Serie A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Point.

#2701 Re: Serie A

Post by Point. »

Kao i uvijek derby della capitale ide svojim tokom, svojom nekom (ne)logikom. Prvo poluvrijeme dosta ujednaceno, dobro se igralo. Drugo poluvrijeme dominacija Lazia ala Bosna protiv Francuske. Po meni cist penal ko suza, Kjaer zadnji igrac dira Brocchija, koji je maestralno izveo mini prelom. :-D . Po svim pravilnicima ovog dunjaluka ono je i penal i crveni jer je bilo kontakta i to jos kao zadnji igrac. Poslije knonada Lazia, korner za kornerom, stative, precke, Stalkenburgovi nokti spasavaju u zadnji tren. I kad se ocekivalo mozda kontra Rome i kaznu za sve fule, tada na scenu stupa on:

DIE DEUTCHE TOREMASCHINE!!

Image
ibizza

#2702 Re: Serie A

Post by ibizza »

just principe wrote:Image

Image
dzabe englezima puni stadioni,kad ovakvo nesto mogu samo sanjati!

Svaka cast :thumbup:
Romanista 101%

#2703 Re: Serie A

Post by Romanista 101% »

vise pade golova u derbiju nego u svih 6 utakmica danas
to sam ja!

#2704 Re: Serie A

Post by to sam ja! »

just principe wrote:Image
ALE,ALE ROMA 'LEE !!
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2705 Re: Serie A

Post by Admir_1984 »

Sad gledam penal i reakciju brochija, prvo se evc pomirio da ce dobiti zuti zbog simulacije, a kad sudac pokaza na penal raduje se ko malo djete, dobio sto je i trazio

al jos gluplji je kjer, da ga je bar povukao pa hajd, nego bezveze i amaterski prisloni ruku samo, kad vec onako prodje lopte i ne mozes nishta pa skloni ruke majmune jedan il ako hoces da pravis penal onda ga napravi kako bog zapovjeda
Romanista 101%

#2706 Re: Serie A

Post by Romanista 101% »

Kjær da je ista valjo ne bi ga Wolfsburg nikad pustio, idi u Dansku kopaj krompire.
Jeff Bingham

#2707 Re: Serie A

Post by Jeff Bingham »

nemojte tako, imaju i oni atmosferu :D

Image
Image
Image
:D
Jeff Bingham

#2708 Re: Serie A

Post by Jeff Bingham »

da dodam

Image

Image

Image

malo merde

Image

ova im je super

Image

... :)
Romanista 101%

#2709 Re: Serie A

Post by Romanista 101% »

Image
BHF_Manijak

#2710 Re: Serie A

Post by BHF_Manijak »

@Jeff, dzaba postavljas slike, Italija godinama ima najnizu posjetu od liga petice i u silaznoj je putanji ta cifra, prosle godine prosjek gledalaca u Italiji je bio oko 20.000, smijesna cifra, dok je recimo u Bundesligi prosjek 42.000...Za derbi se popune tu i tamo tribine, mada i tu bude dosta supljine, a ostalo mrka kapa, tako da ne trudi se bezze postavljati te slike...Moze neko simpatisati tu ligu, ok, respketujem, pravo ukusa, ali ne lazimo se bezze jer cinjenice i statistika su neumoljivi! Stadioni zjape prazni, golova nigdje itd...
jeza u ledja

#2711 Re: Serie A

Post by jeza u ledja »

oridjidji wrote: Steta sto se ne upisa u strijelce u onoj dobroj prilici kad je Osvaldo ostavio loptu petom cini mi se De Rosiju, a ovaj podmetno Pjanicu dalje, ali je dobro odreagovala odbrana Lacija pa presjekla pas.
Taj koji je odreagovao je bio Lulic. :D
Point.

#2712 Re: Serie A

Post by Point. »

@BHFManijak

Cuj nigdje golova, sta ti gledas da mi je znati. Talijanska liga je gospodska liga, nema tu ho ruk ko kod engleza, takticki mnogo potkovanija od ostalih. Taj trend se nastavlja i na otoku i nije ni cudo sto recimo u Premiershipu u najjacim klubovima imas trenere koji nisu englezi.

Sto se tice publike tu si u pravu. To nek zahvale taliajanskim mocnicima u politickim sferama zivota. Nijedan klub ne posjeduje svoj stadion osim Juventusa, pa Lotito rat vodi ima vec par godina da se sagradi novi Laziov stadion al niko nece ni da cuje. Placaju kiriju za Olimpico olimpijskom komitetu koji nece qurcem da mrdne da uradi nesto sa stadionom. I to ti je slucaj po cijeloj Zabariji. Jos su izmislili ovu tessero del tifoso, nesto najgluplje sto je neki insan ikad izmislio. Zato veceras na derbiju zjapi ona tribina prazna, inace je tu bilo vazda puno.

