Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
5 0 5

#2701 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

fidoremilienko wrote:
505sCrtom wrote: "Do you think the challenge by Pepe deserved a red card?" Yes 69.3% - No 30.7% [marca] - note: poll by madrid paper
Pogleda li ti ovaj klip gore? :-)
Imam i ja klip:

Ovako mozemo do utorka.

Ne zelim ulaziti u tu diskusiju. Boli me briga za karton. Ja se sjecam dva lijepa gola i totalnu nadmoc Barce nad Madridom u njihovoj kuci. Ako te pece jetra jer ne mozes provariti poraz Madrida, zao mi je, ali probaj se navici. Ima jos jedna utakmica u utorak koja bi se opet lako mogla zavrsiti s peticom iza ikerovih ledja. Zato, nadji si kakvih sumecih tableta protiv kiseline u stomaku, ili jednostavno preskoci utakmicu i pogledaj neku spansku sapunicu u to vrijeme.
5 0 5

#2702 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

fidoremilienko

#2703 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fidoremilienko »

505sCrtom wrote:
Ovako mozemo do utorka.

Ne zelim ulaziti u tu diskusiju. Boli me briga za karton. Ja se sjecam dva lijepa gola i totalnu nadmoc Barce nad Madridom u njihovoj kuci. Ako te pece jetra jer ne mozes provariti poraz Madrida, zao mi je, ali probaj se navici. Ima jos jedna utakmica u utorak koja bi se opet lako mogla zavrsiti s peticom iza ikerovih ledja. Zato, nadji si kakvih sumecih tableta protiv kiseline u stomaku, ili jednostavno preskoci utakmicu i pogledaj neku spansku sapunicu u to vrijeme.
Ma ne možeš ti bolje od toga... ne želiš ti u diskusiju. Pa ne bih ni ja ulazio oko toga je l crveni ili nije, kad ne bih imao argumenata. A kud ćeš bolji argument i dokaz od prethodnog v.klipa, kako samo glumite to je nevjerovatno.
Pa za ono što je Alves uradio, trebao mu je Pepe slomiti nogu, da se ima zašta valjati

To čega se ti sjećaš, to si ti sanjao, totalna nadmoć :lol: , čega, koga? :lol: Ne radi se o porazu, već ne mogu da provarim cigansku igru nikako, evo već godinama, i ta igra prolazi, pravo čudno!? :roll:

Dok ja budem gledao uzvrat ti do tada bacaj na barcu i njenu igru/igrače

EDIT Ovaj tvoj klip, veze s vezom za ovu diskusiju
taxi_driver

#2704 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by taxi_driver »

sto ne mogu ovih strucnjaka na baterije.citav svijet kaze da je barca najbolja i da igraju nabolji tj totalni fudbal samo ovi gubitnici to ne priznaju.pa peticu su vam dali prije par mjeseci i vama opet real bolji.igraju bunker, samo ronaldo je ponekad bio u njihovoj polovini,i to je za vas fudbal.
ja mislim da ce u barceloni izbaciti drugi gol.igrat ce viktorije na polovici reala.
5 0 5

#2705 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

fidoremilienko wrote: To čega se ti sjećaš, to si ti sanjao, totalna nadmoć :lol: , čega, koga? :lol: Ne radi se o porazu, već ne mogu da provarim cigansku igru nikako, evo već godinama, i ta igra prolazi, pravo čudno!? :roll:

Nadji mi molim te jednu akciju koja je krenula od Ikera a dosla do Valdesa iz prosle utakmice. Ne postoji. Jer je Iker samo nabijao loptu barcinim odbrambenim igracima. Jesi gledao utakmicu? Znaci, nadji mi jednu "smisljenu" akciju RM u cijeloj utakmici. Ako je bunker od 11 igraca i 70 000 navijaca i dva gola u mrezi bolja igra i nadmoc, onda si u potpunosti u pravu. Zao mi je sto je Madridu poslo za rukom da daju jedan gol iz kontre (nakon dva sata igranja) i jedan iz penala Barceloni ove godine dok ih je Barca njima dala 8 ali tako je to. Nisi ti kriv sto se Madridjani boje Barcelone pa ne smiju preci centar. Takav tim ne zasluzuje finale CL.

