Pa šta onda glumi slučajnog prolaznika, čak štaviše bio u centru zbivanja i izbora istoga...a sada ima obraza pisati "cirkus"...pa i ti si u tom istom savezu s mafijom levatu dvolični, šta se sada distancira ko zadnja pizda...neka prizna "i ja sam bio za njega, pogriješili smo, eto...nisam ni ja za ovaj posao očito..."Ajatolah_ wrote:Pa Prosinečki je bio sasvim korektan izbor u tom momentu. Ovaj fijasko s ostavkom je priča za sebe.Maharadza wrote:https://reprezentacija.ba/237944-kajtaz ... ora-fs-bihagent_zero wrote:Miske sve rekao u jednoj riječi na Instagramu - CIRKUS!
https://www.fokus.ba/sport/reprezentaci ... h/1004538/
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/mi ... bh-fudbala
I njemu se poserem u usta dvolična!
Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Maharadza
#2701 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#2702 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Jos uvijek mu nisi oprostio sto nije bio za amara? 
- cyprus
#2703 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Jebiga, meni preostaje, po običaju, da ostanem na strani selektora...
Tako da, Robi, welcome back
Tako da, Robi, welcome back
- Maharadza
#2704 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Evo ja brku smisliti ne gumo ali priznajem da je isti Ottmar Hitzfeld za ovu žutu ublehu.izvrsni direktor wrote:Jos uvijek mu nisi oprostio sto nije bio za amara?
- rumenige_brajtner
#2705 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Tako brate, mogo si odmah u dvije rijeci. Slazem seKorisničkoime wrote:Jebani smo da nam dodje Kloop jer ne proizvodimo igrace.rumenige_brajtner wrote:Moze li ko napravit higlights ovog posta, fakat ne mogu roman citat.Korisničkoime wrote:Podrzavam sto je ostao selektor, prvo moramo shvatit da nasi baksuzi u NS vjerovatno ne znaju ni koliko bodova imamo u grupi a kamoli da su imali B opciju u slucaju Prosineckog, smijem se opkladit da su pali na koljena pred Prosineckim i rekli "jebi nas al mi ne znamo ni kud ni sta ako ti sad odes, ne jer si dobar nego zato sto mi ne znamo sta radimo".
Zapoceo si, zasrao si, mi nemamo zelju da neko za tebe vadi vruc krompir iz vatre mada bi to mozda bilo bolje po reprezentaciju ali mi to ne zelimo i necemo, mi zelimo da ti do kraja kvalifikacija ostanes pa sta god bude. Sta ce lik na to reci, on je postupio kako treba, kako je i obecao to sto nasi baksuzi nece njemu nije da veze ruke nije da nije mogao reci zao mi je snalazite se kako znate odoh ja djelat u Zagreb ali ako oni vec zele i hoce i insistiraju da ostane pa nije glup da ode.
On je dao ostavku time je NS bio cist, nije mu trebao nista isplacivati mogao je da iz cijele price izadje neostecen alii nece ko je tu sad budala Prosinecki ili NS.
Drugo od Lige nacija ja tvrdim da nas vile nosaju, da nam je odbrana losiji dio ekipe, neki su me ubjedjivali bas suprotno da nam je odbrana bolji dio jer vidi statistiku.
Od pocetka ovo nije vodilo na dobro, medjutim nije bas tacno da se nije vidilo da Prosinecki nesto pokusava da promjeni.
Bazdarevic je igao ho ruk fudbal, preskaci sredinu terena, duge lopte na Dzeku u vrhu on neka ih spusta pa sta dragi Bog da, znaci taktika od prije 30 godina ljudi nas procitaju ko bukvar, presing se nije vrsio visoko nego bas naprotiv pustali smo igraca da se proseta sve do ruba 16 metara, to mi nikad nece biti jasno, pogotovo protiv Kipra se to vidilo, covjek s loptom se doslovno proseta do ruba 16 metara i onda pocinje nas pritisak, valjda u nadi da cemo tako izvuci odbranu Kipra visoko od gola oduzeti loptu dugom loptom brzo prebaciti sredinu do Dzeke te da ce se visoko izvuceni stoperi Kipra nece snaci tako brzo, elem igrali smo skoro pa na kontre protiv jebenog Kipra.
