"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
hakunfuc

#2701 Re: "Majstori" parkiranja

Post by hakunfuc »

Ovdje postoje dvije crne ovce, jedna je ovaj što je parkirao ukoso, a druga je papak koji je ostavio auto parkirano na sred parkinga.
bosnianidiot

#2702 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bosnianidiot »

hakunfuc wrote:Ovdje postoje dvije crne ovce, jedna je ovaj što je parkirao ukoso, a druga je papak koji je ostavio auto parkirano na sred parkinga.
Kako znas da stoji, mozda upravo prolazi i spominje svu zivu i mrtvu familiju papku koji je zauzeo 2 parking mjesta, pa on sad nema gdje parkirati :D
semirDAX

#2703 Re: "Majstori" parkiranja

Post by semirDAX »

prije par dana sam naveo situaciju u Radićevoj koja je bila sramota za policiju, ali imam i suprotnu situaciju.. gledam na onom proširenju na Socijalnom ispred Unicredit banke uvijek ima bar 4-5 parkiranih auta, i prije 2-3 dana fino stala 2 drota na motorima između njih i lagano zaredali s kaznama, niko se nije uspio provući :-D
hakunfuc

#2704 Re: "Majstori" parkiranja

Post by hakunfuc »

bosnianidiot wrote:
hakunfuc wrote:Ovdje postoje dvije crne ovce, jedna je ovaj što je parkirao ukoso, a druga je papak koji je ostavio auto parkirano na sred parkinga.
Kako znas da stoji, mozda upravo prolazi i spominje svu zivu i mrtvu familiju papku koji je zauzeo 2 parking mjesta, pa on sad nema gdje parkirati :D
E 100 % je to, kod nas inače nema niko običaj da se tako parkira :D
Wind

#2705 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Wind »

na zalost, kolega @hakunfuc je pravu....
novi.dan.nova.nafaka

#2706 Re: "Majstori" parkiranja

Post by novi.dan.nova.nafaka »

semirDAX wrote:prije par dana sam naveo situaciju u Radićevoj koja je bila sramota za policiju, ali imam i suprotnu situaciju.. gledam na onom proširenju na Socijalnom ispred Unicredit banke uvijek ima bar 4-5 parkiranih auta, i prije 2-3 dana fino stala 2 drota na motorima između njih i lagano zaredali s kaznama, niko se nije uspio provući :-D
hehehe, izgleda da smo u isto vrijeme bili na mjestu događaja. Ja sam vidio kad su kaznili tipa sa džipom - mislim da je on zadnji zaplatio, jer su nakon što su mu kaznu stavili na šoferšajbu otišli...
johntra

#2707 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

Nije to nikakva novost, rade oni to već duže vremena tu na Socijalnom...mamicu im njihovu, što nisu tako revnosni pa na Malti ispred onog đikanskog kafića kod Jugokomerca ne pišu seljacima sa ćuniranim tarabakulama i zatamnjenim džipovima...još su seljaci razvalili one žute ivičnjake da se mogu sa dvičinama i tričinama popeti gore i provuku se pored stajališta...da vide koke neonke kako svijetle po noći...
Qler

#2708 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Qler »

Juce mi prica jaran, gledao kod BBI-a, lola se parkirao negdje tamo oko centra na pjesacki, i ne moze se preci cesta. I kaze on, gleda dolazi mladja mama, sa djetetom, kolicima i nekim cekerima, ne moze da prodje izmedju auta, preko pjesackog, i podize malca, stavi ga na haubu od auta, uze cekere i kolica, pravuce se, dok je mali igrao gluho glamocko po haubi :D Vratila se po malogu, prenijela ga preko ceste i nastavila svojim putem :D

Posteno :dance:
zonbirile

#2709 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zonbirile »

Qler wrote:Juce mi prica jaran, gledao kod BBI-a, lola se parkirao negdje tamo oko centra na pjesacki, i ne moze se preci cesta. I kaze on, gleda dolazi mladja mama, sa djetetom, kolicima i nekim cekerima, ne moze da prodje izmedju auta, preko pjesackog, i podize malca, stavi ga na haubu od auta, uze cekere i kolica, pravuce se, dok je mali igrao gluho glamocko po haubi :D Vratila se po malogu, prenijela ga preko ceste i nastavila svojim putem :D

Posteno :dance:
------------------------------------------------
da je bogdo mali bio od 10-tak godina i 30kg i još u kopačkama/šprintericama,bilo bi pošteno.
semirDAX