fidoremilienko wrote: Dok ja budem gledao uzvrat ti do tada bacaj na barcu i njenu igru/igrače
No comment.
harisaga

#2706 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by harisaga »

@fidoremilienko

Drug ono je za crveni kako god okrenes :S,ne trebaju ti neki posebni argumenti da to "dokazes".Nijedan igrac nece ostaviti nogu na zemlji kad neko ide onako krvnicki na cjevanicu.Pukla bi noga na dva dijela.Ne mozes onako igrati nogomet.Ako treba da ti nacrtam sta bi se desilo da je ostavio nogu,nacrtat cu ti :)Razumijem ja da ti sad ne mozes gledati stvari subjektivno ,jer si navijac reala.Nijedan se argument sa tim ne moze boriti.
harisaga

#2707 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by harisaga »

Zao mi je Ronalda bilo prvi put u prosloj utakmici.Momak mi se sve vise "Zdopada".Jedini je pravi igrac uz kasiljasa u citavom realu.Da su svi onakvi,igr'o bi se otvoren fudbal u kojem bi sanse bile 50%-50%
fidoremilienko

#2708 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fidoremilienko »

505sCrtom wrote: Nadji mi molim te jednu akciju koja je krenula od Ikera a dosla do Valdesa iz prosle utakmice. Ne postoji. Jer je Iker samo nabijao loptu barcinim odbrambenim igracima. Jesi gledao utakmicu? Znaci, nadji mi jednu "smisljenu" akciju RM u cijeloj utakmici. Ako je bunker od 11 igraca i 70 000 navijaca i dva gola u mrezi bolja igra i nadmoc, onda si u potpunosti u pravu. Zao mi je sto je Madridu poslo za rukom da daju jedan gol iz kontre (nakon dva sata igranja) i jedan iz penala Barceloni ove godine dok ih je Barca njima dala 8 ali tako je to. Nisi ti kriv sto se Madridjani boje Barcelone pa ne smiju preci centar. Takav tim ne zasluzuje finale CL.
Čuj ne postoji. Fkt s vama ne vrijedi raspravljati. Nek je barca imala svaku akciju perfekt, oni znaju i to je to.
Over&out
505sCrtom wrote: Zao mi je sto je Madridu poslo za rukom da daju jedan gol iz kontre (nakon dva sata igranja) i jedan iz penala Barceloni ove godine dok ih je Barca njima dala 8 ali tako je to.
Trebao si napisati, imali su sreće. :lol: :lol: :lol: :lol: Pojma ti nemaš :-)
Obuca9

#2709 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Obuca9 »

Da Alves nije onako odglumio povredu, kao da mu je slomljena noga, bilesi ga i doktori iznijeli s terena :lol:, te da ostalih deset igrača Barselone nije zaganjalo sudiju u stilu ovih naših Premijerligaša, sudija nikad za ono ne bi pokazao crveni karton.
Bušman

#2710 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

TLFanaticos777 wrote: Trebas ti posjetiti ocnog malo .....ovo je cist djon a Pepe jest isao djonom ali nije taknuo onog manekena(sto je se vidjelo na snimku) a ovaj prekrsaj je cist ko suza za crvenog kartona ali Barsa kao i uvijek ...pomazu vam protiv Chelsea pa Intera pa evo sad i protiv Reala :zjev:
There is only one UNITED :evil: :evil: :evil:
Kao sto rekoh i ranije - nisam strucnjak. Ali se vrlo rado pozivam na ljude koji jesu: druge sudije koji su odgledali snimke pa sjeli i napisali nesto nakon utakmice i koji nisu navijaci. Jedan od njih je i http://hkref.blogspot.com/. Dakle, ako ovakvi ljudi kazu da je "excessive force" u pitanju, a poznavajuci reputaciju Pepea skoro uvijek je tako, onda je prekrsaj za crveni karton.