Prosinecki od pocetka pokusava da sprijeci te duge lopte cak i ispucavanja od strane golmana, trazi igru po zemlji, puno dodavanja itd, to je nesto sasvim drugo, pogotovo se to vidjelo u prvim utakmicama, cak i kad su stoperi ili golman bio pod pritiskom nema napucavanja nego se trazilo kontorlisano iznosenje lopte. Sada da li smo mi za takvo nesto spobni ne znam. Sa igracima koje je Prosinecki odabirao da mu igraju sasvim sigurno nismo ali pitanje je da li ima bolje a i mi vazda seremo.
Primjer Besic-Saric, Besic je smrt za ovo sto Prosinecki pokusava da igra jer mu je mogucnost koncentracije ogranicena na 15 sekundi onda slijedi minuta odsutnosti pa opet 15 sekundi koncentracije i sve tako. Covjek je izgubio sijaset lopti protiv Armenije, jbt na 30 metara od naseg gola od daje Armencu pas u noge, sva sreca pa je i njega zbunio pa je i njemu trebalo da se malo sabere.
Saric iako igra u losijoj ligi od Besica ovakve greske nikada nije radio barem ne u mjeri kao Besic plus covjek trci vise od svih drugih igraca. Saric nije nuzno los po reprezentaciju kada igra jer je njegova alternativa Besic koji je nekada uzasan.
Ovjde se ogleda problem Prosineckog pozivanje igraca koji ne mogu da iznesu njegove zamisli ali i problem naseg fudbala da mi ne mozemo Prosineckom ni da ponudimo takve igrace jer neko rece vecina u pocetnih 11 je zapocela da igra u PLBiH i ocigledno da to sada povlaci svoje rezultate. O odbrani i sposobnosti Sunjica, Civica i Zukanovica da kontrolisano iznesu loptu dodavanjem do prvog slobodnog igraca kada su pod pritiskom da i ne govorim.
Znaci imamo zacarani krug, trenera koji zeli nesto da promjeni, koji sigurno zeli da igra ispravno odnosno to kontrolisano iznosenje lopte, igra koja ide po zemlji s puno dodavanja sigurno nije losa odnosno bolje je od onoga sto je Mesa imao kao zamisao nase igre ali ne znam da li bas ima igrace za takvu igru odnosno da li mu mi takve igrace mozemo ponuditii.
Medjutim prvi put pod Prosineckim vidio se pokusaj da nesto smisleno igramo pod Mesom se to nije vidilo a Sajine vratolomije nebi uopste da spominjem trebale bi strance i stranice.
- leffe
#2706 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Kao i u skoro svakom drugom segmentu funkcionisanja ove zemlje odluke donose ljudi kojima je u interesu samo lična korist. Mediokriteti, stoka sitnog zuba, vašarske varalice ili jednom riječi LOPOVI.
- cyprus
#2707 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Bit će vam lakše kad skontate da je uloga selektora zapravo precijenjena, i da rezultat ne zavisi toliko od njega, niti od Prosinečkog, niti od bilo kojeg drugog... Al vi to nećete skontat, jelde? 
- noiserr
#2708 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Podrska Zutom. Nadam se da napravi pozitivne promjene u ostatku svog mandata. 
-
Korisničkoime
#2709 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ma Mesa il Kloop tu ti je to negdje.cyprus wrote:Bit će vam lakše kad skontate da je uloga selektora zapravo precijenjena, i da rezultat ne zavisi toliko od njega, niti od Prosinečkog, niti od bilo kojeg drugog... Al vi to nećete skontat, jelde?
Ista ona prica ma nije toliko bitno u kojoj ligi igrac igra moze biti i Makedonija
- Bosanski_kralj
#2710 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Od čega zavisi (osim što zavisi od igrača)?cyprus wrote:Bit će vam lakše kad skontate da je uloga selektora zapravo precijenjena, i da rezultat ne zavisi toliko od njega, niti od Prosinečkog, niti od bilo kojeg drugog... Al vi to nećete skontat, jelde?
