Burkini, Evropa i demokratija

sinuhe

#2701 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by sinuhe »

Sto nije normalno? Siguran sam da vidjas ovakve zene i u Danskoj.
Je li normalna bivsa svedska ministrica sto se izjasnjava kao muslimanka a pije alkohol?
Last edited by sinuhe on 19/09/2016 18:47, edited 1 time in total.
fosna2014

#2702 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by fosna2014 »

hAZNADAR wrote:Ovo fakat nije normalno.

Image

Kandidat na izborima u Zavidovicima.

Nisu mi jasve te cure u svijetu koje vjeruju u Serijat, mjesto zene u drustvu u Islamu, moral,.. a trpaju svoj nos ili guzu na plaze medju golacima i demokratske izbore.

A ovo iz Zavidovica se samo moze kod nas desiti. Fakat, pomislim da nasa zastupljenost u vicevima i uloga glupana ima svoju osnovu.
Ova je na nivou one koja skida grudnjak na plazi. Ne bi li, nekim slucajem, upala u oci kome.
insomnia78

#2703 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

Naravno da nije normalno pa gdje god ih vidjo
animals

#2704 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

sinuhe wrote:Sto nije normalno? Siguran sam da vidjas ovakve zene i u Danskoj.
Je li normalna bivsa svedska ministrica sto se izjasnjava kao muslimanka a pije alkohol?
Alkohol je sasvim normalan, oni koji nista ne piju, nisu normalni..
svate to pred smrt, kad im bude kasno..
broj dva

#2705 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by broj dva »

Ja sam licno kafir/antiteista i mogu prihvatiti zenu sa nikabom u politici ako je demokratski izabrana i ako postuje moje pravo da smatram da je religija mentalna bolest. Ne smeta mi nista vise nego faca sa krizom oko vrata.
animals

#2706 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

broj dva wrote:Ja sam licno kafir/antiteista i mogu prihvatiti zenu sa nikabom u politici ako je demokratski izabrana i ako postuje moje pravo da smatram da je religija mentalna bolest. Ne smeta mi nista vise nego faca sa krizom oko vrata.
Ne moze se porediti sa krizom..ako je mali krizic, i ne vidi se..
druga stvar, kriz od pola kg..onda je ludak..
insomnia78

#2707 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

Ljudi. Ovo nije normalno ponasanje. Niti ima veze sa vjerom, religijom, cime vec
sinuhe

#2708 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by sinuhe »

Ja sam se samo nasmijao ali Boze moj ako su drustveni trendovi vec takvi. Vama je samo neugodno.
animals

#2709 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

U katolika imas casne sestre, koje su u sluzbi crkve, znaci, ni one se ne mogu porediti,
sa ovom..jer one nemaju lice pokriveno..
ovo se ne moze ni sa cim porediti..
hAZNADAR

#2710 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by hAZNADAR »

fosna2014 wrote:

Image

Nisu mi jasve te cure u svijetu koje vjeruju u Serijat, mjesto zene u drustvu u Islamu, moral,.. a trpaju svoj nos ili guzu na plaze medju golacima i demokratske izbore.

A ovo iz Zavidovica se samo moze kod nas desiti. Fakat, pomislim da nasa zastupljenost u vicevima i uloga glupana ima svoju osnovu.
Ova je na nivou one koja skida grudnjak na plazi. Ne bi li, nekim slucajem, upala u oci kome.
Realnije bi bilo vidjeti na izbornom plakatu curu u toplesu nego u nikabu. Jer cura u toplesu vjeruje u demokratiju u slobodu - ova u nikabu ne.

Serijat i demokratski izbori, burkini i golisava plaza,.. to samo kokoske mogu spojiti.
KB9

#2711 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by KB9 »

nemoj tako, demokratski se zavila, ni slucajno jer to tako mora il je nema :lol:
Dope_Man

#2712 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Dope_Man »

Ovo ne bi smjelo biti legalno. Ja NE VIDIM OSOBU koja obnasa funkciju i trebao bi biti sretan s tim?

Nasi seljoberi ce toj dati funkciju, i eto je.. sjedi tamo, a i ne znas ko sjedi jer bilo ko moze da se maskira tako.

Uostalom, mi smo satro sekularna drzava, zar ne bi trebalo da je za sluzbenike u drzavnoj sluzbi zabranjeno isticanje vjerskih obiljezja? A nek me neko uvjeri da ovo gore moze proci ikako drugacije neg kao vjersko obiljezje jedne od sekti unutar islama.
Novak20

#2713 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Novak20 »

Šta reći.... možda je kakva montaža obzirom da je prenešeno sa poskokovih komentara. Demokratski sistem Indiri omogućava da sasvim legalno igra političku utakmicu za svoj tim. Danas vijećnik, sutra ministar, prekosutra ambasador... ko zna, bolje i politika nego da vozi autobus :D . Želim joj svu sreću ovog svijeta i da bude izabrana u Općinsko vijeće.

Image

Image
UvaljanaPucna

#2714 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by UvaljanaPucna »

Eto nekako ja bih baš voljela kad bi ona mogla proći u vijeće,čisto me zanima kako bi se ponašala,i kakvu bi politiku vodila. Zanima me koliko bi bila fleksibilana u stavovima prilikom glasanja za novu sistematizaciju,usvajanje budžeta,gradnje puteva i sl?
Zanima me kakve bi to ona vijećničke incijative i pitanja pokretala ?

Eto baš me "ubi" neizdrž kako li će proći.

Pratim :D
Kombat

#2715 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Kombat »

fosna2014 wrote:

Image

shooo....?! shaaa ima veze?! Kad moRe batman cherat havtobuusss moRe i Indira, ha jaaa...

