Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Krizzia

#2701 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Krizzia »

славянин wrote:Sta je problem sa natrenom (aspartamom) - sta se desi ako ga covjek koji nije seceras uzima ??????
Organizam PRVO trsi masne zalihe, nakon dugotrajnog gladovanja i padanja istih na nizak nivo POCINJE da trosi misce kao izvor goriva- Ne lupaj na svoju ruku - evo nasao sam ti i jedan link http://en.wikipedia.org/wiki/Starvation_response
Sta fali salami? konkretno onako ? Mljevena piletina (komplet pile sa svim sto dolazi na istom :D ) - mislis da je ljudski organizam gradjen da kao jede "cistu" hranu - pileca prsa,plecku itd :D - uostalom sve i da jest stetna od 4 kriskice na dan sumnjam da ces se raspast.

Ali sad zasto jednostavno kad mozemo komplikovano - kako bi inace svi ti savjetnici,terapeuti,nutricionisti zaradjivali pare.Sjecam se jedne emisije na Hayat TV - dosla nutricionistkinja i hirurg sa bolnice kosevo i sad voditeljka prica sa hirurgom a ova sprema dorucak.I nakon sto zavrsi ona isprica ovo je savrsen dorucak - bobice od zbideljovine,tasmanijska smokva,urgvajska rajcica itd :D :D :D :D :D Kad ovaj hirurg ... "Sta je ovo ??? Secer,secer,secer a i ovo je secer :D :D ,gdje ovdje mast proteini sta je ovo ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Gleda ona izbecila oci a voditeljka mijenja temu hhhh
Evo ti malo da se educiras o aspartamu:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... -2DBnPPMG0#! znaci ometa sintezu proteina, ometa funkcioniranje sinapsi u mozgu, ima utjecaja na DNA, mozete dobiti razne simptome koji se cine nepovezani. Svasta jos kazu u videu, pa ti je najbolje da pogledas prije nego ljudima serviras super savjete i trikove za mrsavljenje.Al ocekujem odgovor u smislu: pa sta ce ti biti od jedne tabletice dnevno.

Ako nije problem da mi malo pojanis ovo gladovanje i trosenje sala? :?
славянин

#2702 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by славянин »

Krizzia wrote:
славянин wrote:Sta je problem sa natrenom (aspartamom) - sta se desi ako ga covjek koji nije seceras uzima ??????
Organizam PRVO trsi masne zalihe, nakon dugotrajnog gladovanja i padanja istih na nizak nivo POCINJE da trosi misce kao izvor goriva- Ne lupaj na svoju ruku - evo nasao sam ti i jedan link http://en.wikipedia.org/wiki/Starvation_response
Sta fali salami? konkretno onako ? Mljevena piletina (komplet pile sa svim sto dolazi na istom :D ) - mislis da je ljudski organizam gradjen da kao jede "cistu" hranu - pileca prsa,plecku itd :D - uostalom sve i da jest stetna od 4 kriskice na dan sumnjam da ces se raspast.

Ali sad zasto jednostavno kad mozemo komplikovano - kako bi inace svi ti savjetnici,terapeuti,nutricionisti zaradjivali pare.Sjecam se jedne emisije na Hayat TV - dosla nutricionistkinja i hirurg sa bolnice kosevo i sad voditeljka prica sa hirurgom a ova sprema dorucak.I nakon sto zavrsi ona isprica ovo je savrsen dorucak - bobice od zbideljovine,tasmanijska smokva,urgvajska rajcica itd :D :D :D :D :D Kad ovaj hirurg ... "Sta je ovo ??? Secer,secer,secer a i ovo je secer :D :D ,gdje ovdje mast proteini sta je ovo ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Gleda ona izbecila oci a voditeljka mijenja temu hhhh
Evo ti malo da se educiras o aspartamu:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... -2DBnPPMG0#! znaci ometa sintezu proteina, ometa funkcioniranje sinapsi u mozgu, ima utjecaja na DNA, mozete dobiti razne simptome koji se cine nepovezani. Svasta jos kazu u videu, pa ti je najbolje da pogledas prije nego ljudima serviras super savjete i trikove za mrsavljenje.Al ocekujem odgovor u smislu: pa sta ce ti biti od jedne tabletice dnevno.

