Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Kyuss
#2701 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Da, ali necemo naglas o tome, sijece cmoljo glave ko George R.R. Martin 
- irac300
#2702 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dobro si.Black swan wrote:dajte ba ko onaku
ženu može silovati
i to jednoruki lik
pa polomila bi pola muškaraca iste visine i težinea ne jednog invalida
- annoy
#2703 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Uvijek se zanesem, kvragu, treba mi tema gdje se može poređivati sa knjigom i raspravljati o budućim događajima.Kyuss wrote:Da, ali necemo naglas o tome, sijece cmoljo glave ko George R.R. Martin
Idem tražit nešto takvo na Umjetnosti i kulturi
- Kyuss
#2704 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A nisi jedini, ima nas jos, doduse mene zanimaju neke druge stvari.annoy wrote:Uvijek se zanesem, kvragu, treba mi tema gdje se može poređivati sa knjigom i raspravljati o budućim događajima.Kyuss wrote:Da, ali necemo naglas o tome, sijece cmoljo glave ko George R.R. Martin
Idem tražit nešto takvo na Umjetnosti i kulturi
- annoy
#2705 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A kud me prekrsti u muškoKyuss wrote:
A nisi jedini, ima nas jos, doduse mene zanimaju neke druge stvari.
Ima tema o knjigama ali je prilično mrtva, šteta, a i nisam još pročitala sve do kraja pa bolje da ne zalazim tamo previše
Šta tebe zanima?
- Riddle
#2706 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ta tema ide bar 50 stranica naprijed cim izađe nova knjiga. Jednostavno su se sve ideje za raspravu iscrpile.
- annoy
#2707 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Zato i kažem da bi bilo lijepo imat temu gdje možemo raditi poredbe serija-knjiga. Da mogu izbacit frustracije
Pošto su knjige već odavno izašle vjerujem da je svaka rasprava o njima iscrpljena.
No dobro, vjerujem da se nečitačima diže kosa na glavi od spomena knjiga, pa bolje da prestanemo o tome
Pošto su knjige već odavno izašle vjerujem da je svaka rasprava o njima iscrpljena.
No dobro, vjerujem da se nečitačima diže kosa na glavi od spomena knjiga, pa bolje da prestanemo o tome
- Tito_i_Partija
#2708 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Interesuje me sta se desava sa Blackfish-om, jer on mi je onako cool lik i jedini je koji je izvukao zivu glavu iz Red Wedding-a (osim onog tipa sto se trebao ozenit, ali on je ustvari jos uvijek taoc kod Walder Frey-a). Blackfish vjerovatno nije nimalo happy sta se desilo njegovoj familiji, i mora da sprema neki comeback. 
- So What!
#2709 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Željezna Ostrva

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Jack Be Nimble
- agnostic_front
#2712 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mislio sam da sačekam da cijelu sezonu izbace, pa da onda za noć pregledam sve, ali nije se moglo.
I ja sam bio pozaboravljao dosta stvari, ali već je sad OK.
Sad samo valja čekati
I ja sam bio pozaboravljao dosta stvari, ali već je sad OK.
Sad samo valja čekati
-
Eborg
#2713 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Bezveze epizoda.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
brain bubbles
#2715 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
aahahahahahah dobar 
- Saian
#2716 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pocjeti meBrkooo wrote:I meni se cini... pogotovo na vrijeme "rata ruza" ... gdje je frakcija Lancaster (Lannister)irac300 wrote:Je l' se meni čini (nisam čitao knjige) da ova kraljevstva imaju veze s historijom V. Britanije? Npr. Sjever je asocijacija za Škotsku, King Landing Engleska na kvadrat, oni ledeni šetači Vikinzi, Denyris sa svojom invazionom vojskom podsjeća na Vilijama Osvajača i invaziju Normana na Englesku...itd, itd. Ah da, i onaj zid jako asocira na Hadrijanov zid.
a Kings Landing asocira na London
a o grbu engleza da ne pricamo