EDIT: Obavezno pogledajte analize "Cynical foul" na ovom blogu: http://hkref.blogspot.com/
fidoremilienko

#2711 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fidoremilienko »

harisaga wrote:@fidoremilienko

Drug ono je za crveni kako god okrenes :S,ne trebaju ti neki posebni argumenti da to "dokazes".Nijedan igrac nece ostaviti nogu na zemlji kad neko ide onako krvnicki na cjevanicu.Pukla bi noga na dva dijela.Ne mozes onako igrati nogomet.Ako treba da ti nacrtam sta bi se desilo da je ostavio nogu,nacrtat cu ti :)Razumijem ja da ti sad ne mozes gledati stvari subjektivno ,jer si navijac reala.Nijedan se argument sa tim ne moze boriti.
:lol:
Hajde pogledaj klip opet, pa ako treba i 10 puta. Taaman je Alves u tom trenutku razmišljao "joj eto ide pepe, ako ostavim nogu slomit će mi je" :lol: :lol: :lol: :lol: Daj ba, nemojte biti djeca, ni dohvatio ga nije, ali se zato ovaj valjao kao da mu je slomio nogu, i šlag na tortu su bila nosila na kraju :lol: :lol: :lol: :lol:
Čemu nosila, ako ga nije dotakao, kako to objašnjavaš? :-)
5 0 5

#2712 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

fidoremilienko wrote: Čuj ne postoji. Fkt s vama ne vrijedi raspravljati.
Pa hajde nadji je. Evo ja imam utakmicu ovdje. Samo mi reci koji minut da gledam, ako vec ne mozes naci klip na tolikim internetom.
fidoremilienko

#2713 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fidoremilienko »

505sCrtom wrote:
fidoremilienko wrote: Čuj ne postoji. Fkt s vama ne vrijedi raspravljati.
Pa hajde nadji je. Evo ja imam utakmicu ovdje. Samo mi reci koji minut da gledam, ako vec ne mozes naci klip na tolikim internetom.
Prelistaj prodore Angela Di Marie
oridjidji

#2714 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by oridjidji »

Pročitaj te ovo:
Kako je Barcelona dolazila do pobjeda u proteklih nekoliko sezona u LP : 2005 (Chelsea vodi 1-0, 1/8 finala); Drogba dobiva crveni karton, Barcelona prolazi 2006 (Arsenal, finale); Jens Lehman iskljucen, Barcelona osvaja 2006 (Chelsea); Asier del Horno iskljucen, Barcelona prolazi 2009 (opet Chelsea, polufinale); mislim da se svi dobro sjecamo ove utakmice, ovog sudije ili bolje reci supka, i Drogbine reakcije, 4,5 ili mozda cak 6 nedosudenih penala za Chelsea. Nakon drugoga ili trecega nedosudenog penala Ovrebo je jednostavno nastavio suditi kao da u nogometu ne postoji ta najstroza kazna, Barcelona prolazi golom Inieste u sucevoj nadoknadi i to ne pobjedom nego zbog gola u gostima 2010 (Inter Milan, polufinale); Thiago Motta iskljucen.. Barcelona pobjeduje 1-0, ali ipak ne prolazi zbog 3-1 poraza iz prve utakmice protiv punog sastava Intera 2011 (Arsenal, 1/8 finala); Van Persie iskljucen kao i Wenger.. Barcelona zabija potrebne golove i prolazi ukupnim rezultatom 4-3 2011 (El Classico, polufinale); Pepe i Mourinho iskljuceni.. Barcelona zabija 2 gola i pobjeduje, za sedmicu dana igra se uzvrat Mnogi kazu da je Barcelona jednostavno jaca nego ostali i da nema nikakve prevare, ali nije li ovo malo precesto da bi bila cista slucajnost !?
Pored ovoga treba spomenuti i utakmicu sa Milanom u kojoj je Milan ganjao go jer je izgubio na San Siru, kada je Andri Sevcenko dao cist go za Milan koji im je donjeo izjednacenje ukupnog rezultata na Nou kampu, sudija ga je ponistio radi toga sto je Pujol sam od sebe pao. Kontakta nije ni bilo jer je Pujol stajao metar od Sevcenka.

