Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
strong69

#2701 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

1946 wrote: Nakon što je u Širokom rizikovao svoj život da bi pomogao momku koji je umirao, što se tiče mene, a vjerujem i većine ostalih navijača FK Sarajevo on svaku utakmicu može biti kriv za 10 golova ja mu zamjeriti neću.
Stio se tog gesta tice, i ja bih isto za njega uradio. Svaka mu cast za to i kapa do poda. Pokazao je da je covjek kad je najteze.

Ali kakve veze to ima sa njegovim golmanskim kvalitetom? I ja redovno ucestvujem u humanitarnim akcijama pa sad trebam traziti da me stave da igram za Sarajevo???
Cafe Camargue

#2702 Re: FK Sarajevo

Post by Cafe Camargue »

vidio sam go i tužno/smiješno/da se ubiješ fakat
međutim ono se moglo desit i bufonu i cehu i svakom drugom golmanu. svaki vikend vidim neki blesav go kakve primaju golmani iz liga petice. lopta je čudno odskočila, prevarila ga, i šta sad? nećemo ga razapet. dobro brani ove sezone, stekao je ogroman kredit kod navijača svojim ponašanjem i pravi je kapiten. i halal mu je od mene.
aerosa

#2703 Re: FK Sarajevo

Post by aerosa »

Glupo je sad drvlje i kamenje na njega bacati, očito je da je lopta potpuno neprirodno odskočila radi onih silnih džombi i rupa ispred gola.
Da je mogao bolje reagovati-jeste ,ali da je sad nešto i mogao uraditi kad je onako odskočila...i boljim se dešava jbg...
Bordolini

#2704 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

Najbolje bi bilo da se Alaimu dodijeli neka funkcija u klubu. Cisto sumnjam da ce se on nekad negdje prodati pa mislim da ga jedan takav potez nebi ostetio. Dobar je covjek, kod velike vecine nasih navijaca ima "naradjeno" mjesto medju stativama dok je ziv ali isto tako ne vjerujem da bi bilo puno protivnika da na njegovo mjesto dodje neko bolji. Time bi postigli neki balans.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#2705 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Informacija iz prve ruke, direktno od SEKRETARA TAKMIČARSKE KOMISIJE:

"99,99% SLOBODA - SARAJEVO 0:3"
lerdi

#2706 Re: FK Sarajevo

Post by lerdi »

don_emir wrote:Informacija iz prve ruke, direktno od SEKRETARA TAKMIČARSKE KOMISIJE:

Mahalaši svih zemalja udružite se :lol:
Topla voda

#2707 Re: FK Sarajevo

Post by Topla voda »

ne dirajte aleta :)

greska,pa dogodi se svakome... :D

branice bolje u ligi prvaka :)
Fordas

#2708 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

don_emir wrote:Informacija iz prve ruke, direktno od SEKRETARA TAKMIČARSKE KOMISIJE:

Boga mi tesko. Cekaj da mesanovic sa kacketom i gorilom uleti u savez :roll: :roll:
PriNc_ba

#2709 Re: FK Sarajevo

Post by PriNc_ba »

ev gledam nesto raspored ovaj do kraja prvenstva :) jos ako dobijemo za zelenim stolom ova 3 boda :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

