Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Ammarzinho

#2701 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ammarzinho »

Ma ništa od SK Prime-a , to nam je piši propalo :D Da makar mogu izaći s nekim saopštenjem i pošteno reći ne možemo vam obezbjediti taj kanal itd. itd. ... al ovako kad se prave ludi i gluhi na sva pitanja, ide malo na živce , al Bože moj. Kad Telemach bude pokrivao signalom i Hrasno, znam šta ću uraditi, a do tad uživati u streamovima :D :D
Ammarzinho

#2702 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ammarzinho »

Izvini jesi ti zaposlen kod njih pa nakon svake kritike na račun LOL-a ti izlaziš sa nekim dubokoumnim izjavama i argumentima u njihovu odbranu :S Jer obično poslije svake kritike, po običaju onda ide tvoj post ... Naravno da ne mislim na čitanje foruma, već na mailove poslane njima (od kojih makar ja jedno 20 neodgovorenih), onda pitanja postavljena na FB grupi itd itd ... A što se tiče tih izlazaka u susret korisnicima ne znam stvarno na koje ti misliš izlaske, možda tebi jesu, meni stvarno nisu do sad ... Odavno nije bilo veće interesovanje za jedan kanal, pa zato i govorim da bi se mogao bar neko javiti na forum, ili odgovoriti na neki e-mail. Mislim uredu je ak su oni tebi dragi i fini, al nekad postaje malo simptomatično i dosadno to tvoje branjenje LOL-a. Cheers ;)
jastuk1

#2703 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

Ammarzinho wrote:Ma ništa od SK Prime-a , to nam je piši propalo :D Da makar mogu izaći s nekim saopštenjem i pošteno reći ne možemo vam obezbjediti taj kanal itd. itd. ... al ovako kad se prave ludi i gluhi na sva pitanja, ide malo na živce , al Bože moj. Kad Telemach bude pokrivao signalom i Hrasno, znam šta ću uraditi, a do tad uživati u streamovima :D :D
Haj nek bi ti volio da pare daješ da idu van BiH! Stručnjak! Moji na Dobrinji imaju Telemach, jedva čekam da ih odjavim. 15 KM za analognu na kojoj nema lokalnih domaćih kanala, koji ustvari trebaju onima koji samo gledaju analognu, sramotno.

I ja sam u Hrasnom. Nadam se da se Telemach neće proširit ovdje. I ovo malo para što imamo treba rasp!čkat i dat strancima. Sramotno.

Vidiš kako to Telemach hinjski i pokvareno radi. Ima kojekakvu ekskluzivu sa tim kanalom koji je tebi i mnogima interesantan i tako razjeda domaću ekonomiju. I ti padaš na to. Samo nek je tebi lijepo.

NAĐI STREAM I GLEDAJ. Ha ja.
Last edited by jastuk1 on 27/08/2012 15:38, edited 2 times in total.
afannedim

#2704 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Neka tebi Enes daje lokalne kanale i RADIO BIR kao tv kanal u ponudi a nas pusti da tražimo SK PRIME..
jastuk1

#2705 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

afannedim wrote::lol: :lol: :lol: Neka tebi Enes daje lokalne kanale i RADIO BIR kao tv kanal u ponudi
Ma jarane, prođe i po 5 dana ne upalim TV. :-D
Ammarzinho

#2706 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ammarzinho »

Da mi je do stream-a, onda mi ne bi televizija nikako trebala, prodao bi sva 3 LCD-a i miran, prepustio bi se čarima RSG i Kalman radija ... A što se tiče davanja para strancima, davaću ih uvijek sve dok naše firme budu nesposobne i nestručne ;)
Ammarzinho

#2707 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ammarzinho »

Lud i ponosan wrote:
Ammarzinho wrote:Izvini jesi ti zaposlen kod njih pa nakon svake kritike na račun LOL-a ti izlaziš sa nekim dubokoumnim izjavama i argumentima u njihovu odbranu :S Jer obično poslije svake kritike, po običaju onda ide tvoj post ... Naravno da ne mislim na čitanje foruma, već na mailove poslane njima (od kojih makar ja jedno 20 neodgovorenih), onda pitanja postavljena na FB grupi itd itd ... A što se tiče tih izlazaka u susret korisnicima ne znam stvarno na koje ti misliš izlaske, možda tebi jesu, meni stvarno nisu do sad ... Odavno nije bilo veće interesovanje za jedan kanal, pa zato i govorim da bi se mogao bar neko javiti na forum, ili odgovoriti na neki e-mail. Mislim uredu je ak su oni tebi dragi i fini, al nekad postaje malo simptomatično i dosadno to tvoje branjenje LOL-a. Cheers ;)
Dovoljno je prelistati samo ovaj forum da vidis o cemu se radi... Dakle, napisao sam KORISNICIMA, ne korisniku, a ja, bas kao i ti, nisam privilegovan i ne vidim razlog da to budem.