Ako nije problem da mi malo pojanis ovo gladovanje i trosenje sala? :?
Znas li ti da se aspartam masovno konzumira recimo u Americi kao zamjena za secer ? Ako se vecina strucnjaka slozila da je OK (FDA) i odobrena je upotreba u vojnim kantinama - meni dosta . A taj video... evo jos jedan koji je u "rangu" sa tim :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sto se tice gladovanja i trosenja sala - Dao sam ti link na kojem stoji objasnjenje kako tijelo reaguje na nedostatak hrane - procitaj.Ako oces da ti ja onako laicki -
Covjekov organizam je konstruisan da "skladisti" visak energije u periodu izobilja kako bi istu sacuvao za period nedostatka hrane.PRVO trosi te zalihe a nakon toga pocinje aktivno trositi misicnu masu (kao posljednji izvor) - zasto prvo trosi zalihe u vidu masnoce ?
Vjerovatno zato sto mu je misicna masa neophodna kako bi sebi obezbjedio sledeci obrok (u evolociji 3-4 hiljade godina relativnog izobilja je nista u bioloskom smislu i tijelo jos uvijek postupa po rezimu kakav je imalo dok su ljudi lovili i skupljali hranu po sumama etc.)
Krizzia

#2703 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Krizzia »

Sve je to divno, krasno i jednostavno sto ti pises, ali meni nazalost bez ikakvog smisla. Zasto bih ja tjelo navikavala na to da ce jesti dva puta na dan u "izobilju" i dopustala da onda i to malo sto pojedem ono skladisti u salo ako se vec tog sala pokusavam rijesiti?
славянин

#2704 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by славянин »

Krizzia wrote:Sve je to divno, krasno i jednostavno sto ti pises, ali meni nazalost bez ikakvog smisla. Zasto bih ja tjelo navikavala na to da ce jesti dva puta na dan u "izobilju" i dopustala da onda i to malo sto pojedem ono skladisti u salo ako se vec tog sala pokusavam rijesiti?
Upravo tako - Jednostavno :)

Tijelo ce VISAK kalorija da skladisti u salo (na 4. dan jedes normalno znaci potrosit ces oprilike kalorija koliko i pojedes).Samim rezimom 3+1 ne dopustas da tijelo se prebaci na "stednju". Nakon sto dodjes na zeljenu kilazu pazis sta i koliko jedes i racunas da ti je potrosnja jednaka unosu energije.

Jos da dodam sto sam vec spomenuo.Nijedna dijeta ne odgovara SVAKOME, ako covjek ne moze da podnese i ne osjeca se dobro - bureka pite eto rijesenja :D . Nije mi se svidio stav nekih ljudi koji su odma odbacili nesto i okarakterisali kao "smece" bez i da nisu kako treba razumili stvar.Dijeta koju sam ja postao je RADIKALNA i TESKA i nije za svakoga - preporucuje se ljudima koji imaju dosta viska kilograma.
Nema ljutnje svi smo drugovi ovdje ;)
zilla_

#2705 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by zilla_ »

славянин wrote:
Krizzia wrote:Sve je to divno, krasno i jednostavno sto ti pises, ali meni nazalost bez ikakvog smisla. Zasto bih ja tjelo navikavala na to da ce jesti dva puta na dan u "izobilju" i dopustala da onda i to malo sto pojedem ono skladisti u salo ako se vec tog sala pokusavam rijesiti?

Tijelo ce VISAK kalorija da skladisti u salo (na 4. dan jedes normalno znaci potrosit ces oprilike kalorija koliko i pojedes).Samim rezimom 3+1 ne dopustas da tijelo se prebaci na "stednju". Nakon sto dodjes na zeljenu kilazu pazis sta i koliko jedes i racunas da ti je potrosnja jednaka unosu energije.