domacini gosti
modrica
velez
olimpik
travnik
laktasi

leotar
celik
siroki
zvijezda
zrinjski
slavija
zeljo
rudar
borac

znaci od domacih tekmi mislim da ce biti gutavo sa zeljom,olimpikom i sirokim ali ocekujem da bi zeljo do derbija vec mogao ispasti iz utrke za prvaka ili evropu i da se mozda i dogovori nesto cisto da se ne bi desile one tekme kad je zeljo izvlacio X sa 2 prelaska preko centra ;) borac ocekujem da ce ispasti iz utrke i da ce biti izmedju nas i sirokog. najvaznije nam je da kod kuce pobjedjujemo i da se momci maksimalno zalazu u tim tekmama protiv koga god da igramo jer i siroki i olimpik,zrinjski i borac ce se naloziti ko da im zivot ovisi o tome a jos gore ce biti na strani kad se cobani iz zvijezde,rudara,travnika... naloze i pocnu nas mlatiti na terenu. po meni su zadnja 2 gostovanja najvaznija iako bi bolje bilo ranije dobiti tekme na strani jer onda vjerovatno necemo ovisiti o rezultatima sirokog vec cemo ovisiti o svoijim igrama. u mostaru se nadam bodu i dobroj taktici chale jer gledao sam velez kako igra protiv ekipa koje se zatvore i ekipa koje dodju da se nadigravaju a sudeci po nasim igrama na strani ako se budemo nadigravali natrpat ce nas samo tako jer nam je slaba realizacija realno. tako da ocekujem protiv veleza neku zatvorenu igru i da se skoro previse ne trosi vec pokusati po bokovima nesto raditi vise jer mi velez bas nekako slabo djeluje na tim pozicijama. u travniku definitivno ne ocekujem ni bod s obzirom da smo i u jacim izdanjima dole gubili uz dobre batine i pomoc sudija a uz to i dudic je u konstantno dobroj formi i uvijek je nalozen na sarajevo jer naravno nije uspio u njemu dragom klubu tako da tu ocekujem poraz. laktase ocekujem da cemo mlatnuti jer oni su nekako prava ekipa za mlatnuti na strani. nisu toliko prgavi vole da se nadigravaju a nemaju neki kvalitet tako da ocekujem tu 3 boda. celik nit smrdi nit mirise. s obzirom da njima forma varira tokom sezone ne znam sta tu ocekivati a i kad su oni u losoj a mi u odlicnoj formi znali su nas dobijati prema tome ne znam :)
zvijezda,tu ocekujem pobjedu domacina s obzirom da ce se cobani naloziti i tu tesko mozemo izvuci i bod al eto nikad se ne zna :) mozda se sta i dogovori ako im ne bude sta znacilo u to vrijeme da imaju 3 boda gore dole , al sumnjam. eh sad sa slavijom ce biti mozda i odlucujuce gostovanje jer je to vec 4 kola prije kraja i posto ocekujem i pobjede sirokog na strani onda ce nam ovde trebati pobjeda da bi se odrzali u toj trci i onda zadnje gostovanje protiv rudara ocekujem sigurne bodove jer ce nam goriti pod nogama pa ce se moci i platiti tekma ako bude prigustilo jer vjerujem da ce i siroki raditi isto u slucaju da bude gutavo pred kraj ;)

et toliko od mene. ne bas prevelika analiza ali onak ukratko neko moje vidjenje :)
Frank Sinatra

#2710 Re: FK Sarajevo

Post by Frank Sinatra »

Jako zanimljiv osvrt jednog navijaca Slobode o desavanjima u Tuzli. Nadam se da ce sto vise ljudi procitati ovaj clanak, te napokon poceti postavljati pitanja vezano za rad policije i svega onoga sto se veze za nju.

http://www.tuzla-x.ba/index.php?option= ... Itemid=125

Uz ovo ide i reagovanje navijaca Sarajeva.
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100302112
Fordas

#2711 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Sada u subotu, zbog nerijesene situacije oko utakmice sa Slobodom, treba obavezno izostaviti Torlaka i Maksu a pored Dude ubaciti Dupovca, Arnela Skoru ili koga vec imamo pa sta bude, bude. Zato treba utrpati sto vise golova kako ne bi smetalo ako djeca sta pogrijese :roll: :roll:
ja1977

#2712 Re: FK Sarajevo

Post by ja1977 »

P avaljda ce se u petak sve znati. Postoji pravilnik i treba ga procitati
Control panel

#2713 Re: FK Sarajevo

Post by Control panel »

sramota je za sarajevo da na ovakav nacin dobija bodove. kao sto vec napisah ranije trebaju da se prosetaju kroz nasu ligu a oni se muce sa nekakvim fildzan klubovima.
Alkos

