.
- HAVANA
#2701 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Sto ti ovo ne otvara? Il samo mene nesta jebe po obicaju
Il si izdo knjigu pa mangup? 
- holowey
#2702 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
da nije promijenio url? ili je ovo copycat? http://valterego.blogger.ba/
- HAVANA
#2703 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Vidis kako ti znas naci. 
-
Pravi Valter
#2704 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
HAVANA wrote:Sto ti ovo ne otvara? Il samo mene nesta jebe po obicajuIl si izdo knjigu pa mangup?
Malo se foliram
Novi naziv bloga je u pitanju već odavno
- zomri
#2705 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Kopka me odavno ko su ova dvojica i gdje li su sad. Ako neko zna neka napiše šta.Snimak iz emisije "Rok oko" koja se emitovala na TVSA, a snimljeno je 1984. godine na koncertu holandskog punk benda Pandemonium u klubu KUK.
-
dezurni_ucenik
#2706 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Rece Teno da su zivi. Nego zna li neko sta ovaj cenzurisani misli o Bregi
- zomri
#2707 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ološ, đubre, sranje...dezurni_ucenik wrote:Rece Teno da su zivi. Nego zna li neko sta ovaj cenzurisani misli o Bregi
nego, gdje si našao taj info da su živi?
-
dezurni_ucenik
#2708 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
zomri wrote:Ološ, đubre, sranje...dezurni_ucenik wrote:Rece Teno da su zivi. Nego zna li neko sta ovaj cenzurisani misli o Bregi
nego, gdje si našao taj info da su živi?
Ma neko pitao Tenu iz SCH na Facebooku za njih dvojicu.
- Ommadawn
#2709 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
‘ta će Brega...
- muha_sa
#2710 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
poznato mi ovoOmmadawn wrote:‘ta će Brega...
Sjetih se mog druga iz djetinjstva a bogme i iz mladosti (dosta smo lumpovali
-dobro--pa gdje ti je sin
-eno ga vani--radi na kruzeru
halalite na OFF-u
-
dezurni_ucenik
#2711 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Imal otrcanije fraze od te kako bosanac sve prasta osim uspjeha.
- Banksy
#2712 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Da, tipično.muha_sa wrote:poznato mi ovoOmmadawn wrote:‘ta će Brega...sve ce "mahala" oprostit osim uspjeha
![]()
Sjetih se mog druga iz djetinjstva a bogme i iz mladosti (dosta smo lumpovalielem--sretnemo se onako u pricu i dotaknemo se Dzeke (tad trebo prec u Mancester) a moj ce ti ahbab
ta ce Edin
moj ga sinak budalom na školskom pravio (školsko igralište na OtoKi
)
-dobro--pa gdje ti je sinpitah ga
![]()
-eno ga vani--radi na kruzeru![]()
halalite na OFF-u
Svaki individualan uspjeh, u bilo kojoj oblasti djelovanja, zaslužuje priznanje i poštovanje. Nažalost, što je društvo primitivinije i zaostalije, to se takvi uspjesi manje cijene. I ne samo da se ne cijene, nego se sistematski omalovažavaju i ismijavaju, a sve da bi se ti koji su malo izrasli "svukli u ravan" lokalne fukare. Pa onda i oni koji su uspjeli usvoje tu mantru kako "Sarajevo ne priznaje veličine", hvaleći je kako je to zapravo super, a sve u pokušaju da se, nesretni, dodvore lokalnoj halaši.
"Halo, nobelovac, napiše li se šta?"
Zato su svi koji nešto vrijede oduvijek bježali odavde, tamo gdje ih se poštuje i priznaje, i uvijek će bježati...
-
tempuser
#2713 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
A ti mu sa daidzom bakrio kod Slavka!muha_sa wrote: poznato mi ovosve ce "mahala" oprostit osim uspjeha
![]()
Sjetih se mog druga iz djetinjstva a bogme i iz mladosti (dosta smo lumpovalielem--sretnemo se onako u pricu i dotaknemo se Dzeke (
-
dezurni_ucenik
#2714 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Banksy wrote:
Da, tipično.muha_sa wrote:poznato mi ovoOmmadawn wrote:‘ta će Brega...sve ce "mahala" oprostit osim uspjeha
![]()
Sjetih se mog druga iz djetinjstva a bogme i iz mladosti (dosta smo lumpovalielem--sretnemo se onako u pricu i dotaknemo se Dzeke (tad trebo prec u Mancester) a moj ce ti ahbab
ta ce Edin
)
![]()
halalite na OFF-u
Svaki individualan uspjeh, u bilo kojoj oblasti djelovanja, zaslužuje priznanje i poštovanje. Nažalost, što je društvo primitivinije i zaostalije, to se takvi uspjesi manje cijene. I ne samo da se ne cijene, nego se sistematski omalovažavaju i ismijavaju, a sve da bi se ti koji su malo izrasli "svukli u ravan" lokalne fukare. Pa onda i oni koji su uspjeli usvoje tu mantru kako "Sarajevo ne priznaje veličine", hvaleći je kako je to zapravo super, a sve u pokušaju da se, nesretni, dodvore lokalnoj halaši.
