Gdje putujete, kako vam je bilo?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
vjesticanametli

#2701 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by vjesticanametli »

Better Man wrote:
vjesticanametli wrote:Moram i ja ujagmit peperse :-) obozavam ih
Gledao sam ih u Zagrebu na Hipodromu i bili su odlični.
bio i moj brat...ja nisam mogla....rhcp baaaas gotivim
Better Man

#2702 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Better Man »

vjesticanametli wrote:
Better Man wrote:
vjesticanametli wrote:Moram i ja ujagmit peperse :-) obozavam ih
Gledao sam ih u Zagrebu na Hipodromu i bili su odlični.
bio i moj brat...ja nisam mogla....rhcp baaaas gotivim
Slijedeći put kad budu negdje u blizini organizuj se i otiđi da ih pogledaš.
stakasa

#2703 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by stakasa »

Zoya wrote:
stakasa wrote: Napisacu ti ja par restorana onde oko Soho-a. Na tvom mjestu bih se ja umjesto kafe pripremio na tri cetri dobre setnje, konsultuj Google-TA, napravi sebi nekolike ture a kafenisaces kad se budes odmarala. London je prepun odlicnih muzeja gdje je ulaz ili besplatan ili su cjene ok
P.S.
Za razliku od ostalih, ja ti ne bi preporucio da obilazis parkove, Richmonde i slicno, pogotovo ovaj dio godine
Super! Čekam :) . Zbog čega mi ne bi preporučio ovo zadnje?
Budget varijanta oko Piccadilyja: Rosa sayang , indonezijski restorn, probaj corbu Lor mee. Kineska cetvrt s tom razlikom da ovi nisu peksini
exliberal-ex

#2704 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

stakasa wrote:
Zoya wrote:
stakasa wrote: Napisacu ti ja par restorana onde oko Soho-a. Na tvom mjestu bih se ja umjesto kafe pripremio na tri cetri dobre setnje, konsultuj Google-TA, napravi sebi nekolike ture a kafenisaces kad se budes odmarala. London je prepun odlicnih muzeja gdje je ulaz ili besplatan ili su cjene ok
P.S.
Za razliku od ostalih, ja ti ne bi preporucio da obilazis parkove, Richmonde i slicno, pogotovo ovaj dio godine
Super! Čekam :) . Zbog čega mi ne bi preporučio ovo zadnje?
Zato sto Themsa nije Neretva, siva, smrdi, u neka doba okrene plima pa tece uzbrdo :D , nad tobom se uhvati red aviona cekaju dozvolu za slijetanje na Heathrow-u... London je fantastican grad, No1 u Evropi mozda i svijetu, metropola u punom smislu te rijeci. Ali to i umara, prije svega stanovnike. I onda je njima bilo kakav dodir sa prirodom interesantan. Tebi kao nekome ko ide prvi put i bice tri cetri dana ce interesantno biti nesto sasvim drugo. Pretpostavljam
Ako bude fin dan ja bi preporucio turu sa brodom koja te odvede do Greenwich-a i nazad,mozes izaci i obic observatoriju pa se vratit sa drugim brodom ako hoces. Ja sam bi i bilo je fino...(nisam isao u observatoriju)
Sto se tice parkova, jebiga zima je dosta ce biti gologuzi. Hyde Park...vidio sam par tih govornika...neke rasprave su bile oko Biblije pa me nisu interesovali, u sustini nista posebno. Spomenik Dijani na suprotnoj strani kod Kensington palace ...skroz nenametljiv.....Pogledaj da li imaju ture kroz Buckingam palacu u to doba,provjeri preko interneta. Ja nisam mogao da nadjem termin pa sam samo obisao stale i vidio kocije :D .
U sustini sve ce ti zavisit od vremena,ako bude kisovitao i ruzno onda se hvataj muzeja...toga barem ima u Londonu...sad bih i ja sa tobom :)
Zoya