- Kaligrafija
#2711 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Zamoliti i Ibisevica i Lulica da se vrate, pa cak i Medunjanina kakva god da mu je forma, on moze donijeti prevagu kao rezerva, da odigraju makar kraj kvalifikacija...! Pozvati svakako Hajrovica... Vidjeti u nasoj ligi, koji stoperi mogu bolje odgovorit zadatku... Zahvalit se Besicu i Zukanovicu... bolji smo bez njih... I ne dozvolit da se iko mjesa selektoru, tipa daj onog malog, probaj ga, da se probije...! A Bgm ne dozvolit ni selektoru mesetarenje sa raznim menadzerima...! Ovu gore pomenutu trojku neka ide molit i selektor i Dzeko i Misimovic kad zna pametovat...! Roberte ako citas i hoces da odvedes ekipu na Euro, evo ti rjesenja!
-
todd_smith
#2712 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Misimovic svoj cirkus neka macku o rep okaci on je i ucesnik bio cak mu na noge isao
Na rende kora, lahko je iz Njemacke pametovati Zvjezdane.
Na rende kora, lahko je iz Njemacke pametovati Zvjezdane.
- luckylaka
#2713 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
kaje tip,,prevare od igraca"Kaligrafija wrote:Zamoliti i Ibisevica i Lulica da se vrate, pa cak i Medunjanina kakva god da mu je forma, on moze donijeti prevagu kao rezerva, da odigraju makar kraj kvalifikacija...! Pozvati svakako Hajrovica... Vidjeti u nasoj ligi, koji stoperi mogu bolje odgovorit zadatku... Zahvalit se Besicu i Zukanovicu... bolji smo bez njih... I ne dozvolit da se iko mjesa selektoru, tipa daj onog malog, probaj ga, da se probije...! A Bgm ne dozvolit ni selektoru mesetarenje sa raznim menadzerima...! Ovu gore pomenutu trojku neka ide molit i selektor i Dzeko i Misimovic kad zna pametovat...! Roberte ako citas i hoces da odvedes ekipu na Euro, evo ti rjesenja!
- cyprus
#2714 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
1. Ponajviše zavisi od igrača, odnosno njihove kvalitete, forme, unutrašnje motivacije i psihičke snage...Bosanski_kralj wrote:Od čega zavisi (osim što zavisi od igrača)?cyprus wrote:Bit će vam lakše kad skontate da je uloga selektora zapravo precijenjena, i da rezultat ne zavisi toliko od njega, niti od Prosinečkog, niti od bilo kojeg drugog... Al vi to nećete skontat, jelde?
2. Ne sporim da je i trener (selektor) jedan od značajnih faktora, ali čvrsto stojim iza mišljenja da je njegova uloga precijenjena... Na njega kao najodgovorniju individuu se lako slijevaju sve kritike, i opravdane i one manje opravdane, ali on zapravo ima vrlo ograničenu moć uticaja na mnoge stvari koje mu se stavljaju na teret...
3. Sljedeći faktor je timska kohezija... Mnogi ovaj faktor u potpunosti prebacuju na pleća selektoru, kao da je uspostavljanje timske kohezije u kompletu njegova odgovornost, ali meni se nekako čini da baš i nije... U nekim timovima postoje igrači koji vrlo lako "kliknu" i uspostave međusobnu hemiju, a u drugim je to mnogo teže, nekada čak i praktično nemoguće... To ne mora značiti da nužno postoje otvoreni antagonizmi među igračima (naravno, vjerovatno ima i toga), nego može jednostavno značiti da se stilovi igre i igračka logika između ključnih fudbalera u timu se ne poklapaju... Trener naravno treba i mora raditi na tome, ali ja njegovu moć tu vidim kao limitiranu, pogotovo kada je riječ o selektorima reprezentacija - oni zapravo imaju vrlo malo vremena da rade na tome... U klubovima je trenerima ipak nešto lakše da sprovedu svoju viziju... Prvo zato što imaju mnogo izbalansiraniji igrački kadar, a drugo zato što provode mnogo više vremena sa igračima...