Zato su svi koji nešto vrijede oduvijek bježali odavde, tamo gdje ih se poštuje i priznaje, i uvijek će bježati...
Meni je pomalo smijesno govoriti kako bosanac sve prasta osim uspjeha. Na kraju, i ja i ti smo obicni gradjani. I Brega i Merlin i Dzeko, svi oni imaju rjesene svoje zivotne probleme. Nece oni tebi i meni placat racune i donosti hljeb na stol. Nemoj se ti brinuti za neciju tudju cast.
- Ommadawn
#2715 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Mislim da ste malo pogresno protumacili moj komentarBanksy wrote:
![]()
ta ce Edin
)
![]()
halalite na OFF-u
Ne krijem da nemam bas neko visoko misljenje o Bregi kao kompozitoru. Da je uspjesan, jeste. Da je biznismen, jeste. Da ce sve probati unovciti, hoce.
No ima Sarajevo mnoge druge uspjesne ljude, odrasli u mahali ili haustoru, nebitno. Imamo clanove Indexa, neke od njih skolovane na svjetskim akademijama (Redzic, Berkeley), Bodo Kovacevic je pored fantasticnog gitarskog umijeca bio tako fantastican akvarelista i skolovan arhitekta. Ima Sarajevo svog Bukovskog, covjeka koji bez Sarajeva nije mogao zivjeti, Daria Dzamonju Dacu... Sve su to ljudi koji su na neki nacin bili uspjesni i priznati, mozda nisu vozali Jaguara kao Brega nekada ali njihov uspjeh je Sarajevo prihvatilo, njih niko nije podjebavao i oni ama bas nikakve volje nisu imali da napuste Sarajevo ma koliko im nekad i tesko bilo.
-
tempuser
#2716 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ma nije u tom epoenta, poenta je u stavu 'ta ce on!dezurni_ucenik wrote:Nece oni tebi i meni placat racune i donosti hljeb na stol. Nemoj se ti brinuti za neciju tudju cast.
-
dezurni_ucenik
#2717 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
tempuser wrote:Ma nije u tom epoenta, poenta je u stavu 'ta ce on!dezurni_ucenik wrote:Nece oni tebi i meni placat racune i donosti hljeb na stol. Nemoj se ti brinuti za neciju tudju cast.
Ma znam. To za Dzeku je grozno. Za Brege i Merline oni me ne interesuju. Ali moze li se kod nas ista kritikovati bez upucivanja takvih komentara o neprastanju tudjeh usspjeha. Odmah ide komentar "nas uspjeh" koji je to "nas" sta znaci to "nase"?. Ako je sad nesto uspjesno automatski znaci da je i kvalitetno? Pa i Justin Bieber je poznat.
- Banksy
#2718 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Hajmo ZABORAVITI ovu trojicu, pričamo o bilo kome ko je postigao bilo kakav uspjeh u svom poslu,dezurni_ucenik wrote:
Meni je pomalo smijesno govoriti kako bosanac sve prasta osim uspjeha. Na kraju, i ja i ti smo obicni gradjani. I Brega i Merlin i Dzeko, svi oni imaju rjesene svoje zivotne probleme. Nece oni tebi i meni placat racune i donosti hljeb na stol. Nemoj se ti brinuti za neciju tudju cast.
NIJE posao uspješnog da meni donosi hljeb na sto, (kakve to veze ima s bilo čim, i kakva je to plitka logika??)
ali je posao ovog DRUŠTVA da njegov uspjeh INSTITUCIONALNO valorizira, prizna, ustanovi, i da se prema njemu takvom odnosi i da ga tretira s dužnim poštovanjem,
a to ovo društvo smišljeno i sistematski NE RADI
zato što valorizacija PODRAZUMIJEVA sistem, rad, hijerarhiju, vrijednost i propitivanje vrijednosti, a to NAMA U BOSNI nikad nije bilo milo, danas pogotovo,
Razumiješ li o čemu ti govorim?
Edit, zaboravi
-
tempuser
#2719 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ja sam bio licno prisutan kad je S. Landzo slavoljubivo izjavio da je prodao "onu letvu" za 50 milja EUR, to je bilo kad su prodali Dzeku Teplicama. To je otprilike ono 'ta ce on, ti veliki direktor kluba, strucnjak, a ne mozes prepoznati potencijal!dezurni_ucenik wrote:tempuser wrote:Ma nije u tom epoenta, poenta je u stavu 'ta ce on!dezurni_ucenik wrote:Nece oni tebi i meni placat racune i donosti hljeb na stol. Nemoj se ti brinuti za neciju tudju cast.
Ma znam. To za Dzeku je grozno. Za Brege i Merline oni me ne interesuju. Ali moze li se kod nas ista kritikovati bez upucivanja takvih komentara o neprastanju tudjeh usspjeha. Odmah ide komentar "nas uspjeh" koji je to "nas" sta znaci to "nase"?. Ako je sad nesto uspjesno automatski znaci da je i kvalitetno? Pa i Justin Bieber je poznat.
