Nepunu minutu nakon što je ušao u igru reprezentativac BiH i igrač Manchester Cityja Edin Džeko postigao je pogodak za vodstvo svog tima rezultatom 2:0 na gostovanju kod Boltona. Svojim drugim golom u Premiershipu, ali i drugim golom Manchester Cityja, Džeko je osigurao direktan plasman svojoj ekipi u grupnu fazu Lige prvaka. Iako je na terenu tokom jučerašnje utakmice proveo samo pola sata Edin Džeko je proglašen za igrača utakmice. U intervjuu koji je dao nakon utakmice na pitanje koji mu je gol postignut za City najvažniji, Džeko je dogovorio da su svi golovi važni.
„Jako sam sretan da sam ponovo postigao gol. Ovo je izuzetno bitan gol za mene i ekipu, jer je Liga prvaka bila naš cilj“, kazao je Edin.
On je kazao kako je jako bitno što je City obezbijedio direktan plasman u Ligu prvaka, bez igranja pretkola. „Ako znate da vam za protivnika u pretkolu može doći Bayern Minhen, tada je jasno koliko je to važno. Igranje još jedne utakmice za plasman u Ligu prvaka otežava plasman jer nikad ne znaš šta te čeka u prvoj i revanš utakmici, u kojima je sve moguće i moraš osjećati strah kada znaš da te očekuje još jedna utakmica i da posao nije gotov. No, mi smo pobijedili, idemo direktno i to je fantastično!“
Džeko je miljenik navijača Cityja što se potvrđuje na svakoj utakmici, kada mu pjevaju njegovu pjesmu. „Volim tu pjesmu. Nevjerovatno je. Kada imate takvu podršku od svojih navijača to je fenomenalno. Zahvalan sam im na svoj podršci tokom posljednjih pet mjeseci koliko sam tu“, kazao je Džeko.
------------
Bravo Dijamante .....