a ti bi da razvodom braka dobijes podjeljenu imovinu , i da naslijedis nezaradjeni dio imovineKercher wrote:Gay sam. Tvrdim da sam musko vece nego 90% ovih ovdje po forumu, zivim noramalan zivot i imam sva prava koja mi trebaju u zemlji gdje zivim.
A da zivim u BiH, ne bih mogao nista jer me drzava ne stiti tamo gdje po pravilu stiti heteroseksualce institucijom braka. Ozenis se ili udas i drzava ti je tim "ugovorm" rijesila vecinu ostalih propratnih problema, od nasljedstva, podjele imovine, posjeta bolnici itd. Sve to, pripadnici gay populacije traze za sebe.
Povorka ponosa u Sarajevu
- Connaisseur Karlin
#2701 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
-
moonca
#2702 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
..nema tu hrane -- setnja obicna ... do njih 'crkvenjashi' sa svojim parolama ...pustopoljina wrote:Zasto sto;insomnia78 wrote:Pa evo npr u Fr ima ali i dalje imas “parade ponosa” zasto?moonca wrote:Pa u BiH nema zakona.
Ima se, moze se
Haj' nek' se nesto desava
I neko tu obrne pare (ne mislim na gej lobi) nego standove s hranom, pice...
- pustopoljina
#2703 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ma bude...uvijek se nesto usicari.
Zato se gradovi bore za festivale, a lokalci protestuju zbog smeca.
Zato se gradovi bore za festivale, a lokalci protestuju zbog smeca.
Last edited by pustopoljina on 10/04/2019 21:33, edited 1 time in total.
- pustopoljina
#2704 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Daj ba..
Nismo, radi se o vise para.
- Connaisseur Karlin
#2705 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
pa radi zabave , seksa , droge alkohola , pitas bezvezeinsomnia78 wrote:Zasto onda i dalje parade ponosa kad postoji to sve?
kad zene prave povoroke za prava zena, nema toga, zato mi to ne smeta
ali kad gejs pocnu pravti kariature i cirkus od sebe na paradama, pocnu ih se njihovi gejs izvinajvati radi njih , zato ni neidu na takav cirkus
- insomnia78
#2706 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Kakvih bona para. Ne vilenipustopoljina wrote:Daj ba..
- pustopoljina
#2707 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Bolan, gdje sav taj narod zavrsi? Ode kuci rucati?insomnia78 wrote:Kakvih bona para. Ne vilenipustopoljina wrote:Daj ba..
Argh!
-
moonca
#2708 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Kada bajkeri imaju svoje parade -sve se zatvori- - samo probleme prave... 
- pustopoljina
#2709 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Do toga treba doci. Ti nam pises iz neke od mnogih buducnosti. Kontas?Connaisseur Karlin wrote:pa radi zabave , seksa , droge alkohola , pitas bezvezeinsomnia78 wrote:Zasto onda i dalje parade ponosa kad postoji to sve?![]()
![]()
ali kad gejs pocnu pravti kariature i cirkus od sebe na paradama, pocnu ih se njihovi gejs izvinajvati radi njih , zato ni neidu na takav cirkus :lol:
- pustopoljina
#2710 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
+ hoteli i hosteli bukirani (za vecu cijenu od prosjecne).moonca wrote:Kada bajkeri imaju svoje parade -sve se zatvori- - samo probleme prave...
Pa maraton kad je u gradu, ugostitelji na dionici trljaju ruke. Maraton.
-
moonca
#2711 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Moguce - u mom gradu su izbaceni na periferiju-a to oni nece - oni bi da po centru prabe buku ..e...pustopoljina wrote:+ hoteli i hosteli bukirani (za vecu cijenu od prosjecne).moonca wrote:Kada bajkeri imaju svoje parade -sve se zatvori- - samo probleme prave...
Pa maraton kad je u gradu, ugostitelji na dionici trljaju ruke. Maraton.
