Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hipatija wrote:@zurbriggen8, HDZ, SDA, SDS nisu u stanju "izvesti nas iz rata" i voditi nas u miru. SDP JESTE to u stanju!
Nekom rat, nekom brat... Zapadna Hercegovina je procvjetala u ratu, tako da tradicionalni glasaci hadezea imaju sasvim drugaciju percepciju rata i mira...
2/3 SVEGA sto je prolazilo kroz njihove punktove a i to u periodima kada si "dobar" sa njima.
Cak su HVO-u bosanske Posavine otimali MTS!!Tome sam svjedok!!!
Lijepa stara vremena procvata kamenjarske ekonomije koje se oni sa sjetom i žalom sjecaju!!Mora biti da
im jako nedostaje!!
Problem je sto se mislilo da ce to biti zaboravljeno!!!!Nece!!!
I sada ti isti pisu o "demokraciji,ravnopravnosti i euroatlanskim integracijama"!!
MA VOZDRA!!!
Pri tom nikad ne zaboravi i da u tim "nacionalističkim" strankama i pored povećanog broja "neljudi" ima i povelik broj poštenog svijeta. NISU SVI ISTI! Podržimo DOBRO u vječitoj borbi protiv ZLA!
Last edited by Hipatija on 13/03/2011 11:47, edited 1 time in total.
dimitrixAgain wrote:ma hajd i to sa SDA.Ali odakle Zlatku (isto se odnosi i na COvica ali u manjem smislu) pravo da on dikritra tko su legitimni prestavnici nekih naroda a tko nisu?Zlatko hoce da ima apsolutnu moc u FBIH i to me nervira jer sve mi vise i njegovi potezi lice na poteze od Dodika...Volio bi da hoce SDP nesta uraditi da ova drzava krene naprijed,ali veooma su male sanse za to.Usput ako je SDP stranka sva 3 naroda sto to nebi mogli da budu isto HDZ SDA i ostala ekipa?Nema u BIH nacionalista u politici samo LOPOVI.Znaci ako je narod glup to se ne mijenja sa promjenom vlasti.Ono za sta se SDP zalagao 20 godina unistio je jednim potezom.
Ne diktira Zlatko nista i mogao bi ti poceti argumentovanu raspravu.
Zlatko je ponudio HDZ-u vise nego su dobili na izborima, ali tvoj Covic hoce sve..Je li to bas svaki Hrvat glasao za HDZ? Nije..Dakle, ni po kojem osnovu nema prava na sve
A to sto sad HDZ blokira drzavu je bas onako patriotski, a to sto se istovremeno jos i poziva na Ustav je u najmanju ruku licemjerno
dimitrixAgain wrote:ma hajd i to sa SDA.Ali odakle Zlatku (isto se odnosi i na COvica ali u manjem smislu) pravo da on dikritra tko su legitimni prestavnici nekih naroda a tko nisu?Zlatko hoce da ima apsolutnu moc u FBIH i to me nervira jer sve mi vise i njegovi potezi lice na poteze od Dodika...Volio bi da hoce SDP nesta uraditi da ova drzava krene naprijed,ali veooma su male sanse za to.Usput ako je SDP stranka sva 3 naroda sto to nebi mogli da budu isto HDZ SDA i ostala ekipa?Nema u BIH nacionalista u politici samo LOPOVI.Znaci ako je narod glup to se ne mijenja sa promjenom vlasti.Ono za sta se SDP zalagao 20 godina unistio je jednim potezom.
Apsolutna moc u pravim rukama - NEPROCJENJIVO...!
Svi su ljudi legitimni predstavnici svojih naroda, i to je ono sta SDP pokusava usadit u pojedine tikve suplje, evo vec decenijama...
Dapace, neka se hadeze i esdea deklarisu i istinski transformisu u multinacionalne stranke... Pozdravljajem...
Ne treba baš HDZ prozivati za zastoj u formiranju vlasti, već CIK i njene članove, koji nisu poduzeli ono što su trebali i morali. Ne sprovodi HDZ izbore, već CIK!
CIK je trebao pisati, tražiti, postavljati rokove i zahtjeve!
Last edited by Hipatija on 13/03/2011 11:53, edited 1 time in total.
Svi su ljudi legitimni predstavnici svojih naroda, i to je ono sta SDP pokusava usadit u pojedine tikve suplje, evo vec decenijama...
Dapace, neka se hadeze i esdea deklarisu i istinski transformisu u multinacionalne stranke... Pozdravljajem...
Hipatija wrote:Ne treba baš HDZ prozivati za zastoj u formiranju vlasti, već CIK i njene članove, koji nisu poduzeli ono što su trebali i morali. Ne sprovodi HDZ izbore, već CIK!
Naravno da ih treba prozivati, nije po njihovom pa ce blokirati drzavu..a CIK je posebna prica
dimitrixAgain wrote:ma nemoj mi reci cujj HDZ fasisti a HSP nije?Cuj HDZ pokrala boga oca drzavu i narod, a SDA nije?Ne branim ja HDZ ali stvarno SDP je sam sebi grob iskopao sa ovim svim.Odgovori na sve sta sam naveo sto toliko branite SDP?
Nemam vremena, idem na skijanje...
dje ces bolan na skijanje, ugaseni liftovi, vjetar... i meni sjebase planove
i ohr je sve mogao rijesiti nametanjem samo jednog amandmana, tj uvodjenjem sankcija za one koji krse zakon i ustav... ali inzka zaboli kurac, ne zna covjek jel poso il doso...
dimitrixAgain wrote:ma nemoj mi reci cujj HDZ fasisti a HSP nije?Cuj HDZ pokrala boga oca drzavu i narod, a SDA nije?Ne branim ja HDZ ali stvarno SDP je sam sebi grob iskopao sa ovim svim.Odgovori na sve sta sam naveo sto toliko branite SDP?