I takva jedna greska je tada presudila u tome ko ce doci do finala... Te godine je Barsa dobila Arsenala u finalu.
Bušman

#2715 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

hz__semir wrote:Da Alves nije onako odglumio povredu, kao da mu je slomljena noga, bilesi ga i doktori iznijeli s terena :lol:, te da ostalih deset igrača Barselone nije zaganjalo sudiju u stilu ovih naših Premijerligaša, sudija nikad za ono ne bi pokazao crveni karton.
Da citiram iz pominjanog bloga:
Incident Five Studs-up Challenge

Immediately following incident four, Real Madrid #3 Pepe loses control of the ball and makes a studs-up challenge over the ball against Barcelona #2 Dani Alves. Barcelona players immediately surround Referee Stark and apply psychological pressure.

Although Stark did not have the best angle of view of the challenge, it is likely that he received assistance in this major decision. The 4th Official was perhaps in the best position to offer advice.

Also, perhaps some additional cautions would have been justified considering how many players surrounded the Referee. At the very least, Barcelona goalkeeper Valdes should have been cautioned.

If Mourinho told his players to tackle hard, press quickly and not give any space to his opponents to prevent them from playing football, what can he expect the consequences to be?

Also galling is the commentary by Andy Townsend, a former EPL player and all-round nice bloke. Townsend, like everyone else watching on the TV, had the benefit of slow-motion replays but still could not see any fault in Pepe's challenge. Here's what he said:
"It's the sort of ball that Pepe is entitled to go for. He rides out of one challenge and then the ball is loose and running towards Dani Alves.

As soon as Pepe made that challenge, Puyol and 7 or 8 Barcelona players sprinted directly at the referee.

See, I don't think that ... honestly that's a really poor decision, I really do. He's come out of one challenge, yes the foot is up, but the intent there is to play the ball. Sorry, the referee has got that one wrong. It's high, it may appear from the angle that he was at very dangerous, but it's a committed challenge, I'm afraid."

Sorry Andy, nice bloke that you are, I'm afraid we don't know what Pepe's intent was (we can't read his mind). However from Pepe's actions, we can say that there is a good chance that it was cynical. Pepe endangered the safety of his opponent, and considering the nature of the challenge and the atmosphere of the match, a red card was appropriate.

Here are some other "committed challenges" for Andy and others to ponder (see http://hkref.blogspot.com/search?q=cynical).
Last edited by Bušman on 29/04/2011 10:23, edited 1 time in total.
5 0 5

#2716 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

Best conspiracy theory we haven't heard from Mourinho yet: "UEFA doesn't want us to win b/c they don't want their Cup dropped." :-?
tzipiripi

#2717 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by tzipiripi »

fidoremilienko wrote:
kako samo glumite to je nevjerovatno.
Pa za ono što je Alves uradio, trebao mu je Pepe slomiti nogu, da se ima zašta valjati

Opet ovaj o glumi. Pa tvoj Shrek je snimio nekoliko nastavaka vec. A i Oscara za animaciju dobio. Ovaj je za CR7 mutant Al Pacina, De Nira i Meryl Streep. Ako hosh mogu ti ja jedno 20-ak klipova naheklat o ovom. Ma moglo bi se sastavit trilogija duza nego Gospodar prstenova.

