Najbolji restoran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mistek

#2701 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by mistek »

Meni Komadinovo nula bodova. Totalno razočarenje, mada raja dosta hvali.

I opala je janjetina s kvalitetom, a i kvantitetom strašno. ono je do vražje matere sad precijenjeno. Nije da sjednem da se najedem, znam da je nemoguće, ali ono nije ni za fine meze.
tovarish

#2702 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by tovarish »

Ja otkad sam probao u komadinovom vrelu, više nigdje drugo ne svraćam na janjetinu.Baš je ekstra.Prije toga jeli kod Maksumića i nije bio loš, a isto i kod Gojka.Zdrava voda katastrofa.

Restoran u hotelu Krone na Ilidži nije loš.Pica sa mljevenim mesom mi je super.Nedostatak su im loše gljive-stare, tako bilo oba puta kad smo tamo jeli.

Riblja čorba u Capuccinu na grbavici mi je super-nije ljuta, a nije loša ni Kula u Lukavici.To je od ovih što sam u zadnje vrijeme jeo.

Teletina ispod sača u Rimskom Mostu i na Brusu.I ostala hrana im nije loša.
duga puska

#2703 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by duga puska »

rajvosaxo wrote:Kovacevic jos ponekad i potrefi i onaj dole na samoj Neretvi.
Ili smo ostarili i postali ters ili fakat vise nema jagnjetine da valja, barem dole...
A tu je i hiperprodukcija, ne mogu kvantitet i kvalitet zajedno da ga *ebes.
U zadnje vrijeme je po meni Kovacevic isplivao sa kvalitetom. Medjutim, zadnji put prije par hefti meso je bilo prosjek. E sad, realno nije ni sezona mlade janjetine,ipak je uvijek bolja bila u proljece i prvi dio ljeta :|
_Reds_

#2704 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by _Reds_ »

Nekad je kod Zutog bila dobra janjetina, tamo ono prema Srednjem, ali nisma bio odvano, ne znam kako je sada.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2705 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by konektovan »

Kulin dvor, teletina ispod saca mraaak.. :mrgreen: :thumbup:
Company85

#2706 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Company85 »

_Reds_ wrote:Nekad je kod Zutog bila dobra janjetina, tamo ono prema Srednjem, ali nisma bio odvano, ne znam kako je sada.
Koliko znam ne radi vise, umro Zuti
Haris033

#2707 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Haris033 »

Ne znam odakle tolika potreba za jagnjetinom na putu ka moru a i u povratku? Ja kada se vracam s mora uvijek svratim do Mostara, pa u Hindin Han, a tamo u meniju bukvalno svega za pojesti.. Osim toga, uzivam u ambijentu, a nekad oko 21.30h krenem za Sarajevo i izbjegnem guzve i kolone..
Naslovnica

#2708 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Naslovnica »

Haris033 wrote:Ne znam odakle tolika potreba za jagnjetinom na putu ka moru a i u povratku? Ja kada se vracam s mora uvijek svratim do Mostara, pa u Hindin Han, a tamo u meniju bukvalno svega za pojesti.. Osim toga, uzivam u ambijentu, a nekad oko 21.30h krenem za Sarajevo i izbjegnem guzve i kolone..
Neko uvijek na krepavštinu, neko uvijek u Hindin Han.
Mi obično svratimo u Ostrožac, kupimo kifle s kajmakom, pa stanemo poslije mosta Begića na odmorištu, popijemo kafu iz termosa, suzbijemo kifle pa laganini prema jugu. Tako nekako od kada su đeca bila mala, ostala navika, i nama prija tako i ne namjeravamo mijenjati tradiciju. Nije u pitanju nikakav umor od puta ili glad, nego nekakav ćeif.
:lol:
Mr.Who

#2709 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Mr.Who »

Imate Restoran Sedmica prije tunela Lendava, meso je ekstra i još je kila 25 KM. Inače kad uzimate meso ako ne znate šta volite može vas zapasti lošiji komad mesa i onda se stekne pogrešan dojam.Vrat, plećka, rebra, bubrežnjak (ovdje ima trbušine) to je ono što se uzima.But je krto, suho meso a neko i to voli.Kod Kovačevića sam bio dva tri puta u zadnjih godinu dana i meso je bilo vrh.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2710 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by mk ultra »

Kod Ajdina teletina ispod saca vrh...

A ovo stajanje na putu da se jede nikad mi jasno nije bilo :-)
Pogotovo jer se radi o putu uglavnom do 3h voznje :mrgreen:
Nisrin

#2711 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Nisrin »

Komadinovo vrelo- losa jagnjetina...