Jos da dodam sto sam vec spomenuo.Nijedna dijeta ne odgovara SVAKOME, ako covjek ne moze da podnese i ne osjeca se dobro - bureka pite eto rijesenja :D . Nije mi se svidio stav nekih ljudi koji su odma odbacili nesto i okarakterisali kao "smece" bez i da nisu kako treba razumili stvar.Dijeta koju sam ja postao je RADIKALNA i TESKA i nije za svakoga - preporucuje se ljudima koji imaju dosta viska kilograma.
ma bolan nebio ti pričaš gluposti i još pokušavaš da uvjeriš narod.... kakva ba dijeta? pa to što si ti naveo to nije dijeta već gladovanje, post.... pa jbte i duplo toliko da pojedem što si ti naveo naravno da bi smanjio kilažu al nebi mi trebalo ni mjesec dana da vratim sve to i još više kad se vratim normalnoj prehrani uz malo brljanja....

pa da FDA-a je upravo i kriva za debljanje i te gluspoti.... svi koji odobravaju tu hranu upravo su na čelu velikin internacionalnih ompanija koje proizvode glukozni sirup, meso, aspartam i te budalaštine.... njima je u interesu da narod bude bolestan....

http://dokumentarnifilmovi.net/extra/food-inc-hrana/

evo ti dokumentarac pa pogledaj.... pogledaj koliko je politika upetljana u sve i koliko su ameri pogan i pokvaren narod.... pogledaj kakvim se malverzacijama bavi upravo FDA koja bi trebala da kontroliše i ne dozvoli da ta pojedina hrana dođe u prodaju....

Pa imaš STEVIA zaslađivač koji je 100% prirodan i 100x bolji od aspartama ali je bio zabranjen upravo zbog toga što bi svi morali da koriste to a nije se lahko prešaltat.... nebi pio koka kolu zero sa aspartamom već sa steviom... al naravno stevia je skuplja pa proizvođačima nije u interesu.... zato je lakše da je proglase štetnom i ćao....

Ja inače koristim STEVIA zaslađivač u prahu... ima da se kupi u BBI na 5-om spartu.... jeste skup al zato je prirodan i može se koristit bez ikakve bojazni :thumbup:
славянин

#2706 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by славянин »

zilla_ wrote:
славянин wrote:

ma bolan nebio ti pričaš gluposti i još pokušavaš da uvjeriš narod.... kakva ba dijeta? pa to što si ti naveo to nije dijeta već gladovanje, post.... pa jbte i duplo toliko da pojedem što si ti naveo naravno da bi smanjio kilažu al nebi mi trebalo ni mjesec dana da vratim sve to i još više kad se vratim normalnoj prehrani uz malo brljanja....

pa da FDA-a je upravo i kriva za debljanje i te gluspoti.... svi koji odobravaju tu hranu upravo su na čelu velikin internacionalnih ompanija koje proizvode glukozni sirup, meso, aspartam i te budalaštine.... njima je u interesu da narod bude bolestan....

http://dokumentarnifilmovi.net/extra/food-inc-hrana/

evo ti dokumentarac pa pogledaj.... pogledaj koliko je politika upetljana u sve i koliko su ameri pogan i pokvaren narod.... pogledaj kakvim se malverzacijama bavi upravo FDA koja bi trebala da kontroliše i ne dozvoli da ta pojedina hrana dođe u prodaju....

Pa imaš STEVIA zaslađivač koji je 100% prirodan i 100x bolji od aspartama ali je bio zabranjen upravo zbog toga što bi svi morali da koriste to a nije se lahko prešaltat.... nebi pio koka kolu zero sa aspartamom već sa steviom... al naravno stevia je skuplja pa proizvođačima nije u interesu.... zato je lakše da je proglase štetnom i ćao....

Ja inače koristim STEVIA zaslađivač u prahu... ima da se kupi u BBI na 5-om spartu.... jeste skup al zato je prirodan i može se koristit bez ikakve bojazni :thumbup:
Dobro , sad i ja moram biti malo nekulturniji izgleda ha ? :) Ti pametnolog da si relevantniji od FDA vjerovatno bi promjenio misljenje- na svu srecu nisi.Teorije zavjere i te gluposti ostavi za topic Bilderberg grupe.
Inace upravo sam procitao poneku o zasladjivacu koji si naveo i mogu reci da je odlican i ko god moze da nabavi isti naravno da je jos bolja alternativa seceru od aspartama.... Medjutim ko ne moze aspartam je po mom iskutsvu ok (a i pod ocjeni valjda ljudi koji znaju sta rade iz FDA) - Inace FDA je u potpunosti odobrila upotrebu stevie
-In 2009 the FDA considered "Rebiana (rebaudioside A) to be generally recognized as safe (GRAS)".[53] The report includes a detailed list of international studies, references, and chemical analysis.
pobesneo maks

#2707 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pobesneo maks »

Gdje se može kupiti ovaj Nutrex i koja je cijena, L carnitin mislim da ima u dm prodavnicama?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2708 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

leo_ wrote:
ladyblue18 wrote:Daj ba jos ce te neko poslusati i shebati sebi zdravlje i metabolizam.
Salama i jos salame...jea zagarantovano misicavo tijelo i niski postotak bf-a.

