FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
rIder

#2701 Re: FC Barcelona

Post by rIder »

LongDong wrote:Nije mi jasno kad protivnik ima loptu, kako onako pokrivaju prostor i kako trče? K'o da ih ima 13-14 na terenu, takav imam osjećaj. Uglavnom čista magija pomiješana sa genijalnošću.
Kakva magija, trce ko ludi, magija je kad imaju loptu u posjedu :mrgreen:
mrtva kokoš

#2702 Re: FC Barcelona

Post by mrtva kokoš »

Image
Krigla_Sa

#2703 Re: FC Barcelona

Post by Krigla_Sa »

LongDong wrote:Nije mi jasno kad protivnik ima loptu, kako onako pokrivaju prostor i kako trče? K'o da ih ima 13-14 na terenu, takav imam osjećaj. Uglavnom čista magija pomiješana sa genijalnošću.
I mene zadivljuje isto, ja ne znam da im je iko uspio nametnuti svoju igru, kad se sjetim samo da su s igracem manje i onakvog Chelsea natjerali da se brani i jedino igra na kontre.
Pep je stvarno sastavio ekipu genijalaca koji pored znanja imaju snage da bi mogli cini mi se dvije utakmice zaredom odigrati na ekstra visokom nivou.
Kao sto Zlaja rece, igraju fudbal iz buducnosti, i definitivno je tako.
Krigla_Sa

#2704 Re: FC Barcelona

Post by Krigla_Sa »

Sta ja tebi imam ista objasnjavati, tebi kojem je Arsenal mocan i dominira :lol:
Da nisi takav kakav jesi, objasnio bih ti zasto tako mislim, ali znajuci kakav si nema potrebe za tim ;)
Ziv i zdrav bio ;)
sumirprimus

#2705 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

To za pokrivanje prostora je vrlo jednostavno,sastavis ekipu ljudi koji RADE,rad je sve,a talenat samo dodje ko slag na kraju... :)
sumirprimus

#2706 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Next match
Competition: League

Home team: Real Madrid Real Madrid

Visiting team: FC Barcelona FC Barcelona

Date: 10-04-10 Time: 22:00
Stadium: Santiago Bernabéu

Znaci,odakle da pocnemo nego iz pocetka :)
Dakle,prognoze,ajmo drugovi i drugarice sipajte :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#2707 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:Next match
Competition: League

Home team: Real Madrid Real Madrid

Visiting team: FC Barcelona FC Barcelona

Date: 10-04-10 Time: 22:00
Stadium: Santiago Bernabéu

Znaci,odakle da pocnemo nego iz pocetka :)
Dakle,prognoze,ajmo drugovi i drugarice sipajte :)
Ono u sta sam siguran, dace po gol i jedni i drugi. Barcelona ima malo vise utakmica u zadnje vrijeme, pa na to gledam kao na prednost Reala. Povrede uzimaju danak u obje ekipe. Moja prognoza: 3:2 za Real Madrid :D mada me ne bi zacudilo da bude 1:0 ili 0:1, obzirom da ne mogu planinu pogodit u posljednje vrijeme.
sumirprimus

#2708 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Ono skoro pa nemoguca misija da ove dvije ekipe odigraju u ovom trenutku utakmicu rezultatom 0:0,AL svega ima u bozjoj bašči,pa tako i ovaj rezultat narocito zbog vaznosti nije nemoguc...
Mada srce kaze 2:3 za Barsu... :-D :bih:
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#2709 Re: FC Barcelona

Post by crysis »

tri gola real moze dati jedino malim ekipama, jer poznato je kad se namjere na imalo jacu ekipu gube. to je samo san i puste zelje, a taj rezultat 3:2 moze biti samo obrnut 2:3 ,mozda i bez te dvice.
Charuga
Globalni moderator

#2710 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Image
Charuga
Globalni moderator

#2711 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Zlatan Ibrahimović dobio zeleno svijetlo za El Clasico!

Kako piše katalonski sportski list "SPORT", Barcelonin švedski napadač Zlatan Ibrahimović je dobio zeleno svijetlo od doktora da počne trenirati sa momčadi Pepa Guardiole. Nakon ozlijede koju je zadobio 3. aprila pred utakmicu sa Athletic Bilbaom, Ibrahimović je propustio drugu utakmicu Lige prvaka protiv Arsenala, koju je Barca uz pomoć čarobnjaka Messia dobila sa 4:1.

Iako se ne očekuje da Ibrahimović započne utakmicu sa Real Madridom, sigurno će biti na klupi, te ga Pep Guardiola može koristiti ako stvari na Santiago Bernabeu nebudu izgledale dobro za Katalonce.

Utakmica između Reala i Barce na Camp Nou završila je rezultatom 1:0 za Katalonce, a pogodak je upravo postigao Zlatan Ibrahimović, ušavši sa klupe.

http://barcabih.com/index.php?option=co ... &Itemid=91
abondanzieri

#2712 Re: FC Barcelona

Post by abondanzieri »

Plavih_11 wrote:Zlatan Ibrahimović dobio zeleno svijetlo za El Clasico!

Kako piše katalonski sportski list "SPORT", Barcelonin švedski napadač Zlatan Ibrahimović je dobio zeleno svijetlo od doktora da počne trenirati sa momčadi Pepa Guardiole. Nakon ozlijede koju je zadobio 3. aprila pred utakmicu sa Athletic Bilbaom, Ibrahimović je propustio drugu utakmicu Lige prvaka protiv Arsenala, koju je Barca uz pomoć čarobnjaka Messia dobila sa 4:1.

