BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
1Dante1

#2701 Re: BiH - Crna hronika

Post by 1Dante1 »

Moyes biti za mene samo epstein.

Btw, ako si se pronasao u mome tekstu, to je tvoja stvar. Nikoga licno nisam vrijedjao, vec skupinu razmisljanja..
vjeshalica

#2702 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

Zao mi je ljudi, ali da se desilo drugacije, da se neka sila upotrijebila prema maloljetniku ovdje bi se razapinjali kako mlave djecu. Ne zna covjek vise sta bi uradio i kako bi se ponasao.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2703 Re: BiH - Crna hronika

Post by mk ultra »

vjeshalica wrote: 27/10/2024 12:16 Zao mi je ljudi, ali da se desilo drugacije, da se neka sila upotrijebila prema maloljetniku ovdje bi se razapinjali kako mlave djecu. Ne zna covjek vise sta bi uradio i kako bi se ponasao.
Pa vidi, malo su se vecinom PU uninale i zadebljale

I ne, da ga je sahranio ili ranio, ima kamera ima sve, ne zna policajac koliko ko ima godina kad vidix jel 16 18 ili 20.

Nek proba u KS ovako ući, pred svakom PU su jedan/ dvojca sa automatskim oruzjem

Jbt kad je KS kakav i jest sa svim svojim nedostacima u Policiji najbolji, zamisli sta onda ocekivati u stanici u Bosanskoj Krupi ili nekoj drugoj zabiti...
Laplace

#2704 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

vjeshalica wrote: 27/10/2024 12:16 Zao mi je ljudi, ali da se desilo drugacije, da se neka sila upotrijebila prema maloljetniku ovdje bi se razapinjali kako mlave djecu. Ne zna covjek vise sta bi uradio i kako bi se ponasao.
A zamisli da je ovaj ubijeni (Srbin), braneći povrijeđenog (Musliman), ubio to dijete (Muslimana), šta bi tek ovdje pisali ovi branitelji vehabija.
The BEN10

#2705 Re: BiH - Crna hronika

Post by The BEN10 »

A ko bi očekivao od maloljetnika napad. Hajdemo biti realni.
1Dante1

#2706 Re: BiH - Crna hronika

Post by 1Dante1 »

sve vise mi se gade ljudi, ali i vjere koji u pokusaju odbrane te vjere potezu razna opravdanja.
vjeshalica

#2707 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

mk ultra wrote: 27/10/2024 12:20
Pa vidi, malo su se vecinom PU uninale i zadebljale

I ne, da ga je sahranio ili ranio, ima kamera ima sve, ne zna policajac koliko ko ima godina kad vidix jel 16 18 ili 20.

Nek proba u KS ovako ući, pred svakom PU su jedan/ dvojca sa automatskim oruzjem

Jbt kad je KS kakav i jest sa svim svojim nedostacima u Policiji najbolji, zamisli sta onda ocekivati u stanici u Bosanskoj Krupi ili nekoj drugoj zabiti...
Pa zato ce ti terorizam najprije se desiti u maloj stanici gdje nemas puno ljudi ili u nekom selcetu
I dovoljno da se posalje poruka
iClass

#2708 Re: BiH - Crna hronika

Post by iClass »

Laplace wrote: 27/10/2024 10:38 Onda trebamo definisati koji su koji, imenom i prezimenom, pozatvarati radikalne a mirne pustiti na miru. A ne vaditi se na radikalne grupe drugih vjeroispovijesti. Počistimo u svojim redovima da se Dodik, Vulin &co ne mogu vaditi na islamski terorizam, a jedva čekaju.
Slažem se apsolutno, isti ti ljudi su prije par godina napisali spisak ljudi koje treba ubiti na listi su bili Pezić, Kuduzović, Zukorlić itd. Znam da je jednom hfz. Mrkonjić pričao koliko dobija prijetnji smrću konstantno. O ovome o čemu pišemje pričao hfz. Mrkonjić na Face TV-u, o pretnjama, o stvarnim problemima.

