US presidential election - Trump vs Hillary

Post Reply

Pobjednik izbora će biti:

Poll ended at 04/10/2016 14:57

1. Donald Trump
72
32%
2. Hillary Clinton
141
62%
3. izbori će se prolongirati zbog vanrednih okolnosti u USA ili svijetu
14
6%

Total votes: 227

animals

#2701 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by animals »

daddy-kool wrote:
animals wrote:
A da desnicari polako dolaze i u Evropi, jasno je kao dan..
ali sve su krivi Socijalisti, i narodne stranke, koje su trebale biti u sluzbi obicni ljudi..
ali one su se stavile u sluzbu veliki koncerna i bogatasa..
mislim da ceovo napraviti veliki preokret iu Evropi..
sljedece su Njemacka i Austrija, gdje ce radikali prevladati..
Mene samo zanima kako misle ispuniti data obećanja.
Kako misle pomoći običnom čovjeku?
Ma ko hebe obicnog covjeka...
koje jos ispunio obecanja..
jao_situacije

#2702 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jao_situacije »

stanite malo vi mislite da će on nešto promijeniti
oba doma parlamenta ne podržavaju trampa da on išta uradi

nije on mađioničar.
sistem je jasan i mislim da ćemo vidjeti 4 godine blokade svih njegovih ideja
u vanjsku politiku se ne razumije i to je i sam rekao da će prepustiti potpredsjedniku
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2703 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Chmoljo »

Hamolj wrote:Trumpova pobjeda je dokaz da se čitav svijet radikalizovao i da su zapadnjaci najveće antidemokrate i prodavači magle.
za razliku od ostalog civilizovanog svijeta...
bole1st

#2704 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by bole1st »

Altsa wrote:
bole1st wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Mnogi nisu glasali za Trampa jer je los ekonomista :) zahvaljujuci Bush-u,desio se ekonomski kolaps,a Tramp ima los rekord vlastitog poslovanja,koje nije reklamirano u predizobnoj kampanji. :D
Ima katastrofalan rekord, postao je multimilijarder prije 30 godina i jos uvijek je samo na nekih 5 milijardi USD.
Nije postao vec naslijedio od oca. Nije krenuo od nule. Bankrotirao par puta i sl.
To su sve lazi klintonove propagandne masinerije. Od oca je njih petoro brace i sestara naslijedilo po 40 miliona USD, to je bilo 1999-te godine. Trump je postao milijarder barem 10 godina prije nego je stekao nasljedstvo (koje mu u tom trenutku nije pravilo razliku). Druga stvar, Trump nije ni jednom proglasio bankrot, nego su neke od stotina firmi koje je otvarao proglasile bankrot, sto je na tako velikom broju sasvim ocekivano.
Connaisseur Karlin

#2705 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Connaisseur Karlin »

jao_situacije wrote:stanite malo vi mislite da će on nešto promijeniti

nije on mađioničar.
u vanjsku politiku se ne razumije i to je i sam rekao da će prepustiti potpredsjedniku
ma to je ok,ali neka se udalji od ekonomisanja,da ne se ne desi krah na marketu kao u vrijeme Bush-a :D
ultima_palabra

#2706 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ultima_palabra »

bole1st wrote:
ultima_palabra wrote:Pa stanite malo, kako je karijerni političar establishment, a milijarder koji godinama finansira kampanje obje vodeće stranke nije establishment?
Nije to isto, onaj koji placa mito je manje korumpiran od onoga koji prima mito (nekad i reketira). Primopredaja novca ne dovodi do simetricne situacije, Hilari duguje uslugu svakom ko je dao novac dok Trump ne duguje nikom nista i u poziciji je da nesto uradi u interesu gradjana, da ne kazem bas da "isushi mocvaru".
Naravno da je isto, i moralno i pred zakonom... ali da ne dužimo.

Podsjeti me ovo na priču kad je Radončić ulazio u politiku... "ne treba njemu da krade, dosta je stekao, hoće da uradi nešto za građane". I kažu da odrasli ne vjeruju u bajke...
IMT25

#2707 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by IMT25 »

mg wrote:Pa objektivno oba kandidata su birana reality show metodom.

Ameriku svakako vodi lobi, a predsjednik je samo maskota.

