Najbolji restoran u Sarajevu
-
mistek
#2701 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Meni Komadinovo nula bodova. Totalno razočarenje, mada raja dosta hvali.
I opala je janjetina s kvalitetom, a i kvantitetom strašno. ono je do vražje matere sad precijenjeno. Nije da sjednem da se najedem, znam da je nemoguće, ali ono nije ni za fine meze.
I opala je janjetina s kvalitetom, a i kvantitetom strašno. ono je do vražje matere sad precijenjeno. Nije da sjednem da se najedem, znam da je nemoguće, ali ono nije ni za fine meze.
- tovarish
#2702 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ja otkad sam probao u komadinovom vrelu, više nigdje drugo ne svraćam na janjetinu.Baš je ekstra.Prije toga jeli kod Maksumića i nije bio loš, a isto i kod Gojka.Zdrava voda katastrofa.
Restoran u hotelu Krone na Ilidži nije loš.Pica sa mljevenim mesom mi je super.Nedostatak su im loše gljive-stare, tako bilo oba puta kad smo tamo jeli.
Riblja čorba u Capuccinu na grbavici mi je super-nije ljuta, a nije loša ni Kula u Lukavici.To je od ovih što sam u zadnje vrijeme jeo.
Teletina ispod sača u Rimskom Mostu i na Brusu.I ostala hrana im nije loša.
Restoran u hotelu Krone na Ilidži nije loš.Pica sa mljevenim mesom mi je super.Nedostatak su im loše gljive-stare, tako bilo oba puta kad smo tamo jeli.
Riblja čorba u Capuccinu na grbavici mi je super-nije ljuta, a nije loša ni Kula u Lukavici.To je od ovih što sam u zadnje vrijeme jeo.
Teletina ispod sača u Rimskom Mostu i na Brusu.I ostala hrana im nije loša.
- duga puska
#2703 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
U zadnje vrijeme je po meni Kovacevic isplivao sa kvalitetom. Medjutim, zadnji put prije par hefti meso je bilo prosjek. E sad, realno nije ni sezona mlade janjetine,ipak je uvijek bolja bila u proljece i prvi dio ljetarajvosaxo wrote:Kovacevic jos ponekad i potrefi i onaj dole na samoj Neretvi.
Ili smo ostarili i postali ters ili fakat vise nema jagnjetine da valja, barem dole...
A tu je i hiperprodukcija, ne mogu kvantitet i kvalitet zajedno da ga *ebes.
- _Reds_
#2704 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Nekad je kod Zutog bila dobra janjetina, tamo ono prema Srednjem, ali nisma bio odvano, ne znam kako je sada.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2705 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Kulin dvor, teletina ispod saca mraaak..

-
Company85
#2706 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Koliko znam ne radi vise, umro Zuti_Reds_ wrote:Nekad je kod Zutog bila dobra janjetina, tamo ono prema Srednjem, ali nisma bio odvano, ne znam kako je sada.
- Haris033
#2707 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ne znam odakle tolika potreba za jagnjetinom na putu ka moru a i u povratku? Ja kada se vracam s mora uvijek svratim do Mostara, pa u Hindin Han, a tamo u meniju bukvalno svega za pojesti.. Osim toga, uzivam u ambijentu, a nekad oko 21.30h krenem za Sarajevo i izbjegnem guzve i kolone..
-
Naslovnica
#2708 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Neko uvijek na krepavštinu, neko uvijek u Hindin Han.Haris033 wrote:Ne znam odakle tolika potreba za jagnjetinom na putu ka moru a i u povratku? Ja kada se vracam s mora uvijek svratim do Mostara, pa u Hindin Han, a tamo u meniju bukvalno svega za pojesti.. Osim toga, uzivam u ambijentu, a nekad oko 21.30h krenem za Sarajevo i izbjegnem guzve i kolone..
Mi obično svratimo u Ostrožac, kupimo kifle s kajmakom, pa stanemo poslije mosta Begića na odmorištu, popijemo kafu iz termosa, suzbijemo kifle pa laganini prema jugu. Tako nekako od kada su đeca bila mala, ostala navika, i nama prija tako i ne namjeravamo mijenjati tradiciju. Nije u pitanju nikakav umor od puta ili glad, nego nekakav ćeif.
-
Mr.Who
#2709 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Imate Restoran Sedmica prije tunela Lendava, meso je ekstra i još je kila 25 KM. Inače kad uzimate meso ako ne znate šta volite može vas zapasti lošiji komad mesa i onda se stekne pogrešan dojam.Vrat, plećka, rebra, bubrežnjak (ovdje ima trbušine) to je ono što se uzima.But je krto, suho meso a neko i to voli.Kod Kovačevića sam bio dva tri puta u zadnjih godinu dana i meso je bilo vrh.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2710 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Kod Ajdina teletina ispod saca vrh...
A ovo stajanje na putu da se jede nikad mi jasno nije bilo
Pogotovo jer se radi o putu uglavnom do 3h voznje
A ovo stajanje na putu da se jede nikad mi jasno nije bilo
Pogotovo jer se radi o putu uglavnom do 3h voznje
- Nisrin
#2711 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Komadinovo vrelo- losa jagnjetina...
