Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
lord blackadder

#2701 Re: Edin Džeko...

Post by lord blackadder »

Ma Dzeko sve bolje nize recenice, obogacuje fond novim rijecima...

Kad vidim Teveza kako govori, koji je 5 g. tamo, onda mu Dzeko moze profesor biti. Naravno, to je i dokaz koliko je Dzeko inteligentija osoba. Tevezu da nije talenta, vjerovato bi zivio u kartonskoj kutiji i prodavao buritos na semaforu.

Ovaj gol ne znam bi li slavio ili ne, jer on nagovjestava ostanak za sljedecu sezonu. :roll: A to ne znam je li dobro. :oops: :D Nadam se da se ova polusezonska patnja nece ponoviti. To se ne odnosi samo na Dzekinu inferiornost, vec na njihovu ho-ruk igru bez prilika.... Samo jedno klasno krilo da dodje i neko poput Fabregasa, Dzeko bi sigurno sljedece sezone isao preko 15 golova u Premiershipu. Neke stavri je vec uhodao, poput stopanja lopte i cvrstine u duelu.

Treba se fokusirat na dalji napredak i obezbjedjivanja pozicije startera pred novu sezonu.
Edin H.

#2702 Re: Edin Džeko...

Post by Edin H. »

Chmoljo wrote:
Edin H. wrote: Napadac, a ne zna da se cilj kaze GOAL :D

Ko li je njega engleski ucio :-)

Salim se, klasicna greska kada si dvojezican, da ubacis rijec iz maternjeg jezika.
ako je start na engleskom start, valjda je i cilj cilj :mrgreen:
Ima logike :oops:
quasar

#2703 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

Sljedeca sezona garantuje minimalno 6 utakmica CL, a vjerujem da ce proci grupnu fazu. Ako i ne prodju, nece biti zadnji u grupi, tako da slijede utakmice Eurolige. Vjerujem da ce Mancini htjeti jos koji domaci trofej, tako da ce FA i Liga cup biti aktuelni do kraja. Imace svi igraci pod ugovorom prilike za dokazivanjem, a Dzeko dobro igra protiv evropskih ekipa tako da ne sumnjam da ce zabiljeziti minute u svakoj euro utakmici.

Nadam se da ce shoping biti orijentisan na jacanje sredine terena. Napad je dovoljno dobar. Baloteli je dobar igrac, i siguran sam da ce biti i pametniji dogodine. Tevez ako ode bice nadjena zamjena, jer novci nisu problem. Prema vidjenom, ne mislim da je lose da Dzeko ostane, i da Mancini ostane. Cak bih volio i da Tevez ostane. Cini mi se da je Roberto nadosao na to kako igrati sa kojom postavom, i naravno, Dzeko je sve bolji i bolji.
Edin H.

#2704 Re: Edin Džeko...

Post by Edin H. »

Koja je to pjesma sto su mu skladali :D navijaci Man. City-ja :D , a Dzeko kaze da mu se dopada :-)

Ja sam mislio da ce reci - it's a rubbish song :lol:
Edin H.

#2705 Re: Edin Džeko...

Post by Edin H. »

quasar wrote:Sljedeca sezona garantuje minimalno 6 utakmica CL, a vjerujem da ce proci grupnu fazu. Ako i ne prodju, nece biti zadnji u grupi, tako da slijede utakmice Eurolige. Vjerujem da ce Mancini htjeti jos koji domaci trofej, tako da ce FA i Liga cup biti aktuelni do kraja. Imace svi igraci pod ugovorom prilike za dokazivanjem, a Dzeko dobro igra protiv evropskih ekipa tako da ne sumnjam da ce zabiljeziti minute u svakoj euro utakmici.

Nadam se da ce shoping biti orijentisan na jacanje sredine terena. Napad je dovoljno dobar. Baloteli je dobar igrac, i siguran sam da ce biti i pametniji dogodine. Tevez ako ode bice nadjena zamjena, jer novci nisu problem. Prema vidjenom, ne mislim da je lose da Dzeko ostane, i da Mancini ostane. Cak bih volio i da Tevez ostane. Cini mi se da je Roberto nadosao na to kako igrati sa kojom postavom, i naravno, Dzeko je sve bolji i bolji.
Prica se da ce dovesti Kaku, premda Brazilici uglavnom slabo prodju u Premiershipu :-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2706 Re: Edin Džeko...

Post by JoseMujica »

Kaka je malo diskutabilan nakon ovih operacija....mogu oni i bolje
bosnovizija

#2707 Re: Edin Džeko...

Post by bosnovizija »

Za samo pola sata u igri
Džeko izabran za igrača utakmice!

