Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Alfons Kauders

#2701 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

hizo ramidovic wrote:nema se tu sta gledati: utreci entitet ulaze hnk, zhz, k10, pk i sbk.
rs se ne dira
Zaboravio si Zemun
hizo ramidovic

#2702 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

Alfons Kauders wrote:
hizo ramidovic wrote:nema se tu sta gledati: utreci entitet ulaze hnk, zhz, k10, pk i sbk.
rs se ne dira
Zaboravio si Zemun
to ide u cetvrtoj fazi
Alfons Kauders

#2703 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

hizo ramidovic wrote:
Alfons Kauders wrote:
arzuhal wrote: Alfons je pogriješio jer nije to pokušao objasnio prikladnom terminologijom. A trebao je ovako nekako reći: u prvoj fazi ćemo samo ovo...a u drugoj fazi ide...

:mrgreen:
Zna se sta ide nakon predigre

Trpanje
podmukli islamisti, samo bi trpali...
i cuj pitanja, otkud kapaju pare u proracun?
pa pogledajte gdje najvise fukara radi za dnevnice i odmah ce vam biti jasno ko najvise puni. brojke su neumoljive...
I kazu cener dnevnica... Ja ne mogu naci zenu da mi cestito sredi stan za petobanku, al et, u Hercegovini Bosnjo sirotinja ide radit za cenera.

Kod nas u firmi nema satnice ispod cenera - ali ne u markama. :lol:
arzuhal

#2704 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by arzuhal »

hizo ramidovic wrote:
Alfons Kauders wrote:
rs se ne dira
Zaboravio si Zemun
to ide u cetvrtoj fazi
:lol: :mrgreen:
hizo ramidovic

#2705 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

Alfons Kauders wrote:
I kazu cener dnevnica... Ja ne mogu naci zenu da mi cestito sredi stan za petobanku, al et, u Hercegovini Bosnjo sirotinja ide radit za cenera.

jest, ali nije mala stvar raditi u skutoriji...to je stvar prestiza
neki bi i za koru kru'a radili samo da im se dokopati tog cistog mediteranskog zraka
arzuhal

#2706 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by arzuhal »

hizo ramidovic wrote:
Alfons Kauders wrote:

jest, ali nije mala stvar raditi u skutoriji...to je stvar prestiza
neki bi i za koru kru'a radili samo da im se dokopati tog cistog mediteranskog zraka
...žene dobre i plodne, nar probehar'o pa miriše, Sunce miluje obraze...
Drvosjeca iz Dejcica

#2707 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Haj eto izborni zakon ste dogovorili (jer se mi nista necemo pitati)... Pa hajde da se prebacimo na ona ekonomska pitanja od HDZ-ovcima pada mrak na oci...

- Trend naplate direktnih porezi po kantonima, koliko pada naplata u "hrvatskim" kantonima i zasto
- Kako ce izgledati raspodjela indirektnih nakon popisa 2021
- Udjel troskova ciste administracije u budzetima kantona s hrvatskom vecinom i kretanje istog
- Doznake federalnog nivoa za ekonomski neodrzive kantone poput K10 i PK

Eto ti zadaca, jer volis brojke, pa nam javi kakva je dijagnoza:

- Koliko miliona bi bili "kratki" da Milicevic nije donijela upitnu odluku o koristenju preliminarnih rezultata popisa za raspodjelu prihoda UIO po kantonima?
- Kako ce ta raspodjela izgledati nakon 2021, ako se nastavi ekonomsko-demografski trend koje gledamo protekle 2-4 godine
- Federalne doznake dugorocno postaju upitne radi "Reformske Agende" i uvjeta kreditora, te ce vjerovatno biti ukinute u narednih 12 do 18 mjeseci
- Oduzmi navedene iznose od trenutnog stanja, s prihodovne strane, jer rashodi ostaju isti ili vrlo slicni

