Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Petit_Beurre

#2701 Re: reprezentacija

Post by Petit_Beurre »

Previse izgubljenih lopti. Protiv kvalitetnijeg protivnika, samo zbog toga, gubili bi otprilike 10 razlike.
Mislio sam da cemo Sinanovicem dobiti klasicnog reboundera ... :-)

Sve u svemu, dobro igramo ali može bolje :thumbup: :bih:

P.S. Kad Aco na time-outu priča - muzika za uši u odnosu na Sabita :mrgreen:
Mračajski proto

#2702 Re: reprezentacija

Post by Mračajski proto »

Zamalo da sve izgubimo.
jasko_ba

#2703 Re: reprezentacija

Post by jasko_ba »

jedva :bih:
Vodja uvale

#2704 Re: reprezentacija

Post by Vodja uvale »

Odlicno smo igrali citavu utakmicu..
Jel' sutra u 6 s srbijom?
hrastov žižak

#2705 Re: reprezentacija

Post by hrastov žižak »

Jedva. Wright je definitvno kombo-bek kakav nam je trebao, čovjek je vrhunski slešer. Jednom sam govorio da ako Aco traži kombo-beka kakav je Bou Mekejleb, da ga u Europi neće naći, to je bilo djelimično tačno jer je Wright vrlo dobar igrač tog profila, ne kao Mekejleb, ali najbolji od ponuđenog. Kikanović je dobar šuter s poludistance, ali nažalost premekan je da igra u reketu i da brani čiste petice. Također je dobar u odbrambenoj rotaciji na perimetru. Sinanović je totalna suprotnost, suviše je drven, teško brani pik en rol, ali je zato dobar kada se zacementira u reketu, a može zgrabit neki skok. Treći ili četvrti cenatr prosječne reprezentacije. Peršić i Naletelić slabi, ovaj prvi pokazuje da ima kretnje šutera, ali ne može da pogodi šut, a Naletelić zna prevesti loptu preko centra :? Mašić vrlo dobar kao stoper, nije ofanzivno vrijedan pomena, ali dobar za zadatka. Mitrović nije dovoljno igrao da bi se mogao evaluirati. Đedović još jednom pokazao da je sigurna druga napadačka opcija, razvio je tu raznovrsnost u igri, ima košarkaški ajkju, svakako naš najbolji igrač večeras. Samo nek ovako nastavi i biće u top 10-15 dvojki u Europi. Mirza pokazao još jednom svoju najveću napadačku manu - selekciju šuta. Koliko god se on hvalio da je popravio igru u postu, to još nije to, pogotovo smo vidjeli to večeras protiv slovenačkih bek-ap visokih (nema Lorbeka). Kao keč en šuter je institucija, kretnje na perimetru za tako visokog su odlične, ali reket...Ne bi smio toliko zavisiti od vanjske igre. No dobro, i on mora imati neku manu. Naš najveći problem je što imamo četiri igrača sa napadačkim talentom (barem zasad je takav dojam), a ostalih nigdje, ispodprosječna ispomoć irgata. Možda Peršić i Mitrović pokažu nešto više napadački, popune tu rupu koja je ostala iza Ikonića. Nadam se da hoće. Za ove izgubljene se nadam da su rezultat neuigranosti i procesa uigravanja distribucije lopti, a ne da će postati standardna mana ove reprezentacije. Aco voli brzo kruženje lopte, pa se igrači vjerovatno navikavaju na ovaj sistem.
It_is_a_Leclerc

#2706 Re: reprezentacija

Post by It_is_a_Leclerc »

Bravo za pobjedu ! :thumbup: :thumbup:

Vidi se da se momci uigravaju pred početak kvalifikacija i da još dosta toga može bolje... Sutra, iskreno, ne očekujem pobjedu protiv Srbije koja je, mada je al-pari, trenutno u nešto uigranijoj formi, ali i neki mali poraz će biti dobar ako iz njega nauče nešto :bih: :bih: :bih:
Tkd

#2707 Re: reprezentacija

Post by Tkd »

Bravo momci :bih:
neno#4

#2708 Re: reprezentacija

Post by neno#4 »

Cim je Aco preuzeo repku, ja sam bio samo siguran u jednu stvar. Izbor naturalizovanog igraca. I pogodio je. I n-ti put je Aco bio upravu. Jednostavno to covjek zna i gotovo. Wright je veceras prodao par lopti, ali je podijelio 9 asistencija, odigrao u odbrani jako bio aktivan u skoku u napadu. A da su Persic, Djedovic, Teletovic, Masic pogodili otvorene suteve koje im je namjestio Zach imao bi 12-13. I stigao da postigne kljucni kos.

