GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
lajkujMe

#2701 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by lajkujMe »

Walter76 wrote:Ide prvo 103, odmah poslije 107, i onda slag na tortu 108. Nakon toga cekas 20min na sljedeci trojac. Nakupi se raje na stanici bruka, i onda odmah poslije dodje trola sljedeca gdje nema nikoga na stanici, naleti 108 i ono raja trci da stigne, kad skontaju da nije za grad.
---
Neki dan se vozim trolom, 103 sa dobrinje i stali smo na stanici gdje je samo jedan covjek usao, trola haman prazna, a ispred nje vec jedna trola prosla. A neki lik trci ubi se da stigne, trcao je on uz trolu, vozac ga vidio, i bas kad je dosao na stanicu, stigao je na srednja koja su se bas u tom trenutku zatvorila, ide prema prvim vratima, vadi novcanik da kupi kartu kad vozac zatvori vrata i ispali. Kad sjedim tu u troli i vidim lika kako je opalio sprint i trci na sljedecu stanicu, protutnja kraj trole i sve vozacu pokazuje "sad ces ti vidjeti", rekoh sad ce biti veselo(vozac se ocito nije nadao budali takvoj). Prestigao je lik trolu jer je bila guzva u saobracaju svakako. Ulazi lik na sljedecoj stanici na prva, ostalo mozete zamisliti, nije za price :dance:
:lol: :lol: :lol: :lol: the bosnian sprint man jbt mogu zamislit sta je uradio vozacu
emir225

#2702 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by emir225 »

inSighT wrote:
Jedan001 wrote:
The Realist wrote:Problem je također što u početku ne žele da otvore vrata za izlazak, dok se ne uđe na prva vrata i tu se jako puno vremena gubi, što također utiče na sporost saobraćaja.
normala kad raja ne kupuje karte... da su posteniji i da kupuju onda bi se valjda i otvarala ista. :D
Razumijem kad je revizor tu pa vozac otvori samo prva vrata da raja kupi kartu. Ali zasto taj vozac, kada nema revizora opet otvara samo prva vrata. Nije njegovo da on pregleda ko ima i ko nema kartu, ko hoce kupiti kupit ce, ko nece ide na ostala vrata. Problem je taj sto vozaci glume nesto i traze karte, ja imam mjesecnu, ali nikad vozacu ne pokazujem.
zato sto je pravilo firme da su prva vrata ulazna,sto je i logicno i zato sto je vozac po nekom ludom pravilu obavezan traziti kartu ako revizor nije prisutan i u slucaju da vise od 3-5 putnika nema kartu dobija prijavu tj 10 % mu se odbija od plate(iako bi bilo logicno da je njegov posao samo da vozi i da bude normalan)
LeonardoAC

#2703 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by LeonardoAC »

Sa trolama to nekako i funkcioniše... trebate da vidite kakva je situacija sa GRASOom na opstini Ilidža. Bus vozi svako sat vremena, kad dođe... u njemu je mali milion ljudi, nabijenih jedni na druge. Rulja kad naleti... to se ne gleda je li u pitanju staro ili mlado - borba ko za humanitarnu. Pored svega toga, vozac grasa u takvoj guzvi SMRDI na alkohol, puši cigaretu i priča na mobitel dok vozi dvodijelni bus u kojem je 30% ljudi višak i gdje je ionako zagušljivo katastrofalno, on je to fino zasladio svojom cigaretom :x :x :x :x . Nakon sto sam ga upozorio, onako u pijanom stanju mi je počeo još psovati. Uslikao sam ga danas... (dvoumim se još uvijek da li da objavim slike ovako javno na forumu). Naravno da cu fotke proslijediti na njihov žalbeni mail i baš da vidim koliko su ozbiljni da reaguju "crno na bijelo". Bagra nekulturna, seljačka... gdje ih nađu samo onakve ne mogu da shvatim nikako.
neo7

#2704 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by neo7 »

Pa tu je najveci krivac ta "rulja" jer sebi dopusta da bude tretirana kao stoka!
poznanik

#2705 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by poznanik »

Je li otvorena tema o rekonstrukciji tramvajske pruge i ogromnim kolonama automobila, koje se stvaraju zbog loše organizacije radova od "vatre" pa naniže, danas popodne posebno :x
sheilak

#2706 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sheilak »

