Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
P308

#2701 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by P308 »

Gdje kupiti odjecu za pse? Nesto pristojno, jednobojno i neupadljivo za hladne dane :D
zvrk

#2702 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zvrk »

P308 wrote:Gdje kupiti odjecu za pse? Nesto pristojno, jednobojno i neupadljivo za hladne dane :D

https://www.facebook.com/pages/Pet-Cout ... 9150932094

domace ;)
P308

#2703 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by P308 »

zvrk wrote:
P308 wrote:Gdje kupiti odjecu za pse? Nesto pristojno, jednobojno i neupadljivo za hladne dane :D

https://www.facebook.com/pages/Pet-Cout ... 9150932094

domace ;)

Hvala puno!
anjaistkrank

#2704 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by anjaistkrank »

Eh evo nasao sam jedan interesantan link o tome kako zabaviti psa tokom zimskih dana kad se manje vremena provodi vani i tako to. Radi se o mozgalici za psa da trazi nagradu ispod teniskih loptica u tepsiji za muffine :lol: :lol:

Jako jeftina, a efikasna mozgalica.

Posto mi je Zobra bila prehladjena nismo puno vremena provodili vani, nego smo se ovako zabavljali. Nakon 20 minuta ne moze da gleda na oci koliko se smori od ovoga :D

Evo link za sve koji su zainteresovani.

http://www.connectedbypets.com/blog/arc ... r-fun.html
zvrk

#2705 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zvrk »

una_bo wrote:Ljudovi, gdje mogu kod nas kupiti Hills Prescription Diet hranu?

Sent from my iPhone using Tapatalk
ima i na mojmilu u pet shopu nekih vrsta
Pasiflora

#2706 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

anjaistkrank wrote:Eh evo nasao sam jedan interesantan link o tome kako zabaviti psa tokom zimskih dana kad se manje vremena provodi vani i tako to. Radi se o mozgalici za psa da trazi nagradu ispod teniskih loptica u tepsiji za muffine :lol: :lol:

Jako jeftina, a efikasna mozgalica.

Posto mi je Zobra bila prehladjena nismo puno vremena provodili vani, nego smo se ovako zabavljali. Nakon 20 minuta ne moze da gleda na oci koliko se smori od ovoga :D

Evo link za sve koji su zainteresovani.

http://www.connectedbypets.com/blog/arc ... r-fun.html
:lol: :lol: predobro :!:
febo_acm

#2707 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Kolko te kostalo sastavljanje ovog zadovoljstva :D

Sent from my HTC One using Tapatalk
pakica_

#2708 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

Zhìxin wrote:Kolko te kostalo sastavljanje ovog zadovoljstva :D

super igrackica :lol:
@zhixin, imas u jysku one loptice za susilicu za 3 KM, pa kupis tih 12 komada, a ovo za muffine valjda vec imas i opleti :lol:
anjaistkrank

#2709 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by anjaistkrank »

pakica_ wrote:

@zhixin, imas u jysku one loptice za susilicu za 3 KM, pa kupis tih 12 komada, a ovo za muffine valjda vec imas i opleti :lol:
a imas u konzumu po 8 marona tepsiju za muffine.. ugl oko 20 marona se mozes kompletirati.

pakice, samo da javim da je Zo prizdravila, pa mozemo skontati da se malo igra sa Donom, ako je jos kod tebe naravno.
pakica_

#2710 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

anjaistkrank wrote:
pakica_ wrote:

a imas u konzumu po 8 marona tepsiju za muffine.. ugl oko 20 marona se mozes kompletirati.

pakice, samo da javim da je Zo prizdravila, pa mozemo skontati da se malo igra sa Donom, ako je jos kod tebe naravno.
tu sam, tu sam
Image
febo_acm

#2711 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

pakica_ wrote: super igrackica :lol:
Nisam se davno uselio u stan i nemam ništa za muffine :D
Vidjet ću da ovo sutra regulišem. Inače kad smo kod paščadije :D Vidim često mi raja hvali neku hranu 20kg 50KM crvena vreća, dog 24 ili happy dog pojma nemam... Isti proizvođač koji proizvodi onu Natural Trainer (top breeding professional) koju ja dajem Lilly. Ima li neko iskustva ili komentar o toj hrani? Nešto mi previše jeftina :D Ja inače uzimam hranu od odgajivača koju nisam vidio kod nas u prodaji(i koliko mi je rečeno nema je kod nas u slobodnoj prodaju) i po specifikaciji je strašna, superpremium. U rangu sa RC, Hills itd(barem po sadržaju :D )... Plaćam je 75 KM 15 kg.

