FK Željezničar - Evropske utakmice

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
veljaca

#2701 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by veljaca »

@vryzas

Iz citavog posta - nadam se da ces pogoditi ovo za KLOCA .... :D
Tako su pojedinci prozivali i Dzeku, pa vidimo dokle je dogurao ...

MANIJACI :thumbup:
vryzas

#2702 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by vryzas »

veljaca wrote:@vryzas

Iz citavog posta - nadam se da ces pogoditi ovo za KLOCA .... :D
Tako su pojedinci prozivali i Dzeku, pa vidimo dokle je dogurao ...

MANIJACI :thumbup:
Zamolio bih za malo ozbiljnosti...ta dva igraca ne idu u istoj recenici. Mislim da se ne bave istim sportom kad se sjetim predstave od sinoc.
JThomas

#2703 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by JThomas »

imao je vala priliku na tacni, možda ne da prođemo jer bi falio još jedan, ali sigurno da sam sebi digne cijenu. i nije umio, trudio se ali šta će kad ne umije...ko ne zna sebi ne zna ni drugome.
vryzas

#2704 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by vryzas »

JThomas wrote:imao je vala priliku na tacni, možda ne da prođemo jer bi falio još jedan, ali sigurno da sam sebi digne cijenu. i nije umio, trudio se ali šta će kad ne umije...ko ne zna sebi ne zna ni drugome.

Jasta je :oops:, pretrgo se jadnicak ...javise danas da je ostao u drugom stanju od silnog truda smajlikojipovraca...haj bar je slobodnjak opuco vrhunski :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Knoa

#2705 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Knoa »

Jel ima gdje pregled sansi,jebeni lavor, nista vidio nisam.
ultima_palabra

#2706 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by ultima_palabra »

Knoa wrote:Jel ima gdje pregled sansi,jebeni lavor, nista vidio nisam.
A tek ono što je ukleto... 18.000 i izgleda prazno :-) Em ne vidiš ništa gdje god da staneš, em je svako ko je tamo domaćin u startu ograjisao...
veljaca

#2707 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by veljaca »

ultima_palabra wrote:
A tek ono što je ukleto... 18.000 i izgleda prazno :-) Em ne vidiš ništa gdje god da staneš, em je svako ko je tamo domaćin u startu ograjisao...
:thumbup:

Dok mi ne zaigramo na nasoj GRBAVICI - nema nista od iskoraka u Evropi .....
medjutim

#2708 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by medjutim »

ultima_palabra wrote:
Jest' jebote fakat peh stadion. Iduce godine u Zenici domace tekme treba igrat :D
Sto se tice same utakmice vecinu ste kolege forumasi rekli. Igrali smo koliko smo mogli i umjeli, ljudi su se u drugom poluvremenu koncentrisali na kontre i branili su se sa 8 igraca u 16, malo me podsjecalo na one djecije utakmice gdje se bunari u 16 a svi nabijeni u 5 metara kvadratnih.
Drago mi je sto mislim da smo fizicki dobro pripremljeni (sem pojedinaca koji nisu pretrcali vise od 1.5km). Komentator je dobro rekao igra protiv onakvog bunkera je ekstremno teska i protiv puno puno slabijih ekipa.
Navijanje je bilo ocajno, posebno u drugom poluvremenu, los repertoar pjesama, neke nebulozne stvari su forsirane da se pjevaju, vodja nije znao u pravom trenutku da digne i nalozi raju, a uz sve to na jugu je bilo raje koja je realno tamo dosla zbog cijene karte i to je nesto sto se desava na evropskim tekmama i na derbijima, tako da je i to normala.
splinter

#2709 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by splinter »

veljaca wrote:
ultima_palabra wrote:

Dok mi ne zaigramo na nasoj GRBAVICI - nema nista od iskoraka u Evropi .....
Ništa bez Grbavice
vakat je više. . .
salle_eh1986

#2710 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by salle_eh1986 »

Sve stoji, i za igru i za htjenje, vidjelo se sve sinoć
Meni samo nije jasno kako "igrač" može sam na 5 metara i glavom udariti loptu ne zna, sam na 10m i gnijezdi se umjesto da je smjesti u mrežu. Da ne kažem na atraktivne pokušaje petom, puštanjem kroz noge i sl.
JThomas

#2711 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by JThomas »

ne znam vala, za razliku od svrake koji stvarno hoda po terenu zadnjih godinu dana u kontinuitetu meni kod eldina nikad trud nije bio upitan. nego je čovjek i u našoj ligi jedan od sporijih napadača pa njegov sprint jednostavno izgleda k'o polutrk jednog od čeha...
Charuga
Globalni moderator

#2712 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Charuga »