4. Ono što se kod nas uvijek zanemaruje - to je faktor protivnika... Ovdje mnogi kontaju - eto ako pozoveš najbolje igrače, poredaš ih po terenu kako treba, smisliš adekvatnu taktiku, dobro motivišeš i pošalješ na teren - igra i rezultat moraju doć... Jes qrac... Šta ako i protivniku igraju najbolji igrači, sa dobrom formacijom i taktikom, i još super motivisani? Jasno je da obje ekipe ne mogu pobijediti... Kad god doživimo neki neuspjeh, vazda govorimo o tome da smo odigrali grozno, a nikome ne padne na pamet da je možda protivnik odigrao fantastično...
5. Uticaj javnosti, odnosno nacionalni mentalitet... Po meni je ovo kod nas krucijalno negativan element, jer imamo taj neki mentalitet napaćene nacije, gdje se vrlo lako prelazi iz jedne krajnosti (jebaćemo im majku, 'ta će oni, ogadićemo im fudbal) u drugu (kita smo od ovce, još malo pa evo nas ko San Marino)... Na pleća naših sportista (a posebno fudbalere) se praktično stavlja pitanje nacionalne sreće, blagostanja i ponosa, a mnogo se puta pokazalo da se oni s time uglavnom ne znaju nositi... Kod nas nema zdrave euforije... Ili je letargija ili neutemeljena bahatost... Nadam se da mi neće biti zamjereno što primjećujem da to dobrim dijelom potiče od kompleksa nastalih kroz poređenje sa susjedima i komšijama... Takvih se komparacija treba kaniti i jednostavno furati svoj film...
6. Institucionalna podrška... To je ovo što podvodimo pod Savez, politiku i slično... Valjda ne trebam previše objašnjavati...
7. Sreća... Dodajmo tu i sudije... Ovaj faktor itekako može imati odlučujuću ulogu...
Eto, sažeo sam širok spektar faktora u sedam kategorija, mada je to moguće razgranati u milion podkategorija... Kriviti samo selektora/trenera za loš rezultat je po meni jebiga, isuviše simplificirano, i u našem slučaju ne rješava problem... Dosad smo imali desetak selektora, po svakom je bilo drvlje i kamenje, ali nemoguće jebemu majku da su svi bili totalni tokmaci... Ja nemam sumnje da će isto biti i sa narednih deset...
Last edited by cyprus on 10/09/2019 23:36, edited 8 times in total.
-
LSD
#2715 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Cyprus hoce da kaže da i Meša poput Kloppa može voditi Liverpool, osvajati Lige prvaka, pošto je to precijenjena ulogaKorisničkoime wrote:Ma Mesa il Kloop tu ti je to negdje.cyprus wrote:Bit će vam lakše kad skontate da je uloga selektora zapravo precijenjena, i da rezultat ne zavisi toliko od njega, niti od Prosinečkog, niti od bilo kojeg drugog... Al vi to nećete skontat, jelde?
Ista ona prica ma nije toliko bitno u kojoj ligi igrac igra moze biti i Makedonija
- Point.
#2716 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Miske stari prevrtljivac. Sjetimo se pisma i bojkota pa prvi izda stvar zbog kapitenske trake.
-
last mohicans
#2717 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ma jasta, svaka mu cast za igre koje je pruzao, ali bilo je tu i loših, šupačkih momenata sa Cirom, rafalanjem itd..Sad se pravi pametan i sto neko reče, slučajnim prolaznikom, a direktnu ulogu je imao pri izboru Prosinečkog. Malo bi i po savezu kakio, po kojem svakako treba srati, ali da to ne radi on kao uposlenik istog, a non stop se spava po Evropi na račun tog saveza.
-
kiligonzales
#2718 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Robi legendo, nek ti je hairli, da vidimo da li ce ti popravni biti bolji nego rad do sada. Do sada nisi bio dorasto zadatku. Pocni ziv bio citati ovu temu. Zlo ti ne mislimo. Barem si casno priznao da je vrijeme bilo da se sam povuces.