NEOPLAN wrote:Komercijala bi bila redovna ovih dana jedino da leti preko onih iskopina i onog haosa u gradu... Prije dva-tri dana od centralne banke do tehnicke ravno pola sata... Zastoj pa zastoj sta mogu jbg, ne treba biti cigan pa odma po grasu sra*i, jesu go*vna al nije bas svaki problem do njih, dajte ljudi
Izvini, ali ovo nije tacno. Mislim, shvatam kada je u pitanju ta dionica u gradu. Ali, evo drugaciji primjer. Jutro, oko 8 sati. Cekamo komercijalu iz pravca Dobrinje, stanica Mojmilo, dakle nema nikakvih radova tamo, nema guzve, zastoja ( a vec je prosla iz grada prema Dobrinji). I znas sta? Cekamo je ravno *ebenih 50 minuta. Dakle od 7:40 (kada je prosla prema Dobrinji) do 8:30. Ne mislim da je to normalno i da sam imala vremena, poput ovog sprintera sa trolom, nasla bih vozaca, ali fakat ne znam sta bih mu u tom trenutku uradila. Nisam bila sama na stanici, masa ljudi je cekala, a sto je najgore, vozac je, kada je prosao pored stanice za Dobrinju, vidio je koliko je naroda na stanici. Ma, mislim, mozes ti izmisljati izgovore za GRAS dok se ne zapjenis, ali ovo sto rade nije, bolan, normalno, niti se moze icim opravdati ( a ponajmanje tim radovima u gradu koji traju ca mjesec dana, dok se GRAS za*ebava sa narodom vec godinama).

Mislim da sam nesto slicno rekla forumasici sa nickom ManLions.... Prije godinu, dvije. I njeni su argumenti bili-pa ne moze komercijala letjeti jer je guzva u gradu, zaboga. Ali ZABOGA nije u ovim perifernim dijelovima grada. A ljudi cekaju jer (GRASOVCI) propustaju voznje, jer cekaju da se putnika skupi toliko da ne mogu disati vec na pocetnoj stanici.

Mislim da su vma ovi radovi samo vrlo dobrodosao izgovor za gluposti koje inace radite.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2707 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

ljudi morate biti spremni na pješačenje ... do tramvaja minimum...

gledam djecu i stare... ulaze u bus kod predsjedništva i izlaze na m.dvoru...
ko zna koliko su ga čekali... pružite korak lijenčine ako imalo možete...
trambusek88

#2708 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

Znači propušten je polazak u 7:55 koji nije na tom vozilu koje je viđeno da ide prema Dobrinji u 7:40.
E sad neznam jeli bila gužva na stajalištima da se vukao do Mojmila 15-20 minuta (Polazak 8:10)

Inače red vožnje na komercijali podjeljen je na 4 autobusa i svaki ima svoju tablicu kad kreće. Sad kad je počela rekonstrukcija pruge, bili su ubacili i peti autobus da bi stizali polaske, ali on često ide negdje drugo gdje zariba.

U Utorak je zbog nestanka goriva u jednom trenutku ostao jedan autobus na komercijali
mahalas505

#2709 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mahalas505 »

inSighT wrote:Razumijem kad je revizor tu pa vozac otvori samo prva vrata da raja kupi kartu. Ali zasto taj vozac, kada nema revizora opet otvara samo prva vrata. Nije njegovo da on pregleda ko ima i ko nema kartu, ko hoce kupiti kupit ce, ko nece ide na ostala vrata. Problem je taj sto vozaci glume nesto i traze karte, ja imam mjesecnu, ali nikad vozacu ne pokazujem.
Normalna praksa u vecini evropskih gradova, ulaz na prva vrata, izlaz na 2 i 3, jednostavno radi brzeg protoka putnika. Sto to nije kod nas tako, ko cega znati. I takodjer, vozaci kontrolisu karte.
trambusek88 wrote:Znači propušten je polazak u 7:55 koji nije na tom vozilu koje je viđeno da ide prema Dobrinji u 7:40.
E sad neznam jeli bila gužva na stajalištima da se vukao do Mojmila 15-20 minuta (Polazak 8:10)

Inače red vožnje na komercijali podjeljen je na 4 autobusa i svaki ima svoju tablicu kad kreće. Sad kad je počela rekonstrukcija pruge, bili su ubacili i peti autobus da bi stizali polaske, ali on često ide negdje drugo gdje zariba.

U Utorak je zbog nestanka goriva u jednom trenutku ostao jedan autobus na komercijali
Mozda mu nije radio pokazivac za gorivo :mrgreen: .
cappy_tempo

#2710 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

juce prolazim pored muzeja kad onaj zalizani pogani glavati revizor uzeo neku stolicu,sjeo na travu (gdje su sad zeleni da pisu kazne?) i mezi kospe. cilj mu je valjda sto vise raje zajebavati kad se autobus pomoli. svaki put kad se nesto u gradu radilo revizori su 24h na stanicama bili za ljekova im trebalo. kolegica sa posla zena od 50 godina sa vratnika do pofalica haman 2h joj treba. haj sto je guzva ali sto busa za lijeka nema,a kad dodje stane glavonja soson na vrata i trazi kartu,a na stanici ima ljudi da se 20 autobusa odma napuni
The Realist