fixer

#2718 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Dobro jutro. :)
Moras biti bezobrazniji od Pepe-a da jos i danas tvrdis da je ono bilo za crveni. Sto rece Busman - on na ovo gleda navijacki. Ok. Vjerovatno onda nema svrhe da se raspravljamo. Vasim igracima zelim ovakvih 100 kartona. Kad su cmarine, neka slobodno padaju, nek se bacaju, nek zabijaju golove kad imaju igraca vise. Sve to kad uspiju, jos dalje ce biti od najbolje ekipe svih vremena.
A Murinhu svaka cast - natjerao je Guariduolu da ne dozvoli bekovima da predju centra :D
Kume - govno im se smrzloooooooooooooo :)
Obuca9

#2719 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Obuca9 »

Bušman wrote:
hz__semir wrote:Da Alves nije onako odglumio povredu, kao da mu je slomljena noga, bilesi ga i doktori iznijeli s terena :lol:, te da ostalih deset igrača Barselone nije zaganjalo sudiju u stilu ovih naših Premijerligaša, sudija nikad za ono ne bi pokazao crveni karton.
Da citiram iz pominjanog bloga:
Incident Five Studs-up Challenge

Immediately following incident four, Real Madrid #3 Pepe loses control of the ball and makes a studs-up challenge over the ball against Barcelona #2 Dani Alves. Barcelona players immediately surround Referee Stark and apply psychological pressure.

Although Stark did not have the best angle of view of the challenge, it is likely that he received assistance in this major decision. The 4th Official was perhaps in the best position to offer advice.

Also, perhaps some additional cautions would have been justified considering how many players surrounded the Referee. At the very least, Barcelona goalkeeper Valdes should have been cautioned.

If Mourinho told his players to tackle hard, press quickly and not give any space to his opponents to prevent them from playing football, what can he expect the consequences to be?

Also galling is the commentary by Andy Townsend, a former EPL player and all-round nice bloke. Townsend, like everyone else watching on the TV, had the benefit of slow-motion replays but still could not see any fault in Pepe's challenge. Here's what he said:
"It's the sort of ball that Pepe is entitled to go for. He rides out of one challenge and then the ball is loose and running towards Dani Alves.

As soon as Pepe made that challenge, Puyol and 7 or 8 Barcelona players sprinted directly at the referee.

See, I don't think that ... honestly that's a really poor decision, I really do. He's come out of one challenge, yes the foot is up, but the intent there is to play the ball. Sorry, the referee has got that one wrong. It's high, it may appear from the angle that he was at very dangerous, but it's a committed challenge, I'm afraid."

Sorry Andy, nice bloke that you are, I'm afraid we don't know what Pepe's intent was (we can't read his mind). However from Pepe's actions, we can say that there is a good chance that it was cynical. Pepe endangered the safety of his opponent, and considering the nature of the challenge and the atmosphere of the match, a red card was appropriate.

Here are some other "committed challenges" for Andy and others to ponder (see http://hkref.blogspot.com/search?q=cynical).
Ne da mi se čitati toliki tekst, još na engleskom. Ali šta god da u tekstu piše, to ne može opravdati Alvesovo ponašanje, pogotovo sada kada se ustanovilo da ga Pepe nije ni dotakao.

Uostalom, pročitaj moj komentar, pa ćeš vidjeti da ja nigdje nisam rekao da je sudija kriv. Vjerovatno bi 90% sudija postupilo na identičan način, da se igrač onoliko valja, te da ostalih deset igrača napravi onakav pritisak na njemu, skoro svaki bi za ono pokazao crveni karton. Zato, ne mislim da sramota ide na Starkov obraz, nego na Alvesov i obraze njegovih saigrača.
fidoremilienko

#2720 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fidoremilienko »

tzipiripi wrote:
fidoremilienko wrote:
kako samo glumite to je nevjerovatno.

Opet ovaj o glumi. Pa tvoj Shrek je snimio nekoliko nastavaka vec. A i Oscara za animaciju dobio. Ovaj je za CR7 mutant Al Pacina, De Nira i Meryl Streep. Ako hosh mogu ti ja jedno 20-ak klipova naheklat o ovom. Ma moglo bi se sastavit trilogija duza nego Gospodar prstenova.