Sto se tice priscijne zamjenice "nas", nekad je to imalo smisla kad je drzava, tj gradjani, ulagali u sport, nauku i kulturu. Jbga, pravile se karijere, imena se gradila, a projekte finansirala drzava kroz SIZ-ove ka kulturu, sport itd... Naravno da je vrhunski ljekar bio "nas" kad ga je drzava besplatno skolovala.
-
dezurni_ucenik
#2720 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Banksy wrote:Hajmo ZABORAVITI ovu trojicu, pričamo o bilo kome ko je postigao bilo kakav uspjeh u svom poslu,dezurni_ucenik wrote:
NIJE posao uspješnog da meni donosi hljeb na sto, (kakve to veze ima s bilo čim, i kakva je to plitka logika??)
ali je posao ovog DRUŠTVA da njegov uspjeh INSTITUCIONALNO valorizira, prizna, ustanovi, i da se prema njemu takvom odnosi i da ga tretira s dužnim poštovanjem,
a to ovo društvo smišljeno i sistematski NE RADI
zato što valorizacija PODRAZUMIJEVA sistem, rad, hijerarhiju, vrijednost i propitivanje vrijednosti, a to NAMA U BOSNI nikad nije bilo milo, danas pogotovo,
Razumiješ li o čemu ti govorim?
Ero ostavit cemo njih trojicu. Nisam primjetio da neko od uspjesnih ljudi bude popljuvan. Ja sam primjetio da za takvim ljudima svi trce svi zele da budu u njihovom drustvu. I znam da takvi kad propadnu niko ne zna ni da su uopste ikad postojali. Tako je svudgje mi nismo nikakav izuzetakl. Ako je neko uspio super, drago mi je i sta sad trebam - da pravim kult licnosti od njega? To je za mene cisto lizanje tudje guzice da prostis.
-
dezurni_ucenik
#2721 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
tempuser wrote:
Ja sam bio licno prisutan kad je S. Landzo slavoljubivo izjavio da je prodao "onu letvu" za 50 milja EUR, to je bilo kad su prodali Dzeku Teplicama. To je otprilike ono 'ta ce on, ti veliki direktor kluba, strucnjak, a ne mozes prepoznati potencijal!![]()
Sto se tice priscijne zamjenice "nas", nekad je to imalo smisla kad je drzava, tj gradjani, ulagali u sport, nauku i kulturu. Jbga, pravile se karijere, imena se gradila, a projekte finansirala drzava kroz SIZ-ove ka kulturu, sport itd... Naravno da je vrhunski ljekar bio "nas" kad ga je drzava besplatno skolovala.
Pa eto sad ta letva lezi na milionima. Osveta je najbolja kad se servira hladna.
- Ommadawn
#2722 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Džeko je uspio i svaka mu čast.
Ali nemojmo praviti mitove od ljudi bezveze.
Ali nemojmo praviti mitove od ljudi bezveze.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#2723 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Da neko nas izmisli lijek i za rak i AIDS, carsija bi rekla "Hamo vidi mu glave" 
- muha_sa
#2724 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
tempuser wrote:A ti mu sa daidzom bakrio kod Slavka!muha_sa wrote: poznato mi ovosve ce "mahala" oprostit osim uspjeha
![]()
Sjetih se mog druga iz djetinjstva a bogme i iz mladosti (dosta smo lumpovalielem--sretnemo se onako u pricu i dotaknemo se Dzeke (
sad dajdza sa mojim sinom u SSH kafeniše
bogme sam mu sa amidzom radio a sa starim od Edina se znam 40 i kusur godina
- muha_sa
#2725 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
nema ovo veze sa tvojim postomOmmadawn wrote: Mislim da ste malo pogresno protumacili moj komentar
Ne krijem da nemam bas neko visoko misljenje o Bregi kao kompozitoru. Da je uspjesan, jeste. Da je biznismen, jeste. Da ce sve probati unovciti, hoce.
No ima Sarajevo mnoge druge uspjesne ljude, odrasli u mahali ili haustoru, nebitno. Imamo clanove Indexa, neke od njih skolovane na svjetskim akademijama (Redzic, Berkeley), Bodo Kovacevic je pored fantasticnog gitarskog umijeca bio tako fantastican akvarelista i skolovan arhitekta. Ima Sarajevo svog Bukovskog, covjeka koji bez Sarajeva nije mogao zivjeti, Daria Dzamonju Dacu... Sve su to ljudi koji su na neki nacin bili uspjesni i priznati, mozda nisu vozali Jaguara kao Brega nekada ali njihov uspjeh je Sarajevo prihvatilo, njih niko nije podjebavao i oni ama bas nikakve volje nisu imali da napuste Sarajevo ma koliko im nekad i tesko bilo.
Banksy je sve objasnila a ja se od rijeci do rijeci slažem sa njenim upisom
Banksyca je to najbolje objasnila jer zna i razumije šta sam napiso