Eto moj dobri doktore, da kvantificiramo cijenu, da vidimo koliko sadake ce vam trebati da za par godina isplatite plate ljekarima u Livnu i administraciji u Posavini. A sadake nema niti ce je biti... Osim ako se ne budete bas super slagali s Reufom. Ja ga ne mogu organski, ali eto, cim meni ne valja, vjerovatno ce valjati vama... :)
Sve ti je to na dugom štapu - što bi bilo kada bi bilo. U tebe uvijek neka crne prognoze za nas, a ne možeš na ulicu bez plinske maske zbog toga što ste sve živo gore zajebali što se moglo zajebati. Ti ćeš Hercegovce izmučiti glađu....i onaj sladoledžija. Daj bola.
Ovdje pričamo o konkretnim stvarima - kako ćete ovo preveslati. Znaš i sam kako je Mostar završio zbog slične odluke US.
Vrijedi li razjebavati zemlju zbog ''Hrvata'' Edina Fejzića iz Goražda.
Poznavajući Alfonsa čovjek gotovo uvijek pogodi sridu, što bi rekli alkari, pokazao je da dobro barata činjenicama. Druga je stvar što se tebi argumenti iz njegovog posta ne sviđaju jer nemaš konkretan konta argument. Neće niko nikoga mučiti glađu ali sigurno da će se mnoge stvari mijenjati vrlo brzo. Nego kada već toliko spominješ gas maske je li se u sadaka bolnici u Z. Mostaru riješio problem naprasnog umiranja beba ili se po starom dobrom običaju sve gura pod tepih?
hizo ramidovic

#2708 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

arzuhal wrote:
hizo ramidovic wrote: jest, ali nije mala stvar raditi u skutoriji...to je stvar prestiza
...žene dobre i plodne, nar probehar'o pa miriše, Sunce miluje obraze...
e to je tacno, govorio mi je nadugo i nasiroko o tome moj bivsi komsija dervo iz kalesije, dok je radio dole za dnevnicu
Pilaw_Pavlaka

#2709 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Pilaw_Pavlaka »

Hafis wrote: Sve ti je to na dugom štapu - što bi bilo kada bi bilo. U tebe uvijek neka crne prognoze za nas, a ne možeš na ulicu bez plinske maske zbog toga što ste sve živo gore zajebali što se moglo zajebati. Ti ćeš Hercegovce izmučiti glađu....i onaj sladoledžija. Daj bola.
Ovdje pričamo o konkretnim stvarima - kako ćete ovo preveslati. Znaš i sam kako je Mostar završio zbog slične odluke US.
Hafise,

Dodji u bilo koji veci grad ovdje na zapadu u sred zime i vidi magle. Neki dan je ovdje bila tolika magla da nisi mogao vidijeti dalje od 30 metara. Magla nije neko mjerilo za razvijenost. Hercegovina nikada nije imala znanja i zbog toga tamo nikada nisu bile kompanije koje su proizvodile veliku dodatnu vrijednost. Posle rata ste se pretezno bavili trgovinom. Zato ste u prvim 10 godina posle rata imali osjecaj da ste bolji dio BH drustva. Naslanjali se na Hrvatsku. No vec sada ste daleko iza Kantona Sarajeva sto se tice prosjecne plate. Na nivou ste Vogosce, Hadzica itd. Dakle na nivou predgradja Sarajeva.

Zbog dobrih odnosa sa Arapskim zemljama, Pakistanom, Turskom i SAD-om se namjenska industrija razvija munjevitom brzinom. Ako se samo u Gorazdu gradu nova tvornica koja zaposljava 2500 novih radnika u realnom sektoru onda i sam znas sta to znaci. Po Turizmu su vas Bosnjaci davno preveslali. Otidji jednom na Sarajevski aerodrom i vidi da su u 80% slucajeva Turisti iz zaljevskih zemalja. Dvije direktne linije sa Emiratima imamo, sa Kuwajtom, u Aprilu Wizzair uspostavlja linije sa Sarajevkim aerodromom.

Bosnjaci su vas davnih dana ostavili iza sebe. A ta razlika se iz godine u godinu samo povecava.
512MB

#2710 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Jebote sa kojim argumentima sad dolaze to je fantazija, ko kad bi ovd u Avstriji ona zadrigla seljacina iz alpskih vukojebina zajebavo Beclije da im je zagadjen zrak i nish nevalja a da vidis gor ovaca i sve behara a zene rumene :lol:
Pilaw_Pavlaka

#2711 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Pilaw_Pavlaka »

512MB wrote:Jebote sa kojim argumentima sad dolaze to je fantazija, ko kad bi ovd u Avstriji ona zadrigla seljacina iz alpskih vukojebina zajebavo Beclije da im je zagadjen zrak i nish nevalja a da vidis gor ovaca i sve behara a zene rumene :lol:
I plodne. :lol:
Banksy

#2712 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Banksy »

U Evropskom parlamentu izglasan prijedlog rezolucije o BiH:
Osuđeni pokušaji RS-a, traži se poštivanje načela federalizma!