-
Kercher
#2712 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Samo onaj dio zajednicki stecene imovine. Ili ukoliko jedan od nas umre, zasto bi recimo moja brat ili sestra s kojim se u veli vakta cujem, dobili svu moju imovinu a ne covjek s kojim zivim i skojim sam sve to zajednicki stekao? ZAsto bi u slucaju moje smrti, moj partner izgubio sve i zavrsio bez ikakvih prava , a nasljedstvo recimo dobili neki moji rodjaci koje jedva i poznajem u poredjenju s covjekom s kojim recimo zadnjih 30 godina skupa zivim i svaki dan dijelim i dobro i lose?Connaisseur Karlin wrote:a ti bi da razvodom braka dobijes podjeljenu imovinu , i da naslijedis nezaradjeni dio imovineKercher wrote:Gay sam. Tvrdim da sam musko vece nego 90% ovih ovdje po forumu, zivim noramalan zivot i imam sva prava koja mi trebaju u zemlji gdje zivim.
A da zivim u BiH, ne bih mogao nista jer me drzava ne stiti tamo gdje po pravilu stiti heteroseksualce institucijom braka. Ozenis se ili udas i drzava ti je tim "ugovorm" rijesila vecinu ostalih propratnih problema, od nasljedstva, podjele imovine, posjeta bolnici itd. Sve to, pripadnici gay populacije traze za sebe.
Zbog takvih stvari treba pride, treba drustvo da postane svjesno problema koje imaju i clanovi LGBT populacije kako bi svi zajednicki nasli rjesenje za izjednacavanje prava.
- Connaisseur Karlin
#2713 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
pa ne bas, nije nista bolje bilo u HRpustopoljina wrote:Do toga treba doci. Ti nam pises iz neke od mnogih buducnosti. Kontas?Connaisseur Karlin wrote:pa radi zabave , seksa , droge alkohola , pitas bezvezeinsomnia78 wrote:Zasto onda i dalje parade ponosa kad postoji to sve?![]()
![]()
ali kad gejs pocnu pravti kariature i cirkus od sebe na paradama, pocnu ih se njihovi gejs izvinajvati radi njih , zato ni neidu na takav cirkus :lol:
- Connaisseur Karlin
#2714 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
imas testamentKercher wrote:Samo onaj dio zajednicki stecene imovine. Ili ukoliko jedan od nas umre, zasto bi recimo moja brat ili sestra s kojim se u veli vakta cujem, dobili svu moju imovinu a ne covjek s kojim zivim i skojim sam sve to zajednicki stekao? ZAsto bi u slucaju moje smrti, moj partner izgubio sve i zavrsio bez ikakvih prava , a nasljedstvo recimo dobili neki moji rodjaci koje jedva i poznajem u poredjenju s covjekom s kojim recimo zadnjih 30 godina skupa zivim i svaki dan dijelim i dobro i lose?Connaisseur Karlin wrote: a ti bi da razvodom braka dobijes podjeljenu imovinu , i da naslijedis nezaradjeni dio imovine
Zbog takvih stvari treba pride, treba drustvo da postane svjesno problema koje imaju i clanovi LGBT populacije kako bi svi zajednicki nasli rjesenje za izjednacavanje prava.
-
moonca
#2715 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Bosna kao i Sve zemlje u okruzenju ca imati taj zakon, to je nedvojbeno.
-
Kercher
#2716 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
To je jedan oblik, ali transfer imovine izmedju supruznika je bez poreza a sa jedne fizicke osobe na drugu koje ne stoje u nekom familijarnom odnosu se oporezuje drugacije. I testament se moze pobijati i zasto o njemu razmisljati? Drzava treba da zastiti sve jednako.... kako muskarca i zenu u bracnoj zajednici tako i dvije zene ili dva muskarca koji isto tako zive u zajednici (bracnoj, ppartnerskoj ili kako god se ona zvala)...Connaisseur Karlin wrote:imas testamentKercher wrote:Samo onaj dio zajednicki stecene imovine. Ili ukoliko jedan od nas umre, zasto bi recimo moja brat ili sestra s kojim se u veli vakta cujem, dobili svu moju imovinu a ne covjek s kojim zivim i skojim sam sve to zajednicki stekao? ZAsto bi u slucaju moje smrti, moj partner izgubio sve i zavrsio bez ikakvih prava , a nasljedstvo recimo dobili neki moji rodjaci koje jedva i poznajem u poredjenju s covjekom s kojim recimo zadnjih 30 godina skupa zivim i svaki dan dijelim i dobro i lose?Connaisseur Karlin wrote: a ti bi da razvodom braka dobijes podjeljenu imovinu , i da naslijedis nezaradjeni dio imovine
Zbog takvih stvari treba pride, treba drustvo da postane svjesno problema koje imaju i clanovi LGBT populacije kako bi svi zajednicki nasli rjesenje za izjednacavanje prava.za testamen ne moras biti u braku
- Matzan
#2717 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Interesantno je da većina forumskih protivnika gay populacije živi u zapadnim zemljama,
gdje su prava LGBT ososba svjetlosnim godinama ispred onih u BiH.
gdje su prava LGBT ososba svjetlosnim godinama ispred onih u BiH.