Begic ce uskoro kao Uske morati sa telohraniteljem hodati po gradu, ako Robi prokocka i ovu sansu.

Begic ce uskoro kao Uske morati sa telohraniteljem hodati po gradu, ako Robi prokocka i ovu sansu.
-
kiligonzales
#2719 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
cyprus wrote:1. Ponajviše zavisi od igrača, odnosno njihove kvalitete, forme, unutrašnje motivacije i psihičke snage...Bosanski_kralj wrote:Od čega zavisi (osim što zavisi od igrača)?cyprus wrote:Bit će vam lakše kad skontate da je uloga selektora zapravo precijenjena, i da rezultat ne zavisi toliko od njega, niti od Prosinečkog, niti od bilo kojeg drugog... Al vi to nećete skontat, jelde?
2. Ne sporim da je i trener (selektor) jedan od značajnih faktora, ali čvrsto stojim iza mišljenja da je njegova uloga precijenjena... Na njega kao najodgovorniju individuu se lako slijevaju sve kritike, i opravdane i one manje opravdane, ali on zapravo ima vrlo ograničenu moć uticaja na mnoge stvari koje mu se stavljaju na teret...
3. Sljedeći faktor je timska kohezija... Mnogi ovaj faktor u potpunosti prebacuju na pleća selektoru, kao da je uspostavljanje timske kohezije u kompletu njegova odgovornost, ali meni se nekako čini da baš i nije... U nekim timovima postoje igrači koji vrlo lako "kliknu" i uspostave međusobnu hemiju, a u drugim je to mnogo teže, nekada čak i praktično nemoguće... To ne mora značiti da nužno postoje otvoreni antagonizmi među igračima (naravno, vjerovatno ima i toga), nego može jednostavno značiti da se stilovi igre i igračka logika između ključnih fudbalera u timu se ne poklapaju... Trener naravno treba i mora raditi na tome, ali ja njegovu moć tu vidim kao limitiranu, pogotovo kada je riječ o selektorima reprezentacija - oni zapravo imaju vrlo malo vremena da rade na tome... U klubovima je trenerima ipak nešto lakše da sprovedu svoju viziju... Prvo zato što imaju mnogo izbalansiraniji igrački kadar, a drugo zato što provode mnogo više vremena sa igračima...
4. Ono što se kod nas uvijek zanemaruje - to je faktor protivnika... Ovdje mnogi kontaju - eto ako pozoveš najbolje igrače, poredaš ih po terenu kako treba, smisliš adekvatnu taktiku, dobro motivišeš i pošalješ na teren - igra i rezultat moraju doć... Jes qrac... Šta ako i protivniku igraju najbolji igrači, sa dobrom formacijom i taktikom, i još super motivisani? Jasno je da obje ekipe ne mogu pobijediti... Kad god doživimo neki neuspjeh, vazda govorimo o tome da smo odigrali grozno, a nikome ne padne na pamet da je možda protivnik odigrao fantastično...
5. Uticaj javnosti, odnosno nacionalni mentalitet... Po meni je ovo kod nas krucijalno negativan element, jer imamo taj neki mentalitet napaćene nacije, gdje se vrlo lako prelazi iz jedne krajnosti (jebaćemo im majku, 'ta će oni, ogadićemo im fudbal) u drugu (kita smo od ovce, još malo pa evo nas ko San Marino)... Na pleća naših sportista (a posebno fudbalere) se praktično stavlja pitanje nacionalne sreće, blagostanja i ponosa, a mnogo se puta pokazalo da se oni s time uglavnom ne znaju nositi... Kod nas nema zdrave euforije... Ili je letargija ili neutemeljena bahatost... Nadam se da mi neće biti zamjereno što primjećujem da to dobrim dijelom potiče od kompleksa nastalih kroz poređenje sa susjedima i komšijama... Takvih se komparacija treba kaniti i jednostavno furati svoj film...
6. Institucionalna podrška... To je ovo što podvodimo pod Savez, politiku i slično... Valjda ne trebam previše objašnjavati...
