Ramazan, opet ;)

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
zvjezdica_7

#2701 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

istocnjak

#2702 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

Sicily wrote:Eh sta je ovo jutros opustosilo ovako, nigdje nikog... Mora da su arzuhal beya mevludi uspavali, zvjezdicu filmovi... :-D Nego, BHF-a nam nema nikako, ovo nesto nije u redu :-)
Selam ... sad ce i on inshAllah ... dok se malo razabere ... sehur, kahvica, sokic itd ... :D
zvjezdica_7

#2703 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

Sicily wrote:Eh sta je ovo jutros opustosilo ovako, nigdje nikog... Mora da su arzuhal beya mevludi uspavali, zvjezdicu filmovi... :-D Nego, BHF-a nam nema nikako, ovo nesto nije u redu :-)
Selaaaam aleeeeeeejk :lol:
ružmarin-a

#2704 Re: Ramazan, opet ;)

Post by ružmarin-a »

alejkumu selam :-D

dai ja malko stidljivo provirim, 'vako rano :-D

jeste l budni još?

esselamu alejkum i lijep nam današnji svijetli dan uoči 27-me noći
BHF_Manijak

#2705 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Tu sam tu sam,ne brinite,samo da vas poselamim i idem sabah klanjati pa na pocinak,dosta za veceras :mrgreen:

maksuzije selamim Istocnjaka! 8-) :mrgreen:
istocnjak

#2706 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

BHF_Manijak wrote:Tu sam tu sam,ne brinite,samo da vas poselamim i idem sabah klanjati pa na pocinak,dosta za veceras :mrgreen:

maksuzije selamim Istocnjaka! 8-) :mrgreen:
Alejkumu selam odoh i ja laganini ... :D
encian

#2707 Re: Ramazan, opet ;)

Post by encian »

ja mislila ovo opet neka tema za prepucavanje, pa reko da zaobilazim da se ne sekiram. kad ono vi se bas lijepo druzite :-D . zao mi sto nisam ranije navratila.

nego eto selam i iz japan :-D :bih:
istocnjak

#2708 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

encian wrote:ja mislila ovo opet neka tema za prepucavanje, pa reko da zaobilazim da se ne sekiram. kad ono vi se bas lijepo druzite :-D . zao mi sto nisam ranije navratila.

nego eto selam i iz japan :-D :bih:
MashAllah ... Cuj iz Japana? Stvarno ne zezas? Treba li vam tamo istocnjaka? :D
ružmarin-a

#2709 Re: Ramazan, opet ;)

Post by ružmarin-a »

viđu istočnjaka što se "oblizuje" na pomen Istoka :lol:

bujrum japanka u našu malu veselu i hairli svitu :-D :thumbup: :bih:

Selamim vas sve najljepše :thumbup:
BHF_Manijak

#2710 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Joj vidi brata IStocnjaka sto odmah hoce da ljudima i tamo na muku pristane :mrgreen: :lol: neka te bolan ovdje sa rajom,dosta im je tamo istocnjaka,ima ih koliko hoces... :mrgreen:
avicena

#2711 Re: Ramazan, opet ;)

Post by avicena »

Eselamu alejkum dobrim ljudima u dobar cas! :)
encian

#2712 Re: Ramazan, opet ;)

Post by encian »

hvala hvala :-D .

ma bujrum svi, velik je japan :-D .
istocnjak

#2713 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

BHF_Manijak wrote:Joj vidi brata IStocnjaka sto odmah hoce da ljudima i tamo na muku pristane :mrgreen: :lol: neka te bolan ovdje sa rajom,dosta im je tamo istocnjaka,ima ih koliko hoces... :mrgreen:
Tisu ba evo lobiram za tebe. :D
Last edited by istocnjak on 15/09/2009 19:00, edited 1 time in total.
istocnjak

#2714 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

encian wrote:hvala hvala :-D .