Teletovica i Nihada ne treba komentirati. Nihad igra najbolju kosarku karijere, dok Mirza je vodja, lider. Nekada se cini da igra s pola snage, ali mi nije jasno sto veceras nije malo vise probijao. A mogao je. Nije imao ko da ga cuva, brzi je i jaci od svih. Promasio je par otvorenih suteva, ali ce doci sve na svoje. U odbrani odlicne reakcije par puta, ali ruku na srce nisu mu svirali par puta u napadu nesto, a poslije u odbrani se unervozio zbog toga.

Kikanovic odlican kao i stalno u zadnje vrijeme. Isjekle su ga licne, ali u napadu igra sa lakocom. Dosta je sazrio, veceras je odlicno sacekao svog cuvara da padne i rutinski zavrsi akciju. Wright mu lezi.

Sinanovic je dobitak ove utakmice odbrambeno. Ne interesuju me njegovi poeni u kontinuitetu jer ima ko da daje koseve ovdje, ali u odbrani sjajno odbranio Vidmara tri puta, nije mogao da zida preko njega, u napadu solidno, sve sto je dobio pospremio je. Treba njemu jos utakmica jer je presjedio sezonu u Unicaji, odlicno mu je dosao ovaj turnir.

Persic, maestralan u odbrani, covjek jednostavno radi stvari koje se ne vide. Moze i playa da brani, ima jedino problem sa visocijim igracima od njega u odbrani. Veceras je mogao da rijesi utakmicu i masio onaj zicer plus otvorenu tricu.

Masic, ne odgovara mu ovaj sistem sa puno trcanja, ali ne znam kako ne moze da dodje do izrazaja njegov dobar sut. Ne trazi ga se u napadu, ali ondje na kraju je ostao sam i morao je da zavrsi ono. I on kao i Sinanovic je dosta grijao klupu, ocekujem ga boljeg do kvalifikacija.
Tkd

#2709 Re: reprezentacija

Post by Tkd »

Raduje me Kikanović nešto posebno. No lijepo je vidjeti da se Nihad još više razvija. Nekako sam siguran da će ako Bog da briljirati u Albi. Lijepo bi bilo i da Sinanović igra u svom klubu više, pa bolje i da pređe na papiru u slabiju momčad, ali da dobija minute igranja. Očekujem aBd po 15 poena u prosjeku Nihada u novom klubu, jer sam poprilično siguran da će mu BBL odgovarati.

Mirza će se još razviti aBd, ali to ćemo moći vidjeti tek nakon jedne sezone u Netsima. I da, uzima često neke čudne šuteve.

Ostalo ne znam, niti ću komentirati jer nisam gledao utakmicu. Ovo je mali osvrt bio.
hrastov žižak

#2710 Re: reprezentacija

Post by hrastov žižak »

Masic, ne odgovara mu ovaj sistem sa puno trcanja, ali ne znam kako ne moze da dodje do izrazaja njegov dobar sut. Ne trazi ga se u napadu, ali ondje na kraju je ostao sam i morao je da zavrsi ono.

I meni je ovo zasmetalo. Peršić koji je slab šuter dobije 2-3 šuta za tri, a za Mašića se ne odigra ni jedna akcija iako je čovjek odličan šuter s perimetra. A inače, gore sam pogrešno, nabrzinu napisao da je Mašić stoper, tu sam mislio na Peršića.
Acin trenutni sistem ima jednu manjkavost. S ovakvom kratkom rotacijom se teško mogu uspješno igrati turniri, pogotovo EP. Igrači će se prebrzo umarati, te će produkcija napada opasti (vidjeti večeras Teletovića i Đedovića). Opet napominjem da je premala napadačka produkcija pomoćnih rola što ne bi smjelo da se dešava u sistemu koji počiva na brzoj, napadačkoj igri. Ovo lopti što su oni dobili su uglavnom zasluge Wrightovih izuzetnih slešerskih sposobnosti, pa može izbacit loptu gdje hoće. Ove sposobnosti bi morale biti korištene za pokoji Mašićev i Mitrovićev šut.
Kompletirana Slovenija bi nas dobila nekih 10-15 razlike. Ne znam u kojem sastavu je došla Srbija, ako je u nekom dobrom, zadovoljan bih bio s porazom manjim od 10 razlike.
neno#4

#2711 Re: reprezentacija

Post by neno#4 »

Takav je Acin sistem uvijek. Kod njega ce starteri uvijek imati veliki broj minuta i oni ce uzeti veliki broj suteva. Ostali jednostavno sluze za statiranje i poneku loptu da dobiju. Persic ce ovdje dobijati velike minute jer moze u odbrani odlicno da odigra, koju Aco nikada nije forsirao previse. Teletovic i Crni su kljuc. Mi cemo se 99% plasirati na EP, a ja se nadam sa Gordicem, Pasalicem plus 1-2 mladja igraca. Jusuf Nurkic npr. za koga je dozivotni direktor Buducnost iz Podgorice, Danilo Mitrovic kad smo igrali na Cetinju protiv Crne Gore rekao da nikada od Divca nije vidio takvog igraca.
Tkd

