Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
JThomas

#2701 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

nema razlike, i tebe i gredića živo zaboli hoće li drugog pokrasti dok god tebe ne kradu. razlika je jedino u položaju, al' to se mijenja od danas do sutra.

a dok god većina tako razmišlja, neće nam biti bolje.
Imamopobjednika

#2702 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Imamopobjednika »

JThomas wrote:nema razlike, i tebe i gredića živo zaboli hoće li drugog pokrasti dok god tebe ne kradu. razlika je jedino u položaju, al' to se mijenja od danas do sutra.

a dok god većina tako razmišlja, neće nam biti bolje.
Ne slazem se sa tobom, ali sam previse umoran da bih se oko nijansi raspravljao i objasnjavao. A slazem se da su nijanse u pitanju.
ganjeta

#2703 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ganjeta »

JoeyTribbiani wrote: Eto ne znaš ni ko je rek'o...Nije trener dao tu izjavu nego Gredić, posro je Gredić.. Uhvatili se njega ko pjan plota. Reko šta je rek'o i ništa to neće promijenit. Meni i Manijacima nije svejedno ako vas kradu jer sutra mogu i moj klub...ali koliko daleko ide ova rasprava, počet će da me boli kurac za to.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ja se zbog ovakve izjave trebam stidjeti, rekoše pojedini juče i danas, ali kad sam vidio odnos prema Gospodaru familije počelo me boliti to što tebe počinje :mrgreen:
fosil

#2704 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by fosil »

Steta sto prerano ukidose suspenziju, bili bi svi mirniji i zdraviji. Ovako ni na nebu, ni na zemlji. Jebo i EP i SP sa ovom bagrom sto je ostala u Savezu. Komitet da je pametan pa sutra ovima iz UEFE nek' puste ova dva snimka iz BL i Mostara.
Jack Be Nimble

#2705 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Jack Be Nimble »

fosil wrote:Steta sto prerano ukidose suspenziju, bili bi svi mirniji i zdraviji. Ovako ni na nebu, ni na zemlji. Jebo i EP i SP sa ovom bagrom sto je ostala u Savezu. Komitet da je pametan pa sutra ovima iz UEFE nek' puste ova dva snimka iz BL i Mostara.
Sta UEFA moze da uradi u ovom slucaju? I da moze nesto da uradi sigurno nece jer niko nije bacio bananu na crnca.
Baudelaire

#2706 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Baudelaire »

Jack Be Nimble wrote:
fosil wrote:Steta sto prerano ukidose suspenziju, bili bi svi mirniji i zdraviji. Ovako ni na nebu, ni na zemlji. Jebo i EP i SP sa ovom bagrom sto je ostala u Savezu. Komitet da je pametan pa sutra ovima iz UEFE nek' puste ova dva snimka iz BL i Mostara.
Sta UEFA moze da uradi u ovom slucaju? I da moze nesto da uradi sigurno nece jer niko nije bacio bananu na crnca.
:thumbup: :thumbup: Ovo je fakat genijalan post. Uefa se digne samo u slučajevima rasizma, sve će ti drugo halaliti, odnosno reći da to nije njen posao.
todd_smith

#2707 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by todd_smith »

da li sada MI,NAVIJACI trebamo nesto raditi?

ovo je treci put, u sta? 5 sedmica da se ovo sranje desava?

i to sve sa strane "srpskih/hrvatskih" klubova (nije komentar za bana/brisanja/opomene JER JE TO CINJENICA)

btw onaj iz Zrinjskog, ne znam kako se zove, eto i koliko je bitan...koliko li ce utakmica fasovati za ono "primjerno" ponasanje

iskreno, nadam se da Zrinjski i onaj debil, prodju lagano, tj. 2-3,000 tekma dvije bez navijaca, i onom 1-2 utakmice bana, jer MOZDA SAMO MOZDA tek tad ce se svi navijaci Sarajeva/Zelje/Veleza/Celika/Slobode itd dici protiv ovog debilizma
fosil

#2708 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by fosil »

Jack Be Nimble wrote:
Pa neka dovedu Dialibu i Nukija da im sluze, a oni nek vicu hu hu hu. :D
todd_smith