#2710 Re: "Majstori" parkiranja

Post by semirDAX »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
semirDAX wrote:prije par dana sam naveo situaciju u Radićevoj koja je bila sramota za policiju, ali imam i suprotnu situaciju.. gledam na onom proširenju na Socijalnom ispred Unicredit banke uvijek ima bar 4-5 parkiranih auta, i prije 2-3 dana fino stala 2 drota na motorima između njih i lagano zaredali s kaznama, niko se nije uspio provući :-D
hehehe, izgleda da smo u isto vrijeme bili na mjestu događaja. Ja sam vidio kad su kaznili tipa sa džipom - mislim da je on zadnji zaplatio, jer su nakon što su mu kaznu stavili na šoferšajbu otišli...
ja sam prolazio u tramvaju, tako da nisam imao puno vremena da gledam, al sam vidio kako su dvojici u ruke uručili čestitke, ljudi se vraćaju a ovi pišu kazne uveliko :D
dingosp0

#2711 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dingosp0 »

maslina wrote:Da ne bude zabune, ovo mu je stalno mjesto za parkiranje.
Image
prije mozda 2 mjeseca...iso sam u ilidzu na terme... i ko je iso zna da na parkingo ima trava posijana izmedju parking mjesta...
poprilicno fina trava ...
sad smo mi parkirali i vidim debila ...diplomat ... iz holandije mislim, ide kroz parking...i preko svake one zelene povrsine s autom...i to mi digne zivac...i pridjem mu... i pitam ga jel tako radi u svojoj drzavi...
on s zacrvenio ko paprika... reko da ja uradim ovo u tvojoj drzavi bil ti bilo krivo? kaze pa bi...pa reko onda pasa moj mani s toga i postuj i moje... dolazite ovdje da nam prosipate neke zapadne zakone, kultura fazoni...a reko ja i moji haveri smo obisli svaki ovaj zeleni prostor a reko ti pametan i preko svakog prelazis s autom... on s sjebo... izvinjava s....ma izvinjavaj se ti materiiiii haloooo..... :D :D :bih: al treba papcima dokazati da nismo mi s brda sisli...da su nasi pradjedovi hodali kroz ciste ulice dok s u EU u stiklama hodali da nebi kroz govna gazali.... i sad nam oni sole pamet o kulturi i kako sta.....seljacka bagra...
quasar

#2712 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quasar »

E jesi li majke ti?
Svaka ti cast. :D
Od domacih papaka, oholiji i bahatiji su samo ovi zapadni.
dingosp0

#2713 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dingosp0 »

quasar wrote:E jesi li majke ti?
Svaka ti cast. :D
Od domacih papaka, oholiji i bahatiji su samo ovi zapadni.
znam da sam otisao kod njega i on bi meni isto tako odrzo lekciju...
misli doso u BH pa ko ih jebe svakako su oni divljaci...e vala neces da mu ebes mater....
Hamzinho

#2714 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Hamzinho »

1. Stara discplina, nova izvedba - Parkiranje ukoso
Image

2. Specijalna ponuda parkiranja nedjeljom i praznikom, dvije gume na cesti, dvije na trotoaru
Image

3. Svratiti u banku krećući se pješačkom stazom, i zatim se vratiti na cestu...
Image

4. A, ovo je hladnokrvno parkiranje, pred očima (nisam mogao odoliti, da ne uslikam) i lagan odlazak sa mjesta parkiranja, (bez hitnog obavljanja dužnosti, što bi se tolerisalo).
Image

P.S. Kada je postavljen znak zabrane parkiranja na slijepi dio Vrazove ulice koja izlazi na glavnu cestu prema ulici Hiseta?
TheGodfather001

#2715 Re: "Majstori" parkiranja

Post by TheGodfather001 »

Hamzinho wrote:1. Stara discplina, nova izvedba - Parkiranje ukoso
Image

2. Specijalna ponuda parkiranja nedjeljom i praznikom, dvije gume na cesti, dvije na trotoaru
Image

3. Svratiti u banku krećući se pješačkom stazom, i zatim se vratiti na cestu...
Image

4. A, ovo je hladnokrvno parkiranje, pred očima (nisam mogao odoliti, da ne uslikam) i lagan odlazak sa mjesta parkiranja, (bez hitnog obavljanja dužnosti, što bi se tolerisalo).
Image

P.S. Kada je postavljen znak zabrane parkiranja na slijepi dio Vrazove ulice koja izlazi na glavnu cestu prema ulici Hiseta?
Stvarno ne branim policiju, iskreno sam alergican i jako me iritira njihova samovlast i nepostivanje pravila sluzbe, ali u V. Perica je tokom dana katastrofalno stanje sa parkingom, a obzirom da je na vozacevim vratima spusten prozor, pretpostavljam da su negdje u blizini, mozda je situacija zahtijevala interevenciju, a mozda i nije... Ipak, konstatacija da su lagano otisli sa mjesta i ostavili prozor otvoren, mi govori da mozda nije sve onako kako izgleda :-D

