Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
kloniran

#2701 Re: Raiffeisen banka

Post by kloniran »

emmir1 wrote:Jutros preko bankomata uplatim novac na karticu.

Bankomat uzme pare i izbaci karticu i piše bankomat trenutno ne radi.

Žalim se u banci, kažu popuni reklamaciju.

Ok.

Imate li kameru na bankomatu, kažu naravno.

Pa pogledajte snimak i vratite mi novac.

Ali jok, smeće cijeli dan razvlači tako da ću ja čekati do naredne sedmice na svoje pare.

Eto veliki je problem pogledati snimak i vratiti mi novac

Nisu to uspjeli cijeli dan da urade

I meni se slicno desilo.
Meni je to sluzbenik fino objasnio pa nije bilo potrebe tersati.
Ne mogu oni bankomat samo radi tebe otvarati, to je procedura ( otvaranje, brojanje novca...)
Prilikom sljedećeg punjenja bankomata, na istom će se pojaviti višak novca ( prilikom svakog punjenja količina novca koja je u bankomatu se mora prebrojati)
i tek tada će ti moći vratiti novac.
To je obično sedmica do dvije.
A sad da bi tebi vratili novac moraju organizovati vanredno punjenje bankomata sto kosta vise nego sto je tebi blokirano i jednostavno im se ne isplati.
A oni iz banke ne mogu otvarati bankomate nego mora doći agencija koja je zadužena za punjenje bankomata.
Horcrux

#2702 Re: Raiffeisen banka

Post by Horcrux »

.
Melo15

#2703 Re: Raiffeisen banka

Post by Melo15 »

Jedno pitanje, ako neko zna...Da li se vise isplati u Poljskoj recimo placati direktno karticom ili mijenjati iz BAM/EUR u njihovu valutu? Koliko provizije ide na transakciju sa debitne kartice, i koliko na konverziju iz BAM u njihovu valutu prilikom plaćanja karticom?
nivla

#2704 Re: Raiffeisen banka

Post by nivla »

Melo15 wrote:Jedno pitanje, ako neko zna...Da li se vise isplati u Poljskoj recimo placati direktno karticom ili mijenjati iz BAM/EUR u njihovu valutu? Koliko provizije ide na transakciju sa debitne kartice, i koliko na konverziju iz BAM u njihovu valutu prilikom plaćanja karticom?
jeftinije je platiti direktno karticom
Melo15

#2705 Re: Raiffeisen banka

Post by Melo15 »

nivla wrote:
Melo15 wrote:Jedno pitanje, ako neko zna...Da li se vise isplati u Poljskoj recimo placati direktno karticom ili mijenjati iz BAM/EUR u njihovu valutu? Koliko provizije ide na transakciju sa debitne kartice, i koliko na konverziju iz BAM u njihovu valutu prilikom plaćanja karticom?
Vidim sad evo na stranici RF da kao ne naplacuje se konverzija valuta, ali ne mogu nista da nadjem oko naplate transakcije, je li neki fiksni trosak ili procentualno u odnosu na racun?
Hyperthalamus

#2706 Re: Raiffeisen banka

Post by Hyperthalamus »

Melo15 wrote:
nivla wrote:
Vidim sad evo na stranici RF da kao ne naplacuje se konverzija valuta, ali ne mogu nista da nadjem oko naplate transakcije, je li neki fiksni trosak ili procentualno u odnosu na racun?
1% od iznosa transakcije
nivla

#2707 Re: Raiffeisen banka

Post by nivla »

konverzija valute je po vazecem kursu, a transakciju naplate 1%, svakako jeftinije od 4-15 km koje na neke smijesne iznose znaju uzeti mjenjacnice vani
na 120,54km sto je bilo 68,5USD prosle sedmice uzeli su 1,21 km
Mehemed
Vozim: automobil

#2708 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

Da, tako je, 1% naknada za konverziju valute za plaćanje karticom u inostranstvu, dok ako budeš dizao novac na bankomatu u inostranstvu uzet će dosta više od tih 1%.
Evo neke informacije vezane za VISA kartice i piše 1,5% +10KM za podizanje novca na bankomatu u inostranstvu.

https://rbbh-aa0d.kxcdn.com/sites/defau ... vnik_3.pdf
Benjo34

#2709 Re: Raiffeisen banka

Post by Benjo34 »

U mogucnosti smo ponuditi Vam unaprijed ODOBREN kredit, bez papirologije i bez cekanja. Samo nam nedostaje Vas potpis! Posjetite najblizu poslovnicu Banke i za svega nekoliko trenutaka preuzmite svoj novac. Vasa Raiffeisen BANK

