KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Dozer

#2701 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Dozer »

Po mom skromnom misljenju, ali i raznim licnim i iskustvima koja su mi prenijeli prijatelji, drugo misljenje je vise nego pozeljno.
S obzirom da se kod nas uredno desava da ljude zrace i daju im HT, a kasnije skontaju da je dijagnoza bila pogresna i da pacijent uopste nema karcinom, 2, a ako je moguce i 3 misljenja su vise nego dobra odluka.

I - samo bez panike. Panika ne nosi nista dobro.
aurora313

#2702 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by aurora313 »

Dopuna mog gornjeg posta (by aurora313 » 22/05/2016 10:42) oko upotrebe kurkume.

Nakon što sam oborio PSA na 5,75, moj doktor je preporučio da idemo na lijekove: Avodart i Omnic koji su tradicionalan način rješenja benignih problema prostate (BPH). Na tom sam tretmanu bio punih 90 dana.

Nakon toga, PSA je sa 5,75 skočio na 8,1! To je značajan negativan skok. Očito je da je kod mene rak prostate u procesu.

Nakon ovoga i bez konsultacije sa doktorom, odlučio sam se za ono što mislim da mi je dalo 5,75 rezultat: isključivo pasta od kurkume.

20. maja 2016 prekinuo sam sa svim lijekovima i prešao na kurkumu.

Jučer, nakon 37 dana, moj PSA je... da se pohvalim... pao sa 8,1 na 4,93.

Nastavljam na ovaj način. Pozivam svakoga ko sumnja na bilo kakav rak ili razvoj ciste, ili zna nekoga ko ga već ima, da počne sa upotrebom kurkume. Način kako pripremiti pastu je opisan gore, u crvenom tekstu. Te osobe mogu i dalje da uzimaju sve lijekove koje im je propisao doktor obzirom da kurkuma nema negativan učinak na medikamente, zračenje, i slično. Znači, ništa ne rizikuju ali mogu da sami sebi učine veliku uslugu.

Više o mom slučaju i detaljima oko paste od kurkume možete dobiti ako mi pošaljete PP sa email adresom, kako bih mogao da vam pošaljem PDF.
Last edited by aurora313 on 04/07/2016 14:10, edited 1 time in total.
esmasaric

#2703 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by esmasaric »

Nažalost, jako blizak član porodice je na intenzivnoj na KSCU-u.

On se borio s rakom grla od novembra. Teško je pričao. Ali je uzimao med i tinkure raznih trava, ali to nije pomoglo.
Išao je na KSCU na zračenje. Doktor mu je preporučio operaciju, ali je on odbio, misleći da će proći. Međutim nije, u petak je došao na kontrolu i doktor ga je zadržao.

Počeo se gušiti. :( Izraslina je valjda pritisla vazdušni kanal. Stavili su mu cijev da mu olakšaju disanje, a on je prebačen na intenzivnu. Danas sam bila u posjeti, kako je samo tamo grozno, tačno sam se rasplakala na ulazu gledajući te ljude. On sa cijevom u grlu ne priča, ne može, ali svjestan je i komunicira rukama. On za sada, iako je loše, tamo najbolje izgleda, jer je tek stigao, i nije bio na kemoterapiji, jer se nije nigdje rak proširio, što je bilo jako važno. Ali jako tužno.

On evo već drugu noć provodi potpuno svjesno, bez mogućnosti za komunikaciju, što je po meni najgore, jer je čovjek zatvoren u svom tijelu.

Sutra će biti održan konzilj ljekara i operisat će ga. Ostranit će, nadam se, izraslinu i napravit će mu cijevčicu na grlu sa kojom će moći pričati i komunicirati pa makar šaputao. I disati, što je važno.

Ja ne znam sada, kakva su iskustva sa operacijama, i našim doktorima, hoće li sve proći ok. Ako ga oni zadrže na kemo u bolnici predugo, ja se bojim da će postati poput ostalih :( da će se s vremenom predati. Molim vas možete li mi dati neki savjet, čovjek je zdrav i otporan osim grla, ali je već u 62. godini.

A sada je problem i hranjenja na sondu, a i nekog prirodnog liječenja. Jer on tad se hrani izmiksanim i tekućim stvarima. Med, kukurmina pasta, pa i ulje će biti jako teško ubaciti tu. :( :(
sadie_forever

#2704 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by sadie_forever »

Odbio operaciju ? sto?
bumerangss

#2705 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by bumerangss »

esmasaric wrote:Nažalost, jako blizak član porodice je na intenzivnoj na KSCU-u.