Sta uradiste od teme :-)
Eh da sam moderator samo jedan dan, samo jedan sat. :D Znači "hladno" možeš obrisati 80% škrabotina, uključujući i ovu što ja sad pišem. :D
Nema razloga da se brisu postovi ili nesto drasticnije ukoliko ne krse pravila foruma.
Svako ima pravo na misljenje, druga je stvar sto niko ne mora da se slozi sa tim misljenjem.

Ali predlagati "dijetu" koja se sastoji od dva puta dnevno malo salame i jos pitati sta je to lose u salami, na temi na koju dolaze ljudi sa koliko sam primijetila vecim viskom kilograma je jako neozbiljno, gladovanje najmanje dovodi do onoga sto je svrha mrsanja zdravog, gubitka sala, a ne vode i misica.
Ja bih bila najsretnija da postoji pf rekreacija pa da se moze o svemu otvoriti tema, ovako na jednoj temi ipak mora postojati neki red.

I molim vas da se zavrsi ova prica, i prepucavanje dok jos nije preslo granice pristojnosti.
славянин

#2709 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by славянин »

pobesneo maks wrote:Gdje se može kupiti ovaj Nutrex i koja je cijena, L carnitin mislim da ima u dm prodavnicama?
http://www.bodybuilding.com/store/ Nema sta nema - ovde mozes naruciti. :)
A evo i preporuka -http://www.bodybuilding.com/store/bsn/hyper-shred.html
L-carnitin mozes a i ne moras kupovati (imas u Sarajevu na Vracama dje ona zuta zgrada sto u njoj guzovani/politicari stanuju :D ) dolazi u formi pilula ili tecni.
ladyblue18

#2710 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

I molim vas pricu o l'carnitinu i ostalim suplementima preselite ovdje http://www.klix.ba/forum/teretana-t70101.html :)
славянин

#2711 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by славянин »

ladyblue18 wrote:I molim vas pricu o l'carnitinu i ostalim suplementima preselite ovdje http://www.klix.ba/forum/teretana-t70101.html :)
:? :? :? Oba preparata u linkovima su suplementi za mrsanje a ne za trening/bildanje.
ladyblue18

#2712 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

славянин wrote:
ladyblue18 wrote:I molim vas pricu o l'carnitinu i ostalim suplementima preselite ovdje http://www.klix.ba/forum/teretana-t70101.html :)
:? :? :? Oba preparata u linkovima su suplementi za mrsanje a ne za trening/bildanje.
Svejedno :oops:

Ili otvorite posebnu temu. :)
zilla_

#2713 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by zilla_ »

славянин wrote:
pobesneo maks wrote:Gdje se može kupiti ovaj Nutrex i koja je cijena, L carnitin mislim da ima u dm prodavnicama?
http://www.bodybuilding.com/store/ Nema sta nema - ovde mozes naruciti. :)
A evo i preporuka -http://www.bodybuilding.com/store/bsn/hyper-shred.html
L-carnitin mozes a i ne moras kupovati (imas u Sarajevu na Vracama dje ona zuta zgrada sto u njoj guzovani/politicari stanuju :D ) dolazi u formi pilula ili tecni.
ako baš hoćeš fat burner ja bi ti preporučio umjesto lipo6 sljedeći preparat:

http://ba.bodybuilding.com/store/usplab ... e-pro.html

ime nije toliko zvučno i poznato ali pogledaj samo komentare ljudi koji su ga koristili.... a komunicirao sam i sa nekim likovima iz srbije koji kažu da preparat najbolje radi od svega što su koristili.... ja sam u planu to da naručim za par dana... inače ako naručiš s ove stranice poštarina za bosnu je 7$ a pošiljka putuje nikih 20-30 dana.... ja do sada nikad nisam platio carinu....

