kao shto nema ni onih galamdzija od studenata koji se dignu kad treba karta dzabaleskuFair Life wrote:Da li ste zaboravili 27. septembar 2006. pred zgradom Predsjednistva ?
Da li ste zaboravili Tutto Completo i Mladena Tomica, Kakanjskog Robina Hooda ?
Tada je njegova subverzivna akcija kao odraz gradjanske neposlusnosti naisla na ostre kritike kako onih u vlasti tako i gradjanstva. Dobio je Mladen i podosta pendreka po glavi, ledjima...
Ali je to uradio...
Ima li danas pet stotina onih koji ce to isto uraditi ??
Ima li ih pedeset koji ce to ponoviti ne bojeci se svojoj guzici ??
Ima li vas barem pet... vas koji zivite i kucate iz Sarajeva... ??
Gdje su one galamdzije koje bi se primale oruzja i isle u boj casni protiv Dodika i RS ??
Nema ih...
SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- black
#2701 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
-
medisa
#2702 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nije to rješenje, Drvosječa. Rješenje je baš ovo što je Amela napravila. Da su se bar građani oduprli kad su ubijali Denisa! Sve dok se mi ne probudimo-policija će se naravno smijati usisivaču. Znam da nemaju ovlasti, ali imaju oružje. I da bilo koji policajac uradi nešto slično ovome što je Amela uradila-uvjerena sam da bi svaki kriminalac koji naumi uraditi kriminalno djelo dva puta razmislio prije toga. A policajcu se ne bi sudilo-suspendirali bi ga možda i to je to.
Last edited by medisa on 16/02/2010 13:11, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#2703 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
naoruzaj se... kad ulete das im pare... i kad krenu izaci pucas...O'zone wrote:Moj dobri Drvosječa slažem se ja u potpunosti s tobom trebaju da obezbjede radnike u kladionicama ali kriminalac je kriminalac ako ne može opljačkat kaldionicu na redu je benzinska pumpa pa samoposluga pa granap pa trafika...itd jel sad treba da se svi ogradimo u neprobojno staklo i da nabavimo zaštitare? Evo ja radim u maloprodaji daj mi prijedlog?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Na zatvorenoj temi, konkretno o ucestalim pljackama kladionica, sam napisao ovo:
Ovo sa kladionicama je jednostavno, treba napraviti adekvatan zakon i zatvarati one koje ne ispostuju propise.
Konkretno:
Radnik u kladionici mora biti iza neprobijnog stakla u tzv. kavezu.
Minim dva radnika u istoj smjeni, nikako jedan.
Mora imat minimum tajni alarm spojen na security servis ili na policiju, video nadzor visoke rezolucije sa sirokokutnim kamerama. One video nadzore sa pijace i rezolucijom 1x1 piksel spaliti javno na trgu.
Kladionice koje imaju veci promet od X iznosa moraju imati fizicko osiguranje.
Eto, ove tri - cetiri jednostavne stvari bi umnogome doprinijele ne samo zastiti radnika koji rade u kladionici vec i zatvaranju kladionica koje ne mogu osigurati, platiti i zastiti svoje radnike i svoje poslovanje.
ako pita policija kako to da su upucani s ledja, kazes da se niceg ne sjecas i da su vjerovatno poceli bjezat kad si ispalio prvi metak... u biti, sumnjam da bi policija i postavljala takva pitanja... vjerovatno bi ti oni pomogli da izmislis jos bolju pricu...
- A-R-N-I
#2704 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Na zatvorenoj temi, konkretno o ucestalim pljackama kladionica, sam napisao ovo:
Ovo sa kladionicama je jednostavno, treba napraviti adekvatan zakon i zatvarati one koje ne ispostuju propise.
Konkretno:
Mora imat minimum tajni alarm spojen na security servis ili na policiju, video nadzor visoke rezolucije sa sirokokutnim kamerama. One video nadzore sa pijace i rezolucijom 1x1 piksel spaliti javno na trgu.