Stadioni se nisu renovirali od Mundijala 1990, pa cim vidis onaj stadion u Veroni spava ti se. Sad predsjednik Chieva ili Hellasa hoce da napravi svoj stadion, nedaju mu zemljiste da ga sagrade. Nemoze kupiti ni taj dosadni stadion, niti ga renovirati jer nije u vlasnistvu kluba. I kako tu uspjeti?
carlos acosta
Location: mozda je vrijeme da si priznas da na svijetu nema niceg osim sna

#2713 Re: Serie A

Post by carlos acosta »

BHF_Manijak wrote:@Jeff, dzaba postavljas slike, Italija godinama ima najnizu posjetu od liga petice i u silaznoj je putanji ta cifra, prosle godine prosjek gledalaca u Italiji je bio oko 20.000, smijesna cifra, dok je recimo u Bundesligi prosjek 42.000...Za derbi se popune tu i tamo tribine, mada i tu bude dosta supljine, a ostalo mrka kapa, tako da ne trudi se bezze postavljati te slike...Moze neko simpatisati tu ligu, ok, respketujem, pravo ukusa, ali ne lazimo se bezze jer cinjenice i statistika su neumoljivi! Stadioni zjape prazni, golova nigdje itd...

ma nema sumnje da je engleska liga kvalitetnija, ali to vise nema svoju draz na tribinima, svi sjede, gledaju, ono kao da su dosli u kino da gledaju film, il u pozoriste
sa stanovista navijaca koji tu dodju da se zabavljaju, pjevaju, aktivno ucestvuju u navijanju sa transparentima, koreografijama i bakljama italijanska liga je mnogo bolja, uostalom to je i jedini draz fudbala
ova komercijalizacija je potpuno unistila sve
i sto se tice toga najvise sad pratim argentinsku ligu, pa ono je nesto nevjerovatno, vrati te u neko vrijeme kad se igralo za raju i zanemarivalo taktiku
ti ljudi tu dodju navijaju svim srcem, zabavljaju se, plesu, oni su tu znacajni kao i igraci
i to je barem meni ono najljepse u fudbalu
jeza u ledja

#2714 Re: Serie A

Post by jeza u ledja »

Mozemo mi govoriti o praznim tribinama, ali kada se fokusiramo samo na fudbal....ja ne znam, neki od vas zive u nekom proslom vremenu, ali italijanski fudbal je krah. Totalna nula!
Onolika kolicina valjanja, simuliranja, natezanja sa sudijom, pa ono je za narodno pozoriste. Sam fudbal je takodje velika nula. Ovaj iznad prica kako je engleska liha na "ho ruk". Sta znaci to? Hoces reci, svaki igrac u Engleskoj ima duplo vise kondicije od igraca u Italiji i mogu trcati i nadigravati se svih 90 minuta. Ovdje jedna ekipa da gol i odmah se brane. Evo Roma kad bi igrala, ko sto ne igra, Barceloninu igru, ne bi stali nakon jednog gola i ne bi gradili svoju odbranu na polovici terena. Pa Pjanicu prvom radius kretanja cirka 30 metara. Napadaci su losi, cast izuzecima, i treba im mnogo vise da postignu gol nego u Engleskoj. Uostalom, zasto ih porediti sa Engleskom? Moze sa Njemackom. Pricate kontra "modernog fudbala", pa jel to u Njemackoj publika ko u pozoristu? Jesu u Njemackoj skupe karte? Jesu li u Njemackoj kojekakvi Arapi, Emirati i sta ti ja znam? Nisu. A igraju isto tako na "ho ruk" i igra se prenosi za cas s jednog kraja na drugi.
Spanija je slicna sto se tice padavicara i prgavosti, ali kvaliteta igraca je na vecem nivou.

Uostalom, dokazi su u brojkama. Prosjek golova "0.1", uspjeh u Evropi takodje kriza. Kolicina kvalitetnih igraca takodje jako mala. Prosjek godina veci. Sve ide nizbrdo.

E kad uz to dodas prazne tribine dobijes kompletnu sliku krize u kojoj je italijanski fudbal.
Eto i taj Juventus sa novim stadionom nije ga uspio napuniti do posljednjeg mjesta u derbiju sa Milanom (bilo je 4000 praznih sjedista, oko 10 posto kapaciteta). Prosjek posjecenosti u Italiji je 23000, u Francuskoj 19000, u Spaniji 31000, u Engleskoj 34000, a u Njemackoj 45000.