- pustopoljina
#2718 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ko pise testament u 43.oj?Connaisseur Karlin wrote:imas testamentKercher wrote:Samo onaj dio zajednicki stecene imovine. Ili ukoliko jedan od nas umre, zasto bi recimo moja brat ili sestra s kojim se u veli vakta cujem, dobili svu moju imovinu a ne covjek s kojim zivim i skojim sam sve to zajednicki stekao? ZAsto bi u slucaju moje smrti, moj partner izgubio sve i zavrsio bez ikakvih prava , a nasljedstvo recimo dobili neki moji rodjaci koje jedva i poznajem u poredjenju s covjekom s kojim recimo zadnjih 30 godina skupa zivim i svaki dan dijelim i dobro i lose?Connaisseur Karlin wrote: a ti bi da razvodom braka dobijes podjeljenu imovinu , i da naslijedis nezaradjeni dio imovine
Zbog takvih stvari treba pride, treba drustvo da postane svjesno problema koje imaju i clanovi LGBT populacije kako bi svi zajednicki nasli rjesenje za izjednacavanje prava.za testamen ne moras biti u braku
Moja mama umrla nije imala ni 47.
Testament se moze osporavati...
Zasto je problem dozvoliti brak?
Nije.
Zato ce ga i biti.
- Connaisseur Karlin
#2719 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
pa ja svim priajtlejima godinama ogvorim da napsiu testemante radi djece i suprzunikapustopoljina wrote:Ko pise testament u 43.oj?Connaisseur Karlin wrote:
imas testamentza testamen ne moras biti u braku
Moja mama umrla nije imala ni 47.
Testament se moze osporavati...
Zasto je problem dozvoliti brak?
Nije.
Zato ce ga i biti.
moja mama napisala testament u 40toj, umrla u 64 godini
za testemnt moras imati svjedoke, njihov potpis, znaci, samo svjedoci mogu biti prepreka , ako ne zele sudjelovati tokom otovaranja testameanta nakon smrti osobe
pa nije problem da su u braku , ali tip pise o braku iskljucivo radi imovine , a za nasljedstvo imovine ne trebas biti u braku
- Connaisseur Karlin
#2720 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
to pises o zakonima u BiH ili drzavi u kojoj zivis ?Kercher wrote: To je jedan oblik, ali transfer imovine izmedju supruznika je bez poreza a sa jedne fizicke osobe na drugu koje ne stoje u nekom familijarnom odnosu se oporezuje drugacije. I testament se moze pobijati i zasto o njemu razmisljati? Drzava treba da zastiti sve jednako.... kako muskarca i zenu u bracnoj zajednici tako i dvije zene ili dva muskarca koji isto tako zive u zajednici (bracnoj, ppartnerskoj ili kako god se ona zvala)...
- insomnia78
#2721 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Jok ba. Opet nisi povezala. Decko je sretno udat iako veci muskarac od pola nas ovdje
- insomnia78
#2722 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ali ja sma samopustopoljina wrote:Kako je sve pokopcala![]()
A insomina ko insomina![]()
![]()
- HAVANA
#2723 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Nek si joj rekoinsomnia78 wrote:Ali ja sma samopustopoljina wrote:Kako je sve pokopcala![]()
![]()
- Connaisseur Karlin
#2724 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
aaaaaa, on je sretno udan, al' u inostranstvuinsomnia78 wrote:Jok ba. Opet nisi povezala. Decko je sretno udat iako veci muskarac od pola nas ovdje
a kako je veci msukrac od ostalih muskaraca
- Connaisseur Karlin
#2725 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
bRezobrzan siinsomnia78 wrote:Ali ja sma samopustopoljina wrote:Kako je sve pokopcala![]()
![]()