ma bujrum svi, velik je japan :-D .
Selam evo prijavljujem se za Japan kao iskusan istocnjak. Ne znam da li si pratila razvoj situacije ali evo da te upoznam, naime naseg brata BHF-a kad krene u asikovanje na Vratnik na prvim vratima uvijek izvrne amidjic Sevko Lee, pa nam je drago sto si navratila da ga malo poducis samoodbrani ... :D
istocnjak

#2715 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

E sad laganini kahvica, sokić itd ... elhamdulillah ... :D
Finii

#2716 Lejletul-kadr prilika koje se možda neće ponoviti

Post by Finii »

Lejletul-kadr prilika koje se možda neće ponoviti

Allahov Poslanik a.s. je rekao : " Ko klanja u noći Kadr dva rekjata, tako da na svakom rekjatu prouči Fatihu i sedam puta Ihlas (Kul-huvallahu ehad), i kada preda selam, prouči sedamdeset puta: ESTAGFIRULLAHE VE ETUBUILEJHI (Tražim oprašta od Tebe, moj Gospodaru i Tebi se kajem), prije nego što ustane sa mjesta gdje je klanjao biće mu oprošteni grijesi, njemu i njegovim roditeljima,! Allah dž,š. će zadužiti posebne meleke da pripreme džennete i u njima izgrade dvorce za njega. Tom vjerniku će se prije smrtnog časa pokazati mjesto u džennetu."
U ovoj mubarek noći lijepo je i poželjno što više proučiti suru Kadr (inna enzelnahu) i ovu dovu:"Allahumme inneke afuvvun kerimun tuhibbul-afve feafu anni. (Moj Gospodaru, Ti praštaš grijehe i Plemenit si, Ti voliš oprost, molim Te oprosti mi) Amin !

Kur'anu spominje izraz "ve ma edrake"-"Da li ti znaš"?,a.s..Muhammed a.s. je rekao: "Ko isposti mjesec Ramazan vjerujući u Allaha dž.š. i nadajući se Njegovoj nagradi, biće mu oprošteni raniji grijesi. A ko probdije noć Kadr,(tj. provede je u ibadetu) vjerujući i nadajući se Allahovoj nagradi biće mu oprošteni raniji grijesi. " (Buhari)a.s. im je rekao: "Pokazan mi je vaš san. Istina je da je ona(lejletul-Kadr) sakrivena u zadnjih deset dana, pa ko je bude istraživao neka je iščekuje u zadnjih deset dana." ( Buhari )hadisa da se u ovoj noći spusti na Zemlju više meleka nego što ima pustinjskog pjeska i prašine, i zbog njihovog prisustva na Zemlji ova noć ima posebnu vrijednost. Allahov Poslanik, Muhammed a.s. je praktikovao, kada je nastupila zadnja trećina Ramazana, da se odvoji se od svojih žena i oživljavao bi noći ibadetom. Znači nije se satajao noću sa svojim ženama. Budio je i članove svoje porodice da čine ibadet sve do pojave zore. (Buhari)

Predivan Video: Lejletul Kadr - http://www.n-um.com/?q=node/2665
Finii

#2717 Prikraju Ramazana!

Post by Finii »

Prikraju Ramazana!

Nista ljepse nit milije, od Bozijih divnih dana, to je mjesec ramazana.
Svaki put kad se dublje utopim u mubarek mjesec - osjetim se cudno zadovoljnim i sretnim: Nekako mi cak i stvari, koje su nekad padale tesko, izgledaju lagahne i jednostavne...Taj mir u dusi i zadovoljstvo u srcu ne moze zamjeniti nikakav drugi osjecaj...Dakle mene kaptivira ovaj mjesec i najradije bih zivio svih dvanaest mjeseci u ovakvom rahatluku :) Oni koji su se zakleli da ce citav zivot tjerati insana u grijeh...ovog mjeseca su okovani a i to bih volio da potraje svih dvanaest mjeseci...:) Osjecaj odricanja od zalogaja, suzdrzavanje od svake hrdjave misli ...govora ...postupka...Ja bih da i to potraje...:)Da covjek bude vise insan pa da"razumije"..da cuje*i vidi* sto treba…
Dragi moji...! Pokusajmo uljepsati ove dane i sebi i drugima... Srdacan osmjeh moze biti vrijedna sadaka, Ne zaboravimo jetime u Bosni kros BCRA, stare i nejake....i sve one potrebne' koji su zapali u nevolju...
Naravno... trudimo se da nam iftari budu onako"posebni"...ramazanski...ali ne zaboravimo da sve to zacinimo ljubavlju, mehkocom srca, zajednistvom i umjerenoscu, te da ne zaboravimo da se cuvamo ispraznog govora i ponasanja.....a sve to drugo krunisimo namazom....a narocito u kasnim nocnim satima... :)

