Selam ... sad ce i on inshAllah ... dok se malo razabere ... sehur, kahvica, sokic itd ...Sicily wrote:Eh sta je ovo jutros opustosilo ovako, nigdje nikog... Mora da su arzuhal beya mevludi uspavali, zvjezdicu filmovi...Nego, BHF-a nam nema nikako, ovo nesto nije u redu
Ramazan, opet ;)
- zvjezdica_7
-
istocnjak
#2702 Re: Ramazan, opet ;)
- zvjezdica_7
#2703 Re: Ramazan, opet ;)
Selaaaam aleeeeeeejkSicily wrote:Eh sta je ovo jutros opustosilo ovako, nigdje nikog... Mora da su arzuhal beya mevludi uspavali, zvjezdicu filmovi...Nego, BHF-a nam nema nikako, ovo nesto nije u redu
- ružmarin-a
#2704 Re: Ramazan, opet ;)
alejkumu selam
dai ja malko stidljivo provirim, 'vako rano
jeste l budni još?
esselamu alejkum i lijep nam današnji svijetli dan uoči 27-me noći
dai ja malko stidljivo provirim, 'vako rano
jeste l budni još?
esselamu alejkum i lijep nam današnji svijetli dan uoči 27-me noći
- BHF_Manijak
#2705 Re: Ramazan, opet ;)
Tu sam tu sam,ne brinite,samo da vas poselamim i idem sabah klanjati pa na pocinak,dosta za veceras
maksuzije selamim Istocnjaka!

maksuzije selamim Istocnjaka!
-
istocnjak
#2706 Re: Ramazan, opet ;)
Alejkumu selam odoh i ja laganini ...BHF_Manijak wrote:Tu sam tu sam,ne brinite,samo da vas poselamim i idem sabah klanjati pa na pocinak,dosta za veceras![]()
maksuzije selamim Istocnjaka!![]()
-
encian
#2707 Re: Ramazan, opet ;)
ja mislila ovo opet neka tema za prepucavanje, pa reko da zaobilazim da se ne sekiram. kad ono vi se bas lijepo druzite
. zao mi sto nisam ranije navratila.
nego eto selam i iz japan

nego eto selam i iz japan
-
istocnjak
#2708 Re: Ramazan, opet ;)
MashAllah ... Cuj iz Japana? Stvarno ne zezas? Treba li vam tamo istocnjaka?encian wrote:ja mislila ovo opet neka tema za prepucavanje, pa reko da zaobilazim da se ne sekiram. kad ono vi se bas lijepo druzite. zao mi sto nisam ranije navratila.
nego eto selam i iz japan![]()
- ružmarin-a
#2709 Re: Ramazan, opet ;)
viđu istočnjaka što se "oblizuje" na pomen Istoka
bujrum japanka u našu malu veselu i hairli svitu
Selamim vas sve najljepše
bujrum japanka u našu malu veselu i hairli svitu
Selamim vas sve najljepše
- BHF_Manijak
#2710 Re: Ramazan, opet ;)
Joj vidi brata IStocnjaka sto odmah hoce da ljudima i tamo na muku pristane
neka te bolan ovdje sa rajom,dosta im je tamo istocnjaka,ima ih koliko hoces... 
- avicena
#2711 Re: Ramazan, opet ;)
Eselamu alejkum dobrim ljudima u dobar cas! 
-
encian
#2712 Re: Ramazan, opet ;)
hvala hvala
.
ma bujrum svi, velik je japan
.
ma bujrum svi, velik je japan
-
istocnjak
#2713 Re: Ramazan, opet ;)
Tisu ba evo lobiram za tebe.BHF_Manijak wrote:Joj vidi brata IStocnjaka sto odmah hoce da ljudima i tamo na muku pristane![]()
neka te bolan ovdje sa rajom,dosta im je tamo istocnjaka,ima ih koliko hoces...
Last edited by istocnjak on 15/09/2009 19:00, edited 1 time in total.
