Njega tijela (zenska tema)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

MrsJ

#2701 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by MrsJ »

MrsJ wrote: Image
Totalno sam se razocarala u ovu kremu-marmeladu. Prvi put sam je ove godine koristila jer sam cula dosta pozitivnog o njoj ali meni je grozna. Prvo boja mi nije nista intenzivnija ni bronzanija nego kada koristim obicne kreme za suncanje. Drugo uzasno je ljepljiva i ostavlja tragove na peskirima. Znaci nakon tusiranja kada dodjem sa plaze i pocnem da se brisem peskir bude totalno smedj. :-? A jos ako imate dijete koje krene da sjedne na vas dok se suncate namazani ovom kremom to je tek katastrofa. :) Uglavnom, bacenih 60 i nesto KM-ova.
Daleko bolja mi je bila rapid bronze od Rougj a jeftinija je za 20-ak KM-ova, ne ostavlja tragove, nije ljepljiva potpuno se upija i ljepsi je miris a boja prelijepa.
Partizzanka

#2702 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Partizzanka »

dobro da nisam kupila nikakvu ovu marmeladu. vidjela sam da se raja mazu ali po boji se dalo zakljuciti da ustvari ona pobaja kozu.

:)

ja sam nakupovala marseilles krema za tusiranje :) njamiii mirisu
najbolja je ona "standardna" i narandza
Michun

#2703 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

ja bi samo preporucila da pijete karoten na proljece i tokom ljeta...ako zelite boju koja ce duze trajati
kreme nista ne pomazu
Cherry-Cherry

#2704 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Cherry-Cherry »

Šta koristite kad se koža guli poslije mora? :-? Nikad se nisam ovako gulila. :-?
Michun

#2705 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

Cherry-Cherry wrote:Šta koristite kad se koža guli poslije mora? :-? Nikad se nisam ovako gulila. :-?
dobar piling pa onda vlazne losione
swirl

#2706 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by swirl »

Ja koristim Collistar mermeladu vec godinama, i meni je najbolja. Preporucujem da probate.

Image
MrsJ

#2707 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by MrsJ »

A fleke na stvarima, ima li ih od Collistara? I je li ljepljiva? Ove godine sam kupila kupaci sa bijelim donjim dijelom i odmah po povratku s mora sam ga morala baciti jer se marmelada nije mogla oprati ni na 60 stepeni.
swirl

#2708 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by swirl »

MrsJ wrote:A fleke na stvarima, ima li ih od Collistara? I je li ljepljiva? Ove godine sam kupila kupaci sa bijelim donjim dijelom i odmah po povratku s mora sam ga morala baciti jer se marmelada nije mogla oprati ni na 60 stepeni.
Stvarno ne bude fleka, znaci koristim je sigurno 7-8 godina, i prezadovoljna sam. Nije ljepljiva, masna je, ako ti to nesto znaci, ja je koristim 3-4 dan na moru, kad dobijem boju, jer ona nema zastitni faktor.
pocetnik033

#2709 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by pocetnik033 »

ćiribiribela wrote:Sta koristiti za iritaciju koze poslije depilacije??

Nema sta nisam probala, baby puder,baby ulje, milion nekakvih losiona, bivacin mast, nekakve kortikosteroide, evo zadnje sam uzela nekakav losion sa arganovim uljem, ali dzaba, ni to mi ne pomaze. :(

Ide ljeto, help. :roll: :D
ne treba ti ništa bolje od ovoga
http://www.ekupi.ba/Marrakesh-Marrakesh ... 35804.aspx
Partizzanka

#2710 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Partizzanka »

Drugarice
Koliko kod nas kosta onaj schollov novi fazon 'elektricne turpije' za pete!?
Partizzanka

#2711 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Partizzanka »

ok onda je cijena tu negdje
ovdje je izmedju 75 i 100km
Partizzanka

#2712 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Partizzanka »

moja komsinica nahvalila ...
nadam se da neka forumasica ima da nam kaze
ni meni se ne baca tolika lova

sad sam se trenutno usrecila sa par turpija schollovih i baleinih i super mi odrade posao
seljanka sam tek sad skontala da one rade na suhu kozu :)
semmy

#2713 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by semmy »

swirl wrote:Ja koristim Collistar mermeladu vec godinama, i meni je najbolja. Preporucujem da probate.

