili :)

Trenutna ponuda na crnom trzistu :D
Javlja mi prijatelj iz Zenice, istok ide za 70 km , a zapad za 120 km... :)
Šta ti je, pusti se ulaznica, kad ti Selma Bajrami i Zisko mahnu s tribina dok gledaš tv...neprocjenjivo. :mrgreen:
Ma, meni bi najvise falio Nikola Bilic, i njegovo podgrijavanje atmosfere :D
kolo naokolo

#2705 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by kolo naokolo »

@oldschool
Ne bih ja ulazio u tvoje analize, ipak si ti "oldschool" (stara skola :D ) Samo primjetih da si se previse uzivio u funkciju strucnjaka a da nisi ni primjetio sta si napisao :D Ili pak nisi ni znao da nije igrao :D
ultima_palabra

#2706 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ultima_palabra »

oldschool wrote:Mi ovisimo o Misimoviću, Rahimić protiv brzih Portugalaca nema šanse, u godinama je. Medunjanin je plejmejker, ne ganja i nije destruktivac. Lulić je brz, ali bez onog ko mu daje loptu je nula, zatvori Misketa zatvorio si sve. Pokušat će isto, Francuzi nisu imali flastera na Misketu, a ovi hoće kao i prethodne dvije tekme gdje se nije vidio. Pape mora naći rješenje za to. Igra i Ronaldo dobro kad nema flastera, ali mu Njemci puknu flastera i ne vidi se tokom čitavih 90 minuta protiv njih, jedno je igrati slobodno a drugo kad ti neko diše za vratom. meireleš kakav god da je mnogo je bolji od naših igrača na tim pozicijama, koliko je samo golova dao za Liverpol prošle sezone, šta nam je radio u Zenici. Ponavljam, ključno je naći rješenje za Misimovića, kako da se riješi flastera.
Nije loš stream of thoughts, ali par zamjerki:

1. Prije dvije godine, Portugalci su imali luksuz da stave Pepea na zadnjeg veznog i zalijepe ga za Misimovića. Sada su bez Carvalha, pa Pepe mora igrati stopera. Od njihovih sadašnjih veznjaka ja ne vidim nekoga ko može odigrati flastera tako učinkovito.

2. Tada kod nas nisu igrali Pjanić i Misimović zajedno... a sada je Pjanić stasao i to je dvostruka prijetnja, podržana još jednim sjajnim dodavačem Medunjaninom, iz pozadine. Tako da i kad bi odsjekli Misimovića, nisu riješili ni pola svojih problema :D
condy

#2707 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by condy »

Inače, bitno je znati kad je u pitanju teren na Bilinom polju. Nikad nije mijenjan i saniran :-D

Tender je bio raspisan već u par navrata za potpunu zamjenu terena i novu drenažu, sa grijanjem terena jer je grijanje terena neophodno da bi se on sačuvao u zimskim uvjetima. Međutim, niti jedna firma koja se je prijavila na tender nije ispunjavala uvjete tendera, odnosno nije imala tehničke mogućnosti izvedbe tog projekta, zbog čega je tender stalno padao. To ljudima iz saveza, ali i općine Zenica, nije opravdanje jer nisu raspisali međunarodni tender ako već domaće firme to ne mogu uraditi.
oldschool

#2708 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by oldschool »

Ne može se vidjeti kad nije ni igrao, to je Ćirino maslo. :mrgreen:

@Ultima: Mi ne znamo na koju će on poziciju Pepea staviti, ali Pjanić, Misimović nisu trkači, sposobni da trče nazad i naprijed, Medunjanin je tu bolji, ali ne pretjerano. I dalje tvrdim da je Miske glavni igrač, kad njega nema nema ni igre.
Last edited by oldschool on 08/11/2011 14:07, edited 1 time in total.
condy

#2709 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by condy »

Misimović je jako bitan igrač za nas. Protiv Francuske je bio jedan od najboljih, sjajno je mijenjao pravac kretanja i imao precizan pas. Protiv Bjelorusije je odlučio utakmicu, zatim protiv Albanije i Rumunije je asistirao, kao i protiv Luksemburga-prva utakmica, u drugoj pogodio. Većina akcija u kojima smo pogađali u ovim kvalifikacijama je išla od njega. Pogledajte naše golove u ovim kvalifikacijama u većini njih Miske je imao zadnji pas ili je pogodio... :)
žuti

#2710 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by žuti »

Miske je mozak ekipe. A ovakve utakmice se dobijaju mozgom.
Kako god zna i umije treba dostaviti makar jednu svoju pametnu loptu :D Može i slobodnjak.
Baudelaire

#2711 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Baudelaire »