Elem, takodje sam napisao da bih volio vidjeti SK Prime u ponudi, te sam spreman isti doplatiti. Ako bude ikakva mogucnost za uvodjenjem, siguran sam da ce ga uvesti vrlo brzo. Ako ne, nije kraj svijeta.
I ja to odma potpisujem, ako čak treba i da se dogovorimo neki zajednički e-mail da pošaljemo ili nešto slično da se uvede neki SPORT KLUB paket, koji bi se plaćao, sa svim SPORT KLUB kanalima ( uključujući HD kanale, nešto slično kao na Telemachu što postoji). Plaćao samo i za Arene od prvog dana, tako da mi ne bi bio problem i za ovo plaćati ako to već pratim redovno. Znači po sistemu "ko voli nek izvoli", streamovi jesu dobra alternativa, al kad me nazove drug kao u četvrtak npr. i u 88. minuti prenosa na streamu i kaže "jeste ih oderali" , pa reko čekaj nije još završilo, "kod mene jest kaže" :). Ako me razumijete jednostavno nije to to :D
jastuk1

#2708 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

Ammarzinho wrote:Da mi je do stream-a, onda mi ne bi televizija nikako trebala, prodao bi sva 3 LCD-a i miran, prepustio bi se čarima RSG i Kalman radija ... A što se tiče davanja para strancima, davaću ih uvijek sve dok naše firme budu nesposobne i nestručne ;)
Naše firme su "nesposobne i nestručne" zato što strane firme "sposobno i stručno" blokiraju napore domaćih firmi.

Al tebe baš briga za perfidno djelovanje Telemacha, bitno je da je tebi lijepo....
Ammarzinho

#2709 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ammarzinho »

Zato i jesu nesposobne kada to dozvoljavaju ... Zamisli tek naše firme da pokušaju izaći na strano tržište, kakva bi to rapsodija bila :shock: :shock: :shock:
Ljuska_u_BaklaFi

#2710 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Kakva je galama ovdje :D Hajde malo optimizma pokazite, ni hepek vam ne bi mogao nista :)
Najamnik

#2711 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Najamnik »

Od prije 15 dana uveo logosoft , trio paket i prezadovojan, pogotovo TV kanalima: kako telefon slabo koristim vjerovatno odoh na ovaj trio light. jedina mi je zamjerka, koju sam htio vidjeti sa vama je li do mene ili se i vama desava, jeste da slika nekad dise pa se donji red subtitla nevidi. Upravo sad zena gleda ovu seriju Sulejma Velicanstveni i dobro se iznervirala jer se slika rasiri sama od sebe da se prvi red subtitla vidi ok ali drugi ne a kako ne zna turski belaj. Slika nije stalno ista tj oscilira za nekih cca 5 % ali taman toliko da 80% donjeg subtitla ne moze da se vidi. Ovo veceras je bas izrazeno na OBN pa ne znam je li do njih ili sta vec. Primjetio sam to ponekad i na drugim kanalima ali vrlo rijetko ali na ovoj seriji je 90% vremena sira slika nego sto treba biti. Na ostalim kanalima mi se cini sve ok. Ima li jos neko slicna iskustva?
Najamnik

#2712 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Najamnik »

Do mene je ipak. Kcerkica pustala sebi neke crtice pa slucajno prebacila sliku sa 16:9 na full :lol: :lol: Sad sve super
Frtalj_Duše

#2713 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Frtalj_Duše »

jastuk1 wrote:
Ammarzinho wrote:Ma ništa od SK Prime-a , to nam je piši propalo :D Da makar mogu izaći s nekim saopštenjem i pošteno reći ne možemo vam obezbjediti taj kanal itd. itd. ... al ovako kad se prave ludi i gluhi na sva pitanja, ide malo na živce , al Bože moj. Kad Telemach bude pokrivao signalom i Hrasno, znam šta ću uraditi, a do tad uživati u streamovima :D :D
Haj nek bi ti volio da pare daješ da idu van BiH! Stručnjak! Moji na Dobrinji imaju Telemach, jedva čekam da ih odjavim. 15 KM za analognu na kojoj nema lokalnih domaćih kanala, koji ustvari trebaju onima koji samo gledaju analognu, sramotno.

