Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Imam par pitanja, posto sam izgleda uskoro novi clan Fiatista.
Namjeravam kupiti Brava, 1.9 td 101 ks. Znam da je bolji JTD, ali budzet mi je ogranicen, i mislim da mi je lakse odrzavati taj stariji dizel.
Interesuje me na sta trebam obratiti paznju pri kupovini, sta su im slabe tacke?
Dobar motor,ali kao sto kazea jtd bolji. Posto raspolazes ogranicenim budzetom,vjerovatno negdje oko 3k,ja licno bih isao na 1.2 benzin. Odlicni primjerci se mogu naci.
Posto planiram kupiti malo auto za posla, nasao sam Fiat Pandu 2011. godiste presla oko 120k km. 1.3 multijet
Pa me interesuje servisi i ostale stvari oko ovoga auta, jer do sada nisam imao fiata. Gdje bi ga mogao servisirati i tako to. Ako ko moze malo vise o autu da kaze
kakaljin wrote:Posto planiram kupiti malo auto za posla, nasao sam Fiat Pandu 2011. godiste presla oko 120k km. 1.3 multijet
Pa me interesuje servisi i ostale stvari oko ovoga auta, jer do sada nisam imao fiata. Gdje bi ga mogao servisirati i tako to. Ako ko moze malo vise o autu da kaze
Jel zna neko gdje bih mogao naci polovnu lijevu maglenku za Fiat Grande Punto koja mi je razbijena u malom udesu. U ovlasnetom servisu cijena joj je preko 100 KM, pa me interesuje najbolji i najpouzdaniji autootpad u Sarajevu gdje bi moglo biti polovnih i povoljnijih?
kakaljin wrote:Posto planiram kupiti malo auto za posla, nasao sam Fiat Pandu 2011. godiste presla oko 120k km. 1.3 multijet
Po slikakama je auto fino ocuvan.
Auto prodaje autokuca za polovna vozila.
Hvala
Jel' bijela panda ili crvena?
bijela je panda
Velika je vjerovatnoca da je bila Van, dostavno vozilo pa prepravljena u putnicko. To moze a i ne mora biti lose. Ja imam neki animozitet prema tim sluzbenim vozilima, koliko je on imao vozaca, kako su ga vozili na hladnom startu, itd, itd...
Naravno ovo sto sam napisao uzmi opet s rezervom, jer nisam neki veliki auto strucnjak. Ali preporucujem ti da doooobro obratis paznju i pregledas auto.
Kupovina Fiata Grande Punto 2011 1.4 u opticaju, sta treba da pripazim? Znam da onaj city servo ima neke musice, ima li jos nesto na sta se treba pripaziti?
Na Grande Putno je 2009 problem sa letvom volana i servom rijesen, tako da to ne bi trebao da bude problem.
Obrati pažnju na bobine i mjenjac, tj rikverc.
FaceOff wrote:Jel zna neko gdje bih mogao naci polovnu lijevu maglenku za Fiat Grande Punto koja mi je razbijena u malom udesu. U ovlasnetom servisu cijena joj je preko 100 KM, pa me interesuje najbolji i najpouzdaniji autootpad u Sarajevu gdje bi moglo biti polovnih i povoljnijih?
ElRe wrote:Na Grande Putno je 2009 problem sa letvom volana i servom rijesen, tako da to ne bi trebao da bude problem.
Obrati pažnju na bobine i mjenjac, tj rikverc.
Kako su naletili ovi hladniji dani, kad auto prenoci, ili duze ostane vani, nece da upali iz prve, nego samo vergla. Najcesce iz drugog ili treceg pokusaja ubaci. Sta je otislo u tom slucaju, ili je mozda da slabe kvalitete goriva?
Do 2008 problemi sa automatskom klimom su bili ucestali. Ostalo standard kao i kod svakog novog vozila (zamajac, DPF).
Inace, za razliku od ostalih proizvodjaca Fiat dizeli nemaju problema sa diznama, pumpama goriva i sl.
Uglavnom, odlican auto, po meni kvalitetnijeg enterijera od uporedivnog Megana, C4, Ceeda.
Last edited by ElRe on 24/11/2014 15:19, edited 1 time in total.
hvala. bas mi je upao u oci na grbavici, neka fina tamno metalik plava boja, alu felge. nema ih puno pa sam valjda zato primijetio. bas, bas lijep auto...