"BiH neće biti uspješan kandidat za članstvo u EU-u dok se ne uspostave odgovarajući institucionalni uvjeti", kaže se u prihvaćenom tekstu i poziva "sve političke čelnike da rade na uvođenju potrebnih promjena, uključujući reformu izbornog zakona i uzimajući u obzir načela iznesena u ranijim rezolucijama, uključujući načelo federalizma, decentralizacije i legitimne zastupljenosti", kaže se u tekstu

http://** No links **.ba/clanak/157000/u-evropskom-parlamentu-izglasan-prijedlog-rezolucije-o-bih-osudeni-pokusaji-rs-a-trazi-se-postivanje-nacela-federalizma
S Evropom koja, pod utjecajem EU hrvatskih lobista, jasno zagovara federalizam, a sankcije Dodiku ne uvodi, izgleda da se Bosna šalje na aparate...
Drvosjeca iz Dejcica

#2713 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Pilaw_Pavlaka wrote:
Hafis wrote: Sve ti je to na dugom štapu - što bi bilo kada bi bilo. U tebe uvijek neka crne prognoze za nas, a ne možeš na ulicu bez plinske maske zbog toga što ste sve živo gore zajebali što se moglo zajebati. Ti ćeš Hercegovce izmučiti glađu....i onaj sladoledžija. Daj bola.
Hafise,

Dodji u bilo koji veci grad ovdje na zapadu u sred zime i vidi magle. Neki dan je ovdje bila tolika magla da nisi mogao vidijeti dalje od 30 metara. Magla nije neko mjerilo za razvijenost. Hercegovina nikada nije imala znanja i zbog toga tamo nikada nisu bile kompanije koje su proizvodile veliku dodatnu vrijednost. Posle rata ste se pretezno bavili trgovinom. Zato ste u prvim 10 godina posle rata imali osjecaj da ste bolji dio BH drustva. Naslanjali se na Hrvatsku. No vec sada ste daleko iza Kantona Sarajeva sto se tice prosjecne plate. Na nivou ste Vogosce, Hadzica itd. Dakle na nivou predgradja Sarajeva.

Zbog dobrih odnosa sa Arapskim zemljama, Pakistanom, Turskom i SAD-om se namjenska industrija razvija munjevitom brzinom. Ako se samo u Gorazdu gradu nova tvornica koja zaposljava 2500 novih radnika u realnom sektoru onda i sam znas sta to znaci. Po Turizmu su vas Bosnjaci davno preveslali. Otidji jednom na Sarajevski aerodrom i vidi da su u 80% slucajeva Turisti iz zaljevskih zemalja. Dvije direktne linije sa Emiratima imamo, sa Kuwajtom, u Aprilu Wizzair uspostavlja linije sa Sarajevkim aerodromom.

Bosnjaci su vas davnih dana ostavili iza sebe. A ta razlika se iz godine u godinu samo povecava.
Zna on to vrlo dobro samo se pravi naivan. Ima članak koji sam mu postavio a koji je izašao u Njemačkim novinama o BiH i pameti ovih ljudi a pretežno se spominju firme gdje su Bošnjaci. Ja svake godine prođem par puta kroz Hercegovinu, ima par lijepih kuća ali prave industrije i proizvodnje tu nemaš, sve je vrlo sporadično i slabo. Aliminij naslijedili od Tita i time se kurče. Sa druge strane, evo da ostavimo namjensku industriju po strani, ne vide da jedan Prevent i Hifa kupuje firme po Njemačkoj i tako postaju igrači izvan granica BiH, odnosno tržište BiH za te firme je postalo malo. Turizam koji se razvio u zadnjih 5 godina je po meni božije davanje. Prije 5 godina u Sarajevu i široj okolini si mogao vidjeti samo dijasporu i pokojeg zalutalog stranca obično na nekom poslovnom proputovanju. Zadnjih godina i danas ljudi su i garaže renovirali i izdaju turistima. I sam sam promijenio profesiju u posvetio se samo turizmu jer se danas od toga može dostojno živjeti u Sarajevu i F.BiH. :thumbup: O dolasku Arapa i investicijama ne treba puno trošiti riječi, svi koji poštuju zakone BiH su dobro došli, ja sam tu pragmatičan. Ako su od Međugorja mogli napraviti vjerski falsifikat zašto bi bilo loše da turisti masovno dolaze u Sarajevo. Po meni treba i sa Kinom aktivnije raditi jer tu ima dosta potencijala. Gradnja novog termobloka u Tuzli mislim da treba biti početak većih investicija pogotovo u infrastrukturu autoputeva i cesta. Vidimo i na tom primjeru kako HDZ radi protiv interesa države, grade se brza ceste između Travnika i Jajca a recimo mnogobrojnija populacija i ekonomski razvijeniji kantoni ostaju nepovezani. Jasno mi je da se zbog mira u kući moraju određene stvari pustiti ali povezivati Travnik i Jajce prije Sarajeva i Mostara ili Tuzle i Sarajeva je van svake pameti.

