Rat u BiH zbog referenduma?
- KB9
#2701 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
kakvo je stanje oko referenduma, nesto sam u poslu ovih dana, jesu tenzije jos vece u drzavi il se smirilo?
- MikroBelaj
- Zokipfc
#2703 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Jel' vi to stvarno mislite da je ovdasnja elita spremna (i zeljna) riskirati sve to sto su pohapali tokom proslog rata i 20 godina nakon njega? Obicno zamazivanje ociju.
Ne daj boze da pricamo o ekonomiji, turizmu, skolstvu. Napunili ste vise od 100 stranica pricajuci o nekom ratu a vojske nigdje. Ne daj boze da neko nesto konstruktivno napise o drugoj drustvenoj temi, nego samo etnos. I onda se cudite sto nema napretka u drzavi??? Svi govore kako je zemlja u qrcu, psuju politicare ali zato padaju na fore istih tih sminkera.
A sa Arzuhalom se slazem, osim onog djela o Aliji..
Ne daj boze da pricamo o ekonomiji, turizmu, skolstvu. Napunili ste vise od 100 stranica pricajuci o nekom ratu a vojske nigdje. Ne daj boze da neko nesto konstruktivno napise o drugoj drustvenoj temi, nego samo etnos. I onda se cudite sto nema napretka u drzavi??? Svi govore kako je zemlja u qrcu, psuju politicare ali zato padaju na fore istih tih sminkera.
A sa Arzuhalom se slazem, osim onog djela o Aliji..
-
radostan dan
#2704 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ko nema damuKB9 wrote:kakvo je stanje oko referenduma, nesto sam u poslu ovih dana, jesu tenzije jos vece u drzavi il se smirilo?
da sluša galamu,
dvaaEspeti je blizu,
nek ide po vizu...
da poslije ne bi bilo plača,
nek se zna - u ratu nema navijača
ili si u rovu
ili od njega daleko,
na mrtvoj straži
ili na putu do neke bare preko...
ne odnosi se na tebe, nego...došlo mi da ostavim trag šta mislim o aktuAlnom trenutku.
- Gojeni H
#2705 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
arzuhal wrote:
Profesor Ivan Šijaković iz Banja Luke lijepo jednom objasni te zakonitosti kretanja društva kroz historiju: kada se desi da se stvari pokrenu u nekoj generaciji, onda je za sve to zaslužno nekih 10 do 15 % fanatičnih pripadnika tog društva, što intelektualni dio tog procenta, što onaj operativni, koji najvioše radi na terenu. Tako je Šijakvoić objašnjavao primjer SFRJ, razvoja Jugoslavije nakon rata, zamaha, nade, zanosa: za to je zaslužan taj procenat od 10-15 % stanovništva koji je vukao stavr naprijed, koji je bio pokretačka snaga svega.
Najveći dio stanovništa ili pripadnika nekog društva su konformisti, onaj bezidejni veliki procenat koji pristaje na ideje one entuzijastične manjine. 70-80% pripadnika društva su takvi.
I imaš onaj najmanji dio društva koji radi i snuje kako da zezne one prve, kako sebe da "ugrade", itd.
Bravo. Uvijek i u svakom drustvu ... to su ti pokretaci stvari na bolje ili gore.
- Rampage
#2706 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
@Arzuhal, svaka čast, po ko zna koji put si to tako lijepo objasnio
Btw, koji si broj (i na kojoj listi), da te sutra zaokružim, zaista bi mi bila čast
Btw, koji si broj (i na kojoj listi), da te sutra zaokružim, zaista bi mi bila čast
-
Yug
#2707 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ne znam ni za jedan forum bilo gdje,da se forumasi toliko uzajamno podvladjuju u ovom virtualnom svijetu kao na ovome."Toooo nek si im reko,tooo jarooo,ma bravo ma bravo jesi li se kandidovao da te zaokruzim"Rampage wrote:@Arzuhal, svaka čast, po ko zna koji put si to tako lijepo objasnio![]()
Tarik Haverić
"...blogovi i diskusije na forumima postali (su) prave tvrđave neprosvjećenosti u kojima bosanski muslimanski subjekt njeguje i uzajamnim povlađivanjima ljubomorno čuva svoj opskurantistički pogled na svijet i pred svim zavidnicima gordo demonstrira svoj imbecilni diskurs."