On se borio s rakom grla od novembra. Teško je pričao. Ali je uzimao med i tinkure raznih trava, ali to nije pomoglo.
Išao je na KSCU na zračenje. Doktor mu je preporučio operaciju, ali je on odbio, misleći da će proći. Međutim nije, u petak je došao na kontrolu i doktor ga je zadržao.

Počeo se gušiti. :( Izraslina je valjda pritisla vazdušni kanal. Stavili su mu cijev da mu olakšaju disanje, a on je prebačen na intenzivnu. Danas sam bila u posjeti, kako je samo tamo grozno, tačno sam se rasplakala na ulazu gledajući te ljude. On sa cijevom u grlu ne priča, ne može, ali svjestan je i komunicira rukama. On za sada, iako je loše, tamo najbolje izgleda, jer je tek stigao, i nije bio na kemoterapiji, jer se nije nigdje rak proširio, što je bilo jako važno. Ali jako tužno.

On evo već drugu noć provodi potpuno svjesno, bez mogućnosti za komunikaciju, što je po meni najgore, jer je čovjek zatvoren u svom tijelu.

Sutra će biti održan konzilj ljekara i operisat će ga. Ostranit će, nadam se, izraslinu i napravit će mu cijevčicu na grlu sa kojom će moći pričati i komunicirati pa makar šaputao. I disati, što je važno.

Ja ne znam sada, kakva su iskustva sa operacijama, i našim doktorima, hoće li sve proći ok. Ako ga oni zadrže na kemo u bolnici predugo, ja se bojim da će postati poput ostalih :( da će se s vremenom predati. Molim vas možete li mi dati neki savjet, čovjek je zdrav i otporan osim grla, ali je već u 62. godini.

A sada je problem i hranjenja na sondu, a i nekog prirodnog liječenja. Jer on tad se hrani izmiksanim i tekućim stvarima. Med, kukurmina pasta, pa i ulje će biti jako teško ubaciti tu. :( :(
Odbio operaciju!!?? To je samoubistvo!! Rak nije gripa da prodje sam za 14 dana :roll:
Odakle zna da se rak nije nigdje proširio? Je li radio markere, MR...?
Nije najgore sto ne može pricati jer može pisati, ima još dosta toga goreg ali ne bih sad da te prepadam!
Oni ga nece nakon operacije zadržati na kemo, nego ce kuci da se oporavi od operacije a za to vrijeme bi mu trebao biti gotov PH nalaz i od tog nalaza tj vrste kancera i njegove proširenosti ce ovisiti da li ce ici na radio ili kemoTh i u kojem intervalu. Nek vam je Bog na pomoci
esmasaric

#2706 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by esmasaric »

Izraslina se proširila od zračenja u par dana nakon te terapije.

On nije išao na kemoterapiju. Samo na zračenje. I rekli kao da će to narasti, pa će se smanjiti. Ali će prvo nabubriti pod utjecajem zračenja koje ide direktno u grlo.
On je mislio da će imati problema sa gutanjem...ali ne i sa disanjem.

Danas ću se naći sa doktorom njegovim. Pa ćemo vidjeti. Ja mislim da oni odmah izvadili sve moguće nalaze jer će sada odstraniti izraslinu. Jučer mi je doktorica rekla da su pluća ok. Ali za svaki slučaj ću se raspitati još.

Ali nakon oporavka šta nam je učiniti? Jer on neće moći ništa oralno uzimati nego kroz cijev koja ide u jednjak direktno.
sadie_forever

#2707 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by sadie_forever »

edit
esmasaric

#2708 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by esmasaric »

Odbio jer ne želi da zivi sa cijevi u grlu. To je čovjek u 70tim i jako je tvrdoglav. Vidjet ćemo da ga nagovorimo sada da ode na operaciju.

Danas su mu ugradili cijev da može disati. A i ugradili su mu kao crijevo tj. Kesu za hranjenje direktno u želudac..jer od nateknuca nije mogao da priča. Sada se oporavlja doktor kaže da je dobar i da je sada samo da se popravi nakon operacije i on je ok.

Međutim to nije bio doktor koji ga vodi. I kada sam ga pitala da li se proširio na pluća....on je pročitao papir na kojem stoji u jednoj rečenici kao o svakom pacijentu stanje generalno. I on je rekao da njemu piše da je rak grla i pluća... Ali da ne zna da li je metastazirao jer ga on ne vodi.