Da ne bude zabune, ja se ne zanosim kao susjedi i komšije, znam da je sve ovo daleko od dobrog i idealnog ali određeni pokazatelji mi govore da možemo imati blagi optimizam. Kako će to dalje ići treba vidjeti.
Pilaw_Pavlaka

#2714 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Pilaw_Pavlaka »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pilaw_Pavlaka wrote:
Hafise,

Zna on to vrlo dobro samo se pravi naivan. Ima članak koji sam mu postavio a koji je izašao u Njemačkim novinama o BiH i pameti ovih ljudi a pretežno se spominju firme gdje su Bošnjaci. Ja svake godine prođem par puta kroz Hercegovinu, ima par lijepih kuća ali prave industrije i proizvodnje tu nemaš, sve je vrlo sporadično i slabo. Aliminij naslijedili od Tita i time se kurče. Sa druge strane, evo da ostavimo namjensku industriju po strani, ne vide da jedan Prevent i Hifa kupuje firme po Njemačkoj i tako postaju igrači izvan granica BiH, odnosno tržište BiH za te firme je postalo malo. Turizam koji se razvio u zadnjih 5 godina je po meni božije davanje. Prije 5 godina u Sarajevu i široj okolini si mogao vidjeti samo dijasporu i pokojeg zalutalog stranca obično na nekom poslovnom proputovanju. Zadnjih godina i danas ljudi su i garaže renovirali i izdaju turistima. I sam sam promijenio profesiju u posvetio se samo turizmu jer se danas od toga može dostojno živjeti u Sarajevu i F.BiH. :thumbup: O dolasku Arapa i investicijama ne treba puno trošiti riječi, svi koji poštuju zakone BiH su dobro došli, ja sam tu pragmatičan. Ako su od Međugorja mogli napraviti vjerski falsifikat zašto bi bilo loše da turisti masovno dolaze u Sarajevo. Po meni treba i sa Kinom aktivnije raditi jer tu ima dosta potencijala. Gradnja novog termobloka u Tuzli mislim da treba biti početak većih investicija pogotovo u infrastrukturu autoputeva i cesta. Vidimo i na tom primjeru kako HDZ radi protiv interesa države, grade se brza ceste između Travnika i Jajca a recimo mnogobrojnija populacija i ekonomski razvijeniji kantoni ostaju nepovezani. Jasno mi je da se zbog mira u kući moraju određene stvari pustiti ali povezivati Travnik i Jajce prije Sarajeva i Mostara ili Tuzle i Sarajeva je van svake pameti.

Da ne bude zabune, ja se ne zanosim kao susjedi i komšije, znam da je sve ovo daleko od dobrog i idealnog ali određeni pokazatelji mi govore da možemo imati blagi optimizam. Kako će to dalje ići treba vidjeti.
Samo sto su i Travnik i Jajce vecinski Bosnjacki gradovi vec odavno. :D

Sa ostatkom se slazem.
Hafis

#2715 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

U koja ste doba?
Alfons Kauders

#2716 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Haj eto izborni zakon ste dogovorili (jer se mi nista necemo pitati)... Pa hajde da se prebacimo na ona ekonomska pitanja od HDZ-ovcima pada mrak na oci...