#2709 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by todd_smith »

Baudelaire wrote:
Jack Be Nimble wrote:
:thumbup: :thumbup: Ovo je fakat genijalan post. Uefa se digne samo u slučajevima rasizma, sve će ti drugo halaliti, odnosno reći da to nije njen posao.
rasizam, danas ima siri pojam tj. moze se i svrstati i u diskriminaciju/nacizam/fasizam itd.

u tom slucaju, Borac/Slavija/Zrinjski su naje*ali
Baudelaire

#2710 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Baudelaire »

Naravno, ali Uefa će se odazvati samo na prozivanje crnaca. Recimo, nije isto reći jednom Adiloviću i jednom Dialibi da je majmun. Ili jednom Smječaninu, i Noukenu, da me ko ne shvati pogrešno :oops:
todd_smith

#2711 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by todd_smith »

Baudelaire wrote:Naravno, ali Uefa će se odazvati samo na prozivanje crnaca. Recimo, nije isto reći jednom Adiloviću i jednom Dialibi da je majmun. Ili jednom Smječaninu, i Noukenu, da me ko ne shvati pogrešno :oops:
I kada smo imali Noukena i Zeljo Dialibu, bilo je ispada tu i tamo i nista se nije desavalo..zasto? zato sto oni vide ako nama ne smeta, koji kur*c onda ima njima smetati?

radikalne promjene su nam potrebe, i Komitet za "Normalizaciju" i "Disciplinski" komitet ocigledno nisu ti agenti da donesu te promjene, sto ce znaciti da je na nama
no_mani=no_fjučr

#2712 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by no_mani=no_fjučr »

Da, u slučaju rasizma, a zasto?

Stite Francuzi svoje interese, dovode te crne igrače bez papira, nema niko pojma koje su godište i onda na njima dobro zarađuju, zato se oni bore protiv razisma, jebe se Platiniju ko je kakve boje, on samo štiti interese francuskih akademija gdje bijeli igrači vrlo rijetko prolaze, 80-20, ispadaju ui mlađim uzrastima smjesni pored godinu dvje starijih vršnjaka iz Afrike, a godina je ogromna razlika u mlađim kategorijama.
todd_smith

#2713 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by todd_smith »

johnny_blazze wrote:
Imamopobjednika wrote:
JThomas wrote: i vi gospodo pitari niste ništa bolji po tom pitanju bili niti ste se plaho sekirali kad su želju pljačkali skoro svako gostovanje tri sezone zaredom. čak štaviše, čast izuzecima.
Covjece, ja ne znam sta je tvoj problem. Pa evo vec par dana ljudi ovdje na forumu govore da niko ne trazi od vas da kukate zajedno sa nama. Ne treba nam vasa pomoc, ne treba nam vasa podrska, jednostavno - ne treba nam nista od vas. Po hiljadudvjestoosamdesetitreci put: nismo vas podrzavali kada su vas sudije guzile, necemo vas podrzavati kada vas u buducnosti budu guzile i opcenito nam puca kur.ac za vama. Ali isto tako bili smo dovoljno gospoda time sto niko iz naseg kluba tada nije srao o tome kako "ko gubi ima pravo da se ljuti", kao ona vasa seljacina prekodrinska.

Je li sada jasnije?
to mozes u svoje ime ;), sto se mene tice sad kao nikad prije trebamo se udruzit jer ovo podsjeca sve vise na 90-te :roll:
:thumbup:

a ovaj "Imamopobjednika" i slicni njemu (bili navijaci Sarajeva ili Zelje)...vidite, navijaci kao vi su razlog sto se ovo i dalje desava, ne direktno, ali ignorisete ovo sto se desava, zbog obicne gluposti

ovo je klasicna "zavadi, pa vladaj" taktika, samo sto ustvari oni nemaju sta zavadjati, kada debili poput vas to rade dovoljno dobro sami od sebe

