NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
boston_c

#2701 Re: NBA

Post by boston_c »

Pa koju su tekmu najavili?? Nije valjda Cleveland-Toronto :( :( :shock:
dosta_mi_je_svega

#2702 Re: NBA

Post by dosta_mi_je_svega »

boston_c wrote:Pa koju su tekmu najavili?? Nije valjda Cleveland-Toronto :( :( :shock:
mislim da se salis ali ako stfvarno ne znas onda
Clev - LAL
Neelix

#2703 Re: NBA

Post by Neelix »

a jel :D to je onda dobro :D

al dzaba kad ce zijanit lakersi, opet bynum protiv memphisa povrijedi koljeno :roll:
-danTe-

#2704 Re: NBA

Post by -danTe- »

Neelix wrote:a jel :D to je onda dobro :D

al dzaba kad ce zijanit lakersi, opet bynum protiv memphisa povrijedi koljeno :roll:
evo sad gledam,bynum-8 do 12 sedmica odsustva zbog povrede :(
Neelix

#2705 Re: NBA

Post by Neelix »

2 dana visim po nba stranicama cekajuci tu vijest i na kraju je procitam od tebe :)

sranje, isto ovo 8-12 su govorili prosle godine kad je povrijedio drugo koljeno :roll: :roll: :roll: :( :(
-danTe-

#2706 Re: NBA

Post by -danTe- »

Neelix wrote:2 dana visim po nba stranicama cekajuci tu vijest i na kraju je procitam od tebe :)

sranje, isto ovo 8-12 su govorili prosle godine kad je povrijedio drugo koljeno :roll: :roll: :roll: :( :(
http://www.nba.com/2009/news/02/02/bynu ... index.html

ma samo da bude spreman za play off...
dosta_mi_je_svega

#2707 Re: NBA

Post by dosta_mi_je_svega »

Ko ga je povrijedio? :D
Eh bas bi voljela da izgube Los AndjelOs (Vilic) ali nesto me ne ide bas navijanje ovih dana tako da gube oni na koje ja navijam (placu a onda i ja sa njima :) ), pa da nisam bas sigurna da ce LBJ pobijediti :) ali vidjet cemo tj. vi ce te gledati a ja se spremati za ispit :sad:
shadow

#2708 Re: NBA

Post by shadow »

Neelix wrote:a jel :D to je onda dobro :D

opet bynum protiv memphisa povrijedi koljeno :roll:

eto imate izgovor za deranje koje vas ceka u cetvrtak u Gardenu. :D Moja prognoza 25 razlike :dance:
sesalmir

#2709 Re: NBA

Post by sesalmir »

Prosle sezone se povreda desila 13. jan., ove 31. jan., po mom nekom laickom misljelju, ako je povreda istog tipa, kao sto neki govore, moze se zakljuciti da nista od njega nema vise ove sezone. Tako da lakersi mogu samim time zaboraviti i na titulu ove sezone.
Iskreno ne volim nicije povrede, al ovo mu je mozda i kazna za onaj lakat na g.wallacu par dana ranije, kada je bynum automatski iskljucen, a wallace zavrsio u bolnici, vidio sam snimak i stvarno je izgledalo, brutalno, bezobrazno itd. (sto bi se reklo ''za zatvora''). Sto je jos ludje, sudbina je htjela da mu bas kobe uzrokuje povredu, bas nevjerovatno.
Neelix

#2710 Re: NBA

Post by Neelix »

ma taj lakat - usao mu je u putanju, niko nije znao sta ce se desiti. poslije utakmice je cekao bobcatse kod njihovog busa da im se izvine, nije namjerno jebiga.

povreda nije ista, sinoc je bio na utakmici protiv knicksa, i oslanjao se pomalo na tu nogu, za razliku od prosle godine kad je maltene pomac nije mogo.
a to "zaboravit titulu...here you go, :) Charley Rosen inace je haman pa uvijek naklonjen protiv LA, ako ne pratis fox ;)

http://msn.foxsports.com/nba/story/9166 ... hout-Bynum
sesalmir

#2711 Re: NBA

Post by sesalmir »

Mislim da nemaju sansi za osvajanje titule ako se bynum ne vrati, bas zbog ove recenice koju procitah i na ovom linku koji si postavio ''the Lakers are once again vulnerable in the paint ''. Jer po mom misljenju bez jednog defanzivno jakog igraca pod kosem titula se ne moze uzeti, a realno ni gasol ni odom nisu jaki u odbrani, cak su po meni propuh totalni. Naravno svako pravilo ima izuzetke, ali evo zadnjih 15-ak godina kakve su defanzivne igrace pod kosem imale ekipe koje su osvajale titule: Boston - K.G., San Antonio - Tim Duncan, Detroit - Big Ben, Lakersi i Miami - Shaq, Chicago - Rodman, Houston - Hakeem to su sve vrhunski defanzivni igraci pod kosem i to pokazuje da ako ti je u reketu propuh titule nema. + sto ce u ovom periodu bez bynuma lakersi ici u goste i bos i cle, sto su vjerovatno 2 poraza, a nakon all star jos idu u goste, sunsima, rocketsima, spursima, blazersima, nuggetsima i tesko da ce uspijeti osigurati prednost domaceg terena kroz cijeli playoff. Ali eto opet ponavljam, svako pravilo ima svoje izuzetke, pa cemo vidjeti, a uostalom nista se jos ne zna mozda se bynum i vrati, a ako bude tako mislim da ce lakersi opet biti favorit broj 1 za titulu.
-danTe-