7. Sreća... Dodajmo tu i sudije... Ovaj faktor itekako može imati odlučujuću ulogu...
Eto, sažeo sam širok spektar faktora u sedam kategorija, mada je to moguće razgranati u milion podkategorija... Kriviti samo selektora/trenera za loš rezultat je po meni jebiga, isuviše simplificirano, i u našem slučaju ne rješava problem... Dosad smo imali desetak selektora, po svakom je bilo drvlje i kamenje, ali nemoguće jebemu majku da su svi bili totalni tokmaci... Ja nemam sumnje da će isto biti i sa narednih deset...
Nije mu uloga precjenjena, nego smo svi mi vjerovali da Robi moze vise i svi smo bili protiv Osima vise manje jer je Ivicin sin, pa smo se ponasali kao sa Papetom i njegovim malim amidzicem jer nas je to sve podsjecalo na nasu svakodnevnicu punu nepotizma.
Nasa reprezentacija je 2 najskuplja reprezentacija nase grupe. 4-5 puta vrijedi vise nego Finska i Armenija. Vidjelo se u mecevima protiv njih da nama fali najvise motivacije i adekvatne pripreme za utakmicu. Postavili smo se protiv bas onako kako oni zele, bezglavo napali i isti nas obezglavili radi toga. Reprezentacija za jedno poluvrijeme. Toliko o nasoj pripremi za tekme.
Selektor je glavni faktor, dobar trener i od goreg tima od ovoga izvuce maksimum, postavi formaciju, taktiku, procita protivnika, njihov stil igre, objasni nacin igranja protiv istog svojim igracima, odredjuje ritam timu, postavlja igrace na pozicije koje im najvise odgovaraju, odradi odlicnu pripremu za mec, cime onemoguci protivnika da ih iznenadi i td. To Robi nije radio nazalost. Svaka utakmica mu je bila preslikana ko jaje jajetu.
Koheziju trener gradi, ne mora se imati hemije u odnosima igraca u privatnom zivotu, ali u svlacionici i na terenu moraju biti ko jedno. Tu selektor vodi glavnu rijeci. Njegova treba da se pika i u svlacionici i na terenu. On vidi sto igraci na terenu cesto ne vide i ne osjete. Doduse Robi je premalo toga vidio jer su mu greske iz utakmice u utakmicu prakticno iste.
Kada je Italija osvojila mundijal zadnji put, otisli su u Njemacku optereceni kalcopolijem, pod nevidjenim pritiskom javnosti da svaki igrac mora igrati na jednakoj poziciji na kojoj igra u svome klubu kako bi pokazao ono najbolje, insistiralo se da idu najbolji igraci po vrijednosti i formi, pa su imali velikih problema u sastavljanju tima, a i na samom mundijalu ih je Australija zamalo izbacila, da bi ga na kraju osvojili znamo i kako. Naravno mi nismo Italijani, ali ovo pricam da bi se vratili na ono sto cini sustinu stvaranja tima, najskuplji igraci su i nasi najbolji igraci, nekada nisu u formi na klupskom planu, ali za reprezentaciju ista nekada nije nuzna jer je rijec o motivaciji koju donosi drzavni dres, moze natjerati igraca da grize vise nego u svome klubu. Tu je selektor najveci motivator. Primjerice Ibricic nikada nije bio desni bek, ali ga je ludi Ciro protiv Portugala stavio na tu poziciju i covjek je odigrao odlicno. Zato treba i samopouzdanja i lucidnosti. Svi smo culi pricu o tome, mozes li ti igrati tu sine, kaze fakin mogu. Ne mogu ne spomenuti Slovence jer su imali daleko najgori tim od svih reprezentacija iz regije koji su bili ikada na velikoj smotri, ali su bili tamo jer su imali dobrog trenera i grizli su za nacionalni dres. Evo i sada vratio im se Katanec i opet su se ukljucili u trku za Euro, a sastav im nije toliko dobar ni sada koliko nam je dobar nas.