#2712 Re: reprezentacija

Post by Tkd »

Nemate pojma koliko čekam da ga napokon vidim na djelu aBd :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Ima li igdje boxscore protiv Slovenije.
Tkd

#2714 Re: reprezentacija

Post by Tkd »

Pa koliko je ovo napada imala više Sloveniaj od BiH :shock:

LJudi 16 ofenzivnih skokova naspram naših 6. O kako je lijepo vidjeti da imamo više asistencija . 20 izgubljenih lopte i to se mislim može smanjiti.

Dobro, u njih nema par igrača, ali pobjeda je pobjeda.

Hvala za statistiku :thumbup:
Romanista 101%

#2715 Re: reprezentacija

Post by Romanista 101% »

moramo shvatit da u Evropi skoro svaka ozbiljnija reprezentacija igra sa 12 igraca, cak i kada je u pitanju neka slabija reprezentacija i protiv njih nisu dovoljna samo 5-6 dobrih da se dobije utakmica, nadam se da ce ovo nasi shvatiti prije pocetka kvalifikacija.
karanana

#2716 Re: reprezentacija

Post by karanana »

opet nas ubijaju timovi ispod naseg kosa i dobijaju drugu sansu za poene. ali ocigledno ih nije isao sut, a imali su 21 sut vise od nas. ali to najcesce ne bude tako, tako da ovo i nije neka pobjeda jer su oni sami sebe pobijedili promasivanjem.
neno#4

#2717 Re: reprezentacija

Post by neno#4 »

Romanista 101% wrote:moramo shvatit da u Evropi skoro svaka ozbiljnija reprezentacija igra sa 12 igraca, cak i kada je u pitanju neka slabija reprezentacija i protiv njih nisu dovoljna samo 5-6 dobrih da se dobije utakmica, nadam se da ce ovo nasi shvatiti prije pocetka kvalifikacija.
Nadji mi ti reprezentaciju sa 12 kvalitetnih igraca, da se ne zove Amerika ili Spanija. Ni Spanci cak nemaju 12 podjednakih igraca. Polako, poceli smo praviti ekipu koja moze igrati duzi niz godina zajedno. Isplivat ce jos neko, iz ove juniorske jos 1-2 i bice ok. Zna to Aco bolje nego ti i ja, ali jednostavno nema kvalitet. Veceras je po prvi put na pripremama Sinanovic pokazao znake zivota. U prvom poluvremenu odlican u napadu, u drugom odlican u odbrani.
Herr Flick

#2718 Re: reprezentacija

Post by Herr Flick »

Mi imamo samo 3 kvalitetna igraca a to su : Đedović,Wright i Mirza,ovo ostalo je sve srednja zalost,nazalost sve je ovo posljedica ne ulaganja drzave u sport,sta cemo kad ode Mirza,Đedovic nema vise Bosne,Slobode crno nam se pise.
Sinocnja utakmica je prica za sebe,vodimo 13 koseva i umjesto da ih razbijemo mi gubimo lopte,a i slovenija je igrala sa djecom,jedino sto je Nachbar igrao,bojim se da cemo danas spusit 20+ od Srbije,jer nemogu Mirza a ni Đedovic igrat svih 40 minuta... Tezak je posao pred Acom :( :(
Romanista 101%

#2719 Re: reprezentacija

Post by Romanista 101% »

neno#4 wrote:
Romanista 101% wrote:moramo shvatit da u Evropi skoro svaka ozbiljnija reprezentacija igra sa 12 igraca, cak i kada je u pitanju neka slabija reprezentacija i protiv njih nisu dovoljna samo 5-6 dobrih da se dobije utakmica, nadam se da ce ovo nasi shvatiti prije pocetka kvalifikacija.
Nadji mi ti reprezentaciju sa 12 kvalitetnih igraca, da se ne zove Amerika ili Spanija. Ni Spanci cak nemaju 12 podjednakih igraca. Polako, poceli smo praviti ekipu koja moze igrati duzi niz godina zajedno. Isplivat ce jos neko, iz ove juniorske jos 1-2 i bice ok. Zna to Aco bolje nego ti i ja, ali jednostavno nema kvalitet. Veceras je po prvi put na pripremama Sinanovic pokazao znake zivota. U prvom poluvremenu odlican u napadu, u drugom odlican u odbrani.

