amar1994 wrote:lavic wrote:
Ne treba se praviti previse pametan... meni je poslo za rukom da proklizem i sletim sa ceste sa novim autom i novim gumama i to na dijelu ceste gdje je dozvoljeno 70 a ja vozio 55-60 km/h.
Cak su me i kaznili po clanu " nije prilagodio brzinu uslovima na cesti".
Uzroci nisu bitni, jbg desava se...visa sila.
Ne mora uvijek biti celave gume ili telefon.
Ljudski faktor je vecinom al vala i na svacemu se voza,ja sam recimo proletio ispod bolnice kad sam tek polozio,kiša,prestigao nekakav lesh i pritisnem kvacilo u sred krivine

,ode guzica

,sreca niko nije bio parkiran u Marcela Šnajdera...gume tada bile premium contact 2,a auto astra G bez ESP-a..
kakve djubradi ima na cesti,dobro nema mrtvih svaki dan..
Mogu se sa tobom sloziti da se svasta vozi, bez broj puta kad odem da nesto zamjenim, ili mi lupa na autu pa da popravim .... mi kazu jesi lud moze to jos koliko hoces, sta bacas pare
Vjeruj mi prije 20 dana ocu mijenjao gume i vidim dva amortizera masna, reko stari ovo ne valja hajde uradi test amortizera.
Uradi i sav ponosan kaze ma dobri su pravo svi su 75-80% absorbcije.... samo kao solje su malo lose?
Hajde odem kupim solje, rastavim amortizer... kad prednji amortizer kako ga gurnes on tako ostane, nikakvog otpora, izvices ga on se vrati...opruga ga drzala, katastrofa. Bilans sva cetiri nova i cao.