Ma upravu si, nemamo svoju aviokompaniju a dovlačenje LCC je navodno poput naučne fantastike. Ne znam kako su Albanci doveli sve one aviokompanije, mora da im se posrećilo, jelde…
Zato treba dati aerodrom pod koncesiju da neko pametniji to vodi.
Ma upravu si, nemamo svoju aviokompaniju a dovlačenje LCC je navodno poput naučne fantastike. Ne znam kako su Albanci doveli sve one aviokompanije, mora da im se posrećilo, jelde…
a kako smo mi u nedelju sletili u Tiranu sam dragi Bog zna, kruzio avion 5 min, radi jakog vjetra, ali ipak sletio, a putnici drama, vriste i na kraju aplauz pilotu kad smo sletilidrndalo wrote: ↑07/11/2023 23:24 Sletio je u drugom prilazu u 23.16.
Dakle ne mora biti nista do kise, vjetra, a i moze... Ne bi trebalo da mu ista ovakvo smeta, bar ne trajno...
Gledao sam ja ljeti na raznim aerodromima po idealnom danu sa 40 milja vidljivosti i 2 kn ceonog vjetra kako rade go-around, jer je dovoljno da ijedan pilot samo osjeti nelagodu oko tog slijetanja, i da pozove "go around". Po pravilu, svaka naznaka nestabilnog prilaza (non stable approach) je u CRM okruzenju dovoljna za odustajanje od slijetanja, gdje se u iducem prilazu vise vremena posveti da se sve uradi kako treba i bude "stable".....
Kakvi smo, naša aviokompanija bi bila naskuplja i uz subvencije.
Jest, da nije 400 EUR povratna karta.akcija007 wrote: ↑07/11/2023 20:01 Ovo ce biti sada konkurencija charter za ljetovanje u Antaliji. Ovako ti s avionom kupis kartu i rezervises tamo smjestaj i samo nemas transfer aerodrom hotel aerosrom u aranzmanu mada se i to moze dogocoriti s hotelom.
Jako puno ljudi ide u Antaliju i preko Istanbula
Ako bude 400, i ako to bude ljudima preskupo, nece imati dovoljno putnika, pa ce snizavati... Znajuci FPG, bice tu i jeftinijih karata, sto ranijih, sto kasnijih na akciji, pa ko zna planirati, moze naci pristojne cijene. Kad je avion popunjen, nalazio sam znatno jeftinije karte na THY nego kod njih. Dakle, ne jeftine, nego jeftinije od Pegasusa... Dobra stvar je direktan let, bez presjedanja i gubljenja 3-5 sati na aerodromu za presjedanje.DaysleepeR wrote: ↑08/11/2023 09:09Jest, da nije 400 EUR povratna karta.akcija007 wrote: ↑07/11/2023 20:01 Ovo ce biti sada konkurencija charter za ljetovanje u Antaliji. Ovako ti s avionom kupis kartu i rezervises tamo smjestaj i samo nemas transfer aerodrom hotel aerosrom u aranzmanu mada se i to moze dogocoriti s hotelom.
Jako puno ljudi ide u Antaliju i preko Istanbula
Dvoje ljudi 800 EUR, ako imaš i djecu, naraste to.
I to je samo da doletiš do Antalije.
Za te pare možeš i u Hrvatsku na more ko gospodin.
Nemam ja nista od toga da budem u pravu, niti ti imas ista od kukanja i prizivanja koncesije, jer to samo po sebi ne znaci nista.
Da malo razbijemo i tu famu.
Znas li jel Stojnic (aeroklub) ziv ?
Sto bi rekao jedan moj drug:"Malo nas je ali smo govna!"... Do nas je...DaysleepeR wrote: ↑08/11/2023 09:08Kakvi smo, naša aviokompanija bi bila naskuplja i uz subvencije.
Meni je ona njegova stranica bila extra.. Kratko smo "profesionalno saradjivali" jer je to bilo hostano na serverima kojima sam ja operirao.. Vidim da sad nije funkcionalna.
Malaga u Junu 2024 iz Zagreba, Ryanair za 3 osobe sa 1 prtljagom 580 eura, povratna. Iz Beograda Air Serbia 760 eura.
Ovo su ok cijene karata za sezonu. Kad na ovo dodamo još jeftinije van sezone, ispadne super.ElRe wrote: ↑08/11/2023 12:29Malaga u Junu 2024 iz Zagreba, Ryanair za 3 osobe sa 1 prtljagom 580 eura, povratna. Iz Beograda Air Serbia 760 eura.
Wizzair Tirana do Valensije 420 eura za 1 prtljagom.
Jeftinih letova (100tinja eura povratna karta sa mini prtljaogm) u sezoni iz Zagreba trenutno ima samo prema Kipru i Kosu.
Porediti Tiranu i Sarajevo nema smisla. Odmakli od nas, a po broju putnika su u rangu Beograda koji pored AS ima i Wizzair i duplo je veći, a i Srbija je duplo veća od Albanije.
Vjerovatno će Vueling uspostaviti sezonsku liniju Barselona - Sarajevo, ali zaboravimo na povoljne cijene karata u sezoni.
za 3 osobe