Nemam vremena, idem na skijanje...
dje ces bolan na skijanje, ugaseni liftovi, vjetar... i meni sjebase planove
Skijanje je u ovom kontekstu samo kodni naziv za kenjanje...
HDZ treba prozivati zbog neustavnog djelovanja ( kršenja ustava) i poslati ih na odgovornost sudskim institucijama!
Incko čeka koja strana će odnijeti prevagu, pa će se priklonoti "jačem" (priznati "faktičko stanje" na terenu).
Last edited by Hipatija on 13/03/2011 12:01, edited 1 time in total.
i ohr je sve mogao rijesiti nametanjem samo jednog amandmana, tj uvodjenjem sankcija za one koji krse zakon i ustav... ali inzka zaboli kurac, ne zna covjek jel poso il doso...
Ili vrlo dobro zna, sto je mnogo gora varijanata...
"Avazovi" izvori bliski međunarodnoj zajednici potvrdili su da je napravljena svojevrsna kombinacija platforme SDP-a i dokumenta koji su ponudili Dragan Čović i Božo Ljubić.
Tako su, otkrivamo, dogovorene četiri stranice spomenutih smjernica koje bi trebale predstavljati konsenzus za formiranje buduće parlamentarne većine na nivou Federacije BiH, a vjerovatno kasnije i na razini države, kako se nijedna strana ne bi smatrala poraženom.
Čelništvo HDZ-a BiH iz Mostara navodno je signaliziralo da su dogovoreni detalji apsolutno prihvatljivi te da se može krenuti s "teškom pričom" u vezi s kadriranjem.
No, dogovor u vezi s planom rada bit će uzaludan ukoliko četiri stranke ne budu dogovorile raspodjelu ključnih funkcija. O tome se raspravljalo sinoć dokasno, a iz OHR-a stigle su informacije da su dogovori "žustri i dinamični". Određene naznake dogovora, potvrđeno nam je, uistinu postoje. Hoće li njega u konačnici i biti, malo ko je jučer želio preciznije reći.
Ukoliko bi ikakav dogovor u vezi s funkcijama bio postignut, lideri dva HDZ-a, SDA i SDP-a mogli bi već danas ozvaničiti veliku koaliciju ili eventualno u ponedjeljak, kako bi se odmah mogla započeti stvarna implementacija vlasti.
Hunkar wrote:nazalost nosara je dobrano upravu :S zna inzko kao sto je i znao lajcak
nek je zato inzko naruzio ganica
naravno da zna... e sad koliko je do njega a koliko do PIC-a je druga stvar... svabe i rusi garant ne bi podrzali takav prijedlog... ameri mozda... ostale manje vise zaboli
"Avazovi" izvori bliski međunarodnoj zajednici potvrdili su da je napravljena svojevrsna kombinacija platforme SDP-a i dokumenta koji su ponudili Dragan Čović i Božo Ljubić.
Tako su, otkrivamo, dogovorene četiri stranice spomenutih smjernica koje bi trebale predstavljati konsenzus za formiranje buduće parlamentarne većine na nivou Federacije BiH, a vjerovatno kasnije i na razini države, kako se nijedna strana ne bi smatrala poraženom.
Čelništvo HDZ-a BiH iz Mostara navodno je signaliziralo da su dogovoreni detalji apsolutno prihvatljivi te da se može krenuti s "teškom pričom" u vezi s kadriranjem.
No, dogovor u vezi s planom rada bit će uzaludan ukoliko četiri stranke ne budu dogovorile raspodjelu ključnih funkcija. O tome se raspravljalo sinoć dokasno, a iz OHR-a stigle su informacije da su dogovori "žustri i dinamični". Određene naznake dogovora, potvrđeno nam je, uistinu postoje. Hoće li njega u konačnici i biti, malo ko je jučer želio preciznije reći.
Ukoliko bi ikakav dogovor u vezi s funkcijama bio postignut, lideri dva HDZ-a, SDA i SDP-a mogli bi već danas ozvaničiti veliku koaliciju ili eventualno u ponedjeljak, kako bi se odmah mogla započeti stvarna implementacija vlasti.
Ako ovi dole budu zadovoljni, nece valjat... Zlatko, jebem ti sunce zarko, pazi sta radis...
Ne znam sta vam smeta Corto
..za razliku od vecine pljuvaca po SDP-u on bar kaze za koga je glasao, dok ostali samo pljuckaju bez da imaju ikakvo svoje misljenje..kao njihova je privatna stvar za koga su glasali..da ne navodim nickove..zna se na koga mislim
plain vanilla wrote:Ne znam sta vam smeta Corto
..za razliku od vecine pljuvaca po SDP-u on bar kaze za koga je glasao, dok ostali samo pljuckaju bez da imaju ikakvo svoje misljenje..kao njihova je privatna stvar za koga su glasali..da ne navodim nickove..zna se na koga mislim
Ode tema u kukuruz, ali... Pomenuta individua je od svoje politicke opcije odustala nakon sahrane iste, sto je, u najmanju ruku, bljakenzi... Just for the record...
plain vanilla wrote:Ne znam sta vam smeta Corto
Ode tema u kukuruz, ali... Pomenuta individua je od svoje politicke opcije odustala nakon sahrane iste, sto je, u najmanju ruku, bljakenzi... Just for the record...
Ma ne ode tema nigdje, ionako nema vijesti
Svako ima pravo na svoje misljenje, ali hinje kojima je jedino misljenje da SDP ne valja, a kad ih pitas ko valja sute k'o ribe su takvi smorovi koji kvare svaku raspravu..Bar bi ih ti trebao znati, u svakome vide tebe