I ja sam u Hrasnom. Nadam se da se Telemach neće proširit ovdje. I ovo malo para što imamo treba rasp!čkat i dat strancima. Sramotno.

Vidiš kako to Telemach hinjski i pokvareno radi. Ima kojekakvu ekskluzivu sa tim kanalom koji je tebi i mnogima interesantan i tako razjeda domaću ekonomiju. I ti padaš na to. Samo nek je tebi lijepo.

'si ti to u rodu vidovitoj Đemili pa znaš šta ko i zašto gleda analognu ili samo nagađaš!?

Inače, ne zanima me kako radi, dok god pruža bolje i jeftinije usluge od konkurencije, to su oni kojima ću plaćati pretplatu, bez obzira da li su "domaći" (o kojima bi mogao dosta "anegdota" i dijelom ličnih iskustava iznijeti i to dovoljnih da ih čovjek zamrzi za sva vremena) ili "stranci"! A tih "patriotskih-kupujmo-domaće" šupljih se ostavi svega ti, dosta što kupujem hranu i sve naše pa ispaštam, pa makar hoću da gledam tekme u HD-u kao čovjek i imam pristojan net sa pravim flat-om! Naravno, ako LoL sutra poboljša uslugu ili izjednači istu sa ovim "strancima" - za jeftiniju cijenu - prelazim iste sekunde! ;-)
drugtito2011

#2714 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by drugtito2011 »

Frtalj_Duše wrote:
jastuk1 wrote:

'si ti to u rodu vidovitoj Đemili pa znaš šta ko i zašto gleda analognu ili samo nagađaš!?

Inače, ne zanima me kako radi, dok god pruža bolje i jeftinije usluge od konkurencije, to su oni kojima ću plaćati pretplatu, bez obzira da li su "domaći" (o kojima bi mogao dosta "anegdota" i dijelom ličnih iskustava iznijeti i to dovoljnih da ih čovjek zamrzi za sva vremena) ili "stranci"! A tih "patriotskih-kupujmo-domaće" šupljih se ostavi svega ti, dosta što kupujem hranu i sve naše pa ispaštam, pa makar hoću da gledam tekme u HD-u kao čovjek i imam pristojan net sa pravim flat-om! Naravno, ako LoL sutra poboljša uslugu ili izjednači istu sa ovim "strancima" - za jeftiniju cijenu - prelazim iste sekunde! ;-)
HD koji ti gledas, i HD koji mi gledamo na LOL su dva razlicita svijeta. Kod nas je "obicna" slika, bolja nego taj tvoj HD. U ovo ne pripada FTV i BHT, govorim o normalnim slikama.

Uzivaj u tome, kad za bolje neznas.
drugtito2011

#2715 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by drugtito2011 »

Ima FLAT jebote...on ima FLAT...al sto ima hd slike...
lelooo

#2716 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lelooo »

Ja koliko sam upoznat telemah izvodi nekakvu šuplju s tim primeom, kao ne mogu ga prodavati na području bih jer nemaju prava za to, a lijepo prikazuju premium sadržaj na njemu, za koji su prava kupili i za bih...tako da formulu 1, špansku ligu suštinski niko nema nego oni...

Po meni velika greška ovih naših firmi.. Trebali su se logosoft, bhtelecom, ht fino malo porefat, uplatiti areni razliku para za špansku ligu i engleze i nek se ovi slikaju sa ovakvim ponašanjem
lelooo

#2717 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lelooo »

Mozda logosoftu nekako i daju jer su malen operater u federalnim okvirima, ali kako god se pogleda opet je to prljava igra. Logosoft je trebao tu priču prvi i pokrenuti, mislim da oni nekako imaju poseban odnos sa arenasportom

Sent from my ST18i using Tapatalk 2
Frtalj_Duše

#2718 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Frtalj_Duše »

Lud i ponosan wrote:@ Frtalj_Duše

Bilo bi dobro da se informises glede ponude. Logosoft je daleko ispred konkurencije, a tako ce i ostati.
BHT ima prednost kod one grupe kojima je razgovor unutar fiksne mreze primaran, ali nije to veliki procenat. ;-)
Ima li opcija da npr. na "glavnoj" telki (LCD u ovome slučaju) imam digitalnu (preko resivera, ISTO kao i vi) a istovremeno mogu imati U SVAKOJ SOBI po jedan tv na koji normalno gledam (analogne) kanale iz osnovne ponude, i to BEZ kupovine (zakupa) dodatnog resivera?