ne kazem ja da mi MORAMO imati 12 kvalitetnih nego je problem prevelika razlika izmedju prve petorke i ovih ostalih sa klupe to je problem, prva petorka previse vremena provodi u igri i kada dodje zadnja cetvrtina oni jedva stoje na nogama jer su premoreni nema ko da ih zamjeni, sad je pravo vrijeme rotirati na svim pozicijama jer ovo nisu vazne tekme pa i ako se izgubi 10-15 razlike nije sramota ove utakmice su odlicne za uigravanje.
It_is_a_Leclerc

#2720 Re: reprezentacija

Post by It_is_a_Leclerc »

Ne valja kad pobjeđuju, ne valja kad gube... Pa dajte se ljudi odlučite, prestanite zanovijetati i podržite ove momke. Sve je još u pripremnoj fazi, fazi uigravanja i slaganja momčadi. Pa ne mogu odmah razbijati ljude po 20-30 razlike.
Comrad

#2721 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

It_is_a_Leclerc wrote:Ne valja kad pobjeđuju, ne valja kad gube... Pa dajte se ljudi odlučite, prestanite zanovijetati i podržite ove momke. Sve je još u pripremnoj fazi, fazi uigravanja i slaganja momčadi. Pa ne mogu odmah razbijati ljude po 20-30 razlike.
Bravo!

Sta bezveze kakite. Imamo jedan sastav koji sigurno spada u jedne od losiji u posljednjih 10-ak godina i opet pobjedjujemo, kako tako, ali pobjedjujemo.

Mislim ponasate se isto ko da se milioni ulazu u razvoj mladih kosarkasa, pa ono cudno nam sto ne razvaljujemo Sloveniju itd. Pogledajte malo terene po Srbiji, Hrvatskoj itd, pa onda prosetajte Sarajevom..sve ce vam biti jasno. Sutite i budite zadovoljni sa ovim, da je Menso ili Sabe tu ove tekme bi mi gubili -15-20 razlike...
hrastov žižak

#2722 Re: reprezentacija

Post by hrastov žižak »

Ti aplaudiraj koliko hoćeš, mene zanima igra i njena analiza. Želim da vidimo na čemu smo sad. Ako je košarka zapostavljen sport, ne znači da nemamo pravo iznijeti na vidjelo mane ove ekipe. Zabijanje glave u pijesak neće pomoći reprezentaciji.
dino1978

#2723 Re: reprezentacija

Post by dino1978 »

Ovdje imate prijenose tekmi naše repke:

http://--- NO LINKS ---/najave/14314-a ... oarka.html
neno#4

#2724 Re: reprezentacija

Post by neno#4 »

hrastov zizak wrote:Ti aplaudiraj koliko hoćeš, mene zanima igra i njena analiza. Želim da vidimo na čemu smo sad. Ako je košarka zapostavljen sport, ne znači da nemamo pravo iznijeti na vidjelo mane ove ekipe. Zabijanje glave u pijesak neće pomoći reprezentaciji.
Skripi na poziciji back-up playa. Gordic fali mnogo, ali ako Bog da bice spreman za Sloveniju iduce godine. Pasalic bi odlicno igrao u ovom sistemu. Ako se ostvare informacije koje imam o 2 pojacanja za nasu repku, to bi bila odlicna ekipa u narednom periodu, plus Nurkic i 1-2 iz juniorske. Najbolji dani nase kosarke tek dolaze.
hrastov žižak

#2725 Re: reprezentacija

Post by hrastov žižak »

neno#4 wrote:
hrastov zizak wrote:Ti aplaudiraj koliko hoćeš, mene zanima igra i njena analiza. Želim da vidimo na čemu smo sad. Ako je košarka zapostavljen sport, ne znači da nemamo pravo iznijeti na vidjelo mane ove ekipe. Zabijanje glave u pijesak neće pomoći reprezentaciji.
Skripi na poziciji back-up playa. Gordic fali mnogo, ali ako Bog da bice spreman za Sloveniju iduce godine. Pasalic bi odlicno igrao u ovom sistemu. Ako se ostvare informacije koje imam o 2 pojacanja za nasu repku, to bi bila odlicna ekipa u narednom periodu, plus Nurkic i 1-2 iz juniorske. Najbolji dani nase kosarke tek dolaze.
Otprilike i ja tako mislim za Gordića. Valjalo bi da Nurkić odigra dobru sezonu u Cedeviti, pa da na Europskom zaigra sa nekim iskustvom. Ako je toliki talenat koliko se najavljuje i ako nastavi sa napredkom, onda bi za 2-3 godine pod košem imali ono što do sada nikad nismo, centarski par koji bi mogo u sami vrh europskih visokih. Mitrović bi također mogao pokazati napredak, samo nek odigra 10-15 minuta u prosjeku za Malagu. Mašića bolje inkorporirat u sistem. Onda bi s nečim mogli na EP.
Post Reply