#2705 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Zoya »

stakasa wrote: Budget varijanta oko Piccadilyja: Rosa sayang , indonezijski restorn, probaj corbu Lor mee. Kineska cetvrt s tom razlikom da ovi nisu peksini
Hvala puno, stakasa :)
exliberal-ex wrote:
Ako bude fin dan ja bi preporucio turu sa brodom koja te odvede do Greenwich-a i nazad,mozes izaci i obic observatoriju pa se vratit sa drugim brodom ako hoces. Ja sam bi i bilo je fino...(nisam isao u observatoriju)
Sto se tice parkova, jebiga zima je dosta ce biti gologuzi. Hyde Park...vidio sam par tih govornika...neke rasprave su bile oko Biblije pa me nisu interesovali, u sustini nista posebno. Spomenik Dijani na suprotnoj strani kod Kensington palace ...skroz nenametljiv.....Pogledaj da li imaju ture kroz Buckingam palacu u to doba,provjeri preko interneta. Ja nisam mogao da nadjem termin pa sam samo obisao stale i vidio kocije :D .
U sustini sve ce ti zavisit od vremena,ako bude kisovitao i ruzno onda se hvataj muzeja...toga barem ima u Londonu...sad bih i ja sa tobom :)
Kako se samo radujem!! Sad mi krivo što je to samo par dana. Izgleda da treba heftu odvojiti. Opet ću ja na proljeće ili jesen :) Hvala na informacijama i tebi :)
HAVANA

#2706 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by HAVANA »

Ima li sta posebno u atini,da ne fulimo sta?
alibaba_i_30_godina

#2707 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by alibaba_i_30_godina »

HAVANA wrote:Ima li sta posebno u atini,da ne fulimo sta?
Meni je bio super onaj njihov muzej odmah ispod Acropolisa.
stakasa

#2708 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by stakasa »

Zoya wrote:
stakasa wrote: Budget varijanta oko Piccadilyja: Rosa sayang , indonezijski restorn, probaj corbu Lor mee. Kineska cetvrt s tom razlikom da ovi nisu peksini
Hvala puno, stakasa :)
exliberal-ex wrote:
Kako se samo radujem!! Sad mi krivo što je to samo par dana. Izgleda da treba heftu odvojiti. Opet ću ja na proljeće ili jesen :) Hvala na informacijama i tebi :)
Sad ces otic i otvorit apetite, pripremi se za sljedeci put i ostani sedmicu. Uzmi onaj hop on hop off autobus. Toliko toga ima da ce te glava zabolit nakon jedne ture. Zima, hladno, ti unutra, gledas raju sa visine i usput ti objasnjava kuda prolazis
Krizzia

#2709 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Krizzia »

HAVANA wrote:Ima li sta posebno u atini,da ne fulimo sta?
Obavezno brdo Lycabettus, doci prije zalaska sunca. Restorani u Momastiraki ulici, Plaka. Symtagma trg.
Panathinaiko stadion i muzej u sklopu njega. Akropola naravno (meni je nekako to bilo... blah)
Koristiti uber i ponjeti keša, dosta keša :D Ako te jos nesto zanima.. ;)
HAVANA

#2710 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by HAVANA »

Hvala,pisemo,biljezimo...A kes,bez kesa ni u ilijas... :D
Zoya

#2711 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Zoya »

kiki-miki wrote:
Naletih na ovaj clanak, pa iskoristi :D

https://www.facebook.com/31515376516146 ... 175726068/
Hoću :thumbup: Hvala, Kiki :kiss:
exliberal-ex

#2712 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

Neznam dali mustafa jos cita....neki dan pricam sa kolegom koji se vratio iz Peru-a. Kaze da je iskisao kao nikad u zivotu.
Ako planiras u machu pichu (prema njemu) moras da imas dobru zastitu od kise, jakne,kape, pantalone, cipele sve obavezno nepropusno...sa druge strane nije guzva.
Neznam koji ti je raspored ali provjeri jos jednom nemoj da ti se desi dao odes nepripremljen.
On mi rece da je bilo kisno i hladno na tom djelu ali kad je otisao na morski dio izgorio ko rak :D
mousstapha

#2713 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by mousstapha »

exliberal-ex wrote:Neznam dali mustafa jos cita....neki dan pricam sa kolegom koji se vratio iz Peru-a. Kaze da je iskisao kao nikad u zivotu.
Ako planiras u machu pichu (prema njemu) moras da imas dobru zastitu od kise, jakne,kape, pantalone, cipele sve obavezno nepropusno...sa druge strane nije guzva.
Neznam koji ti je raspored ali provjeri jos jednom nemoj da ti se desi dao odes nepripremljen.
On mi rece da je bilo kisno i hladno na tom djelu ali kad je otisao na morski dio izgorio ko rak :D
Joj znamo da nas ceka kisni period, nimalo atraktivno vrijeme. :-? Cak se jedna prijateljica lomi, hoce skroz da odustane u zadnji cas, a jedan od faktora su bas kise.
Putovanje krece 1. januara iz Züricha i Machu Picchu je nekad 5. ili 6. januar planiran i vec sve rezervisano. Nema povratka, idemo pa sta bude. :D
Jedina prednost kisne sezone je ta sto bi Salar de Uyuni mogao biti u svom najboljem izdanju. 8-)
Budemo vidjeli, sta je tu je.
Krizzia

