Odgovor se ne odnosi direktno na tvoj post...moonca wrote: Vjerovatno bi ti i neozbiljna slicno rekla, vecinom to pricaju zene koje ne mogu da nadju -nikakvog ili ih niko nece - ruzno pisati ali je tako ... naravno da je plus ako je situiran ali , kako ces ti znati imovinsko stanje nekoga koga ne poznajes i pocens druzenje radi druzenja , lijepih trenutaka.
Tacno, imam poznanicu koja je imala momka, lijep zgodan ali skup, izabrala je drugog - nije joj se svidjao fizicki ali je bio od poznate familije - i danas je u braku, ali znajuci nju - sve joj je intes na prvom mjestu --tako je i djecu odgojila. Da li je sretna u tom braku , ne znam.
Za razvoj sponzorusa sindroma su najvise krivi muskarci koju su spremni novcem kompezovati nedostatke. Zalosno je da se danas velika vecina veza svela na to, na prosti materijalni interes - zene traze sigurnost. Ne znam uopste odakle ta hrabrost traziti sigurnost kod nekog drugog? Treba li ti sigurnost, potrudi se sama stvoriti je za sebe.
Zalosno je i to sto je veliki broj danasnjih lovatora ili usao u rat u garsonjeri s Stojadinom ispred zgrade, a iz rata su izasli s vilama i Ferarijima, a ovi malo mladji su samo naslijedili ocevu "imovinu". Takvi tipovi i jesu plodno tlo za razvoj sponzorusa, eh sad sreca u nesreci je mozda sto vecina takvih tipova kresne sponzorusu nekoliko puta, i zamjene je nekom ljepsom i mladjom. Iskreno, ne znam puno slucajeva gdje se dobrostojeca djevojka udala za nekog pacenika i izvukla ga iz ralja sirotinjskog zivota, ali puno je primjera gdje je situacija obrnuta. Dobrostojece djevojke biraju sebi ravne, iz dobrostojecih porodica, gdje ce se kapital uvecavati, dok je kod nas muskaraca situacija drugacija, bitno je da je napucana, napredna i nazadna i da nosi kripice koje jedva pokriju 30-ak kvadratnih centimetara. Klasicni supji muski mozak, evolucijski nerazvijen i jos uvijek orijentisan na jedan od primatnih nagona - razmnozavanje! Ali zene su lukave, nametnut ce sebi srecu ako joj je fino i ima taj osjecaj sigurnosti, i sto je jos gore, promovisat ce svoju "srecu" okolini.
Volio bih i ja upoznati nekog od tih koji se hvale da su od siromaha za 10-15 godina evoluirali u milionere, da su iz bukvalno nicega, stvorili bogatstvo. Nije tesko od miliona napraviti 3, ali je tesko od 100 KM napraviti milion. Te price o takvoj transformaciji u danasnje vrijeme su bajke za malu djecu.