Politicko desavanje u RS vol 1

Post Reply
Mr.Sojic

#2701 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Mr.Sojic »

skupljac_zeljeza wrote: 21/02/2025 10:56
PM72 wrote: 21/02/2025 10:27
Jer,sutra ili za pola godine isto će prijetiti za bilo kakvu stvar koja im se ne svidi.
To mu je kontinuitet jer vidi da funkcioniše.

Nego slušam penzionere pa dok preberu smjenu vlade na TK, pa ovu presudu, pa prekompoziciju na vrhu.....ne stignu o povećanju penzija i rastu cijena.
:thumbup:
tuitamo

#2702 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by tuitamo »

Los je tajming ovih prijetnji. Za vikend sve zaboravljeno.
U tvorza! :run:
Trappist

#2703 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Trappist »

21.02.2025: "To znači da će Republika Srpska otkazati bilo kakvo prisustvo suda i tužilaštva, SIPA-e i drugih vještačkih i vanustavno nadmetnutih organa na nivou BiH, zabraniti njihov rad na prostoru Republike Srpske, donijeti svoj izborni zakon i učiniti sve da ono što su nadležnosti, 83 takve, vrati na ustavnu poziciju, Ustav BiH", rekao je Dodik."
23.12.2024: "Vlasti RS zakazuju posebnu sjednicu NSRS: Dodik zabranjuje rad SIPA-e u Repulici Srpskoj, te suspenduje odluke Sud BiH u tom entitetu? Upitno da li će prisustvovati suđenjima pred Sudom BiH!"
27.06.2023.: "Dodik želi zabraniti djelovanje SIPA-e, Tužilaštva i Suda BiH u RS"
2020.: "Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da postoji mogućnost da Narodna skupština Republike Srpske na posebnoj sjednici poništi ranije date saglasnosti za prenošenje nadležnosti na nivo BiH u vezi sa vojskom, indirektnim oporezivanjem i Visokim sudskim i tužilačkim savjetom.
Dodik kaže da bi skupština Republike Srpske mogla i da zabrani Agenciji za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH da ulazi na teritoriju RS bez saglasnosti republičkih organana"

:bih:
muha_sa

#2704 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by muha_sa »

Uh što me isprepadoše :-)

https://www.klix.ba/vijesti/bih/prijete ... /250221045

OdoK ja--javim se iz ŠveCke :D
doktor78

#2705 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by doktor78 »

Ponovnom pojavom Trumpa, sve prognoze postaju beznačajne, jer je lik kompletnu svjetsku scenu i sve dosadašnje principe političkog djelovanja okrenuo naopačke.
E tako i ovo oko Dodika, može biti ovako, a može i onako.
Sve opcije su na stolu.
Mr.Sojic

#2706 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Mr.Sojic »

doktor78 wrote: 21/02/2025 11:57 Ponovnom pojavom Trumpa, sve prognoze postaju beznačajne, jer je lik kompletnu svjetsku scenu i sve dosadašnje principe političkog djelovanja okrenuo naopačke.
E tako i ovo oko Dodika, može biti ovako, a može i onako.
Sve opcije su na stolu.
Možda je bolje da napišeš da su sve opcije ISPOD stola :mrgreen:
skupljac_zeljeza

#2707 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by skupljac_zeljeza »

I Kazaz na ovaj način vrši pritisak na Senu.

Image
Peacean

#2708 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Peacean »

Crnadak: Može li mi neko objasniti zašto RS ne primjenjuje zakon zbog kojeg je Dodik na sudu?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/crnadak ... /250221101
JovicSA

#2709 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by JovicSA »

Trappist wrote: 21/02/2025 11:42 21.02.2025: "To znači da će Republika Srpska otkazati bilo kakvo prisustvo suda i tužilaštva, SIPA-e i drugih vještačkih i vanustavno nadmetnutih organa na nivou BiH, zabraniti njihov rad na prostoru Republike Srpske, donijeti svoj izborni zakon i učiniti sve da ono što su nadležnosti, 83 takve, vrati na ustavnu poziciju, Ustav BiH", rekao je Dodik."
23.12.2024: "Vlasti RS zakazuju posebnu sjednicu NSRS: Dodik zabranjuje rad SIPA-e u Repulici Srpskoj, te suspenduje odluke Sud BiH u tom entitetu? Upitno da li će prisustvovati suđenjima pred Sudom BiH!"
27.06.2023.: "Dodik želi zabraniti djelovanje SIPA-e, Tužilaštva i Suda BiH u RS"
2020.: "Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da postoji mogućnost da Narodna skupština Republike Srpske na posebnoj sjednici poništi ranije date saglasnosti za prenošenje nadležnosti na nivo BiH u vezi sa vojskom, indirektnim oporezivanjem i Visokim sudskim i tužilačkim savjetom.
Dodik kaže da bi skupština Republike Srpske mogla i da zabrani Agenciji za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH da ulazi na teritoriju RS bez saglasnosti republičkih organana"

