Banjalucki slucaj je gori po tome sto institucije kriminalizuju i dehumaniziraju zrtvu. Veoma indikativno. Zasto to rade?tripple_dubble wrote:Od pocetka je tako bilo da se recimo ne slazemo uvijek i za sve, i da su teorije bile onako poprilicno oprecne - moja npr. i tvoja.. Ali ovo me sad od tebe stvarno iznenadjuje.uglavnomja wrote:a bogohulno je pomisliti da ljude ne zanima? da ne vide razlog zasto da protestuju, sta da traze ...
ne mogu se staviti u kozu momka koji je hodao sa curom simnjivog morala, o pistolju da ne pricamo
ili onog drugog sto je pijan i drogiran nastradao ... zamal' pa doslo da ga je dodik licno ukebao![]()
otac glumi i inspektora i tuzioca, a i odbranu![]()
o nacinu komunikacije sa ljudima koji su na vlasti![]()
i o sopstvenoj vaznosti![]()
i jos hodzu voda sa sobom![]()
zao mi je ljudi, roditelja, ali uzimati za 100% tacno sve sto kazu
Prvo sto spominjes taj pistolj navodno Dzenanov opet, a o kojem smo vec pisali pa brat bratu jedno 15-20 punih stranica ovdje. I oko njega su bila razna misljenja, ali je cinjenica da 1) vjestakinja rece da nije nasla nikakav bioloski trag na pistolju 2) to nije bio pistolj koji je Dzenan mogao da nosi sa sobom, ako je zelio da ponese pistolj 3) nikad jos u ove dvije i po godine nije nista "isplivalo" na povrsinu sto bi dalo i osnov sumnje, a kamoli dokaz, da je Dzenan imao bilo kakvu kriminalnu pozadinu - da jeste, DAVNO bi to Tuzilastvo razglasilo na sve strane
Drugo sto tvrdis za Davida Dragicevica me cak i vise cudi i mucnije mi je od ovoga sto tvrdis o Dzenanu i pistolju, roditeljima, hodzama i cim vec ne. Ja ne znam kako tebe npr. sad nije stid za to?! Mrtvog momka spominjes ovdje bez razloga i jos potvaras da je pijan i drogiran nastradao, a kada ga vec uzimas usta, onda pogledaj malo bolje, raspitaj se - toksikoloski nalaz dokazuje da David nije bio nadrogiran, nije bio narkoman kojim ga pokusase predstaviti. Momak je volio hip hop i reggea i nosio dredove, pa sta? Zato je narkoman? Znaci to sto si tu sada izrekla je gnusna laz i mene je jako, ali jako iznenadila od tebe, za koju sam ipak smatrala da ima neko zdravo, logicko i ljudsko razmisljanje, a eto vidis, nismo se slagali bas u teorijama oko ubistva Memica.
Izvinjavam se moderatorima, znam da Dragicevic nije tema ovdje, ali ne mogu ostati ravnodusna na ovakvu laz, jos iznesenu na ovakav nacin: "ili onog drugog sto je pijan i drogiran nastradao ... zamal' pa doslo da ga je dodik licno ukebao"
Cilj je zrtvu prikazati kao narkomana i olosa, da se sa njegovom sudbinom ne bi niko suosjecao - jer ko ce braniti narkomana, kriminalca i probisvjeta? Umjesto da rade profesionalno, da pokazu pijetet prema zrtvi, oni od zrtve prave monstruma. Gdje to ima?
Da se otac nije pobunio slucaj bi davno bio okoncan i okarakterisan kao zadesna smrt. Nisam nacisto da li su ti ljudi bahati, zlonamjerni, nesposobni ili su jednostavno zlocinci i kriminalci. Nesto sa njima definitivno nije u redu. Nisam poklonik teorija zavjere, ostavljam prostor da je sve moguce, ali ovdje nesto nije kako treba. Institucije su leglo najgoreg ljudskog skarta a ti ljudi trebaju voditi brigu o nasoj sigurnosti.
Njihova sreca je sto ovaj narod moze jebeno puno trpjeti...