- Trend naplate direktnih porezi po kantonima, koliko pada naplata u "hrvatskim" kantonima i zasto
- Kako ce izgledati raspodjela indirektnih nakon popisa 2021
- Udjel troskova ciste administracije u budzetima kantona s hrvatskom vecinom i kretanje istog
- Doznake federalnog nivoa za ekonomski neodrzive kantone poput K10 i PK

Eto ti zadaca, jer volis brojke, pa nam javi kakva je dijagnoza:

- Koliko miliona bi bili "kratki" da Milicevic nije donijela upitnu odluku o koristenju preliminarnih rezultata popisa za raspodjelu prihoda UIO po kantonima?
- Kako ce ta raspodjela izgledati nakon 2021, ako se nastavi ekonomsko-demografski trend koje gledamo protekle 2-4 godine
- Federalne doznake dugorocno postaju upitne radi "Reformske Agende" i uvjeta kreditora, te ce vjerovatno biti ukinute u narednih 12 do 18 mjeseci
- Oduzmi navedene iznose od trenutnog stanja, s prihodovne strane, jer rashodi ostaju isti ili vrlo slicni

Eto moj dobri doktore, da kvantificiramo cijenu, da vidimo koliko sadake ce vam trebati da za par godina isplatite plate ljekarima u Livnu i administraciji u Posavini. A sadake nema niti ce je biti... Osim ako se ne budete bas super slagali s Reufom. Ja ga ne mogu organski, ali eto, cim meni ne valja, vjerovatno ce valjati vama... :)
Sve ti je to na dugom štapu - što bi bilo kada bi bilo. U tebe uvijek neka crne prognoze za nas, a ne možeš na ulicu bez plinske maske zbog toga što ste sve živo gore zajebali što se moglo zajebati. Ti ćeš Hercegovce izmučiti glađu....i onaj sladoledžija. Daj bola.
Poznavajući Alfonsa čovjek gotovo uvijek pogodi sridu, što bi rekli alkari, pokazao je da dobro barata činjenicama. Druga je stvar što se tebi argumenti iz njegovog posta ne sviđaju jer nemaš konkretan konta argument. Neće niko nikoga mučiti glađu ali sigurno da će se mnoge stvari mijenjati vrlo brzo. Nego kada već toliko spominješ gas maske je li se u sadaka bolnici u Z. Mostaru riješio problem naprasnog umiranja beba ili se po starom dobrom običaju sve gura pod tepih?
Doktor je ideolog pa ga ne zanima praksa, vec apstrakcija. Ja sam privrednik i pragmatik, a ideologiju ne vidim kao neki pretjerano bitan faktor u svom zivotu (osim sto Bakiru jebem mater, nako usput). Zato ideologiju prilagodjavam cinjenicama, dok doktor i mnogi drugi forumasi rade suprotno - prilagodjavaju cinjenice svojoj ideologiji, sto znaci da konstruiraju paralelnu stvarnost zasnovanu na svojim predrasudama i ideoloskim zabludama.

Kada im postavis konkretno, tehnicko pitanje, odgovor nikad neces dobiti, jer se ideolozi jednostavno ne bave cinjenicama. Jednostavno ne dopustaju da im cinjenice zamagle ideolosko-politicku "istinu" u koju vjeruju.

Ovo se ne odnosi samo na doktora, ni na njegove stranacke kolege, ni sunarodnjake. To je svjetski fenomen, imas ga posvuda, i predstavlja preduvjet za populizam. Bilo da pricamo o Bakiru, Trumpu ili Covicu - princip i rezultat su u skladu s ocekivanjem.

Da doktor mari za cinjenicama kao ja, onda bi se vjerovatno slozio sa mnom kada kazem da je HDZ-ova politika u proteklih 12 godina uvelike vodjena ekonomskim interesima. Dakle od uvodjenja PDV-a do danas, primjetan je zaokret hrvatske (HDZ) politike u BiH. Doktor i kolege ideolozi tu vide neke strateske politicke ciljeve, dok ja gledam "sa zemlje" i vidim novac, odnosno obostrani interes vodecih politickih opcija u srpskom i hrvatskom korpusu u tom periodu. PDV je pogodovao RS, ponajprije radi politicke podjele prihoda po kojoj je FBiH ostecena, dok se za HDZ moze reci samo suprotno (sto bi se i dalo provjeriti kada bi pogledali neke cifre za pogranicne kantone u Hercegovini od uvodjenja PDV do danas, ali nemojmo ponovo uvoditi cinjenice u raspravu, da nam doktor ne pocne konzumirati vlastite zalihe lijekova za smirenje).