U čemu je fora? Jel fkt dođeš i uzmeš keš ili te peglaju sa brukom papira??
seoBIH

#2710 Re: Raiffeisen banka

Post by seoBIH »

Naravno da je tacno, ali ako doneses sve papire :)
shofer

#2711 Re: Raiffeisen banka

Post by shofer »

seoBIH wrote:Naravno da je tacno, ali ako doneses sve papire :)
ne lupaj,.netraze nista, ovo nude zsmjenski kredit,.samo.licna i pare su isti dan
seoBIH

#2712 Re: Raiffeisen banka

Post by seoBIH »

Kako da ne, bio sam vec.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#2713 Re: Raiffeisen banka

Post by Gerro »

Upravo me zvali iz tehnicke podrske ove banke, te mi su me pitali da li sam ista pokusavao kupiti preko neke stranice klix net. Rekao sam da nisam, blokirali su mi karticu pa sutra idem po novu.

Nikad nisam cuo za ovu stranicu zna li neko o cemu se radi ili je neko imao slicnih iskustava?
prefontaine

#2714 Re: Raiffeisen banka

Post by prefontaine »

Zadnje 2,3 godine bonove (dopune) za mobitel kupujem samo online, preko sistemx stranice, koja naplatu vrši preko reiffeisen banke. Međutim, nekoliko dana javlja nekakvu grešku, jel sustav pao ili je nešto drugo u pitanju?
sagosen

#2715 Re: Raiffeisen banka

Post by sagosen »

prefontaine wrote:Zadnje 2,3 godine bonove (dopune) za mobitel kupujem samo online, preko sistemx stranice, koja naplatu vrši preko reiffeisen banke. Međutim, nekoliko dana javlja nekakvu grešku, jel sustav pao ili je nešto drugo u pitanju?
Također, e-pay sistem im ne radi već dva tri zadnja dana...
Hans123

#2716 Re: Raiffeisen banka

Post by Hans123 »

Kakva je situacija kad treba podici malo vecu cifru novca oko 10.000, jel se to moze podici u svakom trenutku kad banka radi (imal sta gore dodjes negdje vidis da rade i kaze ne moze ti pruziti uslugu jer je prekasno :lol:), i da li je preko bankomata max 2.000 KM na dnevnoj osnovi? Da li se limit odnosi na korisnika tj ja ako podignem sad na jednom bankomatu 2.000 ne mogu na drugom danas vise ni 10 KM?
wolfie

#2717 Re: Raiffeisen banka

Post by wolfie »

Hans123 wrote:Kakva je situacija kad treba podici malo vecu cifru novca oko 10.000, jel se to moze podici u svakom trenutku kad banka radi (imal sta gore dodjes negdje vidis da rade i kaze ne moze ti pruziti uslugu jer je prekasno :lol:), i da li je preko bankomata max 2.000 KM na dnevnoj osnovi? Da li se limit odnosi na korisnika tj ja ako podignem sad na jednom bankomatu 2.000 ne mogu na drugom danas vise ni 10 KM?
Dnevni limit funkcionise bas tako kako si opisao. Veci iznos, a oni smatraju sve od 10.000,00 pa navise vecim iznosom, najbolje da najavis telefonski, pa mozes i da trazis u kojim apoenima zelis.
zippoo87

#2718 Re: Raiffeisen banka

Post by zippoo87 »

pitanje
koliko banke uzimaju provizije za dizanje para na bankomatima u drugoj drzavi ?
da li je isti iznos kada se dize sa bankomata i recimo Raiffeisen banke ,na salteru ,u drugoj drzavi ?
rijec je o Hrvatskoj...i koliko ce mi provizije uzeti jos za konverziju,jer ce vjerovatno iznos izbacivati u kunama
Dzontra_Volta

#2719 Re: Raiffeisen banka

Post by Dzontra_Volta »

zippoo87 wrote:pitanje
da li je isti iznos kada se dize sa bankomata i recimo Raiffeisen banke ,na salteru ,u drugoj drzavi ?
rijec je o Hrvatskoj...i koliko ce mi provizije uzeti jos za konverziju,jer ce vjerovatno iznos izbacivati u kunama
Čini mi se 10 KM + 2.5%. Ne isplati se nikako. Radije razmijeni pare prije puta ili plaćaj karticom šta god možeš.
zippoo87

#2720 Re: Raiffeisen banka

Post by zippoo87 »

Dzontra_Volta wrote:
Čini mi se 10 KM + 2.5%. Ne isplati se nikako. Radije razmijeni pare prije puta ili plaćaj karticom šta god možeš.
hvala za odgovor...morati cu tako
dogovorio sam posao u sezoni u HR,pa moram ponijeti nesto para a ponijeti cu i karticu...pa cisto da se raspitam koliko bi me kostalo dizanje para sa kartice
i jos jedno pitanje...dobio sam tamo od njih radnu dozvolu,biti cu prijavljen...nemam pojma kako cu dobijati platu,vjerovatno cu morati otvoriti neki racun tamo...pa ako to bude,onda nece biti problema sa novcem a ova moja kartica ce sluziti za rezervu
Edin H.