#2714 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

Control panel wrote:

sramota je za sarajevo da na ovakav nacin dobija bodove. kao sto vec napisah ranije trebaju da se prosetaju kroz nasu ligu a oni se muce sa nekakvim fildzan klubovima.
:roll: Samo mi objasni zasto je sramota dobiti bodove na ovakav nacin i ja cu se povuci?!
Prijatelju moj, sramota je da razni provincijski klubovi oduzimaju bodove od FKS na ovaj i sl nacine, sluzeci se metodama koje ne bi prosle ni u jednoj iole normalnoj ligi na svijetu. I kada se pokusavaju kazniti i oduzeti im se ti nezasluzeni bodovi - "onda se vodi hajka protiv njih, a Sarajevo je najgori i najveci neprijetelj". A sami su se zapetljali u svojim lazima i prevarama.
Zasto je sramota zaliti se i traziti ono sto ti je nepravedno oduzeto!? Imali su priliku da se bore i zasluzeno pobijede. Nisu to htjeli, vec su pokusali na prljav i podmukao nacin, kao i uvijek do sada... Zato, sada neka k* sviraju i ko ih j*, takvi klubovi zasluzuju II ligu.

zdra'o
Omiljen_u_drustvu

#2715 Re: FK Sarajevo

Post by Omiljen_u_drustvu »

PriNc_ba wrote:ev gledam nesto raspored ovaj do kraja prvenstva :) jos ako dobijemo za zelenim stolom ova 3 boda :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

domacini gosti
modrica
velez
olimpik
travnik
laktasi

leotar
celik
siroki
zvijezda
zrinjski
slavija
zeljo
rudar
borac

znaci od domacih tekmi mislim da ce biti gutavo sa zeljom,olimpikom i sirokim ali ocekujem da bi zeljo do derbija vec mogao ispasti iz utrke za prvaka ili evropu i da se mozda i dogovori nesto cisto da se ne bi desile one tekme kad je zeljo izvlacio X sa 2 prelaska preko centra ;) borac ocekujem da ce ispasti iz utrke i da ce biti izmedju nas i sirokog. najvaznije nam je da kod kuce pobjedjujemo i da se momci maksimalno zalazu u tim tekmama protiv koga god da igramo jer i siroki i olimpik,zrinjski i borac ce se naloziti ko da im zivot ovisi o tome a jos gore ce biti na strani kad se cobani iz zvijezde,rudara,travnika... naloze i pocnu nas mlatiti na terenu. po meni su zadnja 2 gostovanja najvaznija iako bi bolje bilo ranije dobiti tekme na strani jer onda vjerovatno necemo ovisiti o rezultatima sirokog vec cemo ovisiti o svoijim igrama. u mostaru se nadam bodu i dobroj taktici chale jer gledao sam velez kako igra protiv ekipa koje se zatvore i ekipa koje dodju da se nadigravaju a sudeci po nasim igrama na strani ako se budemo nadigravali natrpat ce nas samo tako jer nam je slaba realizacija realno. tako da ocekujem protiv veleza neku zatvorenu igru i da se skoro previse ne trosi vec pokusati po bokovima nesto raditi vise jer mi velez bas nekako slabo djeluje na tim pozicijama. u travniku definitivno ne ocekujem ni bod s obzirom da smo i u jacim izdanjima dole gubili uz dobre batine i pomoc sudija a uz to i dudic je u konstantno dobroj formi i uvijek je nalozen na sarajevo jer naravno nije uspio u njemu dragom klubu tako da tu ocekujem poraz. laktase ocekujem da cemo mlatnuti jer oni su nekako prava ekipa za mlatnuti na strani. nisu toliko prgavi vole da se nadigravaju a nemaju neki kvalitet tako da ocekujem tu 3 boda. celik nit smrdi nit mirise. s obzirom da njima forma varira tokom sezone ne znam sta tu ocekivati a i kad su oni u losoj a mi u odlicnoj formi znali su nas dobijati prema tome ne znam :)
zvijezda,tu ocekujem pobjedu domacina s obzirom da ce se cobani naloziti i tu tesko mozemo izvuci i bod al eto nikad se ne zna :) mozda se sta i dogovori ako im ne bude sta znacilo u to vrijeme da imaju 3 boda gore dole , al sumnjam. eh sad sa slavijom ce biti mozda i odlucujuce gostovanje jer je to vec 4 kola prije kraja i posto ocekujem i pobjede sirokog na strani onda ce nam ovde trebati pobjeda da bi se odrzali u toj trci i onda zadnje gostovanje protiv rudara ocekujem sigurne bodove jer ce nam goriti pod nogama pa ce se moci i platiti tekma ako bude prigustilo jer vjerujem da ce i siroki raditi isto u slucaju da bude gutavo pred kraj ;)