lipo6 sumnjam da ćeš nać igdje u sarajevu jer sam ja tražio da uzmem i nisam našao.... nije ga bilo ni u importaneu ni u bbi-u iako oni rade taj preparat....
pirmin

#2714 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pirmin »

Kakva sve g**** ljudi hoce uzeti samo da ne pomjeraju guzicu.
Zali boze jetre i ostalih unutrasnjih organa. :roll:
zilla_

#2715 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by zilla_ »

pirmin wrote:Kakva sve g**** ljudi hoce uzeti samo da ne pomjeraju guzicu.
Zali boze jetre i ostalih unutrasnjih organa. :roll:
ko je reko da se to uzima samo onako, da sjedneš pored tv-a i očekuješ nešto? ovo radi uz vježbanje i na kraju krajeva daje ti dodatnu snagu da možeš kvalitetnije trening odradit i samim tim potrošit više kcal....

I svi ovi preparati su na biljnoj bazi... kofein, ekstrakt zelenog čaja i sl... da bi se prodavali moraju se registrovati kao dijetetski preparat a ukoliko ima imalo hemije onda ne može ići kao dijetetski nego kao lijek....
pakica_

#2716 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pakica_ »

ja uredno mlatnem lipo 6 prije treninga i meni super odgovara :D da l' je placebo il' nije, briga me, meni super :D
Tesla10

#2717 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Tesla10 »

Dobro jutro ! Moji problemi sa debljinom i kilažom, sežu još iz dalekoga djetinjstva. Međutim, dok sam još bio dijete, debljina me nije brinula jer sam tada imao nekih drugih "briga", osim te debljine. Ali, kako je vrijeme sve više prolazilo tako se je i moja kilaža povećavala. Nove hlače su se svakih šest mjeseci mijenjale, kondicija je sve lošija i lošija bila, te sam tako dogurao do kilaže od 110 kilograma !!! Visok sam 185 cm, i sada imam devetnaest godina, pa onda možete zamisliti samo kako izgledam ! Ja se stidim svoga tijela, jer ono jako ružno izgleda. Zato vas molim za pomoć. Ja želim da izgubim ovu kilažu, želim da smršam ! Pružite mi nekakav savjet za mršanje, nekakav program po kojem bih mogao da izgubim ove svoje kile. Šta ja to smijem jesti ? Šta ne smijem jesti ? Kakve vježbe trebam raditi da bih izgubio ovu svoju kilažu ? Molim vas pomozite mi :( . I još nešto. Unaprijed vam se zahvaljujem na svim odgovorima, i na svim savjetima koje mi pružite :) :) :) :) :) .
shin

#2718 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by shin »

Tesla10 wrote:Dobro jutro ! Moji problemi sa debljinom i kilažom, sežu još iz dalekoga djetinjstva. Međutim, dok sam još bio dijete, debljina me nije brinula jer sam tada imao nekih drugih "briga", osim te debljine. Ali, kako je vrijeme sve više prolazilo tako se je i moja kilaža povećavala. Nove hlače su se svakih šest mjeseci mijenjale, kondicija je sve lošija i lošija bila, te sam tako dogurao do kilaže od 110 kilograma !!! Visok sam 185 cm, i sada imam devetnaest godina, pa onda možete zamisliti samo kako izgledam ! Ja se stidim svoga tijela, jer ono jako ružno izgleda. Zato vas molim za pomoć. Ja želim da izgubim ovu kilažu, želim da smršam ! Pružite mi nekakav savjet za mršanje, nekakav program po kojem bih mogao da izgubim ove svoje kile. Šta ja to smijem jesti ? Šta ne smijem jesti ? Kakve vježbe trebam raditi da bih izgubio ovu svoju kilažu ? Molim vas pomozite mi :( . I još nešto. Unaprijed vam se zahvaljujem na svim odgovorima, i na svim savjetima koje mi pružite :) :) :) :) :) .