Tako će i Tramp u budućnosti zabavljati javnost, a pravi vladari će iz sjene u miru raditi što im je volja.
Da, samo zbog te maskote u Kremlju se sada sasipaju litre votke i šampanjaca, u slavu pobjede njihovog favorita. Ne vjerujem da je Vladimir Putin glup i neinformiran čovjek. I ne vjerujem da će svijetom nakon Trumpove pobijede vladati harmonija i ljubav među vodećim silama. Možda trumpova pobijeda znači američko zeleno svijetlo za rusku agresiju na baltičke zemlje i na zemlje EU.
Connaisseur Karlin

#2708 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Connaisseur Karlin »

bole1st wrote: To su sve lazi klintonove propagandne masinerije. Od oca je njih petoro brace i sestara naslijedilo po 40 miliona USD, to je bilo 1999-te godine. Trump je postao milijarder barem 10 godina prije nego je stekao nasljedstvo (koje mu u tom trenutku nije pravilo razliku). Druga stvar, Trump nije ni jednom proglasio bankrot, nego su neke od stotina firmi koje je otvarao proglasile bankrot, sto je na tako velikom broju sasvim ocekivano.
Tramp je izgubi niz poslovnih partnera jer se igrao sa njihovim novcem , nisi upucen u njegovo ekonomisanje prije ovog cirkusa :D
General War

#2709 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by General War »

bole1st wrote:
ultima_palabra wrote:Pa stanite malo, kako je karijerni političar establishment, a milijarder koji godinama finansira kampanje obje vodeće stranke nije establishment?
Nije to isto, onaj koji placa mito je manje korumpiran od onoga koji prima mito (nekad i reketira). Primopredaja novca ne dovodi do simetricne situacije, Hilari duguje uslugu svakom ko je dao novac dok Trump ne duguje nikom nista i u poziciji je da nesto uradi u interesu gradjana, da ne kazem bas da "isushi mocvaru".
Hoces da kazes da je tramp sam isfinansirao sve? Pa ko ga je vadio iz duplog bankrota? Kako to da bas ON nemora placati porez? :-)
Nadzorna_ploca

#2710 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Nadzorna_ploca »

Ja samo znam da Amerima nemaju sta reci zitelji BiH koji biraju ovo sto ih vodi vec 20 godina.
Yug

#2712 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Yug »

Nevjerovatno da predsjedavajuci clan predsjednistva Bakir Izetbegovic jos nije cestitao novom predsjedniku najvece sile na svijetu.Dokle ce brukati nasu zemlju.Da je makar Sebija cestitala Melaniji,makar to.Kakve veze ima sto je Melanija digla tri prsta na nekom mitingu.
Da li se iko oglasio iz predsjednistva ?
bole1st

#2713 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by bole1st »

ultima_palabra wrote:
Podsjeti me ovo na priču kad je Radončić ulazio u politiku... "ne treba njemu da krade, dosta je stekao, hoće da uradi nešto za građane". I kažu da odrasli ne vjeruju u bajke...
Vidicemo, mozda se i nakrade, ali Radoncic je ipak imao puno manje nego Trump i daleko je mladji. Covjek od 70 godina sa 5 milijardi USD nema puno motiva da krade.
animals

#2714 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by animals »

IMT25 wrote:

Tako će i Tramp u budućnosti zabavljati javnost, a pravi vladari će iz sjene u miru raditi što im je volja.
Da, samo zbog te maskote u Kremlju se sada sasipaju litre votke i šampanjaca, u slavu pobjede njihovog favorita. Ne vjerujem da je Vladimir Putin glup i neinformiran čovjek. I ne vjerujem da će svijetom nakon Trumpove pobijede vladati harmonija i ljubav među vodećim silama. Možda trumpova pobijeda znači američko zeleno svijetlo za rusku agresiju na baltičke zemlje i na zemlje EU.
Cuj agresija na zemlje EU..
ajd ne lupaj..
nisu ni Rusi toliko glupi..
jao_situacije

#2715 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jao_situacije »

Connaisseur Karlin wrote:
jao_situacije wrote:stanite malo vi mislite da će on nešto promijeniti

nije on mađioničar.
ma to je ok,ali neka se udalji od ekonomisanja,da ne se ne desi krah na marketu kao u vrijeme Bush-a :D
krah neminovan nažalost :(
tržišta će reagirati na ovo, jer tržišta ne vole ove nagle promjene
od 08' imamo rast koji traje u prosjeku 8-10 godina, to su ciklusi, sada ide pad
Altsa

#2716 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Altsa »

Yug wrote:Nevjerovatno da predsjedavajuci clan predsjednistva Bakir Izetbegovic jos nije cestitao novom predsjedniku najvece sile na svijetu.Dokle ce brukati nasu zemlju.Da je makar Sebija cestitala Melaniji,makar to.Kakve veze ima sto je Melanija digla tri prsta na nekom mitingu.
Ne sekiraj se. Tvoj tovar Dodick ce mu se zacas zavuci u shupak. Samo ne znam kome ce prije Putku ili ovom izblajhanom dedici.