-
istocnjak
#2714 Re: Ramazan, opet ;)
Selam evo prijavljujem se za Japan kao iskusan istocnjak. Ne znam da li si pratila razvoj situacije ali evo da te upoznam, naime naseg brata BHF-a kad krene u asikovanje na Vratnik na prvim vratima uvijek izvrne amidjic Sevko Lee, pa nam je drago sto si navratila da ga malo poducis samoodbrani ...encian wrote:hvala hvala.
ma bujrum svi, velik je japan.
-
istocnjak
#2715 Re: Ramazan, opet ;)
E sad laganini kahvica, sokić itd ... elhamdulillah ... 
-
Finii
#2716 Lejletul-kadr prilika koje se možda neće ponoviti
Lejletul-kadr prilika koje se možda neće ponoviti
Allahov Poslanik a.s. je rekao : " Ko klanja u noći Kadr dva rekjata, tako da na svakom rekjatu prouči Fatihu i sedam puta Ihlas (Kul-huvallahu ehad), i kada preda selam, prouči sedamdeset puta: ESTAGFIRULLAHE VE ETUBUILEJHI (Tražim oprašta od Tebe, moj Gospodaru i Tebi se kajem), prije nego što ustane sa mjesta gdje je klanjao biće mu oprošteni grijesi, njemu i njegovim roditeljima,! Allah dž,š. će zadužiti posebne meleke da pripreme džennete i u njima izgrade dvorce za njega. Tom vjerniku će se prije smrtnog časa pokazati mjesto u džennetu."
U ovoj mubarek noći lijepo je i poželjno što više proučiti suru Kadr (inna enzelnahu) i ovu dovu:"Allahumme inneke afuvvun kerimun tuhibbul-afve feafu anni. (Moj Gospodaru, Ti praštaš grijehe i Plemenit si, Ti voliš oprost, molim Te oprosti mi) Amin !
Kur'anu spominje izraz "ve ma edrake"-"Da li ti znaš"?,a.s..Muhammed a.s. je rekao: "Ko isposti mjesec Ramazan vjerujući u Allaha dž.š. i nadajući se Njegovoj nagradi, biće mu oprošteni raniji grijesi. A ko probdije noć Kadr,(tj. provede je u ibadetu) vjerujući i nadajući se Allahovoj nagradi biće mu oprošteni raniji grijesi. " (Buhari)a.s. im je rekao: "Pokazan mi je vaš san. Istina je da je ona(lejletul-Kadr) sakrivena u zadnjih deset dana, pa ko je bude istraživao neka je iščekuje u zadnjih deset dana." ( Buhari )hadisa da se u ovoj noći spusti na Zemlju više meleka nego što ima pustinjskog pjeska i prašine, i zbog njihovog prisustva na Zemlji ova noć ima posebnu vrijednost. Allahov Poslanik, Muhammed a.s. je praktikovao, kada je nastupila zadnja trećina Ramazana, da se odvoji se od svojih žena i oživljavao bi noći ibadetom. Znači nije se satajao noću sa svojim ženama. Budio je i članove svoje porodice da čine ibadet sve do pojave zore. (Buhari)
Predivan Video: Lejletul Kadr - http://www.n-um.com/?q=node/2665
Allahov Poslanik a.s. je rekao : " Ko klanja u noći Kadr dva rekjata, tako da na svakom rekjatu prouči Fatihu i sedam puta Ihlas (Kul-huvallahu ehad), i kada preda selam, prouči sedamdeset puta: ESTAGFIRULLAHE VE ETUBUILEJHI (Tražim oprašta od Tebe, moj Gospodaru i Tebi se kajem), prije nego što ustane sa mjesta gdje je klanjao biće mu oprošteni grijesi, njemu i njegovim roditeljima,! Allah dž,š. će zadužiti posebne meleke da pripreme džennete i u njima izgrade dvorce za njega. Tom vjerniku će se prije smrtnog časa pokazati mjesto u džennetu."
U ovoj mubarek noći lijepo je i poželjno što više proučiti suru Kadr (inna enzelnahu) i ovu dovu:"Allahumme inneke afuvvun kerimun tuhibbul-afve feafu anni. (Moj Gospodaru, Ti praštaš grijehe i Plemenit si, Ti voliš oprost, molim Te oprosti mi) Amin !