Ko će ga znati. Čitava porodica ga obilazi i nagovarala ga je...ali on je odbijao. Uglavnom kad se malo oporavi, možda već sutra ćemo znati da li se proširio na pluća. Za sada je dobro i oporavlja se. I puno lakše diše.
_spring_

#2709 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by _spring_ »

disi.h wrote:Pozdrav ljudi. Moja mama ima prijateljicu koja zivi u Danskoj i kojoj je prosle godine dijagnostifikovan rak zeluca. On se prosirio i zena prima hemoterapiju. Rekli su joj da od operacije nema nista i da joj bukvalno terapije sada samo produzavaju zivot. Ja sam cula za neku zenu Borku iz Vogosce koja pravi kapi za razne bolesti. Zanima me da li ima neko ko je cuo za nju i za ucinkovitost njenih kapi?
Ja znam za Borku i uspjesno nam je pomagala kod nekim manje opasnih bolesti. Sada imamo slucaj karcinoma u porodici i koristimo njemu terapiju ali svejedno se nisamo usudili da ostanemo samo na tome vec smo se odlucili i na kemo/hemo terapiju. Ne znam sta da vam kazem, ukljucite i Borkinu terapiju pored terapije koja vam je propisana od strane ljekara, nemate sta izgubiti. Puno srece vam zelim i da ostanete psihicki jaki
Korisničkoime

#2710 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by Korisničkoime »

Dozer wrote:Klasika.
Dobro joj ikako zakazuju kontrole... ZNam za slucajeve gdje ni to nisu htjeli jer se odbila hemoterapija i zracenja...

A sto se mozga tice - internet je krcat svjedocanstvima ljudi o izljecenjima s THC-om upravo toga na mozgu. Naravno - skeptici i protivnici ce uvijek reci "ma daaaaj". Dok se ne nadju u datoj situaciji, a onda krecu pitanja - a gdje, a odakle, a koliko, a kako...
Pozdrav.
Molim te ako ikako mozes da mi posljes podatke na pp gdje mogu da nabavim to ulje kanabisa i kako. Ako sam dobro razumio i ti si sam to nabavljao i znas da je to kod tvog "izvora" prava stvar a ne laznjak.
Ako sam nesto pogresno razumio oprosti isto ako si vec negdje opisao gdje i kako se ima nabaviti oprosti ja sam tek prekucer saznao da mi otac ima rak mokracnog mjehura tako da sam malo izvan sebe pa nekad nesto i ne upratim kako treba. Istu poruku imas i na pp oprosti ako sam dosadan ali ocu dijagnoza nije bas dobra.
nixon69

#2711 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by nixon69 »

irac300 wrote:
funeral blues wrote:Hvala. Našla sam neke kontakte, pokušavamo probrati ko je najpouzdaniji, u smislu da nam neće poslati nešto drugo pod krinkom pravog ulja.
Ukoliko neko ima provjerene ljude, na koje me može uputiti, bila bih neizmjerno zahvalna.
Jako teško ćeš ovdje kod nas naći pravo ulje. Nažalost, i sam sam na svojoj koži iskusio, naručio iz Hr na nagovor prijatelja, platio 350 eura dvije šprice od po 5 ml. Nemam aparat da testiram koliko THC sadrži, ali po svim prilikama je lažnjak. Ako želiš pravo ulje, jedina ti je opcija Holandija, ali tamo je preskupo. Druga opcija je uložiti u kupnju aparata za testiranje THC-a, koji košta oko 400 eura, pa onda naručiti doze sa raznih strana, pošto se ne mora platiti odmah, testirati, ako je pravo platiš, ako ne, bar nećeš bacati novac.
Tu ne treba nikom vjerovati,jer Bog samo zna sta ti mogu uvaliti.
Tesko da se moze naci neko korektan ko pravi ulje,da ga pravi za pomoc bolesnim a ne da radi iz pohlepe prema novcu.
Najbolji nacin je sam uzgojiti biljke,ali kao prvo,mnogi od nas pojma nemaju kako i koje sjemenke uzeti.Kao drugo,nismo svi u mogucnosti da ih uzgojimo i kao trece tu je i prokleti zakon koji ne dozvoljava uzgoj te vrste konoplje.(to je farmaceutska mafija davno zabranila bas iz tog razloga sto je ucinkovito i jeftino za napraviti,jer njima nije u intresu da izlijece bolest,nego da je kontrolisu i da sto vise para izvuku od oboljelih)
Cak i za uzgoj industrijske konoplje moras imati dozvolu. :-?
Moze se na netu naci koje sjemenke su najbolje za najveci dobitak THC-a.
Dozer