Ali ima tu drugi problem, slušao sam dr. Vladu Azinovića koji je ekspert u ovom polju. On kaže da je teška situacija jer kod većine takvih ako im i upadneš u stan, ne možeš ništa naći da ga možeš optužuti.
Laplace

#2709 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

Uglavnom, pažljivo smišljeno i isplanirano. Izvršilac koji ne može ležati u zatvoru (a uz to, lako mu je isprati mozak i njime manipulirati), mali grad, policijska stanica u kojoj mjere sigurnosti nisu na visokom nivou (jer se ne očekuje nešto ovakvo), blizina Hrvatske (da se lako zbriše vani)i masa koja će stati u odbranu jer "kad Musliman nekog ubije odmah je terorizam a kad neko drugi ubije onda je neuračunjiv".
iClass

#2710 Re: BiH - Crna hronika

Post by iClass »

tramvajtrojka wrote: 27/10/2024 10:05 Nista novo na ovom forumu uvijek se ista skupina okupi da govori samo za muslimane se veze terorizam i da sve sto se kaže protiv vehabija islamofobija, uvijek isti svaku temu i vezi vehabijskih sranja s tim miniraju i tako desetak godina od mevlida, rajlovca, paradzemata, unistavanja turbeta sedam brace itd.itd. ne smije se istina i činjenice reci
Isto kao što se odmah pojave ljudi na forumu koji će da upere prst u nekog daijju i da kaže "on je kriv". Ovaj malac uradio ovo djelo, sat vremena kasnije ti pričaš o Peziću.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2711 Re: BiH - Crna hronika

Post by mk ultra »

The BEN10 wrote: 27/10/2024 12:53
A ko bi očekivao od maloljetnika napad. Hajdemo biti realni.
Ko bi ocekivao maskiranu osobu u 21i30 u PU
iClass

#2712 Re: BiH - Crna hronika

Post by iClass »

Laplace wrote: 27/10/2024 09:53 S druge strane, čim se neko iole upusti u kritiku bilo kog Muslimana, odmah biva napadan i nazivan islamofobom i lažnim Muslimanom ili "muslimanom" (sa malim m i pod navodnicima).
Kritika muslimanu nije islamofobija ali kao što ti rekoh brzo se ta kritika proširi i crtaju se mete. Bilo je par komentara koje sam ja prijavio administraciji i oni su izbrisali. Od jednog koji je rekao da otac sa bradom gledam svog sina na pripredbi kako pjeva pjesmice o BiH i kako gleda "svog malo teroristu".

Evo i ovdje, sat vremena nakon što je mali ovo uradio, odmah su bili targetirane određene osobe koje nemaju veze sa malim kao i svi pratioce tih osoba. Eh to je već islamofobija.

Nije islamofobija reći da se trebaju pronaći osobe kod kojih se nađe indicija da bi ovo mogli uraditi. Islamofobija je reći da se treba svaka osoba koja ima dužu privesti. Ovo drugo su mokri snovi nekih forumaša.
narcisaa

#2713 Re: BiH - Crna hronika

Post by narcisaa »

Ti se pravo upalio braneci ovu vehabijsku sektu :!:

Sto ne organizujes / organizujete proteste zbog zloupotrebe osnovnih postulata islama od strane vehabijske sekte?
Ni IZ se nikada nije oglasila po pitanju zloupotrebe islamskih vrijednosti od ovih.
To ne moze, ali moze koketiranje sa istima. Naravno da ce zavladati paranoja u kojoj ce se na svakog sa bradom i vrecom preko glave gledati kao na potencijalne eksplozivne naprave. Sto u konacnici i jesu ;-) .
Pandakonda

#2714 Re: BiH - Crna hronika

Post by Pandakonda »

Haris Pasovic najavio prije mjesec dana :-)

dječak sa šibicama

#2715 Re: BiH - Crna hronika

Post by dječak sa šibicama »

Uvijek je ista matrica, saceka se dan dva da se stvari malo slegnu i onda se oglase relativizatori koji se skrivaju iza islamofobije i "a sta je ubistvo dva policajca na Alipasinom ha?"

Teorizam ima svoju definiciju, kad neko policajce napadne iz cista mira jer "hoce da nas uvedu u EU i podrzavaju cioniste" onda je to jasan motiv. Kad neko ubije policajce jer ga je uhvatio na djelu kradje automobila, onda je tu drugi motiv.

Opcenito ne znam sta relativizatori zele reci, kakve veze ima jel terorizam ili je njanjarizam, cinjenica je da je klinjo nadojen radikalnim vjerskim idejama uzeo noz i ubio policajca. Nije bio ljut zbog boje uniforme niti zbog toga sto su ga istukli pendrekom dok je krao auto sa obliznjeg parkinga, otisao je da ih pobije iz razloga koje je sam naveo u poruci na drustvenim mrezama. Niti je ovo prvi put da slicni njemu planiraju i izvrasavaju teroristicke napade u BiH a u ime vjere, kako oni tvrde.