Ti si fulio temu. Imaš pdf MUTD, pa tamo bacaj te klipove
Charuga
Globalni moderator

#2721 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Charuga »

Hajte jos danas i sutra pa malo popustite temu dok je praznik ... :mrgreen:
5 0 5

#2722 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

fidoremilienko wrote:Prelistaj prodore Angela Di Marie
Nasao si nesto. Mada to nije bila akcija od golmana do golmana, kako sam te pitao (Casillas nije ni jedan put poceo akciju dodavajuci loptu, nego izbijajuci u barcinu polovinu). Ali dobro. Prosao jeste di Maria dva puta i najblize golu je bio na 20 metara. Nije ni jednom sutnuo prema golu u cijeloj utakmici. Takvih je prodora Barca imala bar 15
Jos neki osim ovih velicanstvenih prodora? Zaboravio si onaj sut Ronalda sa 30tak metara koji je Valdes odbranio. Ima li jos? Mozda ce ti biti lakse izbrojati koliko je puta Madrid presao polovinu sa loptom (ili bez nje, svejedno). Pet, sest puta?
fixer

#2723 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

505sCrtom wrote:
fidoremilienko wrote:Prelistaj prodore Angela Di Marie
Nasao si nesto. Mada to nije bila akcija od golmana do golmana, kako sam te pitao (Casillas nije ni jedan put poceo akciju dodavajuci loptu, nego izbijajuci u barcinu polovinu). Ali dobro. Prosao jeste di Maria dva puta i najblize golu je bio na 20 metara. Nije ni jednom sutnuo prema golu u cijeloj utakmici. Takvih je prodora Barca imala bar 15
Jos neki osim ovih velicanstvenih prodora? Zaboravio si onaj sut Ronalda sa 30tak metara koji je Valdes odbranio. Ima li jos? Mozda ce ti biti lakse izbrojati koliko je puta Madrid presao polovinu sa loptom (ili bez nje, svejedno). Pet, sest puta?
Real je od 60 minute imao igraca manje. Ako cemo ici tom analogijom, Real je do te minute bio puno bolji nego Barca u kupu. Puno je kume danas srati Realu, a u finalnoj tekmi ne osutati po gol do 50 minute.
oridjidji

#2724 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by oridjidji »

fidoremilienko wrote:
harisaga wrote:@fidoremilienko

:lol:
Hajde pogledaj klip opet, pa ako treba i 10 puta. Taaman je Alves u tom trenutku razmišljao "joj eto ide pepe, ako ostavim nogu slomit će mi je" :lol: :lol: :lol: :lol: Daj ba, nemojte biti djeca, ni dohvatio ga nije, ali se zato ovaj valjao kao da mu je slomio nogu, i šlag na tortu su bila nosila na kraju :lol: :lol: :lol: :lol:
Čemu nosila, ako ga nije dotakao, kako to objašnjavaš? :-)
Cuj cemu nosila hahahahahhaa pa vjerujes li ti ocima :D Pa pogledaj isjecke iz te utakmice, mos i utakmicu opet pa ces vidjeti koliko su i jedna i druga ekipa igrali prljavo, simuliranja, more faulova, more pritisaka na sudije. Igraci Barselone su cvilili vise nego u kupu kralja. Za svaki start bi po pet igraca oko sudije bilo. Po meni je Mascherano takodjer zasluzio iskljucenje onda kada je izgubio loptu pa namjerno preko nogu opleo cini mi se Adebayora, ali to se desilo Barsi u ciji prilog u mnogo cemu idu sudacke odluke.
oridjidji

#2725 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by oridjidji »

Sta su dvije ekipe napravile do iskljucenja PEPEA?
Prakticno nista... Barsa pogotovo. Pogledajte i vidjecete da tu fudbala nije bilo.
Locked