Kritika Bosanskog uma, str. 241
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2708 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Da, u pravu si @yug. Neukusno je uzajamno tapsanje. Nije ni svojstveno ljudima visokog intelekta. U tom smislu se, evo, prva javljam. Ipak, to nikom ne nanosi zlo. Glupo je i plitko, a glupost nije kaznjiva. Za razliku od ovog, postoje i drugi forumi. Koji toliko proganjaju ljude imenom i prezimenom da im djeca drhte u kuci. Kojih bi se postidili i najgori fasisticki egzekutori. Cijeg vlasnika State Department bukvalno «ocera». Kad se vec govori o forumima.....
-
prog321
#2709 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Yug wrote:
"...blogovi i diskusije na forumima postali (su) prave tvrđave neprosvjećenosti u kojima bosanski muslimanski subjekt njeguje i uzajamnim povlađivanjima ljubomorno čuva svoj opskurantistički pogled na svijet i pred svim zavidnicima gordo demonstrira svoj imbecilni diskurs."
Bosanski muslimani, imbecilni diskurs !???!
Za ovo bi vecina nas popili trajni ban da sam nazvali Srbe Vlasima sa imbecilnim diskursom.
- Dozer
#2710 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Mene licno, i odavno, prilicno nervira ovo nekakvo stalno podmetanje "bratstva i jedinstva" svakome ko spomene gradjansku drzavu u kojoj nece vladati 3 hebena i "sveta" konstitutivna naroda...
Ljudi dragi...o cemu pricate? O kakvom bratstvu i jedinstvu? Ko i gdje to uopste spominje? Niko osim Bosnjaka, Srba i Hrvata koji tom floskulom spinuju svaku mogucu pricu koja bi njih izbila s tronova vlasti...
Dajte...nismo ni djeca, a ni budale (bar tih nekih 10-15% to nisu, ali oni sigurno ne sjede u BHS vlasti).
Pa pogledajte samo bilo koju civilizovanu, razvijenu i demokratsku drzavu na planeti. U svakoj zivi X etnija (a nisu konstitutivne po Ustavu), imaju Y vjera, Z nacija (dosljaka iz drugih drzava), i svi su - gradjani. Ravnopravni. I konstitutivni kao gradjani, a ne kao pripadnici neke etnije, vjere, nacije...
Ljudi dragi...o cemu pricate? O kakvom bratstvu i jedinstvu? Ko i gdje to uopste spominje? Niko osim Bosnjaka, Srba i Hrvata koji tom floskulom spinuju svaku mogucu pricu koja bi njih izbila s tronova vlasti...
Dajte...nismo ni djeca, a ni budale (bar tih nekih 10-15% to nisu, ali oni sigurno ne sjede u BHS vlasti).
Pa pogledajte samo bilo koju civilizovanu, razvijenu i demokratsku drzavu na planeti. U svakoj zivi X etnija (a nisu konstitutivne po Ustavu), imaju Y vjera, Z nacija (dosljaka iz drugih drzava), i svi su - gradjani. Ravnopravni. I konstitutivni kao gradjani, a ne kao pripadnici neke etnije, vjere, nacije...
- bh.tornjak
#2711 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Dozer wrote:Mene licno, i odavno, prilicno nervira ovo nekakvo stalno podmetanje "bratstva i jedinstva" svakome ko spomene gradjansku drzavu u kojoj nece vladati 3 hebena i "sveta" konstitutivna naroda...
to ti je tako...jbg:
odluke koje se donose su takve kakve jesu.....i niko ne poteze ugrozenost naroda/etnije XY....niko ne poteze neke vitalne nacionalne interese.....