Image

i ja sam prezadovoljna s collistar marmeladom,koristim je cca 3-4 godine, boja koze mi je odlicna iako se ne izlazem suncu ( zbog alergije na sunce ) a u hladu dobijem odlicnu i intenzivnu broncanu boju
Deep red

#2714 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Deep red »

Partizzanka wrote:Drugarice
Ja sam ga htjela kupiti, ali procitah na ovom blogu http://www.makeuparena.com/2012/07/twee ... e-for.html pohvale za ovaj kamen. Narucila sam ga na Strawberrynet.com malo je reci da sam PREZADOVOLJNA. Od kad ga koristim u kombinaciji sa ovom kremom stopala su mi preporodjena :thumbup:
http://www.iherb.com/Out-of-Africa-100- ... null&ic=19
Ujedam

#2715 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Ujedam »

Partizzanka wrote:Drugarice
sad je na nekom popustu i košta 63KM :) Super stvar, super funkcionira, samo je skupo mjenjati turpije, jedna turpija košta oko 30KM.
Last edited by Ujedam on 15/09/2014 09:40, edited 1 time in total.
CaneBos

#2716 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by CaneBos »

Da sad ne iscitavam sve..dajte mi neki kozmeticki salon u Sarajevu gdje mi nece sprziti lice ili napraviti kratere po njemu. Hocu samo tretman ciscenja normalan, a da ne izadjem ko Frankenstajn! :-)
CaneBos

#2717 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by CaneBos »

Evo na ekuponu ponuda za Salon MODIS. Iko bio tu? Misljena??
semmy

#2718 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by semmy »

CaneBos wrote:Da sad ne iscitavam sve..dajte mi neki kozmeticki salon u Sarajevu gdje mi nece sprziti lice ili napraviti kratere po njemu. Hocu samo tretman ciscenja normalan, a da ne izadjem ko Frankenstajn! :-)
kozm.plaza u bbi na V spratu
CaneBos

#2719 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by CaneBos »

semmy wrote:
CaneBos wrote:Da sad ne iscitavam sve..dajte mi neki kozmeticki salon u Sarajevu gdje mi nece sprziti lice ili napraviti kratere po njemu. Hocu samo tretman ciscenja normalan, a da ne izadjem ko Frankenstajn! :-)
kozm.plaza u bbi na V spratu
Hvala!
Jos neko bio tu? :-D
Pixie

#2720 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Pixie »

galamdzinica

#2721 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by galamdzinica »

Da se i ja uključim na ovu temu pošto sam veliki ljubitelj mackalica i trackalica :D
Odmah s problemom i mogućim rješenjem: da li je neka od vas koristila od LRP Lipikar Baume AP za suhu kožu sklonu iritacijama? Mene je nedavno užasno počela svrbiti koža nakon svakog tuširanja, a kad stavim ovaj puter što imam koža mi krene goriti nenormalno. Je li imala još neka takvo iskustvo, šta preporučujete? Bitno mi je da nema silikona i parabena, a ni mirisa jer izgleda imam nekakvu čudnu hormonalnu sliku da fino mirišljavi losioni na meni krenu smrditi :lol: :lol:
leki hz

#2722 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by leki hz »

galamdzinica wrote:Da se i ja uključim na ovu temu pošto sam veliki ljubitelj mackalica i trackalica :D
Odmah s problemom i mogućim rješenjem: da li je neka od vas koristila od LRP Lipikar Baume AP za suhu kožu sklonu iritacijama? Mene je nedavno užasno počela svrbiti koža nakon svakog tuširanja, a kad stavim ovaj puter što imam koža mi krene goriti nenormalno. Je li imala još neka takvo iskustvo, šta preporučujete? Bitno mi je da nema silikona i parabena, a ni mirisa jer izgleda imam nekakvu čudnu hormonalnu sliku da fino mirišljavi losioni na meni krenu smrditi :lol: :lol:
Meni je ovaj Mixa losion za osjetljivu kožu odličan, nema parabena, pakovanje od 400 ml, a pristupačna cijena
Image
na slici ovaj drugi po redu
Ujedam

#2723 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Ujedam »

Meni ništa ne može zamjeniti Niveine losione i kreme za tijelo. Svašta sam isprobala, ali njih se držim.
galamdzinica

#2724 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by galamdzinica »

Ujedam wrote:Meni ništa ne može zamjeniti Niveine losione i kreme za tijelo. Svašta sam isprobala, ali njih se držim.
leki, ja nažalost nemam pristupa Mixinim proizvodima :(
ujedam, Nivea predivno miriše, ali u kombinaciji sa mojim feromonima krene da smrdi :(
Mogy87

#2725 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Mogy87 »

Ima li neko preporuku za egipatsku depilaciju? Hvala :D
Post Reply