HDZ je na PDV-u ispusio i nije mogao uraditi nista, jer je rezultat uvodjenja PDV-a bio takav - pogodovao je sredinama sa vise stanovnistva, potrosnje, i poreskih prihoda, naustrb krajeva sa manje stanovnistva i slabijom naplatom poreza. Jer jebiga ne mozes traziti povrat PDV-a kada uvezes sleper robe na crno, niti mozes ocekivati da ti drzava nekako "vrati" dio tih sredstava u lokalnu zajednicu - zato jer ih nisi ni uplatio i sto se tice UIO, fakticki ne postojis, nidje te nema.

Nije HDZ blokirao parlament FBiH radi izbornog zakona i prava Hrvata, vec radi oporezivanja kladionica.

Nije HDZ 2006te krenuo u tu pricu u obespravljenosti i izboru predstavnika 2006 radi Komsica, vec nekoliko mjeseci ranije - radi PDV-a.

Nije HDZ kmechao radi SDP-a, vec radi cijene struje za Aluminij pod SDP-om (nije potrebna pretjerana pamet da vodis "uspjesnu" firmu kada osnovnu sirovinu dobijes jeftinije od ikog u Evropi)...

Dobro, donekle i radi Heleza kojeg ne mogu smisliti je je skinuo par stotina levata s evidencija. U isto vrijeme, Hrvatska je sutnula 10,000 fejk penzionera i 10,000 fejk vojnika iz Hercegovine, pa nisu ni zucnuli - valjda zato sto su bili zahvalni da nisu skinuli jos 5,000 ili 10,000 veterana (a mogli su)

Ne kmece ni danas radi EU, izbornog zakona, ili Ljubiceve apelacije. Kmece zato jer gledaju iste cifre kao ja i vide isto sto i ja. :)

Konta i Hafis na sta ciljam, al jebiga, lakse mu je vjerovati u nesto drugo.
Alfons Kauders

#2717 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:

U Evropskom parlamentu izglasan prijedlog rezolucije o BiH:
Osuđeni pokušaji RS-a, traži se poštivanje načela federalizma!

"BiH neće biti uspješan kandidat za članstvo u EU-u dok se ne uspostave odgovarajući institucionalni uvjeti", kaže se u prihvaćenom tekstu i poziva "sve političke čelnike da rade na uvođenju potrebnih promjena, uključujući reformu izbornog zakona i uzimajući u obzir načela iznesena u ranijim rezolucijama, uključujući načelo federalizma, decentralizacije i legitimne zastupljenosti", kaže se u tekstu

http://** No links **.ba/clanak/157000/u-evropskom-parlamentu-izglasan-prijedlog-rezolucije-o-bih-osudeni-pokusaji-rs-a-trazi-se-postivanje-nacela-federalizma
S Evropom koja, pod utjecajem EU hrvatskih lobista, jasno zagovara federalizam, a sankcije Dodiku ne uvodi, izgleda da se Bosna šalje na aparate...
Ja jos cekam da neki hrvatski medij objavi full tekst.

Nije da ga nema. Juce sam ga citao dok sam cekao dorucak, i ne vidim cemu se raduju - sto su hrvatski parlamentarci progurali dva amandmana? Prvi sadrzi jednu recenicu, a drugi dvije. Nijedan nije nista novo, vec samo ponavljanje stavova iz proslih izvjestaja.

Tri recenice nisu dovoljne za "treći"... Ni blizu :)

Ali eto, posto Hrvati imaju ovaj problem s cinjenicama koji sam obrazlozio u prethodnom postu, onda i ne cudi da su o izvjestaju pisali prije no sto je zapravo ozvanicen, i sto navode stvari koje necete naci u njemu... Jer da bi ih nasao, trebas vjerovati cinjenicama i svojim ocima, a ne Poskoku.
Hafis

#2718 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Bola, šta više piše iz tebe. Pravi bosanac - samo gleda otkud će nafaka.
Stvar je u ponosu i časti. Nama došli priglupog alkoholičara i besposličara izabirati u predsjedništvo. i još kažu za vaše dobro. 8)
prog321

#2719 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by prog321 »

Nismo vama izabrali.
Nama smo.
I posto su Bosnjaci oko 85% vecina, imaju i pravo na to.
Zato kush. :-D
Pilaw_Pavlaka

#2720 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Pilaw_Pavlaka »

Hafis wrote:Bola, šta više piše iz tebe. Pravi bosanac - samo gleda otkud će nafaka.
Stvar je u ponosu i časti. Nama došli priglupog alkoholičara i besposličara izabirati u predsjedništvo. i još kažu za vaše dobro. 8)
Samo kmecite. Ako ste tako pametni zasto se ne skolujete i ne pokrenete neku proizvodnju umjesto sto se bavite maslinama, kozama, vinom , kurcima palcima? Ponosni nikada ne kmece nego sute i rade. Vi nista ne radite osim trgovine a samo kmecite... helppppp ugrozeni majorizirani helpppppp dodik helppppppp.... :lol:
Banksy

#2721 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
Ja jos cekam da neki hrvatski medij objavi full tekst.