#2712 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by Dozer »

Na str. 24 imate sve detalje... I o vrstama koje da narucite, i o pravljenju, a na stranici za narucivanje imate i sva uputstva za uzgajanje.
LolaLola

#2713 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by LolaLola »

Esma, jako mi je zao sto se to sve desilo.
Moj otac je takodje odbio operaciju, isao je samo na hemo i radijaciju, evo ga zdrav prav skoro 5 god.

Ja vam zelim puno srece.
nixon69

#2714 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by nixon69 »

Dozer wrote:Na str. 24 imate sve detalje... I o vrstama koje da narucite, i o pravljenju, a na stranici za narucivanje imate i sva uputstva za uzgajanje.
Mozda je ovaj povoljniji sa cijenama:
http://growshopalien.com/onlineshop/con ... k/d40.html

Sve zavisi koju vrstu hoces,ali barem je detaljno opisano koliko cega sadrzi itd.
Dozer

#2715 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by Dozer »

Da, moze i taj site. Dodje se otprilike na isto, jer ovdje su cijene za 5 sjemenki, a na amsterdamu za 10, ali tu je to. Bitno je da je vrsta sa oko 25% THC-a.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2716 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by hrasno38 »

Dozer wrote:Mislim da ovo vrijedi podijeliti...

http://www.e-novine.com/drustvo/132340- ... ekama.html
Makedonija je jedina zemlja u regionu koji ima ovaj zakon za 'full ekstrakt', onaj pravi RSO. Svako može da sadi, ako ima firmu koje je država propisala. Uslovi nisu najbolji, ali ako se potrude, mislim da mogu mnogi da ih ispune. Imamo dozvolu za izvoz ekstrakta od kanabisa, nemamo dozvolu ni za uvoz ni za izvoz suvog materijala", kaže Filip Dostovski iz "Zelene Alternative" iz Makedonije.

Naučnici i istraživači iz Španije i Sjedinjenih Američkih Država govorili su o efektima kanabisa i budućnosti savremene medicine.

"Smatra se da kanabis izaziva lučenje dopamina, zato što su to pokazala istraživanja na životinjama, ali kada ga uzimaju ljudi i kada se to prati u laboratoriji i uz snimanje onoga što se dešava u njihovom mozgu, teško se može videti da dolazi do lučenja dopamina. To se zapravo ne dešava. Ne dešava se ni sa opijatima. Ali, recimo, vrlo zanimljivo je što se dešava sa, recimo muzikom... Ona je vrlo moćna za lučenje dopamina", kaže Hose Karlos Bouso iz Međunarodnog centra za etnobiotičko obrazovanje.

Preparati na bazi kanabisa od sledeće nedelje će moći da se kupe u makedonskim apotekama. Na raspolaganju će biti dve vrste preparata - jedni koji će moći da se uzmu samo na recept i drugi koji će se izdavati bez recepta.

Na recept će se izadavati medikamenti na bazi kanabisa namenjeni obolelima od karcinoma, multipla skleroze, teških epileptičnih sindroma, te zaraženima HIV-om. Preparate na bazi kanabisa koji će se prodavati u Makedoniji pripremaće makedonska farmaceutska kuća.
KONACNO NEKO PAMETAN, i dovoljno hrabar. :thumbup:
Pa i u Hrvatskoj je legalizovano!

http://www.blic.rs/vesti/svet/marihuana ... oj/hw7zq7e
Dozer

#2717 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Dozer »

NIje to ni priblizno isto.

U HR su legalizovani farmaceutski supstituti, tj. tablete Dronabinol i Nabinol (USA), i sprej Sativex (GB).
U MK je legalizovano THC ulje, ekstrakt biljke koji prave farmaceuti, ali u vidu ulja, a ne ovih tableta.