@drugtito2011

Objasni "druže komesare", objasni, baš me zanima čime je taj vaš HD "bolji" od ovoga, kada OBA rade preko HD resivera i povezuju se preko HDMI kabla!? I zar stvarno misliš da bi ja to primjetio na svom' 32' samsung LCD-u? Evo, po čemu je ovaj Cisco D3 v2.0 lošiji od tog' vašeg resivera? Prosvjetli me, a i sviju nas! I hvala Bogu da imam flat, mogu skinuti i terabajt mjesečno da se niko ne počeše radi toga, dok je kod vas i dalje limit, doduše "velikih" 150GB, ali limit je limit, on postoji, koliki god da je!

Btw. Gledam redovno filmove u 720p pa i 1080p rezoluciji (telka podržava reprodukciju .mkv sadržaja sa externog hdd-a) i oni se, barem po mome shvaćanju, apsolutno poklapaju (jer na 32' nema vidljive razlike između 720p i 1080p) sa kvalitetom slike koju imaju HD kanali koje gledam preko gore spomenutog resivera!

PS. Objasni mi slobodno preko pp, da ovdje dalje ne troll-amo!
Sakazulu

#2719 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Limit je 300 GB a ne 150...
novi.dan.nova.nafaka

#2720 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Frtalj_Duše wrote:
jastuk1 wrote:
A gle sine dragi, nažalost, dosta je takvih poput tebe. Nađeš dizat buku radi utakmice sedmično (ako i toliko) koju ćeš pogledati na SK PRIME-u, F1 ionako možeš pogledati na RTL-u (čini mi se), ja je gledam redovno! Ma bravo, tako i treba. Ko *ebe domaće, hoće paša najbolje. Pa imaš bolan ne bio 120 i nešto kanala, ekstra internet, telefon sa pristojnim cijenama. Što veli tip, tih par utakmica godišnje možeš komotno ko' insan pogleda na računaru, bez ikakvih problema. A ja bih se smio opkladiti da će nam uvest taj SK PRIME, živi bili pa vidjeli.
I ono malo domaćih kompanija koje se zaista trude da rade kao profesionalci treba otkantati radi te siće. Zato i jesmo tu gdje smo - dok se u cijelom evropi voze domaća auta, jede domaća hrana itd, itd, pametni bosanci hoće koristiti tuđe. Ne, nama ne treba bolje, niti smo ga zaslužili. Ni političare, ni ekonomsku situaciju - NIŠTA! Ne može biti bolje dok se domaće firme ne podignu, a neće se podići dok mi ovce bosanske ne naučimo da je domaće najbolje, pa makar imali i kritika i zamjerki. I ne budemo im mogli dati određeno vrijeme da poprave svoju uslugu. Pogotovo ako se radi o firmama koje se zaista trude da ugode korisnicima.
Qler

#2721 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Ne znam sta je tolika frka oko SK :) Sto se mene tice mogu ih sve ukinuti, mozda eurosport da ostave, snooker, biciklizam, i sl. A Arene, SK, poker tv, sve mogu ukinuti, i ubaciti nekih obrazovnih kanala, i mozda HBO...

Ali, 100 ljudi, 100 cudi, valja svima ugoditi, ne vidite mene okolo da galamim sta ce mi 10 sportskih kanala, kad pratim kad je olimpijada jedan...
drugtito2011

#2722 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by drugtito2011 »

@Frtalj_Duse

Objasni "druže komesare", objasni, baš me zanima čime je taj vaš HD "bolji" od ovoga, kada OBA rade preko HD resivera i povezuju se preko HDMI kabla!? I zar stvarno misliš da bi ja to primjetio na svom' 32' samsung LCD-u? Evo, po čemu je ovaj Cisco D3 v2.0 lošiji od tog' vašeg resivera? Prosvjetli me, a i sviju nas! I hvala Bogu da imam flat, mogu skinuti i terabajt mjesečno da se niko ne počeše radi toga, dok je kod vas i dalje limit, doduše "velikih" 150GB, ali limit je limit, on postoji, koliki god da je!

Btw. Gledam redovno filmove u 720p pa i 1080p rezoluciji (telka podržava reprodukciju .mkv sadržaja sa externog hdd-a) i oni se, barem po mome shvaćanju, apsolutno poklapaju (jer na 32' nema vidljive razlike između 720p i 1080p) sa kvalitetom slike koju imaju HD kanali koje gledam preko gore spomenutog resivera!