Nema veze koliko ja navijam za Sarajevo, i koliki je rival Zeljo, ja NIKADA ne bi zelio da im se desi nesto kao ono u Banja Luci, isto kao oni nama za Siroki Brijeg...ne znam koliko vam se puta mora reci da je ovo trenunto nesto vece od Sarajeva i Zelje
veljaca

#2714 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

todd_smith wrote:
a ovaj "Imamopobjednika" i slicni njemu (bili navijaci Sarajeva ili Zelje)...vidite, navijaci kao vi su razlog sto se ovo i dalje desava, ne direktno, ali ignorisete ovo sto se desava, zbog obicne gluposti

ovo je klasicna "zavadi, pa vladaj" taktika, samo sto ustvari oni nemaju sta zavadjati, kada debili poput vas to rade dovoljno dobro sami od sebe

Nema veze koliko ja navijam za Sarajevo, i koliki je rival Zeljo, ja NIKADA ne bi zelio da im se desi nesto kao ono u Banja Luci, isto kao oni nama za Siroki Brijeg...ne znam koliko vam se puta mora reci da je ovo trenunto nesto vece od Sarajeva i Zelje
:thumbup:

Ima nade ..... :bih:
saramara

#2715 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by saramara »

Očekujem suspenziju Koševa na 2 utakmice te kazne za Adilovića 3 utakmice jer je pratio na youtube-tu snimak, te po 2 utakmice za Kojaševića i Obuću jer su jučer dali po gol Rudaru. Plus 3000 KM za Zrinjski i 2 utakmice bez publike realno i pošteno
Logovan

#2716 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Logovan »

saramara wrote:Očekujem suspenziju Koševa na 2 utakmice te kazne za Adilovića 3 utakmice jer je pratio na youtube-tu snimak, te po 2 utakmice za Kojaševića i Obuću jer su jučer dali po gol Rudaru. Plus 3000 KM za Zrinjski i 2 utakmice bez publike realno i pošteno
+ kazna za Adina Džafića. Zabio je gol u 38. sekundi, ne valja mu to nikako. :x :-D
kokuz_sa

#2717 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by kokuz_sa »

Prekinuta utakmica osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Veleža (prekid kod rezultata 0:1), registrovana je službenim rezultatom 0:3 u korist Veleža, a stadion Pod Bijelim brijegom je suspendovan do okončanja disciplinskog postupka, odlučeno je na današnjoj sjednici Takmičarske komisije N/FS BiH koja je održana u Sarajevu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2718 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Truba »

super

ali postoji žalbeno razdoblje

tu se smanjuju kazne

jel tako?
Sasvim_Obican

#2719 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Sasvim_Obican »

Navijači određenih bh. klubova koji se izjašnjavaju kao Hrvati na sva zvona trube i jadikuju kako NsBiH kažnjava samo njih, a Bošnjacima toleriše sve i svašta. Sa druge strane ori kuknjava klubova iz RS-a koji smatraju da se ide na ruku "federalnim klubovima". Horor upotpunjuju navijači bošnjačke nacionalnosti koji tvrde da se ide na namjerno oštećivanje klubova poput Sarajeva i Željezničara..

I tako u maloj zemljici Bosni opet ne vidimo drvo od šume, a navijači inače zaraćeni i posvađani mire se u stavu da su "špijuni među nama" i da su "svi protiv njih". Jadno je i žalosno da nam je opet "kriv sudija"
veljaca

#2720 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

Black swan wrote:super

tu se smanjuju kazne

jel tako?
Nije tako ....

Ne moze se smanjiti kazna sa 0:3 na 0:1 ...

A ne smanjuju se kazne ni na Disciplinskoj uvijek. Evo svjez primjer - golmanu Karicu iz FK Zeljeznicar - kazna od 2 utakmice za igranje rukom van sesnaesterca ( koja je prestroga ) nije smanjena .....