DanteX

#2719 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by DanteX »

Tesla10 wrote:Dobro jutro ! Moji problemi sa debljinom i kilažom, sežu još iz dalekoga djetinjstva. Međutim, dok sam još bio dijete, debljina me nije brinula jer sam tada imao nekih drugih "briga", osim te debljine. Ali, kako je vrijeme sve više prolazilo tako se je i moja kilaža povećavala. Nove hlače su se svakih šest mjeseci mijenjale, kondicija je sve lošija i lošija bila, te sam tako dogurao do kilaže od 110 kilograma !!! Visok sam 185 cm, i sada imam devetnaest godina, pa onda možete zamisliti samo kako izgledam ! Ja se stidim svoga tijela, jer ono jako ružno izgleda. Zato vas molim za pomoć. Ja želim da izgubim ovu kilažu, želim da smršam ! Pružite mi nekakav savjet za mršanje, nekakav program po kojem bih mogao da izgubim ove svoje kile. Šta ja to smijem jesti ? Šta ne smijem jesti ? Kakve vježbe trebam raditi da bih izgubio ovu svoju kilažu ? Molim vas pomozite mi :( . I još nešto. Unaprijed vam se zahvaljujem na svim odgovorima, i na svim savjetima koje mi pružite :) :) :) :) :) .

Za početak, manje jedi i više šetaj. Kupi dobre tene.
Izbaci večeru ili jedi salatu sa tunjevinom (ili skuhaj pileće filete i napravi pileću salatu). Ne stavljaj puno soli. Moraš se puno kretati, to je ključni dio.
Zatim, nemoj sebi stavljati prevelike ciljeve. Na primjer, 10 kila za mjesec dana ili 20 kila za neka 2-3 mjeseca. Samo prvih 15 dana ti ćeš znojiti vodu, a ne salo. Meni je trebalo da 2 mjeseca da skinem 10 kg, ali se isplatilo (a imao sam 100 Kg). Ja se inače bavim sportom pa mi nije bilo teško pokrenuti se, ali kod tebe će biti (možda) teško. Jbg, realan sam.
Nakon jedno mjesec dana trčanja/šetanja otiđi u teretanu. Izbjegavaj teretane tipa Importane centar, jer tamo se ide gledati, a ne raditi :D
Ovo je brzinski napisano, pošto sada žurim na trening. Uglavnom, ima još caka oko ovoga. Moj plan ishrane je da sam sve smanjio u pola, a jedem isto kao i prije.
neretvanac

#2720 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by neretvanac »

Ne zelim te prepasti, al moras skinuti tu tezinu, jer je tvoj BMI jako visok.
Kreni polako, bez nekih naglih odluka ili ekstremnih promjena, jer ce te to brzo obeshrabriti i unistiti.
Za pocetak izbaci svo slatko, ili ga jedi u minimalnim kolicinama. Ako vec moras, onda ne cijelu cokoladu ili dva kroasana, vec dvije kasike meda ili red crne cokolade npr. Jednostavni seceri su najveci neprijatelji metabolizma. Izbjegavaj trans masti !
Izbjegavaj kombinacije UH plus masti u jednom obroku.
Izracunaj koliki ti je bazalni metabolizam, a imas kalkulatore svuda na internetu, i kolika ti je dnevna potrosnja. Smanji kalorije za 500 dnevno, to bi teoretski trebalo dovesti do gubitka 1 kg sala za 14 dana, al ti ces gubiti i misice i vodu neizbjezno.
Ubaci proteine u svaki obrok, oni su nutrijenti koji najbolje zasite covjeka. Dobri izvori proteina: nemasno crveno meso, bijelo meso, riba, jaja, posni sir itd.
Ubaci povrce u prehranu, al pripazi sa krumpirima, rizom itd. Jedi ih, al ne pretjeruj. Forsiraj sto vise zeleno povrce, bogato vlaknima (zasicuju, ubrzavaju metabolizam, stabilizuju inzulin).
Doruckuj uvijek dobro, ukljuci zeleni caj, rucak meso i povrce neko, vecera nesto malo, al nemoj biti gladan jer ces brzo puknut. Za medjuobroke mozes ubaciti voce, orasaste plodove (malo, saku recimo, a ne cijelo pakovanje badema !), posni sir itd. Sta ti god padne na pamet, al da je zdrava hrana, ne previse bogata kalorijama (onda ogranicis kolicinu, kao kod orasastih plodova).

Kreci se sto vise, hodaj, vozi biciklo za pocetak. Mozes ubaciti i plivanje.
NEMOJ TRCATI, jer imas previse kila, zglobovi ti trpe, a to ne zelis tako mlad.

