Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Kyuss

#2701 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Kyuss »

Da, ali necemo naglas o tome, sijece cmoljo glave ko George R.R. Martin 8-)
irac300

#2702 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by irac300 »

Black swan wrote:dajte ba ko onaku
ženu može silovati
i to jednoruki lik :D

pa polomila bi pola muškaraca iste visine i težine :D a ne jednog invalida
Dobro si. :D Gdje ćeš Saru Connor silovat', pa ta jede terminatore za doručak. :D
annoy

#2703 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Kyuss wrote:Da, ali necemo naglas o tome, sijece cmoljo glave ko George R.R. Martin 8-)
Uvijek se zanesem, kvragu, treba mi tema gdje se može poređivati sa knjigom i raspravljati o budućim događajima.
Idem tražit nešto takvo na Umjetnosti i kulturi :D
Kyuss

#2704 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Kyuss »

annoy wrote:
Kyuss wrote:Da, ali necemo naglas o tome, sijece cmoljo glave ko George R.R. Martin 8-)
Uvijek se zanesem, kvragu, treba mi tema gdje se može poređivati sa knjigom i raspravljati o budućim događajima.
Idem tražit nešto takvo na Umjetnosti i kulturi :D
A nisi jedini, ima nas jos, doduse mene zanimaju neke druge stvari.
annoy

#2705 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Kyuss wrote:
A nisi jedini, ima nas jos, doduse mene zanimaju neke druge stvari.
A kud me prekrsti u muško :lol:

Ima tema o knjigama ali je prilično mrtva, šteta, a i nisam još pročitala sve do kraja pa bolje da ne zalazim tamo previše

Šta tebe zanima? :D
Riddle

#2706 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

Ta tema ide bar 50 stranica naprijed cim izađe nova knjiga. Jednostavno su se sve ideje za raspravu iscrpile.
annoy

#2707 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Zato i kažem da bi bilo lijepo imat temu gdje možemo raditi poredbe serija-knjiga. Da mogu izbacit frustracije :D
Pošto su knjige već odavno izašle vjerujem da je svaka rasprava o njima iscrpljena.

No dobro, vjerujem da se nečitačima diže kosa na glavi od spomena knjiga, pa bolje da prestanemo o tome :D
Tito_i_Partija

#2708 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Interesuje me sta se desava sa Blackfish-om, jer on mi je onako cool lik i jedini je koji je izvukao zivu glavu iz Red Wedding-a (osim onog tipa sto se trebao ozenit, ali on je ustvari jos uvijek taoc kod Walder Frey-a). Blackfish vjerovatno nije nimalo happy sta se desilo njegovoj familiji, i mora da sprema neki comeback. :D
So What!

#2709 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by So What! »

Željezna Ostrva

Image

Image

Image

Image

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2710 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

agnostic_front

#2712 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by agnostic_front »

Mislio sam da sačekam da cijelu sezonu izbace, pa da onda za noć pregledam sve, ali nije se moglo.
I ja sam bio pozaboravljao dosta stvari, ali već je sad OK.
Sad samo valja čekati :D
Eborg

#2713 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Eborg »

Bezveze epizoda.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2714 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

Image

:lol: :lol: :lol: :lol:

Image
brain bubbles

#2715 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

aahahahahahah dobar :D
Saian

#2716 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Saian »

Brkooo wrote:
irac300 wrote:Je l' se meni čini (nisam čitao knjige) da ova kraljevstva imaju veze s historijom V. Britanije? Npr. Sjever je asocijacija za Škotsku, King Landing Engleska na kvadrat :D , oni ledeni šetači Vikinzi, Denyris sa svojom invazionom vojskom podsjeća na Vilijama Osvajača i invaziju Normana na Englesku...itd, itd. Ah da, i onaj zid jako asocira na Hadrijanov zid.
I meni se cini... pogotovo na vrijeme "rata ruza" ... gdje je frakcija Lancaster (Lannister) :D a Kings Landing asocira na London

a o grbu engleza da ne pricamo :D
pocjeti me :D ovako je pricao ZaraMustra

Image
Ja sam sebi ovo geografsko istorijski vako poredo: oni dole Klingonci (Francuzi, Talijani, Shpanci) preko La Mancha su kontinentalni divljaci, neotesani, nechasni, ne umiju ispijat chaj, slabo se razumiju u tehniku, kaich sastavljaju ko da je Apolo program, jaka death metal scena, glavni festival: headbangers ball, jos nijedan nije izvuko biftek ispod sedla, al svakog momenta bi ga ko mogo zamezit. Jedu svasta, samo chekam da zhabe kogod baci na zhar i da na kakvom instrumentu od konjske grive neko odgusla marseljezu.
Na otoku naravno sve pismeno, to vitezovi, to kultura, to chast, iako i kod njih ima nijansi. Tu su ovi s lavom (venecijanska republika?), crveni shatori, mondura, pare pravi rimljani, prefrigani, mochni, bogati, generalno makijavelistichki potkovani, kucha Medici, arijevci.