Eto, ove tri - cetiri jednostavne stvari bi umnogome doprinijele ne samo zastiti radnika koji rade u kladionici vec i zatvaranju kladionica koje ne mogu osigurati, platiti i zastiti svoje radnike i svoje poslovanje.
Takav zakon postoji vec vise od god. zasto ga niko ne sprovodi i zasto se ne implementira to je drugo pitanje!!!!
- minjonja
#2705 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
hocemo li izlaziti na ulice?
- uvjek dobar gost
#2706 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
kada i gdje ?minjonja wrote:hocemo li izlaziti na ulice?
- minjonja
#2707 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
studenti galamdzije ce sutra biti u 12 pred zemaljskim.black wrote:kao shto nema ni onih galamdzija od studenata koji se dignu kad treba karta dzabaleskuFair Life wrote:Da li ste zaboravili 27. septembar 2006. pred zgradom Predsjednistva ?
Tada je njegova subverzivna akcija kao odraz gradjanske neposlusnosti naisla na ostre kritike kako onih u vlasti tako i gradjanstva. Dobio je Mladen i podosta pendreka po glavi, ledjima...
Ali je to uradio...
Ima li vas barem pet... vas koji zivite i kucate iz Sarajeva... ??
Gdje su one galamdzije koje bi se primale oruzja i isle u boj casni protiv Dodika i RS ??
Nema ih...
GDJE CES BITI TI?!
- ultima_palabra
#2708 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Pravnik si, čini mi se, pa znaš da bi zaglavio debelog zatvora u tom slučaju, prekoračenje nužne odbrane...Alfons Kauders wrote:naoruzaj se... kad ulete das im pare... i kad krenu izaci pucas...
ako pita policija kako to da su upucani s ledja, kazes da se niceg ne sjecas i da su vjerovatno poceli bjezat kad si ispalio prvi metak... u biti, sumnjam da bi policija i postavljala takva pitanja... vjerovatno bi ti oni pomogli da izmislis jos bolju pricu...
Nije pravda, ali jest pravo
- O'zone
- Globalni moderator
#2709 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Jes pa da kasnije bude odakle mu utoka sam je kriv i bla,bla,bla, kao i uvjek. Još mi sad neko fali pa da kaže idu izbori pa gledaj za koga češ glasati! Kakvi izbori kakvi bakrači do izbora skoro pa godina pa dok se izaberu i rasporede po funkcijama još šest mjeseci pa dok počnu raditi nešto konkretno još šest mjeseci elem dvije godine opet ništa a Vlakovo sve punije i punije.Alfons Kauders wrote:
naoruzaj se... kad ulete das im pare... i kad krenu izaci pucas...
- aerosa
#2710 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Zato što kladionice odnosno njihove gazde i šefove zaboli neka stvar za te radnice.A-R-N-I wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Na zatvorenoj temi, konkretno o ucestalim pljackama kladionica, sam napisao ovo:
Konkretno:
Takav zakon postoji vec vise od god. zasto ga niko ne sprovodi i zasto se ne implementira to je drugo pitanje!!!!
Nakon pljačke nije prvo pitanje "kako si ti jesu li te udarili" nego "jesu li odnijeli pare i koliko si sakrila" .
Gamad najobičnija...
- A-R-N-I
#2711 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
aerosa wrote:Zato što kladionice odnosno njihove gazde i šefove zaboli neka stvar za te radnice.A-R-N-I wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Na zatvorenoj temi, konkretno o ucestalim pljackama kladionica, sam napisao ovo:
Konkretno:
pa ima valjda i neka inspekcija koja treba da kontrolise implementaciju tog zakona!
Nakon pljačke nije prvo pitanje "kako si ti jesu li te udarili" nego "jesu li odnijeli pare i koliko si sakrila" .
Gamad najobičnija...