Te tablete i sprej imaju sinteticki THC, ne prirodni, a kolicina koja je u HR dozvoljena je, cini mi se, do 1gr. THC-a mjesecno, i to tog sintetickog.
sadie_forever

#2718 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by sadie_forever »

Nedavno sam pisala kako su rodjakovoj zeni nasli rak na zeldcu,zeludac su izvadili i rezultati su pokazali da se rak nigdje nije prosirio hvala Bogu,doktori kazu imala je srece.cak ni hemoterapija joj ne treba

eto malo lijepih vijesti,mene je bas obradovalo jer zena nema ni punih 40 godina,a citala sam da rak zeludca nije bas najlaksi upravo jer se gotovo uvijek otkrije kad je prosiren.na kontrole redovno ici,bolest ne bira po godinama
Kataklinger

#2719 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Kataklinger »

Uzi clan familije preselio prosle godine, karcinom na zelucu, u medjuvremenu metastazirao na kicmu. Od dijagnoze, lijecenja pa do smrti proslo nekih 8 mjeseci. Mjesec dana prije smrti nalazi su bili savrseni, karcinom se "povukao" a oboljela osoba zivnula kao da nikad nije bila bolesna. Preko noci, sasvim iznenada se stanje pogorsalo i kulminiralo smrcu.

Komsinica imala rak dojke. Lijecena i tretirana u inostranstvu, u vrhunskim bolnicama. Vratila se u BiH kao potpuno zdrava osoba. Nije bilo ni traga karcinomu. I tako neko krace vrijeme, da bi se karcinom iznenada vratio. Takodje, doslovno preko noci zavrsila na postelji i nazalost, doktori su nakon nekoliko dana rekli da se ovaj put nece izvuci. Barem su meni njeni blizi tako rekli. 14-i dan nakon sto se bolest vratila, zena je preselila.
Neka im je vjecni rahmet.
DZONPI

#2720 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by DZONPI »

Komsinica rak dojke izlijecen proslo 5 godina Dakle ta neka krizna vremenska prognoza prosla i nakon 5 godina drugi mjesec vratilo se a kazu ako se nevrati u roku 5 godina da je osoba izlijecena u roku 10 Dana umrla.Dakle ja imam puno godina znam puno ljudi koji su bolovali OD karcinoma Ali nazalost neznam nikog da se izlijecio.Znate li vi ikog da je prezivio TU bolestinu ja neznam.
sadie_forever

#2721 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by sadie_forever »

DZONPI wrote:Komsinica rak dojke izlijecen proslo 5 godina Dakle ta neka krizna vremenska prognoza prosla i nakon 5 godina drugi mjesec vratilo se a kazu ako se nevrati u roku 5 godina da je osoba izlijecena u roku 10 Dana umrla.Dakle ja imam puno godina znam puno ljudi koji su bolovali OD karcinoma Ali nazalost neznam nikog da se izlijecio.Znate li vi ikog da je prezivio TU bolestinu ja neznam.
znam ja,svekrva koleginice je prezivjela karcinom dojke prije 20 godina,nije tacno da se to ne moze izlijeciti

problem je sto ljudi otkriju kasno ,jer ko od nas ide doktoru cisto da provjeri,obicno odemo kad osjetimo nesto..a cim osjetis to je vec kasno,
Dozer

#2722 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Dozer »

I moja punica je izlijecila na grlicu materice, bez operacije. Sad vec ima i 14 godina od tada...
stakasa

#2723 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by stakasa »

DZONPI wrote:Komsinica rak dojke izlijecen proslo 5 godina Dakle ta neka krizna vremenska prognoza prosla i nakon 5 godina drugi mjesec vratilo se a kazu ako se nevrati u roku 5 godina da je osoba izlijecena u roku 10 Dana umrla.Dakle ja imam puno godina znam puno ljudi koji su bolovali OD karcinoma Ali nazalost neznam nikog da se izlijecio.Znate li vi ikog da je prezivio TU bolestinu ja neznam.
Znam ljude koji su zivjeli deset petnest godina nakon sto bi karcinom bio ustanovljen. U tom se slucaju komotno moze reci da se je pacijent izljecio. Na kraju svak mora umrijet
balea

#2724 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by balea »

Ljudi ima li iko broj telefona onkoloske setre Amile.... gore sa onkologije. Znate li mozda neku onkolosku sestru koja bi dosla u kucnu posjetu privatno.
sadie_forever

#2725 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by sadie_forever »

stakasa wrote:
Znam ljude koji su zivjeli deset petnest godina nakon sto bi karcinom bio ustanovljen. U tom se slucaju komotno moze reci da se je pacijent izljecio. Na kraju svak mora umrijet

pa to i jeste usojeh s obzirom da ljudi obicno rak dobiju u 50-im,dodaj tu 10,15 godina i tu dolazi vec i vrijeme da se umire
Post Reply