Inače @pakice baš im je loše :D
Pasiflora

#2712 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

[quote="Zhìxin Ja inače uzimam hranu od odgajivača koju nisam vidio kod nas u prodaji(i koliko mi je rečeno nema je kod nas u slobodnoj prodaju) i po specifikaciji je strašna, superpremium. U rangu sa RC, Hills itd(barem po sadržaju :D )... Plaćam je 75 KM 15 kg.[/quote]

Kako se zove ta hrana i gdje je uzimas?
pakica_

#2713 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

Zhìxin wrote:
pakica_ wrote: super igrackica :lol:
Nisam se davno uselio u stan i nemam ništa za muffine :D
Vidjet ću da ovo sutra regulišem. Inače kad smo kod paščadije :D Vidim često mi raja hvali neku hranu 20kg 50KM crvena vreća, dog 24 ili happy dog pojma nemam... Isti proizvođač koji proizvodi onu Natural Trainer (top breeding professional) koju ja dajem Lilly. Ima li neko iskustva ili komentar o toj hrani? Nešto mi previše jeftina :D Ja inače uzimam hranu od odgajivača koju nisam vidio kod nas u prodaji(i koliko mi je rečeno nema je kod nas u slobodnoj prodaju) i po specifikaciji je strašna, superpremium. U rangu sa RC, Hills itd(barem po sadržaju :D )... Plaćam je 75 KM 15 kg.

Inače @pakice baš im je loše :D
ovo
Image
je meni valjalo prvih mjesec dana, a onda je basta prolit'o, da prostis :D
jedina hrana od koje nema proljev je happy dog profi line high energy (84 KM, 20kg)
a ove natural trainer.. kako nema nigdje? znam da natural trainer ima u svijetu ljubimaca..
febo_acm

#2714 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

E to je ta :D

Ma ja nisam vidio ovo pakovanje hrane kod nas. Bio sam u par ovih naših radnjica i rekli su mi da nemaju ovu hranu. Sad možda to i nije tako, ali tako mi je rečeno. Eventulano da sam se ja loše izrazio ili loše zapisao :D A baš jučer sam bio na Mojmilu i nisam vidio ovu hranu. I ovo je Nova Foods koja proizvodi Natural trainer.

Image

Pakovanje:
15kg

Sastojci:
Meso i derivati, derivati biljnog porekla, žitarice, ulja i masti, riba i riblji derivati, minerali, s antikosidansima BHT- BHA.

Analiza:
Vlažnost 8.00%
Neprerađeni proteini 28.00%
Neprerađeno ulje i masnoće 24.00%
Neprerađena vlakna 2.00%
Neprerađeni prah 5.50%
Kalcij 1.20%
Fosfor 0.85%

Vitamini i minerali:
(po kilogramu proizvoda)
Vit. A 10.800 U.I, Vit. D3 810 U.I,
Vit. E (alfa tokoferol) 70 mg.,
Bakar (bakreni sulfat) 12 mg.

Ispravi me ako griješim, bolje se razumiješ... :evil:
Pasiflora

#2715 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

Zhìxin wrote:Ispravi me ako griješim, bolje se razumiješ... :evil:
Hvala za odgovor :-D . Iskrena da ti budem - uopce se ne razumijem vec biram hranu po tome da li na njoj pise da je premium, superpremium... i naravno na osnovu iskustva ljudi cije komentare redovno pratim.
Mi smo godinama lutali sa izborom hrane (s tim da nikada nisam kupila RC jer mislim da je vrlo bezobrazno skup) i evo vec nekoliko godina smo na Cibau koje moj sreco od prvog dana jede odlicno i svaki dan smaze punu zdjelu (400-500 gr) pa me strah bilo sta mjenjati da ga ne poremetim. A o toj hrani sam pronasla zaista dobre kritike.

Obzirom na njegove godine, rado bih mu uvela nesto jace (za kosti, zglobove i probavu) - hocu da ga sto vise sacuvam kako bi mu starost bila sto laksa... Nisi mi rekao gdje i kako nabavljas tu hranu. Da ne bi bila reklama mozes mi info poslati i na pp. Ima li mogucnosti da se uzme manje pakovanje da je isprobamo?
febo_acm

#2716 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Ja se IZVINJAJEM, ja nijesam vidio tvoj post :D :D

Hranu nabavljam u Sarajevu, blizu Otesa, direknto kod odgajivača jer sam čuo da samo oni mogu uzeti ovu hranu, opet kažem ne znam koliko je to istina. Mala pakovanja nemaju, samo ova od 15 kg. To je i meni bio problem, ali sam rizikovao i pašče mi se odlično razvija i dobro jede. Koristio sam i ja Cibau i Caro Croc, ali po sastavu nisu ni blizu ovoj. Ja čak nemam ni broj od čovjeka, ali često tu prođem sa autom i samo kažem treba mi vreća hrane i dođem po nju. Mogu pitati da li je on prodaje dalje. Meni se ponudio da mi nabavi hranu jer je moje pašče od njegove kuje :D