Gore malo sjevernije ili ti dje sam rođen tu je sve sirotinja, vuk je u nas domaća životinja, skrta zemlja nikoga ne hrani, da preživiš moraš radit vani. hajlanderi, golemi, chasni, ponosni, manje u glavi no nadoknade s cojones.

ideologija bracho i sestre, al eto pogledalo se
Image
vrijedilo je

P.S. jel ko upratio Sbel Kekilli iz onog Akinovog "Gegen die Wand"
evo gledam u 10 oj aktuelnost prava, u shkotskoj gore pobijedili separatisti, SAO Winterfell, nikad robom i ostale parole, Celtic i Rangers istupaju iz lige, odsad hoce samo izmedju sebe da se kolju
te ostale zhivuljke su sve s otoka, cekam da se profiliraju, a sjeverno od zida je gasprom i putin, plinovod ide po sred zida, oni jadnici po shumama, oni bushmen, to su palestinci, afganistan, ruanda, sudan, i ine izbjeglice te illegal aliens
todd_smith

#2717 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by todd_smith »

Tito_i_Partija

#2718 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Oplakah. :D :thumbup:
AleksoMKD

#2719 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Image
AleksoMKD

#2720 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Saian wrote:
Ja sam sebi ovo geografsko istorijski vako poredo: oni dole Klingonci (Francuzi, Talijani, Shpanci) preko La Mancha su kontinentalni divljaci, neotesani, nechasni, ne umiju ispijat chaj, slabo se razumiju u tehniku, kaich sastavljaju ko da je Apolo program, jaka death metal scena, glavni festival: headbangers ball, jos nijedan nije izvuko biftek ispod sedla, al svakog momenta bi ga ko mogo zamezit. Jedu svasta, samo chekam da zhabe kogod baci na zhar i da na kakvom instrumentu od konjske grive neko odgusla marseljezu.
Na otoku naravno sve pismeno, to vitezovi, to kultura, to chast, iako i kod njih ima nijansi. Tu su ovi s lavom (venecijanska republika?), crveni shatori, mondura, pare pravi rimljani, prefrigani, mochni, bogati, generalno makijavelistichki potkovani, kucha Medici, arijevci.

Gore malo sjevernije ili ti dje sam rođen tu je sve sirotinja, vuk je u nas domaća životinja, skrta zemlja nikoga ne hrani, da preživiš moraš radit vani. hajlanderi, golemi, chasni, ponosni, manje u glavi no nadoknade s cojones.

ideologija bracho i sestre, al eto pogledalo se
Image
vrijedilo je

P.S. jel ko upratio Sbel Kekilli iz onog Akinovog "Gegen die Wand"
evo gledam u 10 oj aktuelnost prava, u shkotskoj gore pobijedili separatisti, SAO Winterfell, nikad robom i ostale parole, Celtic i Rangers istupaju iz lige, odsad hoce samo izmedju sebe da se kolju
te ostale zhivuljke su sve s otoka, cekam da se profiliraju, a sjeverno od zida je gasprom i putin, plinovod ide po sred zida, oni jadnici po shumama, oni bushmen, to su palestinci, afganistan, ruanda, sudan, i ine izbjeglice te illegal aliens
Placem :lol: ko je ovaj genije?

Nego Cersei i Mountain
Image

Covek ima 180 kg
kakavdanakneiskustvu

#2721 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

ja na sredini druge sezone,hoće li porasti oni zmajevi što ih kalisi vodi sa sobom?
Point.

#2722 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Point. »

kakavdanakneiskustvu wrote:ja na sredini druge sezone,hoće li porasti oni zmajevi što ih kalisi vodi sa sobom?
Hoce. I odose u Brazil. :-D
irac300

#2723 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by irac300 »

Point. wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ja na sredini druge sezone,hoće li porasti oni zmajevi što ih kalisi vodi sa sobom?
:-D :thumbup:
todd_smith

#2724 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by todd_smith »

Point. wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Saian

#2725 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Saian »

AleksoMKD wrote:
Placem :lol: ko je ovaj genije?
uh, uh :oops: , odvadi malo :D ove njihove shpekulacije iznad su me podsjetile na moje kad sam poceo gledati ovo, samo sharnuh to na drugom forumu
Post Reply