BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
m_l

#2701 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by m_l »

BIONA wrote:
lajkujMe wrote:Uhhh pozitivno iznenadjen sa Vispakovim Laganini Pudingom Cokolada.
Napokon puding kakav ja volim s super dobrim ukusom cokolade, meni je 100 puta bolji od dolcele.

Image

A jos kosta samo 30 pf :bih:
Samo da se i ja tuspasim za ovaj puding, stvarno je odlican bez pretjerivanja! Samo sam probala ovaj od cokolade i nemam namjeru nikakav drugi kupovati! Da mi se ne svidja ja ga ne bih kupovala, pa makar da mi ga mama rodjena proizvodi! :D
Platila sam 0,35 pf u Penny - ju!
:thumbup:

Probala od vanilije, bolji od dolcelinog.

Kad se hoce, moze se. :bih:
klixo

#2702 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by klixo »

Vrsel se kakve provjere sokova kod nas ? Onaj juicy ako ima 15% soka u sebi evo ruke.

Sent from my HTC One using Tapatalk
bingov buraz

#2703 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by bingov buraz »

znam da onaj zuti u tetrapaku sto je je jeftiniji od vode :D je zabranjen u Crnoj Gori,takodje od Takova litarskitetrapak ali oni i nisu nasi pa ih nisam ni probao (razlog kod oba previse praska),Vitaminkini su ok solidna cijena i otkupljuju sirovinu na podrucju citave BiH tako da kupujem.
mekaba

#2704 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by mekaba »

bingov buraz wrote:znam da onaj zuti u tetrapaku sto je je jeftiniji od vode :D je zabranjen u Crnoj Gori,takodje od Takova litarskitetrapak ali oni i nisu nasi pa ih nisam ni probao (razlog kod oba previse praska),Vitaminkini su ok solidna cijena i otkupljuju sirovinu na podrucju citave BiH tako da kupujem.
Kod majke naletih na sok od jabuke mislim da je La Vita nekakva :run: stvarno otrov. Kaze stara ,ma cijena mu povoljna :lol:
quarterback

#2705 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

la vita je zlo :D
bingov buraz

#2706 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by bingov buraz »

mekaba wrote:
bingov buraz wrote:znam da onaj zuti u tetrapaku sto je je jeftiniji od vode :D je zabranjen u Crnoj Gori,takodje od Takova litarskitetrapak ali oni i nisu nasi pa ih nisam ni probao (razlog kod oba previse praska),Vitaminkini su ok solidna cijena i otkupljuju sirovinu na podrucju citave BiH tako da kupujem.
Kod majke naletih na sok od jabuke mislim da je La Vita nekakva :run: stvarno otrov. Kaze stara ,ma cijena mu povoljna :lol:
Jeste, La Vita je taj na koji sam mislio, ono treba ukinuti I unistiti sve tragove postojanja, La Bara :mrgreen:
mayab

#2707 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by mayab »

Image

Danas probali ovaj domaci proizvod, i vjerovatno nikada vise! :-?
Ima ukus po margarinu, da sam ga isprobao žmireci, rekao bih da je u pitanju MARGARIN!
Meggle zakon, mojne mi ovih domacih pokusaja vise!
Nisrin

#2708 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Nisrin »

mayab wrote:Image

Danas probali ovaj domaci proizvod, i vjerovatno nikada vise! :-?
Ima ukus po margarinu, da sam ga isprobao žmireci, rekao bih da je u pitanju MARGARIN!
Meggle zakon, mojne mi ovih domacih pokusaja vise!

Meni je ovaj poljoradov OK, raspada se kad ga rezem, sto implicira da jeste domaci, u hrani mi je sasvim solidan, a Dukatov mi je extra za mazanje, sto inace ne praktikujem!
quarterback

#2709 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

uzeo danas fruby marmeladu od sipka, inace koga zanima fruby je brand nekadasnjeg vegafruita, s obzirom da sam dugo radio sa njima znam koliko su se trudili da ti proizvodi budu maksimalno kvalitetni, nakon kupovine od strane sarajevske pivare swity, fruby i vegy su strovaljeni

kupim danas ovu marmeladu jer ih dugo nije bilo na trzistu (od kako ih je SP kupila) pa sam pomislio da je SP nesto naucila nakon strovale nekadasnjih kvalitetnih brandova, elem pokajem se...

vitaminkina je puno bolja

ne znam kako cu pojesti onu veliku teglu ove, a nije iskljuceno ni da ce u smece
lajkujMe

#2710 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by lajkujMe »

Ouu nedo bog La Vitu popit, ono deklarisu kao sok od Breskve gusti. Kad ono nije vidjelo breskve najvise narandze i jabuke unutra al zato i jest jeftin.