- A-R-N-I
#2712 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
aerosa wrote:Zato što kladionice odnosno njihove gazde i šefove zaboli neka stvar za te radnice.A-R-N-I wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Na zatvorenoj temi, konkretno o ucestalim pljackama kladionica, sam napisao ovo:
Konkretno:
Gamad najobičnija...
pa ima valjda i neka inspekcija koja treba da kontrolise implementaciju tog zakona!
- uvjek dobar gost
#2713 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
gazde hajruju novac od osiguranja...... poslije pljačke naravno !
Institucije... molim Vas, pa napadači su bili u Humu pod pojačanim nadzorom..... ko će odgovarati iz Huma.... il odakle god...?
Institucije... molim Vas, pa napadači su bili u Humu pod pojačanim nadzorom..... ko će odgovarati iz Huma.... il odakle god...?
- Drvosjeca iz Dejcica
#2714 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Jbg, znam, nema magicne formule, samo znam da svakim danom kao drustvo tonemo sve vise i vise. Taman covjek pomisli da smo dotakli dno-dna, kad' ono drustvena kaljuza i barustina postane duplo dublja. Ja sam apsolutno za neku vrstu akcije, okupljanja, protesta, apela, peticije...bilo sta sto moze probuditi nadu u bolje sutra.O'zone wrote:Moj dobri Drvosječa slažem se ja u potpunosti s tobom trebaju da obezbjede radnike u kladionicama ali kriminalac je kriminalac ako ne može opljačkat kaldionicu na redu je benzinska pumpa pa samoposluga pa granap pa trafika...itd jel sad treba da se svi ogradimo u neprobojno staklo i da nabavimo zaštitare? Evo ja radim u maloprodaji daj mi prijedlog?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Na zatvorenoj temi, konkretno o ucestalim pljackama kladionica, sam napisao ovo:
Konkretno:
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2715 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nem zastite na te nacine. Najbolja je zastita kazna od koje se ledi krv u zilama i ovlasti koje je imala Titina policija. Prvo te olese a onda sve dok robijas lese te redovno dok ne dodjes tobe. Da se ovom banditu odmah odrapi kazna od 20 godina sljedeci bi dobro razmislio hoce li pljackati.O'zone wrote:Moj dobri Drvosječa slažem se ja u potpunosti s tobom trebaju da obezbjede radnike u kladionicama ali kriminalac je kriminalac ako ne može opljačkat kaldionicu na redu je benzinska pumpa pa samoposluga pa granap pa trafika...itd jel sad treba da se svi ogradimo u neprobojno staklo i da nabavimo zaštitare? Evo ja radim u maloprodaji daj mi prijedlog?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Na zatvorenoj temi, konkretno o ucestalim pljackama kladionica, sam napisao ovo:
Konkretno:
- ultima_palabra
#2716 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Zna li neko kako osiguravajuća društva reaguju na ovo? Nije valjda da osiguraju objekat u kojem se radi sa lovom bez ikakve zaštite?uvjek dobar gost wrote:gazde hajruju novac od osiguranja...... poslije pljačke naravno !
- Alfons Kauders
#2717 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ne kazem da nema rizika... ali care moj ako neko udje u moju kucu ili dodje na moje radno mjesto naoruzan... ne znam... mislim da bi se lako mogao izvuci... sta je bilo... "usla dvojica s pistoljima, ja izvukao, poceo pucati, ne sjecam se niceg, zatvorio oci od straha, istresao okvir bla bla..."ultima_palabra wrote:Pravnik si, čini mi se, pa znaš da bi zaglavio debelog zatvora u tom slučaju, prekoračenje nužne odbrane...Alfons Kauders wrote:naoruzaj se... kad ulete das im pare... i kad krenu izaci pucas...
lik je prije par godina negdje u istocnoj hercegovini razvalio pljackasa nekom sipkom, jedva ziv ostao... onda je poceo ganjati drugog preko neke njive, stigao ga u ubio boga u njemu... nikom nista - posteno ako mene pitas...