et toliko od mene. ne bas prevelika analiza ali onak ukratko neko moje vidjenje :)
Napisao si dosta gluposti u ovome postu. Ako smo igdje donosili bodove onda je to travnik,i ne vidim razlog sto nece tako biti i ovaj put,jer smo hem kvalitetniji,hem ce oni imati dovoljno bodova za opstanak.Protiv veleza se povuci? sta ces se povlaciti kod njih je najmanji teren u ligi,tu ce da sijeva na sve strane kao i uvijek skim god da igra velez kuci. Ljetos na kosevu osim gola nista nisu prikazali,branili se ko zepa,a mi se otvorili uveliko i nisu nam nista mogli,nisu toliko opasni koliko ti mislis.

Imamo kvalitet da svaku gostujucu pobjedimo,mislim da ce najteze biti u zenici. U vrapcicima igramo uvijek dobro,nisu nas pobjedili od 98 ja mislim,u gradaccu nema nikakvog pritiska,zvijezda se voli nadigravati. Laktasi se pojacali al mislim da nije to to,dok se uigraju vec se ispasti :lol: Lukavica nam je kao neka dodatna domaca tekma,gdje takodjer ocekujem pobjedu.
Fordas

#2716 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

ja ti mogu garantovati da ce lakse biti u Zenici nego u Mostaru
Control panel

#2717 Re: FK Sarajevo

Post by Control panel »

Alkos wrote:
Control panel wrote:

:roll: Samo mi objasni zasto je sramota dobiti bodove na ovakav nacin i ja cu se povuci?!
Prijatelju moj, sramota je da razni provincijski klubovi oduzimaju bodove od FKS na ovaj i sl nacine, sluzeci se metodama koje ne bi prosle ni u jednoj iole normalnoj ligi na svijetu. I kada se pokusavaju kazniti i oduzeti im se ti nezasluzeni bodovi - "onda se vodi hajka protiv njih, a Sarajevo je najgori i najveci neprijetelj". A sami su se zapetljali u svojim lazima i prevarama.
Zasto je sramota zaliti se i traziti ono sto ti je nepravedno oduzeto!? Imali su priliku da se bore i zasluzeno pobijede. Nisu to htjeli, vec su pokusali na prljav i podmukao nacin, kao i uvijek do sada... Zato, sada neka k* sviraju i ko ih j*, takvi klubovi zasluzuju II ligu.

zdra'o
ma ja mislim da sarajevo svakome u godstima treba utrpati bar tri komada a kod nas jedno 6-7. eto. i onda si zacepio usta svakome. a ne da strepimo nakon svake gostujuce hocemo li jedva bod izvuci. treba dati toliko golova koliko oni ne mogu nasteliti.
Omiljen_u_drustvu

#2718 Re: FK Sarajevo

Post by Omiljen_u_drustvu »

Fordas wrote:ja ti mogu garantovati da ce lakse biti u Zenici nego u Mostaru
Sta ste se prepali mostara? ibrakovic jeste napravio pristojnu ekipu,al oni su pobjedjivali prvi dio jer su ih svi podcjenili,nesto slicno kao hofenheim u njemackoj prosle godine.Na pocetku su sve dobijali kasnije su lagano padali u formi. Travnik jadni ih je pobjedio,zasto nebi i mi? uz naravno realno sudjenje.
Fordas

#2719 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Bojim se da ce biti mngo grublja utakmica nego u Tuzli, nista vise
Alkos

#2720 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

Control panel wrote: ma ja mislim da sarajevo svakome u godstima treba utrpati bar tri komada a kod nas jedno 6-7. eto. i onda si zacepio usta svakome. a ne da strepimo nakon svake gostujuce hocemo li jedva bod izvuci. treba dati toliko golova koliko oni ne mogu nasteliti.
Nazalost ta vremena su prosla kada su juniori FKS ovakve ekipe kantali sa 4-5 golova razlike. Jebi ga, ne zivimo vise u ex jugi, drugi su "napredovali", mi nazadovali i tu smo gdje jesmo. Danas pare igraju vazniju ulogu u fudbalu i najbolji je onaj koji ima najvise para, a mi ih i nemam bas toliko, jer dok se svi rastale u klupsku kasu njonjo.
Ipak postoje ljudi koji vole ovaj klub, koji imaju spreman plan i program razvoja kluba u buducnosti, kao i definisane kratkorocne i dugorocne ciljeve FKS. ;) Samo lakapo!
Fordas