#2711 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

emir225 wrote: zato sto je pravilo firme da su prva vrata ulazna,sto je i logicno i zato sto je vozac po nekom ludom pravilu obavezan traziti kartu ako revizor nije prisutan i u slucaju da vise od 3-5 putnika nema kartu dobija prijavu tj 10 % mu se odbija od plate(iako bi bilo logicno da je njegov posao samo da vozi i da bude normalan)
Vozač uglavnom ne traži kartu. Ljudi samo prođu i kažu mjesečna, penzionerska, ili šta već. Onda ne vidim razlog da otvori i ostala, pa da brže možemo ući. Hebemu, ionako je sve sporo, još i oni razvlače.

Bio sam sam na stanici i vozač me prođe i neće da otvori zadnja. Odem na prva i lik me nije ni pogledao, pa sam izvadio kartu i nabio mu na ono staklo i rekao da barem pogleda kartu, kad već moram ući na prva.
The Realist

#2712 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

mahalas505 wrote: Normalna praksa u vecini evropskih gradova, ulaz na prva vrata, izlaz na 2 i 3, jednostavno radi brzeg protoka putnika. Sto to nije kod nas tako, ko cega znati. I takodjer, vozaci kontrolisu karte.
Da, ali oni ne daju da iko izađe, dok ovi ne uđu i onda je haos ako žuriš, ili je toliko vruće, da se gušiš unutra. Hebemu, imaju toliko revizora, neka nađu efikasniji način.
hypko_nurko

#2713 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hypko_nurko »

pa jel nedeljni raspored ili nije. sta bi ti, da tebe tramvaj ceka na svakoj stanici
hypko_nurko

#2714 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hypko_nurko »

kad zuris zovnes taxi i svi sretni
demetra22

#2715 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by demetra22 »

hypko_nurko wrote:kad zuris zovnes taxi i svi sretni
Da hoe is trollin'.
hypko_nurko

#2716 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hypko_nurko »

demetra22 wrote:
Da hoe is trollin'.
you are THE hoe chbi
demetra22

#2717 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by demetra22 »

hypko_nurko wrote:
demetra22 wrote:
Da hoe is trollin'.
you are THE hoe chbi
:lol: 8-)
cappy_tempo

#2718 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

hajd sad pljujte po grasu,a ljudi dali besplatan bus od carsije do skenderije u znak zahvalnosti gradjanima. pravda za sosone! :mrgreen:
wewa

#2719 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by wewa »

besplatan prijevoz nije zbog njihovog merhameta, nego sto nema nacina da naplate karte - u busu bude po 3-4 puta vise putnika nego sto je proizvodjac busa predvidio :roll:
ultima_palabra

#2720 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by ultima_palabra »

Koliko vidim, krenule su šestice...
Truba

#2721 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

nemoj zezat?
nisam nekoliko dana išao pjehe
jutros busom normala :?
ultima_palabra

#2722 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by ultima_palabra »

Stoji ih jedno pet naguranih na okretaljci... sporije kreću nego što pristižu :D
Truba

#2723 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

ajd fino... konačno jedna dobra vijest :D
cappy_tempo

#2724 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

wewa wrote:besplatan prijevoz nije zbog njihovog merhameta, nego sto nema nacina da naplate karte - u busu bude po 3-4 puta vise putnika nego sto je proizvodjac busa predvidio :roll:
ma ti samo pljujes sosone bez razloga,a oni fini dali besplatan bus. nikad nam ugoditi :mrgreen:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/tramvaji ... /120521066

http://www.klix.ba/vijesti/bih/krajem-a ... /120521069

ovih 10 komada ce ulicu vidjeti za jedno godinu i po dana ali ce tada vec sjebani biti jer ce skinuti pola dijelova sa njih
wewa

#2725 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by wewa »

cappy_tempo wrote:
wewa wrote:besplatan prijevoz nije zbog njihovog merhameta, nego sto nema nacina da naplate karte - u busu bude po 3-4 puta vise putnika nego sto je proizvodjac busa predvidio :roll:
ma ti samo pljujes sosone bez razloga,a oni fini dali besplatan bus. nikad nam ugoditi :mrgreen:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/tramvaji ... /120521066

http://www.klix.ba/vijesti/bih/krajem-a ... /120521069

ovih 10 komada ce ulicu vidjeti za jedno godinu i po dana ali ce tada vec sjebani biti jer ce skinuti pola dijelova sa njih
ma da, bez razloga. ja zapravo uzivam u javnom prijevozu, a voznja trolom mi je najdrazio dio dana <3
Post Reply