vladavina prava iznad svega.....iznad naroda/nacije/etnije
zato je zapad tamo gdje jest....a Bosna je tu gdje jest
- Rampage
#2712 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Vidiš, ni ja ne znam ni za jedan jedini forum na kojem se skuplja toliki broj povampirene bratije koja lešinarski u čoporima čeka na bilo kakvu izjavu u kojoj se omalovažavaju Bosna, Bošnjaci/Bosanci i islam, bilo direktno ili indirektno, da bi mogla potapšati, sokoliti i hvaliti ono pašće koje je imalo najviše hrabrosti istupiti iz čopora i zadati prvi ugriz...Yug wrote:Ne znam ni za jedan forum bilo gdje,da se forumasi toliko uzajamno podvladjuju u ovom virtualnom svijetu kao na ovome."Toooo nek si im reko,tooo jarooo,ma bravo ma bravo jesi li se kandidovao da te zaokruzim"Rampage wrote:@Arzuhal, svaka čast, po ko zna koji put si to tako lijepo objasnio![]()
Btw, koji si broj (i na kojoj listi), da te sutra zaokružim, zaista bi mi bila čast.Taj mentalni sklop trebalo bi registrovati kao brend i u turisticku ponudu BiH.
Tarik Haverić
Naravno, tvoj mentalni sklop ne može i neće da vidi ovu moju izjavu o "zaokruživanju" kao zezanciju, obzirom da ti, kao i tvoja bratija, imate predefinisano mišljenje o svojim neistomišljenicima...
A za "imbecilni diskrurs" će se valjda administracija pobrinuti.
- KatarinaKosaca
#2713 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Mene, licno (sto bi rekao kolega Dozer) najvise nervira lazna simetrija. Ne podnosim laznu simetriju sto bi rekao Vucic
Takodjer, ne da ccme nervira, nego boli da jedan narod jos zivi u vremenu verbalnog delikta dok su komsije i susjedi u fazi osude totalitarnih rezima. Taj strah od rijeci i pobune nametnut visedecenijskom represijom, konvertovan vec u genetski kod savrseno odgovara vladajucim ko god.bili i gusi i ubija svaku promjenu u embrionu
- Dozer
#2714 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Pa, jbg,... Meni je zaista fascinantna kolicina ljudske nemogucnosti da u svojoj vlastitoj glavi procesiraju dostupne informacije...
Fascinanto mi je koliko ljudi ne vjeruju vlastitim ocima i usima, nego i dalje vise vjeruju onome sto im neko kaze da je tako, a ne onome sto sami vide i cuju...
Evo par prostih pitanja za sve vas etnicare koji niste u stanju vlastiti mozak ni na sekundu odvojiti od BHS matrice:
1. Da li u Njemackoj, Austriji, Italiji, Australiji, Svedskoj, Norveskoj, USA, Danskoj, GB, ili bilo kojoj drugoj multietnickoj i multikonfesionalnoj drzavi postoji - bratstvo i jedinstvo?
2. Da li ljudi u svim tim drzavama zive zajedno, jedni pored drugih, postujuci zakone i glasajuci po principu "1 covjek - 1 glas"?
3. Da li ljudi u svim tim drzavama zive bolje od nas ovdje u BiH?
Kada date sami sebi odgovore na ova pitanja, ne meni jer ih ja znam, onda, opet sebi, dajte odgovor i na ovo pitanje:
4. Zasto ljudi u BiH ne mogu zivjeti isto tako?
Kada sami sebi odgovorite na sve ovo, onda cete mozda, bar djelimicno, prodrijeti u svoj vlastiti mentalni sklop i mozda, ali samo mozda, bar djelimicno shvatiti sta vam i pod kakvim imbecilnim obrazlozenjima rade etno-nacionalisti na vlasti.
Fascinanto mi je koliko ljudi ne vjeruju vlastitim ocima i usima, nego i dalje vise vjeruju onome sto im neko kaze da je tako, a ne onome sto sami vide i cuju...
Evo par prostih pitanja za sve vas etnicare koji niste u stanju vlastiti mozak ni na sekundu odvojiti od BHS matrice:
1. Da li u Njemackoj, Austriji, Italiji, Australiji, Svedskoj, Norveskoj, USA, Danskoj, GB, ili bilo kojoj drugoj multietnickoj i multikonfesionalnoj drzavi postoji - bratstvo i jedinstvo?
