Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Curve

#2701 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Curve »

skafiskafsnjak wrote:Naziv teme treba da bude "Gdje u Sarajevu NE kupovati mobitel" hahahaha
ma joj ko god je ijednom kupio u Sa mob zna kako ide

ako ces jeftinije po 300-400 km (top modeli) ides u fontele, univerzalno, pacomoby i jos par tih.. mob su novi, jeftiniji al garancija zdravo (ne dobijas fiskalni racun, bas zato su i jeftiniji jer ne prijavljuju)

ako hoces po ps-u da je sve, odes u imtec, dr techno, bhtelecom, itd. imas nov aparat, garancija 2 god (mogucnost placanja na rate) sve super, fiskalni racun, al zato ces platiti 30% vise min.

al djaba uvjek se u krug vrti prica
skafiskafsnjak

#2702 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

A brate, u Fontele i nisu bas tako jeftini :P

Ne znam, necu da otvaram raspravu ...ali ja bih radije polovan iz ovih ovlastenih, nego nov kod njih :D
Curve

#2703 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Curve »

skafiskafsnjak wrote:A brate, u Fontele i nisu bas tako jeftini :P

Ne znam, necu da otvaram raspravu ...ali ja bih radije polovan iz ovih ovlastenih, nego nov kod njih :D
fontele je skuplji od univerzalnog, al kad poredis fontele i npr imtec onda je fontele "djabe" o tome sam govorio..

a sad nema se sta raspravljat sta uzet, sve je stvar osobe kakvu "sigurnost" zeli
ako hoces jeftinije mob, kupi kod piljara al ces rizikovat ako sta ode koliko ces platit popravak
ako hoces sigurnost da te glava ne boli otidji kod regularnih radnji al ces tu sigurnost i vise platit
febo_acm

#2704 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by febo_acm »

Upravo tako. Tu treba da se prica zavrsi.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
skafiskafsnjak

#2705 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

U svakom slucaju, sve je dobro. Dosta ljudi kupi kod ovih svercera i nikad problema nemaju ...
Ja sam tip koji voli sigurnost, tako da bih prije polovno sa originalnim servisom . Ali npr. u slucaju da ne mogu naci, kupio bih onda u svercera..sta cu .
madesa

#2706 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by madesa »

znaci jesu li isti onda mobiteli npr u univerzalnom sa jedne strane i u npr bh telecomu ?
febo_acm

#2707 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by febo_acm »

Po hardveru naravno da jesu. Samo recimo u Univerzalnom mnogo prodaje mobitele za azijsko trziste i naravno da nemas garanciju. G2 u Univerzalno i G2 su isti naravno.

Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2708 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Entropio »

febo_acm wrote:Po hardveru naravno da jesu. Samo recimo u Univerzalnom mnogo prodaje mobitele za azijsko trziste i naravno da nemas garanciju. G2 u Univerzalno i G2 su isti naravno.

Nisu svi za azijsko trziste... Moj prosli telefon je bio za EU trziste, a sadasnji za australijsko. Oba su kupljena u Univerzalno. Kako ih nabavljaju, ko zna... ali vidi se da su internacionalni i univerzalni. :D
DuckZz

#2709 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by DuckZz »

Da li je ko kupovao mobitel ili bilo šta drugo preko ove stranice ?

http://svenakredit.ba/audio-video/mobit ... 2&total=69

Na koji princip rade ? Poslao sam im poruku o nacinu placanja, kako da preuzmem mobitel itd, ali evo 10 dana mi ne odgovaraju.
febo_acm

#2710 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by febo_acm »

Ako te zanima nazoves ih i objasnit ce ti. Rade na principu kreditiranja. Penzionerski cek ili ugovor za stalno i u poslovnicu.

El_Di@blo

#2711 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by El_Di@blo »

Pitanje, gdje kupiti mob. u Sarajevu a da nije Univerzalno ili preko BHtelecoma? Da li neko eventualno daje duze od godinu garanciju za mob.?

Ne znam da li je neko jos imao negativnih iskustava za Univerzalno servis za mob.? Mobitel sam ostavio prije 10 dana na popravak (baterija se prazni vise nego sto bi trebalo, mob. koci pri radu...), objasnjenje sam dobio da jos uvijek nisu stigli da pogledaju jer imaju puno posla a samo jedan covjek im radi na opravci mobitela?! Kada sam predao mobitel dobio inf. da ce biti popravljen za jedan dan! Mobitel kupio jos kod njih pitao da kupim drugi da dam postojeci i dodam novac, kazu da im se ne isplati, u zivotu goru uslugu nisam imao ali fakat.
madesa

#2712 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by madesa »

svi pricaju kako univerzalno ne valja a svi kupuju kod njih prodjem pored radnje u ferhadiju uvijek puno ,pa dokle :-D
skafiskafsnjak

#2713 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

madesa wrote:svi pricaju kako univerzalno ne valja a svi kupuju kod njih prodjem pored radnje u ferhadiju uvijek puno ,pa dokle :-D
Ja NISAM, NITI CU :roll:
madesa

#2714 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by madesa »

ljudi hocu da kupim LG l 70 , univeralno necu,fontele nema taj telefon pa eto preporucite radnju :D
Kardelj01

#2715 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Kardelj01 »

Gdje se još imaju kupiti mobiteli osim Univerzalno, fontele i bht ?
febo_acm

#2716 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by febo_acm »

Hustel, Mobil shop Ciglane, Enter digital, Paco moby, Mobis, Imtec, Net Vision, Dr Tehno, Mesa Grbavica, Eronet, Mtel...

uvijek_sa

#2717 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by uvijek_sa »

skafiskafsnjak wrote:Fontele su isto sranje, garancija ne pokriva displej. Za ostale dijelove...iz mog isksustva znam da stave zamjenske kineske koji ne valjaju ni pola kao originalni .