Piše: O. Škundrić
Nedjelja, 22.05.11. 20:06.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko izabran je za igrača utakmice u pobjedi svog Manchester Citya kod Boltona rezultatom 2:0.
Ono što je posebno zanimljivo, Džeko je u igru ušao tek u 60. minuti susreta, kada je na terenu zamijenio Adama Johnsona, a nakon samo dvije minute provedene na terenu, postigao je svoj drugi ovosezonski gol u Premier ligi.
I samo pola sata koliko je proveo u igri, bile su dovoljne našem reprezentativcu da bude nagrađen visokom ocjenom 7, te je time proglašen i za igrača utakmice.

Izvor: SportSport.ba
quasar

#2708 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

http://www.skysports.com/football/match ... 70,00.html

glasanje publike, najbolje ocjenjen, 8.5 prosjek.
Simply_Red

#2709 Re: Edin Džeko...

Post by Simply_Red »

Edin H. wrote:Koja je to pjesma sto su mu skladali :D navijaci Man. City-ja :D , a Dzeko kaze da mu se dopada :-)

kako ne znaš:

I throw my hands up in the air sometimes sayin' ayyyyy ohhhhhh Edin Dzeko

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
El Phenomeno

#2710 Re: Edin Džeko...

Post by El Phenomeno »

Lakat Jebić wrote:that was our cilj :lol: :lol: :lol:
...i to dva puta...bas mi ga bi zao, kad je drugi put prije nego sto ce izgovoriti progutao knedlu... :D:D:D
vee-jay

#2711 Re: Edin Džeko...

Post by vee-jay »

...rekao je "ziel" na njemackom
Adnansu

#2712 Re: Edin Džeko...

Post by Adnansu »

Citam baš na Bluemoon forumu o Dzeki i nagađanja kako bi on mogao biti prvi strijelac prvenstva sljedece sezone i naletih na ovo
Case and point :Tevez in 2005 in Corinthians 25 goals in 38 app. 0,65 goals/match
2006 in West Ham 7 goals in 29 app. 0,24 goals/match

Dzeko had 29 goals in his last complete season at Wolfsburg in 45 app 0,64 goals /match.

And now he is on 20 apps and 6 goals 0,3 goals/match

Similarity in stats is remarkable
Nadam se da ce sljedece sezone Dzeko zabiti kao i Tevez ove sezone :)
Edin H.

#2713 Re: Edin Džeko...

Post by Edin H. »

Simply_Red wrote:
Edin H. wrote:Koja je to pjesma sto su mu skladali :D navijaci Man. City-ja :D , a Dzeko kaze da mu se dopada :-)

kako ne znaš:

:thumbup: :dance:
Edin H.

#2714 Re: Edin Džeko...

Post by Edin H. »

quasar wrote:http://www.skysports.com/football/match ... 70,00.html

glasanje publike, najbolje ocjenjen, 8.5 prosjek.
Sjajna vijest, jos uvijek se moze glasati :thumbup: :mrgreen:
Evo vec 8,9 :D ,
Simply_Red

#2715 Re: Edin Džeko...

Post by Simply_Red »

Edin H. wrote:
Simply_Red wrote:

kako ne znaš:

http://forums.bluemoon-mcfc.co.uk/viewt ... 1&t=206165

ovako se navija :D
todd_smith

#2716 Re: Edin Džeko...

Post by todd_smith »

Kinaski

#2717 Re: Edin Džeko...

Post by Kinaski »

karanana wrote:bio je u ofsajdu kada je lopta krenula prema onom gore koji mu je dodao. on nije imao pravo da se ukljuci u igru iz ofsajda, primi dodavanje i da gol.

jeli vam koci forum?
Nije bilo ofsajda u trenutku kad mu je asistent uputio loptu Dzeko se nalazio iza lopte . A da bio u ofsajd poziciji mora se nalaziti ispred lopte
quasar

#2718 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

Edin H. wrote:
Simply_Red wrote:

kako ne znaš:

Ja mislim da su oni mislili na onu poznatu: blue hat ouuu grannyyyyy
ultrarajvoSA

#2719 Re: Edin Džeko...

Post by ultrarajvoSA »

Svaka cast za Dzeku. Vala je i red bio da ga krene. Gledao sam svaku tekmu u kojoj je do sada igrao i mislim da se polako navikava na stil igre i sve ostalo.

Mislim da je ovaj tezak period iza njega i da ce od sljedece sezone poceti da igra onako kako on zna ;-)

:bih:

Dijamantu RAJVOSA je uz tebe 8-)
jeza u ledja

#2720 Re: Edin Džeko...