Kur'anu spominje izraz "ve ma edrake"-"Da li ti znaš"?,a.s..Muhammed a.s. je rekao: "Ko isposti mjesec Ramazan vjerujući u Allaha dž.š. i nadajući se Njegovoj nagradi, biće mu oprošteni raniji grijesi. A ko probdije noć Kadr,(tj. provede je u ibadetu) vjerujući i nadajući se Allahovoj nagradi biće mu oprošteni raniji grijesi. " (Buhari)a.s. im je rekao: "Pokazan mi je vaš san. Istina je da je ona(lejletul-Kadr) sakrivena u zadnjih deset dana, pa ko je bude istraživao neka je iščekuje u zadnjih deset dana." ( Buhari )hadisa da se u ovoj noći spusti na Zemlju više meleka nego što ima pustinjskog pjeska i prašine, i zbog njihovog prisustva na Zemlji ova noć ima posebnu vrijednost. Allahov Poslanik, Muhammed a.s. je praktikovao, kada je nastupila zadnja trećina Ramazana, da se odvoji se od svojih žena i oživljavao bi noći ibadetom. Znači nije se satajao noću sa svojim ženama. Budio je i članove svoje porodice da čine ibadet sve do pojave zore. (Buhari)
Predivan Video: Lejletul Kadr - http://www.n-um.com/?q=node/2665
-
Finii
#2717 Prikraju Ramazana!
Prikraju Ramazana!
Nista ljepse nit milije, od Bozijih divnih dana, to je mjesec ramazana.
Svaki put kad se dublje utopim u mubarek mjesec - osjetim se cudno zadovoljnim i sretnim: Nekako mi cak i stvari, koje su nekad padale tesko, izgledaju lagahne i jednostavne...Taj mir u dusi i zadovoljstvo u srcu ne moze zamjeniti nikakav drugi osjecaj...Dakle mene kaptivira ovaj mjesec i najradije bih zivio svih dvanaest mjeseci u ovakvom rahatluku
Oni koji su se zakleli da ce citav zivot tjerati insana u grijeh...ovog mjeseca su okovani a i to bih volio da potraje svih dvanaest mjeseci...
Osjecaj odricanja od zalogaja, suzdrzavanje od svake hrdjave misli ...govora ...postupka...Ja bih da i to potraje...:)Da covjek bude vise insan pa da"razumije"..da cuje*i vidi* sto treba…
Dragi moji...! Pokusajmo uljepsati ove dane i sebi i drugima... Srdacan osmjeh moze biti vrijedna sadaka, Ne zaboravimo jetime u Bosni kros BCRA, stare i nejake....i sve one potrebne' koji su zapali u nevolju...
Naravno... trudimo se da nam iftari budu onako"posebni"...ramazanski...ali ne zaboravimo da sve to zacinimo ljubavlju, mehkocom srca, zajednistvom i umjerenoscu, te da ne zaboravimo da se cuvamo ispraznog govora i ponasanja.....a sve to drugo krunisimo namazom....a narocito u kasnim nocnim satima...
Dakle... izgradimo svoju dusu kroz ibadet i mala i velika odricanja, te shvatimo ovaj mjesec kao najvrijedniji poklon kojeg smo dobili Allahovom miloscu, a ne necijom zaslugom...
Daj nam dragi Boze snage, da u postu istrajemo, I da bajram docekamo, da se poslije ne kajemo.
Zajedno smo skupa.
Nista ljepse nit milije, od Bozijih divnih dana, to je mjesec ramazana.
Svaki put kad se dublje utopim u mubarek mjesec - osjetim se cudno zadovoljnim i sretnim: Nekako mi cak i stvari, koje su nekad padale tesko, izgledaju lagahne i jednostavne...Taj mir u dusi i zadovoljstvo u srcu ne moze zamjeniti nikakav drugi osjecaj...Dakle mene kaptivira ovaj mjesec i najradije bih zivio svih dvanaest mjeseci u ovakvom rahatluku
Dragi moji...! Pokusajmo uljepsati ove dane i sebi i drugima... Srdacan osmjeh moze biti vrijedna sadaka, Ne zaboravimo jetime u Bosni kros BCRA, stare i nejake....i sve one potrebne' koji su zapali u nevolju...