A onaj na prvoj i trecoj slici je stvarno eklatanatan primjer prisutstva bahatosti a odustva vozacke i gradjanske kulture...
novi.dan.nova.nafaka

#2716 Re: "Majstori" parkiranja

Post by novi.dan.nova.nafaka »

dingosp0 wrote:prije mozda 2 mjeseca...iso sam u ilidzu na terme... i ko je iso zna da na parkingo ima trava posijana izmedju parking mjesta...
poprilicno fina trava ...
sad smo mi parkirali i vidim debila ...diplomat ... iz holandije mislim, ide kroz parking...i preko svake one zelene povrsine s autom...i to mi digne zivac...i pridjem mu... i pitam ga jel tako radi u svojoj drzavi...
on s zacrvenio ko paprika... reko da ja uradim ovo u tvojoj drzavi bil ti bilo krivo? kaze pa bi...pa reko onda pasa moj mani s toga i postuj i moje... dolazite ovdje da nam prosipate neke zapadne zakone, kultura fazoni...a reko ja i moji haveri smo obisli svaki ovaj zeleni prostor a reko ti pametan i preko svakog prelazis s autom... on s sjebo... izvinjava s....ma izvinjavaj se ti materiiiii haloooo..... :D :D :bih: al treba papcima dokazati da nismo mi s brda sisli...da su nasi pradjedovi hodali kroz ciste ulice dok s u EU u stiklama hodali da nebi kroz govna gazali.... i sad nam oni sole pamet o kulturi i kako sta.....seljacka bagra...
Ako si to uradio, svaka ti čast onda. ;-)
insomnia78

#2717 Re: "Majstori" parkiranja

Post by insomnia78 »

Nema niko pametnijeg posla nego pratiti kako se ko i gdje parkirao i sve neki "jebenjasi" ja mu pris'o rek'o mu ovo i tako to, aha garant.I smijem ruku dati da pola ovih "slikara" i pametnica nema ni vozacku a kamoli auto
Mlad i Nevin

#2718 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Mlad i Nevin »

insomnia78 wrote:Nema niko pametnijeg posla nego pratiti kako se ko i gdje parkirao i sve neki "jebenjasi" ja mu pris'o rek'o mu ovo i tako to, aha garant.I smijem ruku dati da pola ovih "slikara" i pametnica nema ni vozacku a kamoli auto

Ti si garant jedan od glavnih Baja u svom gradu koji se smije parkirati i na semaforu a da mu niko ne smije prigovoriti :skoljka:

aleeee :lol: :lol:
Rauber

#2719 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Rauber »

Joj ove dvojice sa dvicom i sesticom, nevjerovatan bezobrazluk. :x
Bas moras biti kreten da ovako parkiras :-)
Hamzinho

#2720 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Hamzinho »

insomnia78 wrote:Nema niko pametnijeg posla nego pratiti kako se ko i gdje parkirao i sve neki "jebenjasi" ja mu pris'o rek'o mu ovo i tako to, aha garant.I smijem ruku dati da pola ovih "slikara" i pametnica nema ni vozacku a kamoli auto
Ima nešto što se zove saobraćajni red i kultura, a koja bi se značajno trebala popraviti (kao i mnogo štošta u državi), jer je izgleda "in" pokušati provocirati one koji pokazuju šta bi trebalo popraviti, a poštovati one koji misle "šta mi ko može" :)
zonbirile

#2721 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zonbirile »

pa kada će policija reagovati i ukloniti sileđije iz Koševa,oko CIK-a.Solići,10 braće uzeli sve pokrajnje ulice i naplačuju na crno,ne može se parkirati.
AmADin_gospo

#2722 Re: "Majstori" parkiranja

Post by AmADin_gospo »

nikad :D
zonbirile

#2723 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zonbirile »

čitaju se portali,pa kao poruka im
goibos

#2724 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goibos »

zonbirile wrote:pa kada će policija reagovati i ukloniti sileđije iz Koševa,oko CIK-a.Solići,10 braće uzeli sve pokrajnje ulice i naplačuju na crno,ne može se parkirati.
to ti fakat ?
hahaha haj bolje da se time bave nego oružanim razbojništvom
metar_drva

#2725 Re: "Majstori" parkiranja

Post by metar_drva »

ja sam ubijeđen da se ti nisi 3 puta u životu parkirao po pravilima :D
Locked