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote:
Simply_Red wrote:

kako ne znaš:

pfff, veze vi nemate :roll:

:-D :P

a nemam ni ja. :D

ali mescini da nije ta melodija, vec ide "oo-oo-oooo edin dzekoo" (otprilike su samo dvije note, ide na gore, pa na dole na "dzeko"). kao da sam cuo tu melodiju i na drugim mjestima, koja je to melodija?? :? :-?
lajkujMe

#2721 Re: Edin Džeko...

Post by lajkujMe »

Edin H. wrote:
Simply_Red wrote:

kako ne znaš:

pfff, veze vi nemate :roll:

:-D :P

a nemam ni ja. :D

ali mescini da nije ta melodija, vec ide "oo-oo-oooo edin dzekoo" (otprilike su samo dvije note, ide na gore, pa na dole na "dzeko"). kao da sam cuo tu melodiju i na drugim mjestima, koja je to melodija?? :? :-?[/quote]

da nije odavde :lol:
veljaca

#2722 Re: Edin Džeko...

Post by veljaca »

Nepunu minutu nakon što je ušao u igru reprezentativac BiH i igrač Manchester Cityja Edin Džeko postigao je pogodak za vodstvo svog tima rezultatom 2:0 na gostovanju kod Boltona. Svojim drugim golom u Premiershipu, ali i drugim golom Manchester Cityja, Džeko je osigurao direktan plasman svojoj ekipi u grupnu fazu Lige prvaka. Iako je na terenu tokom jučerašnje utakmice proveo samo pola sata Edin Džeko je proglašen za igrača utakmice. U intervjuu koji je dao nakon utakmice na pitanje koji mu je gol postignut za City najvažniji, Džeko je dogovorio da su svi golovi važni.

„Jako sam sretan da sam ponovo postigao gol. Ovo je izuzetno bitan gol za mene i ekipu, jer je Liga prvaka bila naš cilj“, kazao je Edin.

On je kazao kako je jako bitno što je City obezbijedio direktan plasman u Ligu prvaka, bez igranja pretkola. „Ako znate da vam za protivnika u pretkolu može doći Bayern Minhen, tada je jasno koliko je to važno. Igranje još jedne utakmice za plasman u Ligu prvaka otežava plasman jer nikad ne znaš šta te čeka u prvoj i revanš utakmici, u kojima je sve moguće i moraš osjećati strah kada znaš da te očekuje još jedna utakmica i da posao nije gotov. No, mi smo pobijedili, idemo direktno i to je fantastično!“

Džeko je miljenik navijača Cityja što se potvrđuje na svakoj utakmici, kada mu pjevaju njegovu pjesmu. „Volim tu pjesmu. Nevjerovatno je. Kada imate takvu podršku od svojih navijača to je fenomenalno. Zahvalan sam im na svoj podršci tokom posljednjih pet mjeseci koliko sam tu“, kazao je Džeko.

------------

Bravo Dijamante ..... :thumbup:
klixober

#2723 Re: Edin Džeko...

Post by klixober »

todd_smith wrote:http://www.mcfc.co.uk/Video/Interviews/ ... ko-verdict

"that was our cilj"

legenda :mrgreen:
To je pomiješao sa njemačkim "ziel" 100% :wink: Slično je u prijašnjem intervju-u rekao "Ojropa lig" za evropsku ligu, prema njemačkom izgovoru. Nema mu se šta zamjeriti, nakon pola godine je mislim već igrač sa najboljim engleskim u timu :D

Najbolji mi je komentar jednog Engleza na Džekin prvi intervju... Dzeko's english>>Roney's english :D
quasar

#2724 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

Evo ga ispao konacno:

http://www.mcfc.co.uk/Video/Match-highl ... highlights

joj, onaj faul za crveni je bio stvarno opasan. Tek sam ovdje vidio da ga ja mogao skroz polomiti.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2725 Re: Edin Džeko...

Post by Chmoljo »

komeba wrote:
todd_smith wrote:http://www.mcfc.co.uk/Video/Interviews/ ... ko-verdict

"that was our cilj"

legenda :mrgreen:
To je pomiješao sa njemačkim "ziel" 100% :wink: Slično je u prijašnjem intervju-u rekao "Ojropa lig" za evropsku ligu, prema njemačkom izgovoru. Nema mu se šta zamjeriti, nakon pola godine je mislim već igrač sa najboljim engleskim u timu :D

Najbolji mi je komentar jednog Engleza na Džekin prvi intervju... Dzeko's english>>Roney's english :D
pa dobro, ne treba sad od momka očekivati da bude Bajron jbg :mrgreen: ipak je fudbaler :mrgreen: :skoljka:
Post Reply