Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
muzicar_iz_parka

#2701 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by muzicar_iz_parka »

Međunarodna arbitraža se ne može pokrenuti ako obadvije strane nisu za pokretanje iste.

Neka me ispravi ko zna bolje.
Hafis

#2702 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Energetika2 wrote:
Hafis wrote:Mačku o rep. Ti si 0,1% Olandije.
Ovdje možeš samo zubalo sređivati i to po većim, dijasporskim cijenama.
Ja mama tata i sestra. 4 glasa za Komsica. Mi ti imamo veci uticaj nad BiH nego vi tamo sto zivite i sto imate platu od 600 eura. Pa jebo vas patak znao sam 600 eura potrositi za vikend na izlascima. :D

Mi smo ti vladioci iz sjene nad BiH. Drzimo vam budzet kolko tolko na nivou. Mislim da smo prosle godine upumpali oko 2 miljarde KM u BiH.
Od investicija, upumpo si ti samo zubaru za protezu :lol:
Hafis

#2703 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Energetika2 wrote:
Mi smo ti vladioci iz sjene nad BiH..
Pa kome ne bi bio simpatičan :kiss:
Hafis

#2704 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

To legendo :thumbup:

Nego, gdje smo ono stali sa sklapanjem federalne vlade?

Znači veliš, SDA, DF i još neka bošnjačka stranka i bila stvar.
Hafis

#2705 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Znači jebo vladu, bitno je tko postrojava vojsku na dan državnosti pred vječitom vatrom.

Usput, ako te netko bude pitao tko drži policiju, obavještajne sluzbe, finansije i dr, slobodno mu reci da to nije predsjedništvo.
Šunj

#2706 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Šunj »

Komšiću, mijenja Ustav BiH, izmijeni Izborni zakon, uvedi gradjansku drzavu i glasanje jedan covjek - jedan glas i naravno elektronsko skeniranje glasackih listica. Samo naprijed, Bosna je uz tebe, a i Hercegovina.
Hafis

#2707 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Sad će to Želja ćaskom, samo dok raju iz bircuza rasporedi po kabinetima.
muzicar_iz_parka

#2708 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by muzicar_iz_parka »

Jebeš sve to, nema sreće do 2023 kad Turska konačno postane svjetska sila.
Hafis

#2709 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Energetika2 wrote:
Hafis wrote:Znači jebo vladu, bitno je tko postrojava vojsku na dan državnosti pred vječitom vatrom.

Usput, ako te netko bude pitao tko drži policiju, obavještajne sluzbe, finansije i dr, slobodno mu reci da to nije predsjedništvo.
Pa nego sta nego je predsjednistvo a
Jebi me ako ti od škole imaš kurs iz ćućanja pred dragstorom. Čuj policija i predsjedništvo...financije
a i znamo koliko stolica ce odprilike imati HDZ.
Koliko, de nam reci otprilike :)
Hafis

#2710 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

muzicar_iz_parka wrote:Jebeš sve to, nema sreće do 2023 kad Turska konačno postane svjetska sila.
Toga me je najviše strah..i onih njihovih satalita.
Jedva smo ih 1878 otresli k'o seljak slinac s rukava, a ono opet kidiše ovamo.
Mirza007

#2711 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Mirza007 »

"(G)uznicka je tuga pregolema
prodje ljeto, Herceg-Bosne nema."

Stize jesen a bogami ni Cirila u Predsjednistvu.
Neka (G)uznik malo po forumu vraca samopouzdanje.
Prvo degenek u Zaliku a sada i ovo sa Predsjednistvom.
Al' naviknula je hablecina sa marisanu sa svih strana.
bh.tornjak

#2712 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by bh.tornjak »