Naravno... trudimo se da nam iftari budu onako"posebni"...ramazanski...ali ne zaboravimo da sve to zacinimo ljubavlju, mehkocom srca, zajednistvom i umjerenoscu, te da ne zaboravimo da se cuvamo ispraznog govora i ponasanja.....a sve to drugo krunisimo namazom....a narocito u kasnim nocnim satima...
Dakle... izgradimo svoju dusu kroz ibadet i mala i velika odricanja, te shvatimo ovaj mjesec kao najvrijedniji poklon kojeg smo dobili Allahovom miloscu, a ne necijom zaslugom...
Daj nam dragi Boze snage, da u postu istrajemo, I da bajram docekamo, da se poslije ne kajemo.
Zajedno smo skupa.
- Bullet Tooth Tony
#2718 Re: Ramazan, opet ;)
Zao mi je sto ne mozete sada vidjeti guzvu na vratniku
- medaaa
#2719 Re: Ramazan, opet ;)
selam za ovo malo dzemata
maloprije sam se vratila kuci, krenuli na Otoku, u Istiklal... puno ko sibica, i to smo bili dolje ranije pola sata...
ljudi ko mrava, svo vrijeme kontam jel to vise tuzna il dobra situacija... tuzno sto ljudi jednom godinje nahrle u dzamiju
, il dobro sto makar nekad
...
na hajr, kuci cemo insAllah u dzematu klanjati, ibadetiti
pa da nam Allah ukabuli svima...
maloprije sam se vratila kuci, krenuli na Otoku, u Istiklal... puno ko sibica, i to smo bili dolje ranije pola sata...
ljudi ko mrava, svo vrijeme kontam jel to vise tuzna il dobra situacija... tuzno sto ljudi jednom godinje nahrle u dzamiju
na hajr, kuci cemo insAllah u dzematu klanjati, ibadetiti
- zvjezdica_7
#2720 Re: Ramazan, opet ;)
Beg_Babic wrote:Zao mi je sto ne mozete sada vidjeti guzvu na vratniku
- giordania
#2721 Re: Ramazan, opet ;)
Hoce li taj vic?arzuhal wrote:Jestel čuli onaj vic o broju 7?
@Finii,hvala na lijepom postu
@Beg,ja mislim da je BHF ves odleprsao na Vratnik,tako da nam on moze slikavati
sestre
- arzuhal
#2722 Re: Ramazan, opet ;)
Ja baš konto (reče mi hadži-komšija) čeveras u Istiklal na noćnu osmicu, inša-Allah! Valjda bude manje svijetamedaaa wrote:selam za ovo malo dzemata![]()
ljudi ko mrava, svo vrijeme kontam jel to vise tuzna il dobra situacija... tuzno sto ljudi jednom godinje nahrle u dzamiju, il dobro sto makar nekad
...
na hajr, kuci cemo insAllah u dzematu klanjati, ibadetiti![]()
pa da nam Allah ukabuli svima...
- BHF_Manijak
#2723 Re: Ramazan, opet ;)
Postovani slusaoci,evo javljavamo am se direktno sa VRatnika,gdje nas je doceko nevjerovatno veliki broj ljudi,nezapamcena guzva itd itd itd
eto reko da malo prenesem atmosfere sa Vratnika
selam,kako ste svi redom?!
eto reko da malo prenesem atmosfere sa Vratnika
- arzuhal
#2724 Re: Ramazan, opet ;)
bukra, inša-Allahgiordania wrote:Hoce li taj vic?arzuhal wrote:Jestel čuli onaj vic o broju 7?![]()
- arzuhal
#2725 Re: Ramazan, opet ;)
Alejkumu selam we rahmetullah, dobri moj brate!BHF_Manijak wrote:Postovani slusaoci,evo javljavamo am se direktno sa VRatnika,gdje nas je doceko nevjerovatno veliki broj ljudi,nezapamcena guzva itd itd itd![]()
eto reko da malo prenesem atmosfere sa Vratnika![]()
Jel ti to tipkaš sa kompa neke vratničanke