#2712 Re: NBA

Post by -danTe- »

ma vratice se bynum ja mislm...i da se ne vrati lakersi imaju velike sanse za titulu...pa proslu sezonu nije igro i opet su lakersi do finala dosli...zato,ne treba brinuti...
P.S.Kobe sinoc... :dance: :dance: :thumbup: :thumbup: pokazo je najbolji igrac lige...bukvalno je sam unistio NY... :thumbup:
Neelix

#2713 Re: NBA

Post by Neelix »

:) ja mislim da ce biti prvi na zapadu i prosetati se do finala, sa ili bez bynuma. tu ce vec biti malo frtutme :-)

imaj na umu da su prosle godine dosli do finala bez njega, a sad je gasol vishe shtela u trokutu, imaju i zdravog arizu, a boston nema poseya i pj browna koji su blago receno ogromnu ulogu u finalu odigrali.

sto se tice clevelanda - ilgauskas i nije neki igrac za reketa, on je vise mid range suter, tako da problema nece biti. orlanda me strah najvise.

i jesil to sviju ti shaqa nazvao vrhunskim defanzivnim igracem :lol: :skoljka:
LSD

#2714 Re: NBA

Post by LSD »

Neelix wrote::) ja mislim da ce biti prvi na zapadu i prosetati se do finala, sa ili bez bynuma. tu ce vec biti malo frtutme :-)

imaj na umu da su prosle godine dosli do finala bez njega, a sad je gasol vishe shtela u trokutu, imaju i zdravog arizu, a boston nema poseya i pj browna koji su blago receno ogromnu ulogu u finalu odigrali.

sto se tice clevelanda - ilgauskas i nije neki igrac za reketa, on je vise mid range suter, tako da problema nece biti. orlanda me strah najvise.

Ma dovest ce Jackson nekog sad u prelaznom roku,u to nema sumnje nikakve...pa sjeti se samo maestralnog poteza starog lisca kad je u februaru prošle godine iz Memphisa doveo Gasola (a zauzvrat njima uvalio Kwame Browna i Crittentona ;-) )
sesalmir

#2715 Re: NBA

Post by sesalmir »

Neelix wrote::) ja mislim da ce biti prvi na zapadu i prosetati se do finala, sa ili bez bynuma. tu ce vec biti malo frtutme :-)

Vidim da nisi znao da je shaq 3 puta bio 2. odbrambena petorka lige, tako da se bezze smijes, i mozes se i zatvorit u tu skoljku :D Bolje progooglaj malo ako vec ne znas. Covjek 3 puta 2. najbolji odbrambeni centar lige, al po tebi veze nema s odbranom. Do sezone 05/06, do kad je i osvojio sve titule imao je prosjek od jedno 2.5 banana i 12 skokova
btw. reci mi koliko je puta neko od ovih letaca preko shaqa zakucao, kada je bio u naponu snage i uzimao titule, kao sto to rade preko svih ostali u ligi.
Shaq nikada nije mogao dobro braniti pick & roll i to je cinjenica, ali je defanzivno u reketu bio sila, kakva gasol i odom a i mnogi drugi nikada ne mogu ni sanjati da ce biti.
Neelix

#2716 Re: NBA

Post by Neelix »

:D otkako jackson trenira lakerse, a shaq je igrao za njih, SVAKE GODINE je kukao na njegovu ljenost u odbrani, kako mu je mrsko borit se za skokove i kako je spor da blokira brze playeve na ulazima, koje je fisher uredno propustao.

trebao bi znat da blokade i ukradene lopte nisu NIKAKAV mjerodavan podatak kad je rijec o odbrani :skoljka: po tome su iverson i manute bol medju najboljim defanzivcima ikad :D

a sto se zakucavanja tice...derrick colemaaaaaaaaaaaan :D

jason terry :? :lol:

Jordass

Zo

......
sesalmir

#2717 Re: NBA

Post by sesalmir »

Ima clipova milion, pa preko mutomba nema ko nije zakucao, al mi ti ne objasni koji su ga onda ''moroni'' 3 puta birali kao 2. najboljeg odbrambenog centra lige, ocito ti bolje znas od njih :-)
sesalmir

#2718 Re: NBA

Post by sesalmir »

btw. 75% clipova je dok je igrao u orlandu, ne sjecam se da je uzeo titulu sa njima, nadji sta u dresu lakersa ;-)
sesalmir