Vita jela, zelen bor, stize brzi odgovor :D :

Ono sto sam ranije napisao, je prema vlastitom iskustvu. Ja korisitm LOL vise od dvije ipo godine, a usluge TM prevaranata, koriste moji roditelji, jer u njihovom ulazu TM je PODMITIO predstavnika stanara (adresa: Emila Zole 2), pa on neda da LOL postavi svoje instalacije, i roditelji nisu imali izbora te su MORALI uzeti TM. Isto ovo su pokusali uradit u novim zgradama na Dobrinji 5, kad su PODMITILI lopove u kantonalnom zavodu, pa se stanari pobunili. E sad peket trio ili kako se vec zove, je PREVARA. U reklami sve dzaba, u stvarnom zivotu, jos malo pa skuplje nego BH telecom. Uz to sve, prilikom postavljanja opreme, kad sam trazio da ne spajajaju koaksijalnim kablom PC sa routerom, nego da hocu wireless, doslovno su rekli da to ne preporucuju jer kad radi wireless, onda ima problem sa tv.

Ti vjerovatno znas na koji nacin do nas dolazi signal koji salje LOL, a siguran sam da znas da do tebe signal dolazi preko koaksijalnog kabla. Znas li koliko su stare te instalacije, u vecini zgrada ? Vise od 25 godina. Prosle godine, prosao rat, a instalacije ostale. Jel mislis da putem tih inastalacijja mozes dobiti, ne bolju, nego priblizno dobru sliku kao MI koji koristimo LOL. Ja ti tvrdim da ne mozes, jer sam se licno uvjerio.

Sto se tice interneta i FLAT-a koji ti imas, od kada koristim blagodeti LOL-a, bez razmisljanja o ogranicenjima, skidam filmove, muziku, zeni serije i sve sto mi padne na pamet, a sve to cuvam na ext. hdd 2TB. Naravno jednom mjesecno moram izbrisati neke sadrzaje, jer nema mjesta za nove. Osim mene, imam dvoje tinejdzera, pa mozes zamisliti kad se svi torrenti pokrenu. Filmovi o kojima govoris, 720p i 1080p, koliko sam ja upratio, mogu biti 1GB a mogu biti i 8GB, zavisi sta izaberes. Mozes zamisliti, godine 2010, kako je bilo skidati i gledati te filmove, gledati svjetsko prvenstvo u fudbalu u HD tehnici preko ZDF-a i Erste kanala, dok su korisnici TM samo mogli citati na internetu o HD slici. Doduse nisam gledao na Samsung telki (pretpoostavljam da je rijec telka takodje dodje u paketu, a znaci isto sto i TV na nasem jeziku), ali jeste neki TV Panasaonic TX-P42G30, pa ni slika nije losa.

I za tvoju informaciju, kad istu tekmu prenose ZDF i Arenasport, uporedi HD sliku. Oboje HD. a drasticna razlika. E tako je razlika izmedju LOL-a i TM. Na ZDF-u, MI korisnici LOL-a mozeo prebrojati svaku travku na terenu, dok vi jos uvijek vidite samo lijepo uredjenu zelenu povrsinu.

Enjoy!!
rida1976

#2723 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rida1976 »

Druze tito, evo nepristrasno..nisam ni na telemachu ni na lol-u..imam HS..kad je u pitanju ZDF HD, signal se emituje u 720p..znaci, ni blizu SKY-va, canal+ itd..koji emituju u 1080..kao dugogodisnji korisnik CS na 500HD risiveru, mogu ti slobodno reći da slika na arenama HD kad je direktan prenos nimalo ne zaostaje ta zdf ili erste..sky je nesto drugo..pričam o doživljaju golim okom, ne o nekakvim sintetičkim testovima..kad se se sa TM prebacio na HS bio sam zaista ugodno iznenađen kvalitetom arena HD i eurosporta HD

Tapatalk
drugtito2011

#2724 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by drugtito2011 »

Ma OK je. Jasno ko dan.

Ja nemam Sky pa ne mogu govoriti. Ali ono sto sam vidio svojim ocima, o tome govorim.

Cak sam postavio pitanje na forumu zasto je razlika izmedju ZDF i Arena, i neko je odgovorio da su Arene 480p, a ZDF 720p.
afannedim

#2725 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

:D :D :D :D mene zanima kad će objaviti dobitnike nagradne igre, hoću dresssss
Post Reply