2. Da li ljudi u svim tim drzavama zive zajedno, jedni pored drugih, postujuci zakone i glasajuci po principu "1 covjek - 1 glas"?
Kada date sami sebi odgovore na ova pitanja, ne meni jer ih ja znam, onda, opet sebi, dajte odgovor i na ovo pitanje:
Kada sami sebi odgovorite na sve ovo, onda cete mozda, bar djelimicno, prodrijeti u svoj vlastiti mentalni sklop i mozda, ali samo mozda, bar djelimicno shvatiti sta vam i pod kakvim imbecilnim obrazlozenjima rade etno-nacionalisti na vlasti.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2715 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Komsije i susjedi su u fazi rehabilitovanja fasizma.
- KatarinaKosaca
#2716 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
vkomsije iz fasizma nikad nisu ni izasli. Odgojeni su da.mrze_BataZiv_0809 wrote:Komsije i susjedi su u fazi rehabilitovanja fasizma.
To, opet, ne znaci da ne treba osuditi komunisticke zlocine. @Dozer, sa kim pricas?Kome se obracas? Primjere koje navodis su sistemski. Mi nemamo sistem, te zemlje imaju. Na forumu marca.com, neki je navijac Madrida kad smo igralu baraz sa Pirtugalom meni prizivao Arkana u kucu. Cuo za nekog Arkana. Ne samo da je banovan, nego je dobio (bez ikakve.moje zalbe) muriju i kaznu na vrata. To nama treba, a nikakvi apeli ili prizivanja. Niko nikog ne smije dirati, vrijedjati jer se zakon sprovodi. Sve ostalo je suplja sa propalog partijskog SK sastanka
Last edited by KatarinaKosaca on 08/09/2016 13:03, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2717 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Sve zlocine treba osuditi. Cim im pocinjes davati predznak to znaci da si ideolog a ne pravednik.KatarinaKosaca wrote:komsije iz fasizma nikad nisu ni izasli. Odgojeni su da.mrze
To, opet, ne znaci da ne treba osuditi komunisticke zlocine. @Dozer, sa kim pricas?Kome se obracas?
- arzuhal
#2718 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Eh, toKatarinaKosaca wrote:Mene, licno (sto bi rekao kolega Dozer) najvise nervira lazna simetrija. Ne podnosim laznu simetriju sto bi rekao Vucic![]()
A Vučić je posljednja etapa evolucije srpske političke misli, sami vrh razvoja, on je zadnji pokušaj mimikrije i kamuflaže, prikirivanja onog suštinskog odnosa Srbije prema situaciji u regiji i srpskih dugoročnih ciljeva, i ako im on omane i propadne (kao projekat) - a hoće, taka' je sudbina - Srbija će morati izabrati između dvoga: ili napraviti korak unazad i opet razgolititi svoje čiste, jasne i suštinske težnje i aspiracije ka susjedima, ili napraviti nemoguće i još neviđeno: potpuna transformacija političkih i društvenih vrijednosti, potpuna katarza. Ovo je drugo je poprilično nestvarno i bajkovito, tako da je prva opcija, povratka Miloševićevim stazama revolucije, izvjesnija.
Ima, fol, i treća opcija, koja to nije, koja je samo međuprelaz: da se i dalje prodaje magla o Srbiji koja više neće ratovati, koja hoće da bude lider regiona u ovome i onome, koja se zalaže za mir i stabilnost i slično...Otprilike neka bolesna, memljiva politička varijanta tipa perioda vlasti Borisa Tadića koji je onomad plemenito ponudio da Srbija "osim sa Republikom Srpskom, uspostavi iste takve paralelne, specijalne veze i odnose i sa Federacijom BiH" da se vidi kako je poštena
- Dozer
#2719 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
@Kaca
Svima onima kojima u vlastitoj glavi, a kada razmisljaju o politici i ljudima oko sebe, automatski prolaze rijeci: Bosnjaci, Srbi, Hrvati, bratstvo i jedinstvo, majorizacija, (bl)entieti, muslimani, pravoslavci, katolici i sl., i koji radi tih termina zaziru od drugih ljudi koji se ne uklapaju u ono cime sami sebe definisu.