Miske je ušao u formu. Možemo mi pričati ovo-vako, ono nako, ali Miske od Portugala nije bio isti igrač sve do Bjelorusije ovdje. Tu je Pape uspio isforsirati inat u njemu, dao je onaj gol, popizdio, i počeo izgleda više nesvjesno dokazivati Papetu da nije upravu. Protiv Luksemburga je trčao kao i svi drugi igrači, a protiv Francuske je trčao nekih 60 minuta i to baš trčao. Nije ništa manje od drugih trčao. Naš problem nije samo to što Misimović umre, nego što umre i Medunjanin, pa i Pjanić. U takvoj situaciji, niti mogu ravnomjerno brzo stizati u duele, nit mogu dijeliti pasove kako treba, jer gledaju da se što prije oslobode lopte, niti mogu ulaziti u pozicije u kojima bi primili loptu. Tako da mi imamo jedan širi problem sa kondicijom, a to nažalost teško možemo promijeniti.
kolo naokolo

#2712 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by kolo naokolo »

Baudelaire wrote:Miske je ušao u formu. Možemo mi pričati ovo-vako, ono nako, ali Miske od Portugala nije bio isti igrač sve do Bjelorusije ovdje. Tu je Pape uspio isforsirati inat u njemu, dao je onaj gol, popizdio, i počeo izgleda više nesvjesno dokazivati Papetu da nije upravu. Protiv Luksemburga je trčao kao i svi drugi igrači, a protiv Francuske je trčao nekih 60 minuta i to baš trčao. Nije ništa manje od drugih trčao. Naš problem nije samo to što Misimović umre, nego što umre i Medunjanin, pa i Pjanić. U takvoj situaciji, niti mogu ravnomjerno brzo stizati u duele, nit mogu dijeliti pasove kako treba, jer gledaju da se što prije oslobode lopte, niti mogu ulaziti u pozicije u kojima bi primili loptu. Tako da mi imamo jedan širi problem sa kondicijom, a to nažalost teško možemo promijeniti.
Apsolutno se slazem sa ovim...Sve i jedan nas veznjak igra u ekipama gdje trkacke sposobnosti i nisu bas bolja strana ekipe. Plus ono nase, ja sam tehnicar, ne moram ni trcati....
nuki_cika

#2713 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by nuki_cika »

Baudelaire wrote:Miske je ušao u formu. Možemo mi pričati ovo-vako, ono nako, ali Miske od Portugala nije bio isti igrač sve do Bjelorusije ovdje. Tu je Pape uspio isforsirati inat u njemu, dao je onaj gol, popizdio, i počeo izgleda više nesvjesno dokazivati Papetu da nije upravu. Protiv Luksemburga je trčao kao i svi drugi igrači, a protiv Francuske je trčao nekih 60 minuta i to baš trčao. Nije ništa manje od drugih trčao. Naš problem nije samo to što Misimović umre, nego što umre i Medunjanin, pa i Pjanić. U takvoj situaciji, niti mogu ravnomjerno brzo stizati u duele, nit mogu dijeliti pasove kako treba, jer gledaju da se što prije oslobode lopte, niti mogu ulaziti u pozicije u kojima bi primili loptu. Tako da mi imamo jedan širi problem sa kondicijom, a to nažalost teško možemo promijeniti.
Bravo.I ja sam na to ukazivao pažnju.Kndicija nasih igraca je veliki problem,još će ovaj teren u zenici uzeti danak i to bi mogao biti jedan od presudnih faktora nase eliminacije od potrugala.
Opet,s druge strane to dosta zavisi i od same lige i treninga.Prije 2 sezone sjecam se kad je u englesku došao onaj rus pauličenko u totenhem da je tražio od ostalih igraca da stanu malo i da može predhnuti tokom treninga,isto se dešavalo i sa aršavinom kad je došao u arsenal iz zenita
Intenzitet treninga zaista mnogo utjece na kondiciju igraca
zecko_kupuz

#2714 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zecko_kupuz »

Nije problem što nam vezni "umru" u nekom trenutku, već što to urade simultano. Sva četvorica (ili petorica) izgube čorbe oko šezdesete minute. Bilo bi puno lakše da se smjenjuju u crkavanju. Malo Miske crkne, a Pjanić se održava, pa onda Pjanić otegne papke, a Miske oživi itd td. :D
quasar

#2715 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by quasar »

Duracell nagurati svima.... :D

...pa kad pocne varniciti.... :lol:
Chicharito014

#2716 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Chicharito014 »

zecko_kupuz wrote:Nije problem što nam vezni "umru" u nekom trenutku, već što to urade simultano. Sva četvorica (ili petorica) izgube čorbe oko šezdesete minute. Bilo bi puno lakše da se smjenjuju u crkavanju. Malo Miske crkne, a Pjanić se održava, pa onda Pjanić otegne papke, a Miske oživi itd td. :D
Nisi niti Portugalci mašine i naši igrači igraju u velikim ligama gdje je brz i čvrst tempo tako da je BiH reprezentacija možda i najjača u ovom trenutku što se tiče forme. Osim golmana koji i nije baš bio siguran na posljednjem meču svog Stoke City-a protiv Blotona koji se nalazi u katastrofalnoj krizi. Nadam se da će Begović braniti kako on to zna da radi. Odbrana, više brine neki "glupi" karton nego igra. Jasno je svima da je na odbrani najveći pritisak i da će na njima biti najteži zadatak ali uz jednog Spahića nije teško biti dobar. Večeras jedan lagani trening bez neki gluposti i to je to.
Edin H.