Ja volim sok sole mio jabuka, znam da je vocni udio malen oko 10% posto al brate, taj sok mi ukusan a nevjerovatno je koliko je dobar sto se tice da imas osjecaj da si se napio bas je osvjezavajuci.
quarterback

#2711 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

na sole mio jabuka pise da ima bar 51% voca, ne pise kojeg :evil:
kox

#2712 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

lajkujMe wrote:Ouu nedo bog La Vitu popit, ono deklarisu kao sok od Breskve gusti. Kad ono nije vidjelo breskve najvise narandze i jabuke unutra al zato i jest jeftin.

Ja volim sok sole mio jabuka, znam da je vocni udio malen oko 10% posto al brate, taj sok mi ukusan a nevjerovatno je koliko je dobar sto se tice da imas osjecaj da si se napio bas je osvjezavajuci.
Mislim da Hepokov Sole Mio od jabuke postoji u dvije varijante: udio voća 50% (nektar) i udio voća 100% .
Žena i ja smo ga pili hektolitrima :)
bingov buraz

#2713 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by bingov buraz »

lajkujMe wrote:Ouu nedo bog La Vitu popit, ono deklarisu kao sok od Breskve gusti. Kad ono nije vidjelo breskve najvise narandze i jabuke unutra al zato i jest jeftin.

Svaki gusti sok ima najvise bundeve pa tek onda onoga od cega je po deklaraciji.
quarterback

#2714 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

to je jasno, medjutim ovo je jabuka
lajkujMe

#2715 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by lajkujMe »

BIONA wrote:
lajkujMe wrote:Uhhh pozitivno iznenadjen sa Vispakovim Laganini Pudingom Cokolada.
Napokon puding kakav ja volim s super dobrim ukusom cokolade, meni je 100 puta bolji od dolcele.

Image

A jos kosta samo 30 pf :bih:
Samo da se i ja tuspasim za ovaj puding, stvarno je odlican bez pretjerivanja! Samo sam probala ovaj od cokolade i nemam namjeru nikakav drugi kupovati! Da mi se ne svidja ja ga ne bih kupovala, pa makar da mi ga mama rodjena proizvodi! :D
Platila sam 0,35 pf u Penny - ju!

:lol: :lol: Ovi iz Mercatora kod mene ne mogu namiriti koliko ja uzimam ovih pudinga. I samo mala ispravka 35 pf je kod mene ne 30.

A sto se tice Sole Mio, nije nektar, ja mislim da su ga tek izbacili u ovom formatu:

Image

U Hoši ga uzeo na akciji 1.30 km, udio voca je iznad 10% ali manje od 20% nisam siguran koliko tacno.
kox

#2716 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

Aha, Sole Mio u plastičnim bocama, oni imaju puno manji udio voća. Postoje već godinama ali nije bilo od jabuke. Mislim da su ranije postojali samo multivitamin i narandža.
StupskaBitanga

#2717 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

i Vitalis/Bony proizvodi takve sokove u plastičnim bocama mislim da se Rio zovu
holowey

#2718 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by holowey »

neka firmica, cini mi se apimed, imaju stand u bbi na -1...njihov sok od jabuke :thumbup: prije desetak dana sam kupio pakovanje od 5l za 10km...prva liga sok, popili smo ga za jedan dan :lol:
Seoskivaralica

#2719 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Seoskivaralica »

Hmmm puding jos nisam pravio , mlada naake kolace sigurala....
Reko da pohvalim ovaj kikiriki sto ga puni " SVJEZE I DOMACE" ljuta paprika .....sjecam se prije je bio isto ovaj ali strani cini mi se mogvy ili kako vec,,,, ugl ovaj dobar pravo evo ga tucemo zesce a uz utakmicu da ne pricam...
Probao sam i cipseve nisu ni oni losi a vala ni za petice .......ali kikiriki je beton....
StupskaBitanga

#2720 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

to radi Majevica Srebrenik
Walther

#2721 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Walther »

holowey wrote:neka firmica, cini mi se apimed, imaju stand u bbi na -1...njihov sok od jabuke :thumbup: prije desetak dana sam kupio pakovanje od 5l za 10km...prva liga sok, popili smo ga za jedan dan :lol:
Apifrucht

Image

8-)
groove

#2722 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by groove »

je li brajlovic austria povezana sa onima iz bosne?
quarterback

#2723 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

ne
karanana

#2724 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by karanana »

holowey wrote:neka firmica, cini mi se apimed, imaju stand u bbi na -1...njihov sok od jabuke :thumbup: prije desetak dana sam kupio pakovanje od 5l za 10km...prva liga sok, popili smo ga za jedan dan :lol:
Dobar. Samo meni se cini kao da onde nema 5 litara.
madesa

#2725 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by madesa »

kakvih 5 litara sta vam je :lol:
Post Reply