- Kadija
#2718 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ja nisam iz Sarajeva,ali sam sazno da ako bi u svog gradu dobrovoljno darivao krv ( jer sam 0 krvna grupa ) mogli bi da prebace kolicinu krvi koju sam ja donirao u Sarajevo da ovoj djevoci se pomogne........samnom je bilo jos 6 momaka koji su takodjer 0 krva grupa.
Amela je HEROJ ! ! ! ! ! !
Amela je HEROJ ! ! ! ! ! !
- O'zone
- Globalni moderator
#2719 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Što se tiče okupljanja,protesta apela i svega što ide uz to pod broj jedan ne treba se nadati nečemu jer veči dio ljudi radi (kao što sam i sam) i nema šansa da izađe ja recimo nemam ni pauzu u radnom vremenu. Znate dobro da su pojedinci i odavde s foruma ostajali bez posla zbog protesta koji su održavani sa njihovim aktivnim sudjelovanjem, a glupo je protestovati od 4 ili 5 sati kad su sve guzonje otišle kućama ljudi koji mogu preko dana izaći a to su većinom ugroženi, nezaposleni, obespravljeni to već nije za njih jer oni se bore za neka svoja prava, penzioneri-oni imaju svoju brigu, borci-oni se još bore za svoje i ne znaju kako će to na kraju ispasti elem kako god okrenem ne piše se dobro ni meni ni Vama dok jednom ne pukne i sve se promjeni a puči još dugo neće velika je ova mješina naša može još dosta toga stati to ja vidjeh kod prošlih protesta kad su nam se smijali što hodamo i zviždimo.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Jbg, znam, nema magicne formule, samo znam da svakim danom kao drustvo tonemo sve vise i vise. Taman covjek pomisli da smo dotakli dno-dna, kad' ono drustvena kaljuza i barustina postane duplo dublja. Ja sam apsolutno za neku vrstu akcije, okupljanja, protesta, apela, peticije...bilo sta sto moze probuditi nadu u bolje sutra.
- Alfons Kauders
#2720 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ma care sve da se i promijeni vlast, u sta cisto sumnjam, ove stvari se nece rijesiti preko noci... uostalom pitanje je i da li bi ta nova vlast bila ista bolja od trenutne, jer nam je i ta nazovi opozicija nikakva...O'zone wrote:Jes pa da kasnije bude odakle mu utoka sam je kriv i bla,bla,bla, kao i uvjek. Još mi sad neko fali pa da kaže idu izbori pa gledaj za koga češ glasati! Kakvi izbori kakvi bakrači do izbora skoro pa godina pa dok se izaberu i rasporede po funkcijama još šest mjeseci pa dok počnu raditi nešto konkretno još šest mjeseci elem dvije godine opet ništa a Vlakovo sve punije i punije.Alfons Kauders wrote:
naoruzaj se... kad ulete das im pare... i kad krenu izaci pucas...
cak je moguce da ce postati i puno gore... plate ce narednih par godina ici dole, policija ce jos gore raditi svoj posao, a para za zatvore i ustanove za maloljetnike nema niti ce ih biti...
bez obzira na vlast, love necemo imati jos godinama, tako da smo jebani...
- Vragolan
#2721 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
sjo ocat nemoj da se ofiram alaaati, vidje ce me neko, hajte vi ja cu sjedit negdje na kafi i cekat vasO'zone wrote:Nemoj mješati Dodika i RS u ovo to su tamo njihovi lako je protiv njih sutra će internet ratnici da se pokrenu možda ipak prekosutra, ne stani kad polje razmislim zakosutra je pravo vrijeme a joj imam tad nešto zakazano ne mogu .....Fair Life wrote:Da li ste zaboravili 27. septembar 2006. pred zgradom Predsjednistva ?
Ali je to uradio...
Ima li vas barem petororo, vas koji zivite i kucate iz Sarajeva... ??
Nema ih...