Ja kada sam pisao o ovome prije par dana mene napadoše da širim paniku, pitaju da li ću se izvinuti ljudima jer se to neće desiti...itd. Do duše ja sam još rekao i da će izvesti i policiju na entitetsku liniju u šta sm 99% siguran da će se desiti u nekom obliku ako mu presude, ali eto nagovorili su mi se svega a vidi i sada Dodik sam kaže ono što sa dva grama mozga možeš sam zaključiti šta će uraditi zlotvor.
DaysleepeR

#2710 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by DaysleepeR »

JovicSA wrote: 21/02/2025 15:00
Trappist wrote: 21/02/2025 11:42 21.02.2025: "To znači da će Republika Srpska otkazati bilo kakvo prisustvo suda i tužilaštva, SIPA-e i drugih vještačkih i vanustavno nadmetnutih organa na nivou BiH, zabraniti njihov rad na prostoru Republike Srpske, donijeti svoj izborni zakon i učiniti sve da ono što su nadležnosti, 83 takve, vrati na ustavnu poziciju, Ustav BiH", rekao je Dodik."

Ja kada sam pisao o ovome prije par dana mene napadoše da širim paniku, pitaju da li ću se izvinuti ljudima jer se to neće desiti...itd. Do duše ja sam još rekao i da će izvesti i policiju na entitetsku liniju u šta sm 99% siguran da će se desiti u nekom obliku ako mu presude, ali eto nagovorili su mi se svega a vidi i sada Dodik sam kaže ono što sa dva grama mozga možeš sam zaključiti šta će uraditi zlotvor.
Pa jel vidiš koliko puta do sada je isto prijetio po datumima pa ništa.
SaraFina

#2711 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by SaraFina »

Zmaj od Bakinaca

On se obratio i članovima SNSD-a.

Idem do kraja, svjestan da ukoliko se sruši autoritet politički I državni Milorada Dodika, da je to uslov za sahranu Republike Srpske, radije ću učestvovati u sahrani Bosne i Hercegovine. I zato ću u svim svojim kapacitetima ostati do kraja, vas molim da ostanete sa mnom, rekao je Dodik.

Najavio je plebiscitarnu borbu za opstanak Ustava BiH.

- Moglo bi se desiti da se reafirmiše Vojska Republike Srpske, da se odbaci reforma Oružanih snaga i zabrani rad Suda i Tužilaštva BiH na teritoriji RS-a – sve s ciljem vraćanja BiH na izvorni Dejton. Mi smo se suprotstavljali i visokim predstavnicima i ambasadama, prije svega dosadašnjem sastavu ambasade SAD. Pogotovo pojedinima iz EU koji su rušili vladavinu prava. SNSD konstatuje da EU i Evropska komisija nije dala doprinos jačanju vladavine prava i povjerenja u BiH - rekao je Dodik.

- Ni oslobađajuća presuda nije zadovoljavajuća, jer i ona znači da ostaju akti i da je moguće da se odlukama mijenjaju zakoni. Sve se mora vratiti u okvire Ustava - rekao je Dodik.

Kaže da će se nastaviti baviti politikom, čak i ako mu zabrane rad.

Dodik je istakao da će na NSRS tražiti da se svi zaključci NSRS usvojeni od 2010. godine pretvore u zakone.

- I da Vlada Srpske napravi operativni plan da ti zakoni budu u skladu sa Ustavom - istakao je Dodik.
JovicSA

#2712 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by JovicSA »

DaysleepeR wrote: 21/02/2025 15:03

A ima li suštinske razlike ono prije i ovo sada ako se desi? De razmisli malo...ako bude osuđen...? :shock: Nadodaj na to plus da politička klima prije i sada dijametralno suprotne u svijetu, prvenstveno mislim na Ameriku.
DonieBrasco

#2713 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by DonieBrasco »

Dobro on ce sve to odkazati, povuci ljude, sve preko noci prebaciti na RS, spominje vojsku, a idalje ce biti na buđetu drzave BiH svi ti ljudi sve te stvari ? A u FBiH ce svi sjediti skrstenih ruku, od Trojke, SDA, ostalih stranaka, grupa i pojedinaca, institucija, pa i samih stranaca.

Ako je tako ko nas yebe neka tako uradi, onda i ne zasluzujemo opstanak i drzavu.