Ono, probudi se iz iluzije, ta tvoja omiljena liga je u totalnom kurcu.
Jeff Bingham

#2715 Re: Serie A

Post by Jeff Bingham »

govorio sam o atmosferi na tribinama a ne o posjecenosti, tako je i pocela ova prica, slikama atmosfere sa sinocnje utakmice.

a fudbal u seriji a ce mi uvijek biti 10 puta zanimljiviji od onog "nabij u 16 pa valja sta bude" koji se godinama forsira u engleskoj. to sto igraci tamo mogu vise trcat ne znaci da su bolji fudbaleri. onda bi islam djugum bio nasa najveca legenda jos od vremena safeta susica.

marketing je cudo, englezi u to ulazu daleko najvise, a vidim da su i kod nas itekako uspjesni. kad bi ljudi vise gledali sam fudbal umjesto fensi spotova, prelaza izmedju repriza, lijepih stadiona i slicnih sporednih stvari...
ultima_palabra

#2716 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

Ja sam jedan od onih koji u svakoj ligi nađe nešto dobro, ali čini mi se da je malo takvih :-D
to sam ja!

#2717 Re: Serie A

Post by to sam ja! »

Jeff Bingham wrote:govorio sam o atmosferi na tribinama a ne o posjecenosti, tako je i pocela ova prica, slikama atmosfere sa sinocnje utakmice.

a fudbal u seriji a ce mi uvijek biti 10 puta zanimljiviji od onog "nabij u 16 pa valja sta bude" koji se godinama forsira u engleskoj. to sto igraci tamo mogu vise trcat ne znaci da su bolji fudbaleri. onda bi islam djugum bio nasa najveca legenda jos od vremena safeta susica.

marketing je cudo, englezi u to ulazu daleko najvise, a vidim da su i kod nas itekako uspjesni. kad bi ljudi vise gledali sam fudbal umjesto fensi spotova, prelaza izmedju repriza, lijepih stadiona i slicnih sporednih stvari...
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

100 % ispravno razmisljanje
ganjeta

#2718 Re: Serie A

Post by ganjeta »

ultima_palabra wrote:Ja sam jedan od onih koji u svakoj ligi nađe nešto dobro, ali čini mi se da je malo takvih :-D
:thumbup:

Nisi sam, vjeruj mi!
ultima_palabra

#2719 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

ganjeta wrote:
ultima_palabra wrote:Ja sam jedan od onih koji u svakoj ligi nađe nešto dobro, ali čini mi se da je malo takvih :-D

Nisi sam, vjeruj mi!
Engleski tempo, žestina, brojnost gostujućih navijača, medijska pompa... španska tehnika, lukavstvo, ljuti navijači Betisa, Seville, Bilbaa, Atletica... talijanska taktika, sposobnost malih ekipa da zaustave velike, tifozi, pirotehnika i koreografija... u Njemačkoj uvijek puno golova i ekipa za iznenađenje, stadioni uvijek krcati, u Francuskoj uvijek novih talenata...

Ima se šta probrati ;-)
Obuca9

#2720 Re: Serie A

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:
ganjeta wrote:

Nisi sam, vjeruj mi!
Engleski tempo, žestina, brojnost gostujućih navijača, medijska pompa... španska tehnika, lukavstvo, ljuti navijači Betisa, Seville, Bilbaa, Atletica... talijanska taktika, sposobnost malih ekipa da zaustave velike, tifozi, pirotehnika i koreografija... u Njemačkoj uvijek puno golova i ekipa za iznenađenje, stadioni uvijek krcati, u Francuskoj uvijek novih talenata...

Ima se šta probrati ;-)
A šta je s našom Ligom :)
ultima_palabra

#2721 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

Ona je van konkurencije, ne treba je ni pominjati...
PL BiH - where amazing happens! 8-)
BHF_Manijak

#2722 Re: Serie A

Post by BHF_Manijak »

Point. wrote:@BHFManijak

Cuj nigdje golova, sta ti gledas da mi je znati.
Pogledaj prosjek golova po utakmici u sezoni u zadnjih 4-5 godina pa uporedi sa Spanijom, Engleskom i Njemackom... :wink:
Jeff Bingham

#2723 Re: Serie A

Post by Jeff Bingham »

cilj igre je pobijediti, a ne dati sto vise golova :roll:
just principe

#2724 Re: Serie A

Post by just principe »

BHF_Manijak wrote:
Point. wrote:@BHFManijak

Cuj nigdje golova, sta ti gledas da mi je znati.
Pogledaj prosjek golova po utakmici u sezoni u zadnjih 4-5 godina pa uporedi sa Spanijom, Engleskom i Njemackom... :wink:

U Spaniji prosjek popravljaju Real i Barca koji se izivljavaju nad svojim protivnicima

a evo ti listaj pa ces vidjeti da nije vazda 0-0 ili ispod 3 gola u nekim slucajevima je vise od engleza ili spanaca
http://soccernet.espn.go.com/results/_/ ... -a?cc=5739
BHF_Manijak

#2725 Re: Serie A

Post by BHF_Manijak »

Ja samo kazem sta ja licno volim vise gledati, bar kad je u pitanju neutralna tekma naravno, vise volim vidjeti 3:3 tekmu nego 1:0...U ovom slucaju su iskljuceni Zeljo i repka, naravno! :mrgreen: :skoljka:
Post Reply