Svima onima kojima u vlastitoj glavi, a kada razmisljaju o politici i ljudima oko sebe, automatski prolaze rijeci: Bosnjaci, Srbi, Hrvati, bratstvo i jedinstvo, majorizacija, (bl)entieti, muslimani, pravoslavci, katolici i sl., i koji radi tih termina zaziru od drugih ljudi koji se ne uklapaju u ono cime sami sebe definisu.
Last edited by Dozer on 08/09/2016 13:05, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
#2720 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
editirala sam post da ne pusem ponovo...nDozer wrote:@Kaca
Svima onima kojima u vlastitoj glavi, kada razmisljaju o politici i ljudima oko sebe, automatski prolaze rijeci: Bosnjaci, Srbi, Hrvati, bratstvo i jedinstvo, majorizacija, (bl)entieti i sl.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2721 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Iz prazne puške ne puca, stiže MMF-ova milijarda KM
nek im allah podari zdravlja i rahatluka
- Dozer
#2722 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Pa logicno da su sistemski, Kaca draga...KatarinaKosaca wrote: @Dozer, sa kim pricas?Kome se obracas? Primjere koje navodis su sistemski. Mi nemamo sistem, te zemlje imaju. Na forumu marca.com, neki je navijac Madrida kad smo igralu baraz sa Pirtugalom meni prizivao Arkana u kucu. Cuo za nekog Arkana. Ne samo da je banovan, nego je dobio (bez ikakve.moje zalbe) muriju i kaznu na vrata. To nama treba, a nikakvi apeli ili prizivanja. Niko nikog ne smije dirati, vrijedjati jer se zakon sprovodi. Sve ostalo je suplja sa propalog partijskog SK sastanka
O tome i pricam, o sistemu.
- Dozer
#2723 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Vala bas...pici wrote:
Iz prazne puške ne puca, stiže MMF-ova milijarda KM![]()
![]()
nek im allah podari zdravlja i rahatluka
Hvaljen Allah i sucur Isusu
Sad ce imati kesa za preseravanja i mazanje ociju narodu bar 2 naredne godine...
- GeeTnT
#2724 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
..ne u fazi, nego vecem levelu..._BataZiv_0809 wrote:Komsije i susjedi su u fazi rehabilitovanja fasizma.
- bh.tornjak
#2725 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
da odgovorim ( ne tebi ...a ni sebiDozer wrote:Pa, jbg,... Meni je zaista fascinantna kolicina ljudske nemogucnosti da u svojoj vlastitoj glavi procesiraju dostupne informacije...
1. U Austriji zive i Cesi i Slovaci (u istocnim dijelovima Austrije i pogranicnom podrucju)....i nikad ama bas nikad (bar oni koji ne zive tik uz granicu) nece reci da su ovo ono a da nisu Austrijanci.....isti slucaj je sa Madjarima...tek kad udjes s njima u pricu i pitas za npr. "da prezime zvuci slavenski/madjarski" onda ce reci da im je porijklo otuda...
i nisu kontutivni....tj....jesu.....na svakom pedlju te drzave
2. DA
3. DA
4. Ne mogu.....
zato sto je narod zaostao....nepismen....zato sto vise voli macehu nego vlastitu mater.
zato sto je progutao pricu o "vekovnim/vijekovnim/tisucljetnim ognjistima...
zato sto hoce da budu veci Turci od Turaka....veci Srbi od Srba....i veci Hrvati od Hrvata
zato sto su im macehe "slozile" dobru bajku i ogadile rodjenu mater
zato sto im macehe svako malo dodju u kucu i naprave belaj
zato sto su odrastali uz mitove i junastvu "svog" tora i naroda.....a istovremeno su svi drugi ovakbi-onakvi..
i na kraju...zato sto imamo ogroman strah pogledati se u ogledalo i suociti se sa stvarnom istorijom i istorijskim cinjenicama (i jedni i drugi i treci)