#2719 Re: NBA

Post by sesalmir »

a sad vidjeh i ovu dok je igrao za miami, covjek se sklonio nije uopste preko njega terry zakucao,
evo sta su in your face dunks

Duncan se nalazi ispod mnogih zakucavaca, al opet je 10 puta najbolja odbrambena petorka lige.
Neelix

#2720 Re: NBA

Post by Neelix »

izvini al ti si taj koji je to "nezakucavanje" uveo kao kategoriju za odredjivanje dobrog odb. igraca, ne ja :-)
Neelix

#2721 Re: NBA

Post by Neelix »

i da, gledaj s kim ti poredis to "dva izbora u drugi tim"

Kareem Abdul-Jabbar and Tim Duncan both share the record for the most total selections with eleven. Duncan was selected successively since his rookie year in 1998.[3] Scottie Pippen follows with ten total honors. Michael Jordan and Gary Payton share the record for most NBA All-Defensive first team selections with nine. Pippen, Bobby Jones, and Duncan made the First Team eight times each. Walt Frazier, Kevin Garnett and Dennis Rodman made the All-Defensive first team seven times.
Hakeem ima ukupno 9 izbora u prvi i drugi tim :-) a ben wallace 7, uz cetiri dpoy-a
sesalmir

#2722 Re: NBA

Post by sesalmir »

Neelix wrote:i da, gledaj s kim ti poredis to "dva izbora u drugi tim"

Kareem Abdul-Jabbar and Tim Duncan both share the record for the most total selections with eleven. Duncan was selected successively since his rookie year in 1998.[3] Scottie Pippen follows with ten total honors. Michael Jordan and Gary Payton share the record for most NBA All-Defensive first team selections with nine. Pippen, Bobby Jones, and Duncan made the First Team eight times each. Walt Frazier, Kevin Garnett and Dennis Rodman made the All-Defensive first team seven times.
Hakeem ima ukupno 9 izbora u prvi i drugi tim :-) a ben wallace 7, uz cetiri dpoy-a
Imati njega pod kosem u odbrani ili gasola i odoma je ogromna razlika, u prvom slucaju imas mozda ne vrhunskog, ali sigurno dobrog centra u odbrani, u drugom imas autoput za trcanje, ko hoce i kad hoce. Zivi bili pa vidjeli, ali i dalje mislim da bez bynuma titule necete vidjeti.
Neelix

#2723 Re: NBA

Post by Neelix »

slazem se ja s tim da je shaq puno vise "zastrasujuci" za protivnike pod kosem i da ce vise razmisliti hocel uletit nego kad ovu dvojicu vide ;) samo tvrdim da je slab defanzivac generalno, pogotovo u odnosu na drustvo u koje si ga stavio :) mada si pretjerao sa ovim "autoput", jer gasol je mozda fizicki slab da brani snaznije centre kad igraju ledjima prema kosu, ali ima duge ruke i nikome nece biti lako "utrcati" u reket :)

a eto, ja sam manje siguran u titulu ako se bynum ne vrati, ali ti trebas imat na umu da su lakersi i bez njega jaci nego sto su bili u finalu proslom :) pa se cujemo u junu :D
LSD

#2724 Re: NBA

Post by LSD »

Neelix wrote:slazem se ja s tim da je shaq puno vise "zastrasujuci" za protivnike pod kosem i da ce vise razmisliti hocel uletit nego kad ovu dvojicu vide ;) samo tvrdim da je slab defanzivac generalno, pogotovo u odnosu na drustvo u koje si ga stavio :) mada si pretjerao sa ovim "autoput", jer gasol je mozda fizicki slab da brani snaznije centre kad igraju ledjima prema kosu, ali ima duge ruke i nikome nece biti lako "utrcati" u reket :)

a eto, ja sam manje siguran u titulu ako se bynum ne vrati, ali ti trebas imat na umu da su lakersi i bez njega jaci nego sto su bili u finalu proslom :) pa se cujemo u junu :D
Pa jel ti misliš da ce Lakersi (a posebno Phil) sjediti skrštenih ruku sad kad bude prelazni rok??...uostalom evo da opet citiram sam sebe :mrgreen:

Ma dovest ce Jackson nekog sad u prelaznom roku,u to nema sumnje nikakve...pa sjeti se samo maestralnog poteza starog lisca kad je u februaru prošle godine iz Memphisa doveo Gasola (a zauzvrat njima uvalio Kwame Browna i Crittentona )
Neelix

#2725 Re: NBA

Post by Neelix »

druze lsd, phil jackson ne "dovodi igrace". to radi general manager mitch kupchak ;)

i da, nece biti trejdova nikakvih za lakerse u narednih 15-20 dana, dokad je trade-deadline vec. bar ne nikakvih znacajnih :) ljudi su se sa ovakvim sastavom - minus ariza, prosetali kroz zapad prosle godine. znas vrlo dobro sta ove godine znaci ariza za sastav :) ne sekiram se ja.
Post Reply