Poraz teško pao Rijadu Bajiću
SUZE NA LICU MLADOG ŽELJINOG FUDBALERA NAKON UTAKMICE

http://--- NO LINKS ---/clanak/26978501532 ... 20utakmice

Sto vise ovakvih u klubu ... :thumbup: :thumbup:
JThomas

#2713 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by JThomas »

pare koje bi dali kajkutu ili trivunoviću da igraju godinu dana i onda odu džabe su otprilike date da se sa bajićem, sadikovićem i kjosevskim potpiše na po pet godina. bilo bi lijepo da para ima za sve to, ali nema. i vrijeme će dosta brzo pokazati ko je bolje investirao svoje pare.
veljaca

#2714 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by veljaca »

Samo je jedan - grijeha je vrijedan ...

http://--- NO LINKS ---/clanak/90888651532 ... ref=vezani

Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#2715 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Slo Burner »

ultima_palabra wrote:

I jos kad traze da repka igra tamo :D
LunaLati

#2716 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by LunaLati »

Za šta ja pređoh puste kilometre ....nemojte me napadati odmah, šalim se. Prezadovoljna igrom većine, Sejo Bučan bi tebao biti uzor ovim nekim dosta mlađima kad je u pitanju volja i želja al šta da se radi, tako je kako je.
Bez obzira što su Česi daleko bolji u meni je sve do 70-e postojala nekakva nada da možemo do izjednačenja a onda možda i do preokreta al nam je nakon toga falio onaj netko sa idejom, netko tko zna i može.

Zaista ne zamjeram nikome ništa, svi su se trudili, neki nisi imali svoj dan, kod nekih to malo duže traje. Imala sam osjećaj da sa Svrakom nešto nije u redu, da ne može trčti, da je bolestan il šta već, ono jučer je bilo prilično loše.
Adilovićev slobodnjak je isto kao i onaj penal bratu, nije mu to trebalo al ...valjda je silna želja bila veća od znanja i koliko je god prvu odigrao zaista dobro ono što je sinoć pokazao nije bilo tako.

Po meni smo odigrali dvije sasvim pristojne utakmice i recimo u odnosu na utakmicu sa Mariborom vidi se napredak i u fizičkom i u psihičkom smislu, mislim da je Amar dobro odradio svoj posao sa igračkim kadrom koji je imao na raspolaganju ali i da su se ti isti momci zaista trudili, borili najviše koliko su mogli i ne bi im trebalo ništa zamjeriti.

Sve ovo skupa lagano kreće na bolje, valja samo strpljenja imati. Sad se fino okrenuti domaćem prvenstvu, u koje opet i još uvijek ulazimo oslabljeni zbog povreda, al eto, na muci se poznaju junaci :).
veljaca

#2717 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by veljaca »

LunaLati wrote:Za šta ja pređoh puste kilometre ....nemojte me napadati odmah, šalim se. Prezadovoljna igrom većine, Sejo Bučan bi tebao biti uzor ovim nekim dosta mlađima kad je u pitanju volja i želja al šta da se radi, tako je kako je.
Bez obzira što su Česi daleko bolji u meni je sve do 70-e postojala nekakva nada da možemo do izjednačenja a onda možda i do preokreta al nam je nakon toga falio onaj netko sa idejom, netko tko zna i može.

Zaista ne zamjeram nikome ništa, svi su se trudili, neki nisi imali svoj dan, kod nekih to malo duže traje. Imala sam osjećaj da sa Svrakom nešto nije u redu, da ne može trčti, da je bolestan il šta već, ono jučer je bilo prilično loše.
Adilovićev slobodnjak je isto kao i onaj penal bratu, nije mu to trebalo al ...valjda je silna želja bila veća od znanja i koliko je god prvu odigrao zaista dobro ono što je sinoć pokazao nije bilo tako.

Po meni smo odigrali dvije sasvim pristojne utakmice i recimo u odnosu na utakmicu sa Mariborom vidi se napredak i u fizičkom i u psihičkom smislu, mislim da je Amar dobro odradio svoj posao sa igračkim kadrom koji je imao na raspolaganju ali i da su se ti isti momci zaista trudili, borili najviše koliko su mogli i ne bi im trebalo ništa zamjeriti.

Sve ovo skupa lagano kreće na bolje, valja samo strpljenja imati. Sad se fino okrenuti domaćem prvenstvu, u koje opet i još uvijek ulazimo oslabljeni zbog povreda, al eto, na muci se poznaju junaci :).

