Pa bar da kažu u čemu je problem, pa da znamo, pa da se strpimo...
Moderator: Benq

Altsa wrote:evo kakav internet imaju normalne drzave

Kolega nisi u pravu iz vise razloga. Jeda od njih je da ako mjeris u Sarajevu zavisi ko hostira taj test,jer ako hostuje telecom ping ce ti biti nizi,dok kod globalneta ping ce ti bit nesto veci. Zato je najbolje mjeriti prema vanjskim serverima a ne lokalnim i to serverima u Frankfurtu ili Manchesteru.Pa bez obzira da li je Frankfurt ili server BH Telecoma, ako smo na istom provajderu (kao i sto jesmo) rezultati bi trebali da budu isti ako svi testiramo prema Sarajevu, odnosno BH Telecom serveru.
Lud i ponosan wrote: Pa i ja se plasim da bi ping mogao da ostane isti, ili da se smanji neznatno, ali sam siguran da nece biti onako dobar kako je to bilo prije.
Sta ti znaci ta "optimizacija"? To nacuo sta oni pricaju (mlate) i "zaba stala u red kad je cula da se konji potkivaju"![]()
Naravno, ima ovdje jos problema osim samog kapaciteta linka (to sam vec rekao, neki se doduse nisu slozili), a to se jasno vidjelo nakon 1. i ja jedino mogu da, po ko zna koji put, predlozim strpljenje i nista sem toga.