U svakom slučaju imaš na Mojmilu (svjet ljubimaca Keti) Natural trainer i tu imaju razne vrtse ove hrane u pakovanjima od po 12.5 kg i cijena je oko 80 KM. Imaju ako se ne varam i za starije pse, sa piletinom, sa ribom, sa govedinom...
Pasiflora

#2717 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

:lol: :lol: hvala jos jednom iako odgovor nije bio za mene :)
febo_acm

#2718 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Stvarno nisam vidio post, otišao sam na zadnju stranicu i tu stoji post od pakice, a tvoj je bio na dnu prethodne i tek sam ga pročitao kad si rekla da nisam odgovorio... Svašta reko na šta li nisam odgovorio kad sam odgovarao pakici :D
pakica_

#2719 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

e ovo jes' nesto drugojacije od onoga u svijetu ljubimaca :D tamo ima natural trainer koje je meni smece iako je pisalo na vreci superpremium.. karanana, da izvinete.. kupila basti malu kesu da proba pa kao kupit cu veliku.. jao zajeba, braco moja.. :-) vjerujte da na Kplus hrani nije im'o proljev koliko s' ovom superpremium.. pu!
helem, hvale raja masovno i cibau i team breeder, al' ja kako rekoh, prezadovoljna sam sa ovom za haos aktivne kerove kakav je i moj :D (30% proteina i 20% masti)
Image
i ne bih ni da pokusavam sa drugom :D al' posto me zakla cijena, moram nalsonu nac' nesto sto njoj odgovara, a da je manje para.. doduse, nali sve odgovara :lol: :D
pakica_

#2720 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

@pasiflora, nemoj ariju kupovati jacu hranu k'o sto ja kupujem basti, samo ce ti fasivati proljev ako ne potrosi visak proteina i masti.. zbavi mu neku pogodnu za starije pse sa kalcijem i tako tim, a bez dodatnih izvora energije, jer sam ziher da ne trci k'o nekad, a ova jaka hrana se mora "potrositi" aktivnostima i sl.
anjaistkrank

#2721 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by anjaistkrank »

ma mene je iskreno strah da uopste pomislim na promjenu hrane kod ove svoje, jer ima strasno osjetljiv stomak (fasovala je giardiju kao stene i jedva sam sa tim na kraj izasao). naviknuta je sada na ProPlan Performance. Jest da oci ispadaju kako je skupa, ali s druge strane hrana je pravo jaka pa je i ne jede u nekim pretjeranim kolicinama, a i inace nije glancer cuko. jede taman kolko joj treba. davno sam par dana zaglavio na vikendici kod druga, jela je RC koju on daje svojim kerovima i vidim da joj nikako nije lezala... :( I super za proplan je sto je svaka 10-a vreca besplatna.
pakica_

#2722 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

i moj gospodin podnosi proplan :D kad bolje skontam, podnosi sve skuplje, mamicu mu njegovu :lol:
anjaistkrank

#2723 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by anjaistkrank »

pakica_ wrote:i moj gospodin podnosi proplan :D kad bolje skontam, podnosi sve skuplje, mamicu mu njegovu :lol:
a razmazeni moja pakice :lol:
febo_acm

#2724 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

pakica_ wrote:@pasiflora, nemoj ariju kupovati jacu hranu k'o sto ja kupujem basti, samo ce ti fasivati proljev ako ne potrosi visak proteina i masti.. zbavi mu neku pogodnu za starije pse sa kalcijem i tako tim, a bez dodatnih izvora energije, jer sam ziher da ne trci k'o nekad, a ova jaka hrana se mora "potrositi" aktivnostima i sl.
Danas sam nešto novo naučio... :D Ja sam primjetio da nekad ničim izazvana ima mekšu stolicu, a recimo ovih dana sve kako treba. Zadnjih par dana imamo nenormalno puno fizičkih aktivnosti i zato se izgleda i to dovelo u red. A i ova hrana ima bruku proteina i masnoća.
anjaistkrank

#2725 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by anjaistkrank »

pas moze fasovati proljev i od prevelikog stresa ili uzbudjenja. meni se to desavalo recimo kad odem na vikendicu par dana. kad se vratimo kuci ima proljev. kontao mjesecima da nije mozda do vode na vikendici ili pojede nesto (jer je sopala jabuke i dunje koje padnu sa grana), ali nije. uzbudi se jer non stop trci, skace, pliva i valjda od prevelikog uzbudjenja fasuje proljev par dana :-)
Post Reply