#2721 Re: Raiffeisen banka

Post by Edin H. »

zippoo87 wrote:
Dzontra_Volta wrote:
dogovorio sam posao u sezoni u HR,pa moram ponijeti nesto para a ponijeti cu i karticu...pa cisto da se raspitam koliko bi me kostalo dizanje para sa kartice
i jos jedno pitanje...dobio sam tamo od njih radnu dozvolu,biti cu prijavljen...nemam pojma kako cu dobijati platu,vjerovatno cu morati otvoriti neki racun tamo...pa ako to bude,onda nece biti problema sa novcem a ova moja kartica ce sluziti za rezervu
Obicno se vise isplati placate kreditnom nego debitnom karticom.
Dzontra_Volta

#2722 Re: Raiffeisen banka

Post by Dzontra_Volta »

zippoo87 wrote:
Dzontra_Volta wrote:
Bilo bi dobro da otvoriš račun u Intesa Sanpaolo banci, jer s njihovim karticama možeš bez naknade dizati novac sa bankomata PBZ banke u HR. Koštalo bi te samo 2 KM mjesečno odrzavanje računa.
Sehro

#2723 Re: Raiffeisen banka

Post by Sehro »

Šta je ovo:
“U skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju (,,Službene novine Federacije BiH” broj 47/10 ) informišemo vas da ste u obavezi Banci dostaviti propratnu dokumentaciju (faktura, ugovor…) za svako plaćanje koje izvršavate u korist pravnog lica u inostranstvu, bez obzira na njegov iznos. Propratnu dokumentaciju za ino plaćanja možete poslati putem e-maila: [email protected]. ili faksa broj 033/287-230. Do momenta prijema dokumentacije, izvršenje ino placanja će biti obustavljeno. Banka je ovlaštena da odbije izvršenje transakcije ukoliko ne dostavite propisanu i validnu dokumentaciju.”
Kako dobiti sada tu dokumentaciju?
Haris.ba

#2724 Re: Raiffeisen banka

Post by Haris.ba »

Sehro wrote:Šta je ovo:
“U skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju (,,Službene novine Federacije BiH” broj 47/10 ) informišemo vas da ste u obavezi Banci dostaviti propratnu dokumentaciju (faktura, ugovor…) za svako plaćanje koje izvršavate u korist pravnog lica u inostranstvu, bez obzira na njegov iznos. Propratnu dokumentaciju za ino plaćanja možete poslati putem e-maila: [email protected]... ili faksa broj 033/287-230. Do momenta prijema dokumentacije, izvršenje ino placanja će biti obustavljeno. Banka je ovlaštena da odbije izvršenje transakcije ukoliko ne dostavite propisanu i validnu dokumentaciju.”
Za svako ino plaćanje trebaš poslati fakturu ili ugovor. Skeniraj i pošalji na mail. Atačiraj i sken uplatnice, i u tekstu napiši broj transakcije.
Sehro

#2725 Re: Raiffeisen banka

Post by Sehro »

Haris.ba wrote:
Sehro wrote:Šta je ovo:
“U skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju (,,Službene novine Federacije BiH” broj 47/10 ) informišemo vas da ste u obavezi Banci dostaviti propratnu dokumentaciju (faktura, ugovor…) za svako plaćanje koje izvršavate u korist pravnog lica u inostranstvu, bez obzira na njegov iznos. Propratnu dokumentaciju za ino plaćanja možete poslati putem e-maila: [email protected]... ili faksa broj 033/287-230. Do momenta prijema dokumentacije, izvršenje ino placanja će biti obustavljeno. Banka je ovlaštena da odbije izvršenje transakcije ukoliko ne dostavite propisanu i validnu dokumentaciju.”
Za svako ino plaćanje trebaš poslati fakturu ili ugovor. Skeniraj i pošalji na mail.
Pa kad kupuješ od Kineza nema ni računa ni ugovora :D
Post Reply