Naravno da pojedinci i podrzavaju malog ubicu, samo sto nikada to nece otvoreno priznati.
Ludzak

#2716 Re: BiH - Crna hronika

Post by Ludzak »

Haris Pašović je tada bio najviše pljuvan zbog te teorije. I svi koji budu razmišljali svojom glavom biće pljuvani od naroda.
narcisaa

#2717 Re: BiH - Crna hronika

Post by narcisaa »

Jedan od vehabijskih gurua Jusuf Barcic, poginuo divljajuci autom na cesti.
Gornja Maoca salafisticko selo, ne priznaju bh skolski sistem, promiskuitet cvjeta medju njima.
noviclan

#2718 Re: BiH - Crna hronika

Post by noviclan »

Jel' se saznalo, obznanilo, ime "malise" krvnika
BiBi911

#2719 Re: BiH - Crna hronika

Post by BiBi911 »

narcisaa wrote: 27/10/2024 15:19 Jedan od vehabijskih gurua Jusuf Barcic, poginuo divljajuci autom na cesti.
Gornja Maoca salafisticko selo, ne priznaju bh skolski sistem, promiskuitet cvjeta medju njima.
Isto kao četnici
banjaluka078

#2720 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

Pandakonda wrote: 27/10/2024 15:05 Haris Pasovic najavio prije mjesec dana :-)
Budalaština.
Ima ono nešto da su društvene mreže zabranjene mlađima od XY godina, pa neka im ćaće i matere paze na telefone i tablete i šta pričaju pred njima.
A ja se autocenzurisati zato što neko ne radi svoj posao odgoja djeteta - jok.
Doduše, ja imam nepopularno mišljenje da njima ne trebaju mobiteli s više funkcija od poruka i poziva, pa samim tim ni tik-tok ni instagram ni bilo koje slično zlo.
banjaluka078

#2721 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

noviclan wrote: 27/10/2024 15:23 Jel' se saznalo, obznanilo, ime "malise" krvnika
Još od prve večeri, da.
narcisaa

#2722 Re: BiH - Crna hronika

Post by narcisaa »

BiBi911 wrote: 27/10/2024 15:36
narcisaa wrote: 27/10/2024 15:19 Jedan od vehabijskih gurua Jusuf Barcic, poginuo divljajuci autom na cesti.
Isto kao četnici

Da, brada, noz i pelengace :mrgreen: :lol:
Slijede "bracu" po vEri :P
iClass

#2723 Re: BiH - Crna hronika

Post by iClass »

narcisaa wrote: 27/10/2024 14:56 Ti se pravo upalio braneci ovu vehabijsku sektu :!:

Sto ne organizujes / organizujete proteste zbog zloupotrebe osnovnih postulata islama od strane vehabijske sekte?
Ni IZ se nikada nije oglasila po pitanju zloupotrebe islamskih vrijednosti od ovih.
To ne moze, ali moze koketiranje sa istima. Naravno da ce zavladati paranoja u kojoj ce se na svakog sa bradom i vrecom preko glave gledati kao na potencijalne eksplozivne naprave. Sto u konacnici i jesu ;-) .
Ja branim samo nevine ljude a oni koji rade loše neka dobiju kaznu. A ti se upalio kao nacisti prema Jeverijima 39-te, deri sve redom.

Zamisli protesti radi pogrešnog tumačenja ajeta i hadisa :lol:

Pa kao što sam rekao razlika između vas i najvećih fašista nema, a sve gluma neke demokratije i liberalizma. Tako su isto nacisti na svakog Jevreja gledali kao na potencijalmog rušitelja Njemačke i arijanske vrste.
Laplace

#2724 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

Pandakonda wrote: 27/10/2024 15:05 Haris Pasovic najavio prije mjesec dana :-)

Da budem pošten, i ja sam se plašio eskalacije radikalizma potaknutog objvbama u Gazi, ali sam se nadao da ipak neće otići toliko daleko.
Laplace

#2725 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

Sad stigosmo i do fašizma. Ono, lako je biti oštar preko foruma.

Nisu oni tako nevini ako im je nađeno oružje. Nije da se vjera ne može praktikovati bez oružja niti te oružje čini više vjernikom. Neko ko Islam praktikuje na drugi nači, ali je miroljubiv i savjestan građanin, nema potrebe niti želje da posjeduje oružje.

A jesimo se i pravdanja kamenovanja vlasničkih pasa od strane "miroljubivih" vehabija, jer "pas je prljav", "kvari mu abdest" itsl. - bar nekoliko forumaša je to smatralo sasvim prihvatljivim i u duhu Islama.

Svakog dana prolazim pored ljudi sa vehabijskim bradama, neki i rade sa mnom (a nisu vehabije), i ne smeta mi sve dok gledaju svoja posla (što i ja radim). Ali, da mi sad prijeti dolaskom 23 terorista da sruše zgradu u kojoj radim, e to već ne smatram prihvatljivim.
Post Reply