Novak20 wrote:
BAK-eV wrote: Zemljak, jedino rjesenje je normalno rjesenje.
Znaci drzava mora imati sve funkcije, koje joj pripadaju, jedan gradjanin-jedan glas ....
S druge strane Hrvati trebaju dobiti sve sto zele .... sve ....osim, da se drzava i njene ingerencije, cjelovitost i suverenitet mogu blokirati od strane jednog naroda.
Hrvati bi sigurno pristali na to, ali ne i HDZ politika, jer dugorocno idu na podjelu drzave sa PC.
Hrvati se na izborima izjasne za šta su, kao i svi drugi. Bošnjaci za SDA, Hrvati za HDZ, Srbi za SNSD i ne znam šta tu nije jasno. BiH je država "po Dejtonskom sporazumu" u jedinstvenim granicama i niko iz nje ne može iznijeti komad zemlje. Ko želi jednostrano da mijenja Dejton, na ovaj ili onaj način, treba da preuzme rizike od eventualnih posljedica.

Neka bošnjačka politika proba prvo ubijediti RS u to što pričaš pa će se i Hrvati složiti.
lazes....1/4 Bosnjaka je za SDA...ili nekih 25%
Za razliku od 80% Hrvata koji su za HDZ i 80-90% Srba koji su za SNSD (i SDS,isti je to quratz)

Vidis li razliku...??????
Hafis

#2713 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Energetika2 wrote:
Bola Turska me interesira taman koliko i stanje neiskorištenog hidropotencijala jugozapadnog dijela Sahalina.
Mene još u osnovnoj školi učilo da su to bili negativci, a znaš i sam da vuk ćud nikad ne mijenja a i da HDZ nikada ne gubi izbore i jebat ga. Završena priča.
arzuhal

#2714 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by arzuhal »

Procentualno gledajući, veći je broj Srba, od ukupnog broja koliko ih živi u FBiH, pokušao izabrati hrvatskog člana Predsjedništva glasajući za Čovića, nego što je to bio broj Bošnjaka koji je glasao za Komšića, ne znam što onda Bošnjake prozivaju...
Nego, sada treba pozvati braću Hrvate da se što prije formira vlast u zajedništvu s Bošnjacima, kao nosiocima evropskih vrijednosti, i krene žurno u euroatlantske integracije...
Sanjarko

#2715 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Sanjarko »

bh.tornjak wrote:
Novak20 wrote:
BAK-eV wrote: Zemljak, jedino rjesenje je normalno rjesenje.
Znaci drzava mora imati sve funkcije, koje joj pripadaju, jedan gradjanin-jedan glas ....
S druge strane Hrvati trebaju dobiti sve sto zele .... sve ....osim, da se drzava i njene ingerencije, cjelovitost i suverenitet mogu blokirati od strane jednog naroda.
Hrvati bi sigurno pristali na to, ali ne i HDZ politika, jer dugorocno idu na podjelu drzave sa PC.
Hrvati se na izborima izjasne za šta su, kao i svi drugi. Bošnjaci za SDA, Hrvati za HDZ, Srbi za SNSD i ne znam šta tu nije jasno. BiH je država "po Dejtonskom sporazumu" u jedinstvenim granicama i niko iz nje ne može iznijeti komad zemlje. Ko želi jednostrano da mijenja Dejton, na ovaj ili onaj način, treba da preuzme rizike od eventualnih posljedica.

Neka bošnjačka politika proba prvo ubijediti RS u to što pričaš pa će se i Hrvati složiti.
lazes....1/4 Bosnjaka je za SDA...ili nekih 25%
Za razliku od 80% Hrvata koji su za HDZ i 80-90% Srba koji su za SNSD (i SDS,isti je to quratz)

Vidis li razliku...??????
10% od populacije. Kod Hrvata i Srba je to 2,5 i 3 puta vise.
Sanjarko

#2716 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Sanjarko »

Popis uzmete i koliko je ko glasova dobio. Tako ispadne da SDA dobije 10-15% glasova Bosnjaka, SNSD 25% glasova Srba, HDZ 30% glasova Hrvata. Ako racunamo i druge nacionalisticke stranke u Srba i Hrvata taj procenat je i veci jer u Bosnjaka resto glasova ljevicarske stranke dobiju.
Hafis