Kulin dvor- kao uvijek, teletina ispod saca vrhunska uvijek
Ali sto oni konobari trce oko Arapa...bas su iritantni! Jebo ih baksis, taj Arap mu dodje 1x u zivotu, a mi sto bismo svaki mjesec i 2x...on k'o govno se ponasa...
Kulin dvor- kao uvijek, teletina ispod saca vrhunska uvijek
- Reglan
#2712 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Konobari kod Kule nemaju nikakav baksis, sve ide gazdi. Zato se i placa iskljucivo na kasi gdje gazda sve moze upratiti.
- konektovan
#2713 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Kakve to veze ima, konobar naplati koliko treba, a ako sta ostane viska, onda sebi u dzep. Nije zakinuo kasu.Reglan wrote:Konobari kod Kule nemaju nikakav baksis, sve ide gazdi. Zato se i placa iskljucivo na kasi gdje gazda sve moze upratiti.
- HAVANA
#2714 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Odakle ti ta informacija? Ja koliko znam kod kule se sav baksis dijeli na sve radnike.Ne moze samo konobar uzimati.
- vjesticanametli
#2715 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
ko u imiDZu ona stara sjedi ko gricka vjestica a oni trce s onim tanjirima i tekomReglan wrote:Konobari kod Kule nemaju nikakav baksis, sve ide gazdi. Zato se i placa iskljucivo na kasi gdje gazda sve moze upratiti.
- strong69
#2716 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ovo nije tacno. Iako mrzim ici tamo, vecina gostiju i saradnika izraze zelju ici tamo. Svaki put dobijem fiskalni racun jer ga trazim. A kasu ima odmah na ulazu i tu sjedi i naplacuje jedan od sinova.duga puska wrote:Ne prima ni Sejo Brajlovic kartice, a maksimum pisanog traga sta platiti je konobarski blok.Ko zna ima li kasu uopste
- Reglan
#2717 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
100%, sva lova ide u kasu. Znam konobare koji su trazili da rade samo za baksis bez plate ali nije moglo. Znaci sva lova ide gazdi pa on kasnije uz platu da simbolicnu cifru koja nije ni priblizno jednaka baksisu.konektovan wrote:Kakve to veze ima, konobar naplati koliko treba, a ako sta ostane viska, onda sebi u dzep. Nije zakinuo kasu.Reglan wrote:Konobari kod Kule nemaju nikakav baksis, sve ide gazdi. Zato se i placa iskljucivo na kasi gdje gazda sve moze upratiti.
- duga puska
#2718 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
malo sale, naravno da ima kasu, ali kartice ne prima i racun daje samo na upit, ako ga ne trazis i ne otkuca ga.strong69 wrote:Ovo nije tacno. Iako mrzim ici tamo, vecina gostiju i saradnika izraze zelju ici tamo. Svaki put dobijem fiskalni racun jer ga trazim. A kasu ima odmah na ulazu i tu sjedi i naplacuje jedan od sinova.duga puska wrote:Ne prima ni Sejo Brajlovic kartice, a maksimum pisanog traga sta platiti je konobarski blok.Ko zna ima li kasu uopste
mene znaju pa su mozda malo slobodniji oko neizdavanja racuna
- HAVANA
#2719 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Kula je bio ugostitelj kad se taj nije ni rodio.Cuj da radi za baksis.Reglan wrote:100%, sva lova ide u kasu. Znam konobare koji su trazili da rade samo za baksis bez plate ali nije moglo. Znaci sva lova ide gazdi pa on kasnije uz platu da simbolicnu cifru koja nije ni priblizno jednaka baksisu.konektovan wrote:Kakve to veze ima, konobar naplati koliko treba, a ako sta ostane viska, onda sebi u dzep. Nije zakinuo kasu.Reglan wrote:Konobari kod Kule nemaju nikakav baksis, sve ide gazdi. Zato se i placa iskljucivo na kasi gdje gazda sve moze upratiti.
- Yenna
#2720 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Molim da se tema preimenuje u Najbolje meso u BIH 
-
tempuser
#2721 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Neki dan mlatnih opet riblju corbu u Vidikovcu, potez Jablanica - Mostar, kod skretanja za Dreznicu.
Od okostene pastrmke, na fol brudeta, jaka i malo ljuta, meni odlicna.
- Yenna
#2722 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Svaki put kada prodjem razmisljam ima li svrhe svratiti...tempuser wrote:Neki dan mlatnih opet riblju corbu u Vidikovcu, potez Jablanica - Mostar, kod skretanja za Dreznicu.
Hvala ti
-
tempuser
#2723 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ne namecem da ce se svakome svidjeti, onako prilicno gusta, zacinjena i poljuta meni je odlicna. S obzirom da je dobijes sa porcijom hljeba meni solidan obrok!nova_ja wrote:Svaki put kada prodjem razmisljam ima li svrhe svratiti...tempuser wrote:Neki dan mlatnih opet riblju corbu u Vidikovcu, potez Jablanica - Mostar, kod skretanja za Dreznicu.
Hvala ti
Osim toga nude naravno i pastrmku, uzgojena kalifornijka iz njihovog ribnjaka, prilog pomfri, krompir salata, nista novo, ali je bar svjeze i ukusno.
-
The 51st State
#2724 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
kulo je top, bosanska hrana po razumnim cijenama u finom ambijentu,
- konektovan
#2725 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
The 51st State wrote:kulo je top, bosanska hrana po razumnim cijenama u finom ambijentu,