#2717 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Edin H. »

zecko_kupuz wrote:Nije problem što nam vezni "umru" u nekom trenutku, već što to urade simultano. Sva četvorica (ili petorica) izgube čorbe oko šezdesete minute. Bilo bi puno lakše da se smjenjuju u crkavanju. Malo Miske crkne, a Pjanić se održava, pa onda Pjanić otegne papke, a Miske oživi itd td. :D
Pa izmedju ostalog i govorim da Pjanic i Misimovic nisu trebali igrati od pocetka zajedno, ne igra se utakmica 60 minuta, sem toga u ovakvoj utakmici valja se vracati i u odbranu.
art vandeley

#2718 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by art vandeley »

U odbrani valja nesto eksperimentisati:

Zahirovic :roll: ------------Jahic----------Spahic-----------Salihovic

Realno :

--------------------Rahimic--------------Medunjanin--------------

-------Pjanic---------------Misimovic---------------Lulic------------

--------------------------------Edin Dz---------------------
Charuga
Globalni moderator

#2719 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Charuga »

hz__semir wrote:
ProbuseniDolar wrote:Ne potenciram ja to s ponosom. Jednostavno me reprezentativni i nas klupski fudbal ne interesuju. Interesuje me evropski klupski fudbal. Fan sam Man Utd-a, i kao takav volio bih vidjeti jednog aktuelnog i jednog bivseg igraca tog kluba.
Poserem se u usta i tvom aktuelnom i tvom bivšem igračui, pa sve nogom zatrpam. Dabogda obojica na treningu noge polomili, pa da samo džaba baciš pare za kartu.

P.S.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nek si mu se nagovorio .. :thumbup:
just principe

#2720 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by just principe »

ne moze Zahirovic bek, ne znam otkud vam to...
skenderija04

#2721 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by skenderija04 »

Citam ove komentare i svi se slazu da je sredina kljuc kako za nas tako i sa njih. Ubjedjen sam da cemo i mi i oni igrati sa po pet igraca na sredini ( bilo koja takticka opcija), tako da ce biti haos, bitka za svaki centimetar terena gdje ce biti gotovo nemoguce da neko od kreativaca dodje u situaciju da primi loptu bez cuvara i posalje upotrebljiv pas . E sad, u tom scenaruju moramo traziti alternativne puteve. Prvo sto pada na pamet je "preskakanje" igre i duge lopte na Dzeku "sidrasa" i cekati prikljucenja iz drugog plana. Druga, manje vjerovatna, je da udvajamo na bokovima i da se bocni vise penju u napad cime obavezujes i protivnika da njegovi igraci obrate vise paznje na odbrambene zadatke. E sad, to je riskantno. Ne ocekujem da u prvoj utakmici neko preuzme veliki rizik, ulog je veliki a ovo traje 180 minuta. 1-0 za nas je premija, a 0-0 nam daje izglede u revansu.
ultima_palabra

#2722 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ultima_palabra »

Should be an ugly game 8-)
skenderija04

#2723 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:Should be an ugly game 8-)
Vrlo ruzna utakmica. E sad se moram sebi pos... u usta , briga me kako igramo, lijepo ili ruzno vazan je rezultat!
Tomahawk11
Globalni moderator

#2724 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Tomahawk11 »

skenderija04 wrote:
ultima_palabra wrote:Should be an ugly game 8-)
Vrlo ruzna utakmica. E sad se moram sebi pos... u usta , briga me kako igramo, lijepo ili ruzno vazan je rezultat!
Svaki rezultat bez u kojem je na kontu Portugala 0 je nas dobar za revans.
solo2

#2725 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by solo2 »

Ma situacija je jednostavna jer je pritisak i na nama i na njima, to sto su malo bolji moze ali i ne mora da bude presudno. Citao sam razne analiticare i svi se slazu da bi BiH sa bilo kojim suparnikom iz baraza bila favorit osim sa ovim ciganima ali isto tako predvidjaju da se trebaju debelo namuciti da nas pobjede.

Mislim da je najveci faktor sreca, ako nas krene mozda i napravimo podvig... obje utakmice cemo morati da igramo otvoreno, jer se zatvoriti ne znamo. Kljuc je realizacija, Dzeko mora imati svoj dan pogotovo u Zenici.
Locked