Ja sam sebi ovo geografsko istorijski vako poredo: oni dole Klingonci (Francuzi, Talijani, Shpanci) preko La Mancha su kontinentalni divljaci, neotesani, nechasni, ne umiju ispijat chaj, slabo se razumiju u tehniku, kaich sastavljaju ko da je Apolo program, jaka death metal scena, glavni festival: headbangers ball, jos nijedan nije izvuko biftek ispod sedla, al svakog momenta bi ga ko mogo zamezit. Jedu svasta, samo chekam da zhabe kogod baci na zhar i da na kakvom instrumentu od konjske grive neko odgusla marseljezu.
Na otoku naravno sve pismeno, to vitezovi, to kultura, to chast, iako i kod njih ima nijansi. Tu su ovi s lavom (venecijanska republika?), crveni shatori, mondura, pare pravi rimljani, prefrigani, mochni, bogati, generalno makijavelistichki potkovani, kucha Medici, arijevci.
Gore malo sjevernije ili ti dje sam rođen tu je sve sirotinja, vuk je u nas domaća životinja, skrta zemlja nikoga ne hrani, da preživiš moraš radit vani. hajlanderi, golemi, chasni, ponosni, manje u glavi no nadoknade s cojones.
ideologija bracho i sestre, al eto pogledalo se

vrijedilo je
P.S. jel ko upratio Sbel Kekilli iz onog Akinovog "Gegen die Wand"
evo gledam u 10 oj aktuelnost prava, u shkotskoj gore pobijedili separatisti, SAO Winterfell, nikad robom i ostale parole, Celtic i Rangers istupaju iz lige, odsad hoce samo izmedju sebe da se kolju
te ostale zhivuljke su sve s otoka, cekam da se profiliraju, a sjeverno od zida je gasprom i putin, plinovod ide po sred zida, oni jadnici po shumama, oni bushmen, to su palestinci, afganistan, ruanda, sudan, i ine izbjeglice te illegal aliens
-
todd_smith
- Tito_i_Partija
- AleksoMKD
- AleksoMKD
#2720 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
PlacemSaian wrote:Ja sam sebi ovo geografsko istorijski vako poredo: oni dole Klingonci (Francuzi, Talijani, Shpanci) preko La Mancha su kontinentalni divljaci, neotesani, nechasni, ne umiju ispijat chaj, slabo se razumiju u tehniku, kaich sastavljaju ko da je Apolo program, jaka death metal scena, glavni festival: headbangers ball, jos nijedan nije izvuko biftek ispod sedla, al svakog momenta bi ga ko mogo zamezit. Jedu svasta, samo chekam da zhabe kogod baci na zhar i da na kakvom instrumentu od konjske grive neko odgusla marseljezu.
Na otoku naravno sve pismeno, to vitezovi, to kultura, to chast, iako i kod njih ima nijansi. Tu su ovi s lavom (venecijanska republika?), crveni shatori, mondura, pare pravi rimljani, prefrigani, mochni, bogati, generalno makijavelistichki potkovani, kucha Medici, arijevci.
Gore malo sjevernije ili ti dje sam rođen tu je sve sirotinja, vuk je u nas domaća životinja, skrta zemlja nikoga ne hrani, da preživiš moraš radit vani. hajlanderi, golemi, chasni, ponosni, manje u glavi no nadoknade s cojones.
ideologija bracho i sestre, al eto pogledalo se
vrijedilo je
P.S. jel ko upratio Sbel Kekilli iz onog Akinovog "Gegen die Wand"evo gledam u 10 oj aktuelnost prava, u shkotskoj gore pobijedili separatisti, SAO Winterfell, nikad robom i ostale parole, Celtic i Rangers istupaju iz lige, odsad hoce samo izmedju sebe da se koljute ostale zhivuljke su sve s otoka, cekam da se profiliraju, a sjeverno od zida je gasprom i putin, plinovod ide po sred zida, oni jadnici po shumama, oni bushmen, to su palestinci, afganistan, ruanda, sudan, i ine izbjeglice te illegal aliens
Nego Cersei i Mountain

Covek ima 180 kg
-
kakavdanakneiskustvu
#2721 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ja na sredini druge sezone,hoće li porasti oni zmajevi što ih kalisi vodi sa sobom?
- Point.
#2722 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Hoce. I odose u Brazil.kakavdanakneiskustvu wrote:ja na sredini druge sezone,hoće li porasti oni zmajevi što ih kalisi vodi sa sobom?
- irac300
#2723 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Point. wrote:Hoce. I odose u Brazil.kakavdanakneiskustvu wrote:ja na sredini druge sezone,hoće li porasti oni zmajevi što ih kalisi vodi sa sobom?
-
todd_smith
#2724 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Point. wrote:Hoce. I odose u Brazil.kakavdanakneiskustvu wrote:ja na sredini druge sezone,hoće li porasti oni zmajevi što ih kalisi vodi sa sobom?
- Saian
#2725 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
uh, uhAleksoMKD wrote:
Placemko je ovaj genije?