Image
Last edited by Altsa on 09/11/2016 14:40, edited 1 time in total.
bole1st

#2717 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by bole1st »

Connaisseur Karlin wrote: Tramp je izgubi niz poslovnih partnera jer se igrao sa njihovim novcem , nisi upucen u njegovo ekonomisanje prije ovog cirkusa :D
Nisam ja neupucen, nego je propaganda uradila svoje.

Sto se tice Trumpa, nije se igrao, nego su nekretnine inherentno rizicne zbog dugog time frame-a. Ako je rizik poduhvata podijeljen na nacin koji vise odgovara Trumpu to nije njegova krivnja. Inace je kod nekretnina stvar dosta jednostavna, rizik je uvijek srazmjeran dobiti i nema puno mogucnosti da jedan partner zavali drugog (koji nije puno glup :)).
Hamolj

#2718 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Hamolj »

Chmoljo wrote:
Hamolj wrote:Trumpova pobjeda je dokaz da se čitav svijet radikalizovao i da su zapadnjaci najveće antidemokrate i prodavači magle.
za razliku od ostalog civilizovanog svijeta...
Nemoj chmoljo života ti. Građani SAD-a sami određuju svoju sudbinu dok građanima drugih država sudbinu određuju SAD. Sjeti se da su Talibani i Al-Qaida američki projekti, to je sigurno i ISIL. SAD su prekinule rat u BiH i tako odredile i našu sudbinu. Libija je eksploatisana nakon Gadafijeve smrti, a ko ju je eksploatisao ? Sigurno Papua Nova Gvineja...
SmokingMan

#2719 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by SmokingMan »

Kikibombona wrote:Image
Lojavi,spavao bi sa vlasitom majkom radi interesa.
IMT25

#2720 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by IMT25 »

animals wrote:
IMT25 wrote:

Cuj agresija na zemlje EU..
ajd ne lupaj..
nisu ni Rusi toliko glupi..
Zemlje sa stacionarianim NATO raketnim bazama, Poljska, Rumunija... gospodina Donalda plaho ne interesuje NATO pakt odn zemlje članice.
Yug

#2721 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Yug »

Altsa wrote:
Yug wrote:Nevjerovatno da predsjedavajuci clan predsjednistva Bakir Izetbegovic jos nije cestitao novom predsjedniku najvece sile na svijetu.Dokle ce brukati nasu zemlju.Da je makar Sebija cestitala Melaniji,makar to.Kakve veze ima sto je Melanija digla tri prsta na nekom mitingu.
Ne sekiraj se. Tvoj tovar Dodick ce mu se zacas zavuci u shupak. Samo ne znam kome ce prije Putku ili ovom izblajhanom dedici.

Image
Image
Last edited by Yug on 09/11/2016 14:45, edited 1 time in total.
bole1st

#2722 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by bole1st »

General War wrote: Hoces da kazes da je tramp sam isfinansirao sve?
Naravno da nije, ne mozes postati milijarder bez zestokok leverage-a (zaduzivanja)
Pa ko ga je vadio iz duplog bankrota?
Niko, em nije bankrotirao, em je bankrot po definiciji vadjenje iz dugova.
Kako to da bas ON nemora placati porez? :-)
On ne placa porez sam, nego ima racunovodje koje mu izracunaju najpovoljniju varijantu za porez. Ne mislis valjda da je on sposoban da tu nesto racuna.

Ovo je americki pravilnik za porez:

daddy-kool

#2723 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by daddy-kool »

IMT25 wrote:

Zemlje sa stacionarianim NATO raketnim bazama, Poljska, Rumunija... gospodina Donalda plaho ne interesuje NATO pakt odn zemlje članice.
Taj dio vanjske politike će biti vrlo zanimljiv ukoliko se bude držao priče koju je do sada pričao.
animals

#2724 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by animals »

IMT25 wrote:
animals wrote:
Rusi ce napasti Poljsku i Rumuniju,i ostali ce toda gledaju..
Nisu ni oni ludaci toliki..
Jedino sto je on navodno rekao, ali navodno..
Rusiju bi trebalo prepustiti Nijemcima..
zna on da su i Nijemci ludaci..
bole1st

#2725 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by bole1st »

daddy-kool wrote:
IMT25 wrote:

Taj dio vanjske politike će biti vrlo zanimljiv ukoliko se bude držao priče koju je do sada pričao.
Koliko sam ja upratio Trump ocekuje da zemlje u kojima su americke baze plate to zadovoljstvo. Ne moze Amerika uzimati kredite da bi platila troskove svojih baze po svijetu i to najcesce od istih tih drzava u kojima su baze.
Post Reply