#2714 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Krizzia »

mousstapha wrote:
exliberal-ex wrote:Neznam dali mustafa jos cita....neki dan pricam sa kolegom koji se vratio iz Peru-a. Kaze da je iskisao kao nikad u zivotu.
Joj znamo da nas ceka kisni period, nimalo atraktivno vrijeme. :-? Cak se jedna prijateljica lomi, hoce skroz da odustane u zadnji cas, a jedan od faktora su bas kise.
Putovanje krece 1. januara iz Züricha i Machu Picchu je nekad 5. ili 6. januar planiran i vec sve rezervisano. Nema povratka, idemo pa sta bude. :D
Jedina prednost kisne sezone je ta sto bi Salar de Uyuni mogao biti u svom najboljem izdanju. 8-)
Kolegica se nedavno vratila iz Perua i kaze da tako savrsenu prirodu jos nigdje nije vidjela, a zena je proputovala svijet uzduz i poprijeko. MP je po njoj nestvaran, nije guzva jer se ulazi u grupama i kad udjes nema izlaska i vracanja. I nema slikanja sa skakanjem u zrak, cuvar uzima tel/aparat i brise slike. Sve je jeftino, hrana super (osim alpake) Ona se vratila sa dzemperima, salovima, dekicama, sve od alpake.
Ne znam idete li u Colca kanjon, to joj je bio malo zahtjevniji hiking.
I zavidim.
exliberal-ex

#2716 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

GandalfSivi wrote:Jesam li spomenuo da idem na Siciliju sutra? :)

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2052333
Otvorili su aerodrom jebe ti se...nemoj da se vratis bez slika ...
exliberal-ex

#2717 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

mousstapha wrote:
neotkazuj nista...i ruzno vrijeme ima svoje ljepote.
Ujuni ce biti poplavljeni zanci imat ces najvece ogledalo na svijetu .....ah sad bih i ja sa tobom :thumbup:
GandalfSivi

#2718 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by GandalfSivi »

exliberal-ex wrote:
GandalfSivi wrote:Jesam li spomenuo da idem na Siciliju sutra? :)

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2052333
Znam ba, nosim aparat, idem slikati aktivni vulkan :)
exliberal-ex

#2719 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

GandalfSivi wrote:
Znam ba, nosim aparat, idem slikati aktivni vulkan :)[/quote]

To mi je na bucket listi...ja kad sam bio na etni bila mirna ko jagnje...
vjesticanametli

#2720 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by vjesticanametli »

vjesticanametli wrote:
stakasa wrote:
vjesticanametli wrote:24.12 stokholm nakon 20 god. Ponovo...jedva cekam abba muzej hihi
E majke ti zasto ABBA? Jedino ako si bas neki ekstra zagrizen fan a i u tom slucaju je precjenjen. Imas nekih petsto metara od ABBE Vasa muzej, cjena nekih dvadesetak maraka. Bas nesto unikatno. I obavezno za posjetit
P.S.
Zaobidite Stockholm u ovom dijelu godine
abba fan :) prvo abba a nakon toga ostalo...naravno
sve preporuke za muzej :thumbup: ja odusevljena..uzivala ispjevala se :lol: super :mrgreen: :)
GandalfSivi

#2721 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by GandalfSivi »

Malo se rostilj razbacio :)

Image
exliberal-ex

#2722 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

GandalfSivi wrote:Malo se rostilj razbacio :)

Image

:thumbup:
GandalfSivi

#2723 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by GandalfSivi »

Sicilija je nevjerovatna, pogotovo u ovo doba godine ako je lijepo vrijeme.

Samo da se tuspasim, slike i price idu za par dana...
GandalfSivi

#2724 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by GandalfSivi »

Image

Dobro jutro dobri ljudi, jutarnja kafa je najvazniji obrok dana :)
moonca

#2725 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by moonca »

Jutro -lijepo :thumbup:
Post Reply