Dozivjeti onu atmosferu - isplatio se tako dug put ....
Charuga
Globalni moderator

#2718 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Charuga »

Ja jos uvijek ne mogu shvatiti kako je sa par metara od gola, pogodio AUT liniju ... :shock:
vryzas

#2719 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by vryzas »

JThomas wrote:ne znam vala, za razliku od svrake koji stvarno hoda po terenu zadnjih godinu dana u kontinuitetu meni kod eldina nikad trud nije bio upitan. nego je čovjek i u našoj ligi jedan od sporijih napadača pa njegov sprint jednostavno izgleda k'o polutrk jednog od čeha...

Mislim da se ne razumijemo...mozda drugacije vidimo neke stvari. Meni trud znaci malo vise stvari koje nemaju veze sa znanjem i fizickim predispozicijama. Trud je kad Sejo Bucan pretrci u sprintu 50 i kusur metara i zaustavi 3 protivnicka igraca u kontri tako sto izbije loptu u korner, ili kad Jamak u Plzenu uklize i pruzi pas Bucanu za gol, ili kad Skaljic skonta da je Kerla "ispao kroz prozor" pa u punom sprintu pokrije njegovog igraca, kad Tomic 20 metara ganja igraca kojeg je kapiten zaboravio, kad Ara gura nogu u duel gdje KLOC nece pogledom da isprati, kad Zeljkovic trci punim sprintom 20 metara da izvede aut jer nam se zuri, kad Jamak gore dusu ispusti da ciljano napravi zuti jer nam prijeti kontra itd.itd. Kao sto vidis, u navedenim primjerima nema kalkulacije...ili jesi ili nisi. Ides sa 100% onoga sto imas u sebi, neki i sa 300%, a ne sa 20-30-50-70%!
Mozda je on spor kao sto ti kazes da jeste, mozda on nema tehniku kao sto svi vide da nema, mozda nema ni snagu u duelu posto stalno pada...za sve te nedostatke ja mu nikad nisam prigovorio, niti cu! S druge strane kad ga kad vidim da se setka, mase rukama poslije greske, ne zeli da ispravi svoju gresku, a kamo li gresku saigraca, kad pada ko p.... i simulira faul, kad ga duplo slabiji igrac izgura, kad ga nizi igrac nadskoci, kad nijemo gleda protivnickog stopera kako iznosi loptu...suvisno je dalje pricati o ovome.
Sinoc sam bio nervozan i nisam zaspao do 4 jutros...sve zbog njihovog truda.
Dead Man Walking

#2720 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Dead Man Walking »

Plavih_11 wrote:Ja jos uvijek ne mogu shvatiti kako je sa par metara od gola, pogodio AUT liniju ... :shock:
Da se nadovezem na ovu tragikomicnu scenu: Amare, potpisi Kajkuta molim te, daj mu ugovor na 15 dana i nek ide dzaba gdje god hoce, al daj da barem 2 utakmice gledamo NAPADACA u najdrazem dresu!
ČičineBrčine

#2721 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by ČičineBrčine »

Plavih_11 wrote:Ja jos uvijek ne mogu shvatiti kako je sa par metara od gola, pogodio AUT liniju ... :shock:
Nisi jedini to i onaj sut glavom direkt u golmana :(
The 51st State

#2722 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by The 51st State »

ultima_palabra wrote:
izvrsite radnju saginjanja i lagani pokreti glavom...
eto nek je sugavica halal stadion...
Last edited by The 51st State on 24/07/2013 13:05, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#2723 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by ultima_palabra »

The 51st State wrote:
ultima_palabra wrote:
izvrsite radnju saginjanja i lagani pokreti glavom...
Jel to ćutiš blamažu protiv pekara, pa ide strateško povlačenje :)
vryzas

#2724 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by vryzas »

LunaLati wrote:Za šta ja pređoh puste kilometre ....nemojte me napadati odmah, šalim se. Prezadovoljna igrom većine, Sejo Bučan bi tebao biti uzor ovim nekim dosta mlađima kad je u pitanju volja i želja al šta da se radi, tako je kako je. Bez obzira što su Česi daleko bolji u meni je sve do 70-e postojala nekakva nada da možemo do izjednačenja a onda možda i do preokreta al nam je nakon toga falio onaj netko sa idejom, netko tko zna i može.

Kloc i kapiten treba da se srame kad covjek na zalasku karijere ostavi srce na terenu dok se oni setkaju. Covjek koji nema motiva da se proda, covjek koji ima godina koliko ima, koji je dosao u klub da zavrsi karijeru i da pomogne mladjim igracima da brze napreduju...SRAMOTA!
JThomas

#2725 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by JThomas »

ja to uopšte tako ne vidim i mislim da pregoniš. opet kažem za razliku od svrakice...šta će on kad njegov sprint izgleda k'o nečiji trčeći korak pa se čini da ne daje sve od sebe. naročito je u plzenu izginuo, vraćao se u odbranu sve vrijeme, ali šta će kad ne zna.
Post Reply