Shoferska je tuga pregolema...

Indira, ako citas ovo, treba da znas da soferdzija ne mozes biti a da ne pijes alkohol! :P
moja tetka

#2716 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by moja tetka »

Da je ova Indira obukla burkini pa se uslikala garant bi imala glasove :lol:
broj dva

#2717 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by broj dva »

Ne bi nikada glasao za nju, znam da imamo razlicite vrijednosti i razlicite poglede na sve.
I njen nikab mi ide na neku stvar ali ko sam ja da nekom uskratim slobodu izbora ? Vec je zamisljam izabranu na funkciju i neki joj tip pruza ruku na sastanku a ona ga gleda i kaze da joj bog ne dozvoljava da se rukuje sa muskarcima koji joj nisu rodbina..
Ali ako dovoljno ljudi glasa za nju onda je to demokratija na djelu i moje misljenje i preferance su irelevantni.
Gdje vucemo granicu ko moze da se kandiduje i drzi politicke funkcije - mogu li otvoreni pederi ? Mogu li ateisti ? Bi li mogao kinez sto je uzeo BiH drzavljanstvo ? Sta sa onim crnim kosarkasima sto ponekad zaigraju za repku, imaju i oni drzavljanstvo ? Sta sa ciganima ?
U otvorenoj, sekularnoj, slobodnoj drzavi pravo na kandidaturu imaju svi, a na birackom tjelu je da odluci.
Tako ce biti i sa njom, a ona definitivno ima zakonsko i moralno pravo da se kandiduje...pa vi glasajte.
UvaljanaPucna

#2718 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by UvaljanaPucna »

broj dva wrote: Gdje vucemo granicu ko moze da se kandiduje i drzi politicke funkcije - mogu li otvoreni pederi ? Mogu li ateisti ? Bi li mogao kinez sto je uzeo BiH drzavljanstvo ? Sta sa onim crnim kosarkasima sto ponekad zaigraju za repku, imaju i oni drzavljanstvo ? Sta sa ciganima ?
U otvorenoj, sekularnoj, slobodnoj drzavi pravo na kandidaturu imaju svi, a na birackom tjelu je da odluci.
Tako ce biti i sa njom, a ona definitivno ima zakonsko i moralno pravo da se kandiduje...pa vi glasajte.
Ne vučemo brate nigdje,može ko hoće. Kao što i prikazuje sadašnje stanje.

Realno ne može ona proći na izborima regularno,može ako se bude koristila preferencijama,ali ako predstavlja ono kako izgleda onda neće igrati te igre.
salik79

#2719 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by salik79 »

A meni je, recimo, bas lijepo vidjeti ovakav prizor...

Image
salik79

#2720 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by salik79 »

Nego raja, sta mislite ko su, sta su, ove zene, djevojke, djevojcice?! :-D

Image
KB9

#2721 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by KB9 »

evidentna je indirina izgorenost :lol:
MikroBelaj

#2722 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by MikroBelaj »

salik79 wrote:Nego raja, sta mislite ko su, sta su, ove zene, djevojke, djevojcice?! :-D

Image

Ko su i sta su nemam pojma,al po ovim kanisterima ,mescini imaju restrikciju vode :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2723 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Truba »

da imam moc ukinuo bih casne
eto moje misljenje o nnima
ali ne mozete porediti uvijek casne i pokrivene

casnih sestara je 0.1% katolika
a pokrivenih je potencijalno 1-2 milijarde ili koliko vec ne
ne moze se porediti poziv i odluka za pokrivanjem
casne su disidenti po broju a pokrivene udaraju na mejsnrtim...u nekim zemljama to i jesu

s druge strane molim citat iz Kurana da se zena mora pokrivati
hAZNADAR

#2724 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by hAZNADAR »

broj dva wrote:Ne bi nikada glasao za nju, znam da imamo razlicite vrijednosti i razlicite poglede na sve.
I njen nikab mi ide na neku stvar ali ko sam ja da nekom uskratim slobodu izbora ? Vec je zamisljam izabranu na funkciju i neki joj tip pruza ruku na sastanku a ona ga gleda i kaze da joj bog ne dozvoljava da se rukuje sa muskarcima koji joj nisu rodbina..
Ali ako dovoljno ljudi glasa za nju onda je to demokratija na djelu i moje misljenje i preferance su irelevantni.
Gdje vucemo granicu ko moze da se kandiduje i drzi politicke funkcije - mogu li otvoreni pederi ? Mogu li ateisti ? Bi li mogao kinez sto je uzeo BiH drzavljanstvo ? Sta sa onim crnim kosarkasima sto ponekad zaigraju za repku, imaju i oni drzavljanstvo ? Sta sa ciganima ?
Svi koji vjeruju u demokratiju, slobodu,.. i te principe zagovaraju se mogu kandidovati. Pa makar bili i pederi.
Zato sto i pored licnog vjerskog, seksualnog, nacionalnog, politickog,.... opredjeljenja vjeruju u demokratiju i djeluju u tom okviru.

Ali osobe koje vjeruju u Serijat - ne vjeruju u demokratiju jer Serijat nije ni demokratija ni sloboda. To je jednostavno tako.
Pa prema tome osobe koje vjeruju u Serijat i zalazu se za serijatski sistem ne smiju imati nikakvu funkciju koja ima efekta na ljude. Jer njima je Alahova volja iznad svih ovozemaljskih zakona. Takvi ljudima prije mogu uskratiti prava, slobode,... i nametnuti im nesto sto ne zele.
insomnia78

#2725 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

Osim toga ne znam kako je uopste zakonski dozvoljeno da kandidat bude maskiran
Post Reply