Jedina prednost je sto daju 2 godine garancije.

A za telefon u bht, malo vise od 20km ces dodati
ko to jos daje garanciju na displej? na fizicko ostecenje? i jedini fontele daje garanciju 2 godine i zastitnu foliju i silikon :) i kad razbijes displej taj ako si njihova musterija dobijes po nabavnoj. znam ih licnog iskustva. a sto drugi pise gluposti to je druga stvar...
Curve

#2718 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Curve »

uvijek_sa wrote:
skafiskafsnjak wrote:Fontele su isto sranje, garancija ne pokriva displej. Za ostale dijelove...iz mog isksustva znam da stave zamjenske kineske koji ne valjaju ni pola kao originalni .

ko to jos daje garanciju na displej? na fizicko ostecenje? i jedini fontele daje garanciju 2 godine i zastitnu foliju i silikon :) i kad razbijes displej taj ako si njihova musterija dobijes po nabavnoj. znam ih licnog iskustva. a sto drugi pise gluposti to je druga stvar...
i maksuz se registrovao da nam to kazes.. whop whop
Qler

#2719 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Qler »

uvijek_sa wrote:

Ama koji glupan je izmislio da ne daje garanciju na displa? Naravno ne racunam na fizicko ostecenje, ali sta prestane raditi, crkne, desi se, i sta? Pojeo vuk magarca? Daj ba, te seljacke politike sta garancija pokriva mogu proci samo u univerzalno, fontele i slicno... To je isto kupis TV, crkne panel, i nema garancije... jebaji ga, ista je stvar...
holowey

#2720 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by holowey »

uvijek_sa wrote:

sta sa mrtvim pikselima? sta sa losim bojama ili gubitkom boje na nekom dijelu ekrana? sta ako ne prihvata dodir? to pokrivate garancijom?
uvijek_sa

#2721 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by uvijek_sa »

Curve wrote:
uvijek_sa wrote:

i maksuz se registrovao da nam to kazes.. whop whop

bas maksuz naravnooo nadji mi nekoga ko daje na displej garanciju citaj te ljudi garancije... osim ako nemas fizicki ostecenja i vode. Tada mozes dobiti displej novi ne mlati gluposti
Qler

#2722 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Qler »

Fizicka ostecenja, i vasa omiljena, pokvasen telefon, nisu svejedno u garanciji... Ali reci da nema garancije na display moze samo klasicni pijacar, a ne ozbiljan prodavac. Odi mu Kimtec, MOBIS i pitaj da li daju garanciju na display. Naravno, ne na fizicka ostecenja...
Curve

#2723 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Curve »

kakva je ovo radnja "digital city" kod bosmala, to nes novo ili sam ja tek sad skonto je :/ vidim pocela dobro reklamirat se, imaju sve hit telefone, en i galaxy alpha im dosla, al brate i cijene su im da ti se zamanta

da vidim kakvi su, kad su tako zara cijene sta nude zauzvrat
Maharadza

#2724 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Maharadza »

Curve wrote:kakva je ovo radnja "digital city" kod bosmala, to nes novo ili sam ja tek sad skonto je :/ vidim pocela dobro reklamirat se, imaju sve hit telefone, en i galaxy alpha im dosla, al brate i cijene su im da ti se zamanta

da vidim kakvi su, kad su tako zara cijene sta nude zauzvrat
Samo pitaj čija je garancija, oficijelna ili 'njihova'. Ako su cijene žara trebalo bi da je ofišl inače su prevaranti teški?!

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
uvijek_sa

#2725 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by uvijek_sa »

Qler wrote:Fizicka ostecenja, i vasa omiljena, pokvasen telefon, nisu svejedno u garanciji... Ali reci da nema garancije na display moze samo klasicni pijacar, a ne ozbiljan prodavac. Odi mu Kimtec, MOBIS i pitaj da li daju garanciju na display. Naravno, ne na fizicka ostecenja...

pa cuvaj te mobitele i laptope i sve. Ne bacati, mokrim rukama rukovati i kasnije se cuditi sto ne radi touch il displej il tipke... osjetljiva je tehnologija nije ko prije nokia 3310 sada hocete da imate wifi kamere ekran ogroman a da mozete bacati , pod vodom slikati i sve. imaju indikatori kad se mobitel otvori i sve se vidi dali je pokvasen i sve. raspitaj te se malo citaj te a ne samo gluposti pisati i prepucavati se.
Post Reply