P.S. Covica HDZ njih ko yebe također znamo da nam zlo zele kao i Dodik.
Haris.ba

#2714 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Haris.ba »

To znači da će Republika Srpska otkazati bilo kakvo prisustvo suda i tužilaštva, SIPA-e i drugih vještačkih i vanustavno nadmetnutih organa na nivou BiH, zabraniti njihov rad na prostoru Republike Srpske, donijeti svoj izborni zakon i učiniti sve da ono što su nadležnosti, 83 takve, vrati na ustavnu poziciju, Ustav BiH", rekao je Dodik
Ovo je odlicno. Prvo neka ukine pdv i oruzane snage. Moze i da se demilitarizira ako hoce.
DaysleepeR

#2715 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by DaysleepeR »

JovicSA wrote: 21/02/2025 15:04
DaysleepeR wrote: 21/02/2025 15:03

A ima li suštinske razlike ono prije i ovo sada ako se desi? De razmisli malo...ako bude osuđen...? :shock: Nadodaj na to plus da politička klima prije i sada dijametralno suprotne u svijetu, prvenstveno mislim na Ameriku.
Svaki put ista paranoja, neće uraditi ništa konkretno.
Malo će pričati po medijima, NSRS će donijeti neke zaključke, zakone koji se svakako neće poštovati i to je to.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#2716 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Leon16v »

Sta sad vi zamišljate da dođu iz RSa i krenu napadati Sarajevo ili šta ?
Malisa11

#2717 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Malisa11 »

Leon16v wrote: 21/02/2025 15:21 Sta sad vi zamišljate da dođu iz RSa i krenu napadati Sarajevo ili šta ?
Nikako. Oni nemaju nikakvu pretenziju na bilo koji dio FBIH, mozda oko Brckog.

Prije treba postaviti drugacije pitanje. Sta ako oni zaista onemoguce rad svih zakonskih tijela u BIH? Ici na Banja Luku?
DaysleepeR

#2718 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by DaysleepeR »

SDA likes this.
JovicSA

#2719 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by JovicSA »

Bezveze polemišemo, hoće ili neće. Sačekamo brate do utorka, mislim da je tada izrcanje presude i saznamo. Nije daleko, ha ja. Ja iza sebe imam iskustvo 92 i riječi ljudi koji su govorili neće JNA na nas, slično i sada neki pričaju. Ja da sam neki faktor kao što nisam ja bih podigao policiju u pripravnost. Vojsku legalno ne možeš jer treba saglasnost Predsjedništva BiH a ne treba ništa raditi ishitreno i nelegalno jer bi to bilo navođenje vode na velikosrpski mlin.
DaysleepeR

#2720 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by DaysleepeR »

Sjeća li se ko tablica i pasoša RS-a?
Davna prošlost.

Bezveze nasjedate. Dodik je mlohava ćuna.
No Mind

#2721 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by No Mind »

Malisa11 wrote: 21/02/2025 15:26
Leon16v wrote: 21/02/2025 15:21 Sta sad vi zamišljate da dođu iz RSa i krenu napadati Sarajevo ili šta ?
Nikako. Oni nemaju nikakvu pretenziju na bilo koji dio FBIH, mozda oko Brckog.

Prije treba postaviti drugacije pitanje. Sta ako oni zaista onemoguce rad svih zakonskih tijela u BIH? Ici na Banja Luku?
Nema potrebe... Samo onda nema ni slobodnog prolaza kroz Brcko za odmetnute teroriste. Ali zar stvarno mislite da ce zbog jednog covjeka i stranke staviti svi sve na kocku. Ali eto nek onemoguće, da vidimo dokle ce ih to dovesti, nek se odcepe ako mogu. To je sve bolji scenario nego da se drzava povuce pred separatistom i da im signal da mogu da nastave bez ikakvih posljedica.
Dakle, osudjujuca presuda nista ne mijenja, samo mozda ubrzava neke procese
No Mind

#2722 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by No Mind »

Jeste, blizu je srijeda, utorak kad li je ... pa cemo vidjeti taj nezapamceni odgovor i rusenje mirovnog sporazuma i drzave. Il ce mozda opet samo pojesti sve sto su izasrali.
Haris.ba

#2723 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Haris.ba »

Kad se povlacis pred nasilnikom, kad tad ce te stici i jos vise namlatiti sto si bjezao. Odmah treba u nos. Refleksno.
muha_sa

#2724 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by muha_sa »

Srijeda 26. 02.

Ne ceko vala ovdje--odgledam sutra derbi, razvalimo male štrumfove i bježim za ŠveCku :D
Haris.ba

#2725 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Haris.ba »

Ovo je odlican razvoj situacije.
Moglo bi se desiti da se organizuje Vojska Republike Srpske, da se odbaci reforma Oružanih snaga i zabrani rad Suda i Tužilaštva BiH na teritoriji RS-a – sve s ciljem vraćanja BiH na izvorni Dejton", poručio je Dodik
Post Reply