Kulin dvor- kao uvijek, teletina ispod saca vrhunska uvijek :D Ali sto oni konobari trce oko Arapa...bas su iritantni! Jebo ih baksis, taj Arap mu dodje 1x u zivotu, a mi sto bismo svaki mjesec i 2x...on k'o govno se ponasa...
Reglan

#2712 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Reglan »

Konobari kod Kule nemaju nikakav baksis, sve ide gazdi. Zato se i placa iskljucivo na kasi gdje gazda sve moze upratiti.
konektovan

#2713 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by konektovan »

Reglan wrote:Konobari kod Kule nemaju nikakav baksis, sve ide gazdi. Zato se i placa iskljucivo na kasi gdje gazda sve moze upratiti.
Kakve to veze ima, konobar naplati koliko treba, a ako sta ostane viska, onda sebi u dzep. Nije zakinuo kasu.
HAVANA

#2714 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by HAVANA »

Odakle ti ta informacija? Ja koliko znam kod kule se sav baksis dijeli na sve radnike.Ne moze samo konobar uzimati.
vjesticanametli

#2715 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by vjesticanametli »

Reglan wrote:Konobari kod Kule nemaju nikakav baksis, sve ide gazdi. Zato se i placa iskljucivo na kasi gdje gazda sve moze upratiti.
ko u imiDZu ona stara sjedi ko gricka vjestica a oni trce s onim tanjirima i tekom :lol:
strong69

#2716 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by strong69 »

duga puska wrote:Ne prima ni Sejo Brajlovic kartice, a maksimum pisanog traga sta platiti je konobarski blok.Ko zna ima li kasu uopste :lol:
Ovo nije tacno. Iako mrzim ici tamo, vecina gostiju i saradnika izraze zelju ici tamo. Svaki put dobijem fiskalni racun jer ga trazim. A kasu ima odmah na ulazu i tu sjedi i naplacuje jedan od sinova.
Reglan

#2717 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Reglan »

konektovan wrote:
Kakve to veze ima, konobar naplati koliko treba, a ako sta ostane viska, onda sebi u dzep. Nije zakinuo kasu.
100%, sva lova ide u kasu. Znam konobare koji su trazili da rade samo za baksis bez plate ali nije moglo. Znaci sva lova ide gazdi pa on kasnije uz platu da simbolicnu cifru koja nije ni priblizno jednaka baksisu.
duga puska

#2718 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by duga puska »

strong69 wrote:
duga puska wrote:Ne prima ni Sejo Brajlovic kartice, a maksimum pisanog traga sta platiti je konobarski blok.Ko zna ima li kasu uopste :lol:
Ovo nije tacno. Iako mrzim ici tamo, vecina gostiju i saradnika izraze zelju ici tamo. Svaki put dobijem fiskalni racun jer ga trazim. A kasu ima odmah na ulazu i tu sjedi i naplacuje jedan od sinova.
malo sale, naravno da ima kasu, ali kartice ne prima i racun daje samo na upit, ako ga ne trazis i ne otkuca ga.
mene znaju pa su mozda malo slobodniji oko neizdavanja racuna :lol:
HAVANA

#2719 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by HAVANA »

Reglan wrote:
konektovan wrote:
100%, sva lova ide u kasu. Znam konobare koji su trazili da rade samo za baksis bez plate ali nije moglo. Znaci sva lova ide gazdi pa on kasnije uz platu da simbolicnu cifru koja nije ni priblizno jednaka baksisu.
Kula je bio ugostitelj kad se taj nije ni rodio.Cuj da radi za baksis. :lol: On ce cvaknut a ona kuharica u goloj vodi il onaj u sanku neka masu usima? Preko 50 ljudi radi tu.Da njih 5 uzima dobre pare a ostali platu?
Yenna

#2720 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Yenna »

Molim da se tema preimenuje u Najbolje meso u BIH :-D
tempuser

#2721 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by tempuser »

Neki dan mlatnih opet riblju corbu u Vidikovcu, potez Jablanica - Mostar, kod skretanja za Dreznicu.
Od okostene pastrmke, na fol brudeta, jaka i malo ljuta, meni odlicna.
Yenna

#2722 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Yenna »

tempuser wrote:Neki dan mlatnih opet riblju corbu u Vidikovcu, potez Jablanica - Mostar, kod skretanja za Dreznicu.
Svaki put kada prodjem razmisljam ima li svrhe svratiti...
Hvala ti :)
tempuser

#2723 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by tempuser »

nova_ja wrote:
tempuser wrote:Neki dan mlatnih opet riblju corbu u Vidikovcu, potez Jablanica - Mostar, kod skretanja za Dreznicu.
Svaki put kada prodjem razmisljam ima li svrhe svratiti...
Hvala ti :)
Ne namecem da ce se svakome svidjeti, onako prilicno gusta, zacinjena i poljuta meni je odlicna. S obzirom da je dobijes sa porcijom hljeba meni solidan obrok!
Osim toga nude naravno i pastrmku, uzgojena kalifornijka iz njihovog ribnjaka, prilog pomfri, krompir salata, nista novo, ali je bar svjeze i ukusno.
The 51st State

#2724 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by The 51st State »

kulo je top, bosanska hrana po razumnim cijenama u finom ambijentu,
konektovan

#2725 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by konektovan »

The 51st State wrote:kulo je top, bosanska hrana po razumnim cijenama u finom ambijentu,
:thumbup:
Post Reply