Nije da ga nema. Juce sam ga citao dok sam cekao dorucak, i ne vidim cemu se raduju - sto su hrvatski parlamentarci progurali dva amandmana? Prvi sadrzi jednu recenicu, a drugi dvije. Nijedan nije nista novo, vec samo ponavljanje stavova iz proslih izvjestaja.

Tri recenice nisu dovoljne za "treći"... Ni blizu :)

Ali eto, posto Hrvati imaju ovaj problem s cinjenicama koji sam obrazlozio u prethodnom postu, onda i ne cudi da su o izvjestaju pisali prije no sto je zapravo ozvanicen, i sto navode stvari koje necete naci u njemu... Jer da bi ih nasao, trebas vjerovati cinjenicama i svojim ocima, a ne Poskoku.
Ovo je s d e p o portala, ne s hrvatskih, Silajdžić je nedavno u intervjuu govorio o razočarenju u hrvatske prijetelje koji u Briselu lobiraju za treći entitet, o tome i Bajrović puno govori ovih dana, dalje, očito nemaju namjeru pridružiti se am. sankcijama Dodiku, uz to, ovi naši gledaju kako će klapiti FDS, je li Sebija materijal za premijera, gdje će ići trasa izmaštanog autoputa, itd, čekajući da Dodik i Čović završe započeto, pa da kažu, eto nismo mogli drugačije šta da se radi, kakav Brisel, kakve trice, nije niko bio ima godina... Sve to skupa izgleda prilično loše, ne znam.
prog321

#2722 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by prog321 »

U stranu to sto ne znaju nista proizvesti da nema veze sa brisanjem guzice, ali se uvlace u financijske insitucije pederacije i jebu uzduz i poprijeko svaki tender za autoput.
Varalice, petljarosi i sverceri uvijek oko drzavnog kajmaka :-)
Hafis

#2723 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

prog321 wrote:Nismo vama izabrali.
Nama smo.
Kuš ti.
Uostalom ide odjeb. Raspravljati da, ali vrijeđati se, i to još bauštelcima, nema šanse.
Krezo, ban od mene idućih mjesec dana :thumbup:
Alfons Kauders

#2724 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:Bola, šta više piše iz tebe. Pravi bosanac - samo gleda otkud će nafaka.
Ponosu i casti? :lol: Nakon svih ovih godina kurvanja s Dodikom, proslava godisnjica entiteta iz kojeg su vas protjerali haman do zadnjeg... :lol: Tu i tome vidis neki ponos? Cast? :lol:

Meni se to ne poklapa s definicijom te dvije rijeci, ali siguran sam da ti imas neku alternativnu definiciju, iliti alternativnu cinjenicu.

I ne, nismo ga izabrali vama, vec sebi. Kao i njegovu politicku stranku. To sto vi mislite da imate pravo da nama odredjujete za koga smijemo glasati je vas problem.

Pokusali ste Srbima nametnuti SNSD na drzavnom nivou, mada je SzP imao vise mandata i clana Predsjednistva, pa ste ispusili. Stoga nam nemate pravo dijeliti lekcije... Zapravo, cini mi ste da ste tu pokusali koristiti nas recept, uz jednu malu ali bitnu razliku.

Vidis, za Komsica i SDP je glasalo preko 300,000 ljudi, a vi bi da se njihov glas ignorise? U isto vrijeme Srbima ste htjeli nametnuti svoje koalicione partnere sa manje glasova, bez da je za njih glasalo i 300 Hrvata, kamoli 300,000.
Pilaw_Pavlaka

#2725 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Pilaw_Pavlaka »

Hafis wrote:
prog321 wrote:Nismo vama izabrali.
Nama smo.
Kuš ti.
Uostalom ide odjeb. Raspravljati da, ali vrijeđati se, i to još bauštelcima, nema šanse.
Krezo, ban od mene idućih mjesec dana :thumbup:
Jos malo ces i ti u Sarajevo na rad Hafise. Ili u Sarajevo ili Zagreb. :D
Post Reply