Dakle... izgradimo svoju dusu kroz ibadet i mala i velika odricanja, te shvatimo ovaj mjesec kao najvrijedniji poklon kojeg smo dobili Allahovom miloscu, a ne necijom zaslugom... :)

Daj nam dragi Boze snage, da u postu istrajemo, I da bajram docekamo, da se poslije ne kajemo.

Zajedno smo skupa.
Bullet Tooth Tony

#2718 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Bullet Tooth Tony »

Zao mi je sto ne mozete sada vidjeti guzvu na vratniku
medaaa

#2719 Re: Ramazan, opet ;)

Post by medaaa »

selam za ovo malo dzemata :)
maloprije sam se vratila kuci, krenuli na Otoku, u Istiklal... puno ko sibica, i to smo bili dolje ranije pola sata...
ljudi ko mrava, svo vrijeme kontam jel to vise tuzna il dobra situacija... tuzno sto ljudi jednom godinje nahrle u dzamiju :( , il dobro sto makar nekad :) ...
na hajr, kuci cemo insAllah u dzematu klanjati, ibadetiti :D :D pa da nam Allah ukabuli svima...
zvjezdica_7

#2720 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

Beg_Babic wrote:Zao mi je sto ne mozete sada vidjeti guzvu na vratniku
:thumbup: 8-)
giordania

#2721 Re: Ramazan, opet ;)

Post by giordania »

arzuhal wrote:Jestel čuli onaj vic o broju 7? :lol:
Hoce li taj vic? :-D

@Finii,hvala na lijepom postu :-D

@Beg,ja mislim da je BHF ves odleprsao na Vratnik,tako da nam on moze slikavati :D situaciju.

sestre :kiss:
arzuhal

#2722 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

medaaa wrote:selam za ovo malo dzemata :)
maloprije sam se vratila kuci, krenuli na Otoku, u Istiklal... puno ko sibica, i to smo bili dolje ranije pola sata...
ljudi ko mrava, svo vrijeme kontam jel to vise tuzna il dobra situacija... tuzno sto ljudi jednom godinje nahrle u dzamiju :( , il dobro sto makar nekad :) ...
na hajr, kuci cemo insAllah u dzematu klanjati, ibadetiti :D :D pa da nam Allah ukabuli svima...
Ja baš konto (reče mi hadži-komšija) čeveras u Istiklal na noćnu osmicu, inša-Allah! Valjda bude manje svijeta :lol: :oops:
BHF_Manijak

#2723 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Postovani slusaoci,evo javljavamo am se direktno sa VRatnika,gdje nas je doceko nevjerovatno veliki broj ljudi,nezapamcena guzva itd itd itd :mrgreen:
eto reko da malo prenesem atmosfere sa Vratnika :P

selam,kako ste svi redom?!
arzuhal

#2724 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

giordania wrote:
arzuhal wrote:Jestel čuli onaj vic o broju 7? :lol:
Hoce li taj vic? :-D
bukra, inša-Allah :D
arzuhal

#2725 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

BHF_Manijak wrote:Postovani slusaoci,evo javljavamo am se direktno sa VRatnika,gdje nas je doceko nevjerovatno veliki broj ljudi,nezapamcena guzva itd itd itd :mrgreen:
eto reko da malo prenesem atmosfere sa Vratnika :P

selam,kako ste svi redom?!
Alejkumu selam we rahmetullah, dobri moj brate!
Jel ti to tipkaš sa kompa neke vratničanke :D il mobitela :|
Locked