#2721 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Ali ono cega se ja pravo plasim je Takmicarska komisija i njeni clanovi - jedan je iz BL, jedan iz Trebinja, Mostara, Livna i N. Brkovic iz Sarajeva, pa mozete misliti ;-) :D
Baltazar_khan

#2722 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

04.10.2009. - 04. 03. 2010

HORDE PAMTE TE, PULJIĆU VEDRANE!
ultima_palabra

#2723 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

Fordas wrote:Ali ono cega se ja pravo plasim je Takmicarska komisija i njeni clanovi - jedan je iz BL, jedan iz Trebinja, Mostara, Livna i N. Brkovic iz Sarajeva, pa mozete misliti ;-) :D
:evil: Pa šta se imaš bojati, izgubili ste utakmicu, možete samo dobiti 3 boda ;-)
PriNc_ba

#2724 Re: FK Sarajevo

Post by PriNc_ba »

Omiljen_u_drustvu wrote:
PriNc_ba wrote:ev gledam nesto raspored ovaj do kraja prvenstva :) jos ako dobijemo za zelenim stolom ova 3 boda :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

domacini gosti
modrica
velez
olimpik
travnik
laktasi

leotar
celik
siroki
zvijezda
zrinjski
slavija
zeljo
rudar
borac

Napisao si dosta gluposti u ovome postu. Ako smo igdje donosili bodove onda je to travnik,i ne vidim razlog sto nece tako biti i ovaj put,jer smo hem kvalitetniji,hem ce oni imati dovoljno bodova za opstanak.Protiv veleza se povuci? sta ces se povlaciti kod njih je najmanji teren u ligi,tu ce da sijeva na sve strane kao i uvijek skim god da igra velez kuci. Ljetos na kosevu osim gola nista nisu prikazali,branili se ko zepa,a mi se otvorili uveliko i nisu nam nista mogli,nisu toliko opasni koliko ti mislis.

Imamo kvalitet da svaku gostujucu pobjedimo,mislim da ce najteze biti u zenici. U vrapcicima igramo uvijek dobro,nisu nas pobjedili od 98 ja mislim,u gradaccu nema nikakvog pritiska,zvijezda se voli nadigravati. Laktasi se pojacali al mislim da nije to to,dok se uigraju vec se ispasti :lol: Lukavica nam je kao neka dodatna domaca tekma,gdje takodjer ocekujem pobjedu.
ti ovo moje nazovi kao glupost a ja cu tvoje nazvati razlika misljenja i vidjenja nekih stvari :) a vrijeme ce pokazati sta i kako :) velez sam gledao dvije tekme u vrapcicima gdje su im se ekipe zatvorile i nisu meda mogli. jesu oni na kraju pobjedili al nekim bogaljskim golovima ali opet nisu mogli nista pa bi po meni to bilo puno bolje rjesenje jer mi kad se otvorimo na strani mozemo sto jest jest zabiti gol pa i vise ali moramo imati mnogo srece da ne primimo gol vise od broja postignutih ;)

ja bih najsretniji bio da uzmu svako gostovanje do kraja al ne ide to tako kod nas :) pogotovo kod nasih igraca koji u svaku skoro tekmu ulaze s istom motivacijom i istom filozofijom - mi smo SARAJEVO mi smo giganti mi treba da pobjedimo bez borbe na terenu :) i onda dodjes cobanima kojima je to utakmica sezone i hajd sto te prebiju na terenu i jos pobjede nego te jos i sudije "nagazaju" svojim odlukama :)
ultima_palabra

#2725 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

PriNc_ba wrote:mi smo SARAJEVO mi smo giganti mi treba da pobjedimo bez borbe na terenu
Rečeno, učinjeno :-D
Locked