Lako je palamuditi kao sad što ja to radim al treba se pokrenuti a niko neće da bude prvi ako niko neće da bude prvi neće niko ni krenuti. Sa druge strane ako neko i krene drugi neće jer što se to njih tiče pa ko je je tjerao da radi u kladionici zna da je to opasno ili ako su je već jednom napali što nije dala otkaz ili odakle joj pištolj... Milion razloga za ostati kod kuće ili otići na kaficu a niti jedan za izaći.
- ultima_palabra
#2722 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ma ok, samo zajeban tužilac bi ti čak dokazao da nije bilo nužne odbrane, jer više nije bilo opasnosti po život, hunted became hunterAlfons Kauders wrote:ne kazem da nema rizika... ali care moj ako neko udje u moju kucu ili dodje na moje radno mjesto naoruzan... ne znam... mislim da bi se lako mogao izvuci... sta je bilo... "usla dvojica s pistoljima, ja izvukao, poceo pucati, ne sjecam se niceg, zatvorio oci od straha, istresao okvir bla bla..."ultima_palabra wrote:Pravnik si, čini mi se, pa znaš da bi zaglavio debelog zatvora u tom slučaju, prekoračenje nužne odbrane...Alfons Kauders wrote:naoruzaj se... kad ulete das im pare... i kad krenu izaci pucas...
lik je prije par godina negdje u istocnoj hercegovini razvalio pljackasa nekom sipkom, jedva ziv ostao... onda je poceo ganjati drugog preko neke njive, stigao ga u ubio boga u njemu... nikom nista - posteno ako mene pitas...
Ne znam, volio bih da ova djevojka ne bude iskorištena u raznim internet, facebook, one-click revolucijama
-
delightful
#2723 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
alfons kauders, opomena pred ban zbog poziva na krsenje zakona.
-
ado-šampion
#2724 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Teško da će se to desiti drug. I drugi je vjerovatno maloljetan i dok napuni 18 ko zna šta će sve još uraditi. A i da nije sudiće mu za pokušaj ubistva bez nakane, ili ne daj Bože ubistvo, pod "olakšavajućim" okolnostima da se nakon što je nestretna Alma zapucala prepao za vlastiti život i dobiće maksimum 5 godina. Meni blizak primjer, mada ništa slično ovome, lik koji ispali saržer iz automatske puške u haustoru zgrade prijeteći da će ubiti jednog od stanara i njegovu porodicu, biva pušten nakon manje od mjesec dana, a biće optužen samo za narušavanje javnog reda i mira, ništa prijetnje smrću, iako ih je čulo 50 stanara u tom haustoru! Pa gdje to ima?! Nemam više snage govoriti o ovom slučaju. Samo se nadam da će se Alma izvući, a sigurno je da joj ovaj grad puno duguje, kako se god završilo.hrasno38 wrote:Djevojci ili zeni, nije bitno, treba dici spomenik za hrabrost u sred Sarajeva. Ovom drugom sto je uhvacen treba dati maksimalnu kaznu ali nikako ispod 20 godina najteze robije. Ako bi kojim slucajem pokusali da zenu osude zato sto je ubila bandita treba cijeli grad da se digne u njenu zastitu. Dokle smo dosli da nam zene jedine imaju hrabrosti da se suprostavljaju banditima i kriminalcima. Jos jednom joj moj naklon do poda i zelje da se sto prije izvuce i ozdravi.
I sto se mene tice sve kladionice pozatvarati jer vec odavno su postale mjesta gdje je najlakse izgubiti glavu.
Još bih dodao da se slažem se thepatriot oko nevladinih organzijacija. Nažalost i čast izuzecima, oni se zalažu samo za vlastite interese i/ili interese onih koji ih finansiraju...
- Alfons Kauders
#2725 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
delightful wrote:alfons kauders, opomena pred ban zbog poziva na krsenje zakona.
hajd necu ovdje, ima pm...