#2717 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Eenergetika 2
Ako su tebe u skolu ucili kako su negativci sigurno ce Turci odustati od balkana.
Ne znam. Znam da su dobili odjeb kad su pošli obići Neum s onim brodovima.
Sjećam se da si to teško podnio i da smo se dobro zajebavali s tobom zbog toga. Imo si onda tek 68 nick po redu...ovo ti je 186-ti ako se ne varam?
Uglavnom, sila su za običnog Bošnjaka koji prati Klix, pošto je svaki dan 30% vijesti iz vana o Turskoj...Erdogan rekao ovo , rekao ono.... ko ga jebe što je rekao.
U životu ostalih ljudi, rinaka k'o i ostali. Nemaju čime imponirati..doslovce ničim...mislim i kulturološki... osim onim glupim serijama za imbecilnu publiku koje ne bi nitko drugi ni džaba uzeo a ne još i platio.
Jebe se nekog za njihov privredni rast ili neki novi aerodrom, kada je to jarane Azija, gora vukojebina nego tvoje rodno selo.
kabas

#2718 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by kabas »

Hafis wrote:Znači jebo vladu, bitno je tko postrojava vojsku na dan državnosti pred vječitom vatrom.

Ne, najbitnije za BiH u ovom momentu je da nema u predsjednistvu lobistu koji od drzavnih para lobira protiv drzave i koji postavlja ambasadore po svijetu koji takodjer lobiraju protiv drzave. Sto se tice unutrasnjih stvari ide rahat patnja, pa ko duze izdrzi, a zna se koji od naroda je saburli. :bih:
BAK-eV

#2719 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BAK-eV »

Hafis wrote:
muzicar_iz_parka wrote:Jebeš sve to, nema sreće do 2023 kad Turska konačno postane svjetska sila.
Toga me je najviše strah..i onih njihovih satalita.
Jedva smo ih 1878 otresli k'o seljak slinac s rukava, a ono opet kidiše ovamo.
Neka su otisli, slazemo se, ali koga ste to vi otresli? :-)
Otresla ih Austrija koliko se sjecam.
Hafis

#2720 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Čoviječe nisam znao da ti je područije i ekonomija.
Da završimo s anadolcima - zemlja blagostanja i najveći svjetski izvoznik ljudi u Njemačku.
Last edited by Hafis on 09/10/2018 17:33, edited 1 time in total.
Point.

#2721 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

De neka neko iskopa Hafisove postove kako ima info da Komšić neće pobijediti Čirila i onaj fijasko sa "Oni Dolaze". Da se podsjetimo o kakvom kapacitetu je riječ. :lol:
Hafis

#2722 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Auuu, stigla je lahkooklopna socijalna viteška iz Hamburga.
Odoh dok se još vidi.

P.S.
Kurcem hin @Pointe :D
bh.tornjak

#2723 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by bh.tornjak »

Energetika2 wrote:
Point. wrote:De neka neko iskopa Hafisove postove kako ima info da Komšić neće pobijediti Čirila i onaj fijasko sa "Oni Dolaze". Da se podsjetimo o kakvom kapacitetu je riječ. :lol:
Ko dolazi? :roll:
ONI..........!!!!
Na krilima treceg.
Zar nisu cuo......cim ukljucis TV i nadjes kanal TVHB vidjet ces na vijestima
Point.

#2724 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

Energetika2 wrote:
Point. wrote:De neka neko iskopa Hafisove postove kako ima info da Komšić neće pobijediti Čirila i onaj fijasko sa "Oni Dolaze". Da se podsjetimo o kakvom kapacitetu je riječ. :lol:
Ko dolazi? :roll:
Oni. Uh, nisi bio tu kad se izricala presuda UZP-ovcima, pa se zalijevalo dobrom praljkovačom.
Point.

#2725 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

Energetika2 wrote:
Point. wrote: Oni. Uh, nisi bio tu kad se izricala presuda UZP-ovcima, pa se zalijevalo dobrom praljkovačom.
A ko je trebao tada da dodje? Gospa?
Prika, jebo ga ti :-D

Praljković, Prlić i ostala haška uljudba. :)
Post Reply