Iako se ne očekuje da Ibrahimović započne utakmicu sa Real Madridom, sigurno će biti na klupi, te ga Pep Guardiola može koristiti ako stvari na Santiago Bernabeu nebudu izgledale dobro za Katalonce.

Utakmica između Reala i Barce na Camp Nou završila je rezultatom 1:0 za Katalonce, a pogodak je upravo postigao Zlatan Ibrahimović, ušavši sa klupe.

http://barcabih.com/index.php?option=co ... &Itemid=91
Sjajna vijest,očekujem i njeg' i Andresa u prvih 11 :thumbup: :bih:
sumirprimus

#2713 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Po meni ako je rovit,gore je rizikovat,iskustvo-rooney-a...
Charuga
Globalni moderator

#2714 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

sumirprimus wrote:Po meni ako je rovit,gore je rizikovat,iskustvo-rooney-a...

Znaci klupa pa ako zatreba ulazi da odigra. Kod njega nije povreda ni blizu Rooney-a.
sumirprimus

#2715 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Znaci,potez ramos-arbeola na mesija ...
Charuga
Globalni moderator

#2716 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Po pisanju spanskog posrtala sport.es Ibrahimovic definitivno NE IGRA u derbiju.

Pozvani igraci:

Valdés, Pinto, Piqué, Puyol, Alves, Milito, Márquez, Maxwell, Chygrynskiy, Touré, Keita, Sergio, Xavi, Iniesta, Jeffren, Messi, Henry, Pedro i Bojan.
sumirprimus

#2717 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Bitni su zato pike,alves,keita,yaya,xavi i mesi... po meni 8-)
ultima_palabra

#2718 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Ma opasnije je kad je Messi u sredini...ali s druge strane, Ibra ne može ući sa klupe i odlučiti utakmicu kao što je uradio u novembru :oops: Tako da je minus za Barcu, ali ne veliki ;-)
amar007

#2719 Re: FC Barcelona

Post by amar007 »

Ibrahimovic nece igrati isto ko sto i Rooney nije igrao protiv Bayerna. :lol:
ultima_palabra

#2720 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

amar007 wrote:Ibrahimovic nece igrati isto ko sto i Rooney nije igrao protiv Bayerna. :lol:
Ne razmišljaš da je Barca ovdje gost, treba prošvercati onolikog čovjeka u avion iz aviona pored novinara i paparaca 8-) Da je Messi, pa hajd i nekako :-D
rIder

#2721 Re: FC Barcelona

Post by rIder »

Plavih_11 wrote:Po pisanju spanskog posrtala sport.es Ibrahimovic definitivno NE IGRA u derbiju.

Pozvani igraci:

Valdés, Pinto, Piqué, Puyol, Alves, Milito, Márquez, Maxwell, Chygrynskiy, Touré, Keita, Sergio, Xavi, Iniesta, Jeffren, Messi, Henry, Pedro i Bojan.
Sa ovim igracima Guardiola moze komotno nazvati Pelegrinija i reci mu - evo izvoli sastavi mi tim od ovih igraca i izaci cu sa njima na teren :mrgreen:
Last edited by rIder on 09/04/2010 16:48, edited 1 time in total.
omar little

#2722 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

"Ja sam veći, širi i puno bolje građen od njega. ( :lol: ) Lionel Messi igra sjajnu sezonu i jedan je od najboljih igrača na svijetu. No, i ja igram dobro svoju prvu sezonu u Španjolskoj, a siguran sam da ću biti još bolji. Messi i ja smo vrlo različiti, ali obojica možemo pomoći svojim momčadima da osvoje titulu", rekao je najskuplji igrač svijeta kiselo se nasmijavši na sve upite o Messiju.
"Svi pričaju o Messiju i meni, ali mi nismo jedini igrači koji će igrati El Clasico. To nije individualni dvoboj. On ne igra sam, pomažu mu njegovi suigrači koji imaju veliki utjecaj na njegovu formu", dodao je Portugalac u izjavi za španjolski As.
"Bit će to velika utakmica, ali ne i najvažnija u mojoj karijeri. Siguran sam da ćemo pobijediti, ali prihvatio bih i poraz od Barcelone u subotu ako ćemo na kraju osvojiti naslov prvaka", zaključio je Ronaldo svoju najavu najvećeg meča ove sezone u Španjolskoj
:D :D :D
ja.neron

#2723 Re: FC Barcelona

Post by ja.neron »

Kumerle wrote:Puyol je prasac i mesar u rangu Martina Taylora i Ryana Shawcrossa!
on je sasvim slučajno momku slomio nogu iako je ovaj đonom startovao na loptu i Ryan je pokazao nakon starta koliko mu je krivo što se desio lom noge Ramsey-u jer je i sam imao dva loma noge sa svojih 23 godine

tako da se okaneš svojih komentara prema igračima koji igraju u Engleskoj Premier Ligi koju očito ne voliš već troluješ pokušavajući da otjeraš sve one koji je prate sa uživanjem
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#2724 Re: FC Barcelona

Post by pape »

@Kumerle, .... 14 dana bana.
Orhanowski

#2725 Re: FC Barcelona

Post by Orhanowski »

Ima l neko neki link na kojem bi se mogao gledati El Clasico veceras?
Post Reply