Sretno i skidaj tu tezinu !
iTo

#2721 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by iTo »

славянин wrote:Oces da smrsas - nevjerovatno kako je to jednostavno :) . Garantiram uspjeh i ne naplacujem nista - na vama je da samo slijedite upute :) .

1.dan : Dorucak 0800 - 3 Jajeta (omlet) sa 2 kriskice salame. Rucak - Sipak :D ne voce sipak nego sipak :D .
Vecera 1700: 3 Jajeta (omlet) sa 2 kriskice salame.
2.dan : Isto kao i prvi.
3.dan. Isto kao i drugi :D
4.dan. Dorucak,rucak i vecera (ne kasnije od 1700) obroci - NORMALNI (do 2000Kcal ukupno)
Onda ponavljati ciklus do zeljene tezine.

NAPOMENE: U toku dijete uzimati vitaminske suplemente (centrum ili neki drugi koji sadrzava sve vitamine i minerale),
Piti NAJMANJE 2,5 litara vode.
Kafa ili caj moze bilo kada izmedju svih obroka - POD USLOVOM koristiti aspartam umjesto secera (kod nas poznato kao one bobice za secerase)
Trening - mozete a i ne morate trcati ili ici u teretanu.- Ako isto radite - posle treninga proteinski sejk (minimalno 50g proteina da sadrzava)

E sad vjerovatno se obeshrabreni (ja to nemogu - umrjecu od gladi itd :lol: - necete ne sekirajte se i mozete sigurno)
Ali rezultati su ..... Svaka 3-4 dana 1 Kilogram manje :)

Oprobano - radi sigurno :D

jadan tvoj organizam..
http://aspartame.mercola.com/
DanteX

#2722 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by DanteX »

Zaboravio sam naglasiti da popijem svaki dan, odmah poslije doručka čašu limunade. Iscijedim jedan do dva limuna i pomiješam sa vodom (ne dodajem šećer ili nešto sl.). Inače je limun dobar za mršanje :)
Balea275

#2723 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Balea275 »

славянин wrote:Oces da smrsas - nevjerovatno kako je to jednostavno :) . Garantiram uspjeh i ne naplacujem nista - na vama je da samo slijedite upute :) .

1.dan : Dorucak 0800 - 3 Jajeta (omlet) sa 2 kriskice salame. Rucak - Sipak :D ne voce sipak nego sipak :D .
Vecera 1700: 3 Jajeta (omlet) sa 2 kriskice salame.
2.dan : Isto kao i prvi.
3.dan. Isto kao i drugi :D
4.dan. Dorucak,rucak i vecera (ne kasnije od 1700) obroci - NORMALNI (do 2000Kcal ukupno)
Onda ponavljati ciklus do zeljene tezine.

NAPOMENE: U toku dijete uzimati vitaminske suplemente (centrum ili neki drugi koji sadrzava sve vitamine i minerale),
Piti NAJMANJE 2,5 litara vode.
Kafa ili caj moze bilo kada izmedju svih obroka - POD USLOVOM koristiti aspartam umjesto secera (kod nas poznato kao one bobice za secerase)
Trening - mozete a i ne morate trcati ili ici u teretanu.- Ako isto radite - posle treninga proteinski sejk (minimalno 50g proteina da sadrzava)

E sad vjerovatno se obeshrabreni (ja to nemogu - umrjecu od gladi itd :lol: - necete ne sekirajte se i mozete sigurno)
Ali rezultati su ..... Svaka 3-4 dana 1 Kilogram manje :)

Oprobano - radi sigurno :D
Haha, dobro je ako si poslije ovoga živ. 6 jaja za jedan dan :shock: , to je previše za cijelu sedmicu. Šipak, ne voće šipak nego šipak, ti isto nije zdrav nikako :lol:
mousstapha

#2724 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by mousstapha »

DanteX wrote:Zaboravio sam naglasiti da popijem svaki dan, odmah poslije doručka čašu limunade. Iscijedim jedan do dva limuna i pomiješam sa vodom (ne dodajem šećer ili nešto sl.). Inače je limun dobar za mršanje :)
Na koji nacin limun utice na mrsanje? Mogao bih ga i ja vratiti u repertoar.
Krizzia

#2725 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Krizzia »

Vitamin C pomaze u sagorjevanju masti.

Sent from my HTC Desire HD A9191
Post Reply