Nas mentalitet je los, kurcevit, ponekad iz pedigrea. Umjesto da svakog protivnika cijenimo, mi iste omalovazavamo. Vidi nam se to i u pristupu utakmicama. Finska i Armenija budu daleko napaljeniji da nas mlatnu nego mi njih. Zadnja utakmica protiv Armenije, ljudi su nas natrcali i prebili pristojno za pobjedu, a mi samo rusi kad moras. Udari govna. Mani fair playa kada se igra na pobjedu.
Institucionalna podrska nula bodova, politiku znamo, drzavu znamo, medjutim to i sreca nam ne mogu biti izgovori kad smo reprezentacija koja daleko vise vrijedi od svojih protivnika i ima bolje igrace.
Mi zaboravljamo da smo uz Talijane mi i Grci bili ti koji smo bili favoriti, sto zbog vrijednosti, sto zbog rezultata do sada, nisu to bili Finci i Armenci.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#2720 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Dokaz tome je npr hrvatska koja je prosli kv ciklus realno lose igrala i visila za prolaz sve do baraza i promjene selektora, a onda prodjose baraz i dodjose do drugog mjesta.cyprus wrote:Bit će vam lakše kad skontate da je uloga selektora zapravo precijenjena, i da rezultat ne zavisi toliko od njega, niti od Prosinečkog, niti od bilo kojeg drugog... Al vi to nećete skontat, jelde?
Dokaz tome je i bazdarevic i igra nase reprezentacije kad je on bio tu..ali ti to neces da skontas?
Ps a za onaku igru spanije i rano ispadanje na zadnje prvestu je vjerovatno krivica kohezija medju igracima, dobra igra protivnika...a ne to sto im je kao selektor bio hierro
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- turbofolk
#2722 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Što bi rekli: Ne zna je l došo il je pošo 
- Reuf-Refko
#2723 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
nek coevjek ostaje do kraja kvala pa ako se plasira super ako ne noga.Mesa je u pola kvala tako dosao bio pa sta je bilo? Zezno i naredne kvale...dobra odluka Saveza. Valjda su skontali vise da ne mozes zbog pritiska javnosti mjenjat trenera.
-
splinter
#2724 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Rekoh vam ja prije 2 dana na onoj zaključanoj temi o novom selektoru da Žuti ostaje. Sve je već dogovoreno i bezze smaraju javnost i skreću pažnju sa stvarnih problema.
-
pemanapemani
#2725 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ne valjaju Hadžibegić, Mušović, Smajlović, Slišković, Blažević, Sušić, Baždarević, Prosinečki... Savez ne valja nikad (fakat i ne valja).
Samo naše igračine valjaju. Oni nisu nikad krivi. Šta ima veze što smo tek u 70. minuti protiv Lihtenštajna skontali da je Pjanić na terenu, a za neke se saznalo 2 dana poslije utakmice da su igrali.
Ali njh treba konsultovati po pitanju selektora. Ne daj Bože da im nije po volji. Mogu se još i naljutiti, pa šta onda?
Ko će onda onako trčati po terenu? Od brzine, žestine i htijenja ne možeš pohvatati ko igra. Sad je tu, a već nakon dvije sekunde u protivničkom šesnestercu, pa uz aut liniju sprinta u odbranu...
Iskreno, pun mi je više k.rac igračkog preseravanja i izdrkavanja po državnom dresu.
Samo naše igračine valjaju. Oni nisu nikad krivi. Šta ima veze što smo tek u 70. minuti protiv Lihtenštajna skontali da je Pjanić na terenu, a za neke se saznalo 2 dana poslije utakmice da su igrali.
Ali njh treba konsultovati po pitanju selektora. Ne daj Bože da im nije po volji. Mogu se još i naljutiti, pa šta onda?
Ko će onda onako trčati po terenu? Od brzine, žestine i htijenja ne možeš pohvatati ko igra. Sad je tu, a već nakon dvije sekunde u protivničkom šesnestercu, pa uz aut liniju sprinta u odbranu...
Iskreno, pun mi je više k.rac igračkog preseravanja i izdrkavanja po državnom dresu.