Btw - mada ce neki reci da je i to pomoc Komiteta - jer je na gol dosao Adnan Guso - koji nije primio gola 4 utakmice ... :mrgreen:
ganjeta

#2721 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ganjeta »

veljaca wrote:Btw - mada ce neki reci da je i to pomoc Komiteta - jer je na gol dosao Adnan Guso - koji nije primio gola 4 utakmice ... :mrgreen:
Dobar :lol: :thumbup:
ganjeta

#2722 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ganjeta »

IVICA OSIM: DOBRO SAM ZABRINUT

Danas je održan sastanak Komiteta za normalizaciju sa predstavnicima FIFA i UEFA, a nakon iste se novinarima obratio predsjednik Komiteta Ivica Osim.

Sedmu silu je najviše interesovalo da li je legendarni Osim zabrinut zbog sve češćih huliganskih ispada na našem terenu.

"Zabrinut sam i to dobro. Bio sam svjedokom u neko prošlo vrijeme kada su se slične stvari dešavale na jugoslovenskim terenima i svi znamo kako je to završilo", kratko je rekao Ivica Osim, a na pitanje novinara da li se sa predstavnicima FIFA i UEFA raspravljalo o pomenutim huliganskim ispadima, odgovorio je:

"Nismo još pričali o tome i oni neće da se miješaju u takve stvari. To je njihova politika i mi moramo biti svjesni toga".

Što se tiče prijedloga Takmičarske komisije o tome da navijači ne putuju na gostovanja, Komitet o tome još nije raspravljao, što nam je potvrdio i potpredsjednik Darko Ljubojević.

"Još uvijek nismo o tome raspravljali i ne znam da li je uopšte to pametno, odnosno da li bi to dalo ikakve rezultate".Thierry Regenass predvodio je delegaciju FIFA te direktor za donose s nacionalnom
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2723 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by -LIBERO- »

Image
LSD

#2724 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

HULIGANI U SLUŽBI RUŠENJA KOMITETA?!

Sve češći incidenti i huliganski ispadi na premijerligaškim stadionima u Bosni i Hercegovini za cilj bi mogli imati rušenje Komiteta za normalizaciju.
Naime, pojedine strukture u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, potpomognute i trećom stranom, navodno, u cilju imaju rušenje kredibiliteta Komiteta za normalizaciju.

Slučajno ili ne, huliganski incidenti u Banja Luci i Mostaru dogodili su se u sedmici u kojoj u Sarajevo stiže visoka delegacija UEFA i FIFA, koja će, između ostalog, razgovarati i o mogućnosti produženja mandata Komiteta za normalizaciju.

Međutim, nije tajna da Komitet za normalizaciju, odnosno njegovi članovi, ne odgovaraju brojnim sadašnjim i bivšim dužnosnicima uj Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, koji, navodno, koriste pojačanje tenzije na tribinama, kako bi situaciju okrenuli u svoju korist.

Policijski organi Bosne i Hercegovine svakako bi se trebali dodatno pozabaviti ovim pitanjem, jer osim činjenice da su fudbalski stadioni u Bosni i Hercegovini postali mjesto opasnog življenja, vrlo je lako moguće da su naručeni i izrežirani, sa ciljem destabiliziranja ionako uzdrmanog stanja, ne samo u fudbalu, već i u državi.

Vjerovatno da nekom smetaju Ivica Osim, Darko Ljubojević, Elvedin Begić, Ivan Beus, Dragan Kulina i Sead Kajtaz i činjenica da oni mogu međusobno sarađivati i stvarati ozračje za ozdravljenje bh. fudbala. Osim toga, mnogi više nemaju "tala" u N/FSBiH ili su marginalizirani, što im ne odgovara.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2725 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Truba »

veljaca wrote:
Black swan wrote:super

tu se smanjuju kazne

jel tako?
Nije tako ....

Ne moze se smanjiti kazna sa 0:3 na 0:1 ...

A ne smanjuju se kazne ni na Disciplinskoj uvijek. Evo svjez primjer - golmanu Karicu iz FK Zeljeznicar - kazna od 2 utakmice za igranje rukom van sesnaesterca ( koja je prestroga ) nije smanjena .....

Btw - mada ce neki reci da je i to pomoc Komiteta - jer je na gol dosao Adnan Guso - koji nije primio gola 4 utakmice ... :mrgreen:
ma mislio sam na novčane kazne i bez publike kao i suspenzije igrača ako ih ima
Locked